Fórum témák
» Több friss téma |
Fórum » Földhurok, avagy mit csináljunk, mikor minden zúg
Témaindító: A Jani, idő: Ápr 17, 2006
Témakörök:
Olyat lehet vagy szabályos e, hogy:
A bementi jel a minusz és az egyik + csatorna közé kötöttem egy elkot, 330µF-s és mind ez a poti elött van még, és nagyon sokat csillapodott ez a búgás. De nem tudom, hogy most mit vágna ki majd.
Hali!
Az ellenállást átkötötted az ic 7-es lábára? Próbáld meg, hátha. Nem került meg a rajz?
Nem feltétlen kell stabilizált táp az A-osztályhoz. viszon okosoan kell felépíteni a tápot sima pufferkondikkal is... Ezt most itt nem részletezném. Ott a JLH topic. Illetve Lamalas cikke.
Chipi. nézd meg az oldalam. Miért nem a Gain Clone topicban kérdezted?
Volt szó arrol az ellenállásról is. Azok a 2,2µF-os MKP kondik jók. Csak a nyákod nem a legjobb... Azért egy Lm3875-nél földhurkot csinálni... valami gubanc van ott. Mégvalami. Az eredeti Gain Clone invertáló. Ekkor megcserőlédik a polaritása a kimenetnek.
sziaszto, bocs én nem vagyok ilyen elektronikai zseni, csupán tanácsot szeretnék tőletek kérni FÖLDHUROK ügyben.
Gitáros vagyok és egy új rendszer összeállításakor jelentkezett a brumm a rendszer a következő: a gitárból bemegyek egy hangolóba, onnan egy Marshall előfokba, amire send-return- on keresztül van egy visszhang és itt a brumm, ha kihúzom az effekt send-return kábeleket, akkor megszűnik. Mindhárom effekt Rack rendszerű egy rack dobozban és 1 azon hosszabítóról megy , mindhárom cucc. Mi volna a megoldás ami tuti???? ebben legyetek szívesek segíteni nekem, előre is köszönöm: Fery
sziaszto, bocs én nem vagyok ilyen elektronikai zseni, csupán tanácsot szeretnék tőletek kérni FÖLDHUROK ügyben.
Gitáros vagyok és egy új rendszer összeállításakor jelentkezett a brumm a rendszer a következő: a gitárból bemegyek egy hangolóba, onnan egy Marshall előfokba, amire send-return- on keresztül van egy visszhang és itt a brumm, ha kihúzom az effekt send-return kábeleket, akkor megszűnik. Mindhárom effekt Rack rendszerű egy rack dobozban és 1 azon hosszabítóról megy , mindhárom cucc. Mi volna a megoldás ami tuti???? ebben legyetek szívesek segíteni nekem, előre is köszönöm: Fery
A múltkor egy ismerősömnek az segített megoldani a földhurkos problémáját, amikor földeletlen (sima 2 villás) dugóval helyezte feszültség alá a notebook-ját és a keverőjét is!
Nem tudom, ez mennyire "biztonságos" módszer, de nála ez bejött...
Norberto, ez azt jelenti, hogy elég volna csak az effekt 220V -át földelés nélkül, vagy mindhárom cucc 220V -a menjen földelés nélkül, és mivan ha zárlat van, nincs földelés ? fery
Helló!
Csináltam egy erősitőt TDA2030-al és búg. A bemenő jlet simán erősiti szépen, de ha nem kötök rá semmit, vagy a hangerő alacsony akkor búg. Ez szerintem földhurok lesz. Olvastam a cikket a földhurokról és arra jöttem rá, hogy én amit csináltam erősitőben nem használok földelést, mivel műanyag a doboz, de mégis búg. Egyébként a búgást az erősitő nem erősiti. Hogy lehet ezt megoldani?
Azt, hogy abúgást ne erősítse, lényegében egy 50Hz-ez szűrővel. Kiszűri a hangfrekiből az 50Hz +-xHz-es tartományt.
Úgy próbáld ki, hogy valami elemes cuccról adsz neki bemenő jelet.
Igen, úgy kipróbáltam és nem is búgott. Csak az a gond hogy ezt számitógépről szeretnény nyomatni és akkor meg búg
Szerintem inkább a tápellátással lesz gond. Milyen tápról megy, kettősről vagy egyszerűről? Én ugyan nem csináltam TDA 2030-al erősítőt, de pár éve egyik ismerősömnél hallottam prelu-val egyet. Még az én csöveshez szokott füleim is kettéálltak, olyan szép hangja volt Pink Floyd-al (bakelitről szólt, csöves korrektorral). A konstruktőr szerint (mert állítólag ez valami egyedi darab volt) alkalmas audiofeel erősítő készítésére, ha nem is lehet elérni vele egy jó csöves erősítő minőségét.
Én nem vagyok audiophile de én is mikor meghallottam csodálkoztam rajta.
Jó nagy puffer kondit tegyél rá, és próbáld meg azzal.
Nagy puffer
30 000µF van rákapcsolva szimetrikus tápnál. Az ajánlott 25-30 000uF. Egyébként szerintem ha a szűrés lenne a gond akkor az MP3 lejátszóról is recsegne nem?? - pedig ott szépen szól minden gond nélkül
Ja tényleg... Bocs ezt benéztem. Elfelejtettem két hozzászólás között mit írtál...
Megesik hogy még a nagyok is bakiznak (Nem ám rossz néven veszed)
Na most van itt valami. Nálunk a földből van csinálva nulla a konnektorokban, ez tuti mert megnéztem. Nem lehet hogy azon keresztül záródik a földhurok. Ha igen akkor esetlegesen hogy lehet ezt a legegyszerűbben megoldani?
Navárjál. Van egy földeletlen erősítőd, és van egy normál PC-d. Külön külön egyik sem búg, csak ha összekötötted őket? (PC sem búg fejhallgatóval? Láttam én már cifrákat olcsó hangkártyánál)
Pl. én vettem a házimozi pc-mbe egy hangkártyát. Feltettem a drivert és még a line in-en is jött ki a hang. Rendesen megvan a 3 csati az 5.1-nek, de a kari összes csatijából jött ki a hang. Mikrofon bemeneten, line bemeneten, sőt, még az SPDIF bemenet is kimenet volt. Csak úgy "folyt ki belőle a hang minden lyukon". Ezek után én már nem lepődöm meg semmin.
Nem, a PC hangkártyája tök jó, semmi baja, szépen szól- nem búg. A kimenetre van kötve egy minihifi amit auxon szokok hallgatni. Most csináltam egy hangfalat- szubot- és azt szeretném szintén PC-re kötni. Ha egyenesen rákötöm a PC-re akkor búg- nem nagyon, de zavaró. Ha viszont rákötöm a minihifire ami meg a PC-re van kötve akkor szépen szól. Igy van ez az MP3-al is meg minden olyan dologgal, ami nem konnektoros.
A bemenő jlet simán erősiti szépen, de ha nem kötök rá semmit, vagy a hangerő alacsony akkor búg.Ezért gondoltam a tápra.
Azt már próbáltad, hogy bekötsz egy ellenállást az átjátszózsinór hideg erével sorba (pl. 100 Ohm). Akkor is brummog, ha közös konnektorba van a pc.-vel ?
Egy konnektorban van a PC-vel, de azt az ellenállásos verziót nem próbáltam. Miért is lenne az jó? Amúgy milyen az a "hideg ér" ? Ezt a kifejezést nem nagyon ismerem.
Hideg ér = Jelföld. Nem életvédelmi, hanem jelföld. Pl. rca-nal a külső rész, jacknél a tövében lévő...
Nem csinált semmit máshogy, ugyanúgy "zúg". Viszont bekötöttem egy potenciométert a jel bemenetre mint hangerőszabályzó, és ha nincs rákötve jel de a számitógépbe be van szúrva a dugó akkor tudom a zavaró jelet hangositani és halkitani.
Erősítődnél semmi galvanikus kapcsolat nincs a primer és szekunder oldal között?
Gondolok itt valami kisáramú standbyra ami táp GND-ben közös...
Hát de mindent úgy csináltam ahogy kell, végülis mp3-ról megy...
Amúgy rájöttem, hogy ha csak a zavaró jelet hallgatom, akkor hallom a mechanikát benne - hogypörög fel meg hasonjó zajokat. Érdekes De azért nem lenne baj ha nem hallanám.
gagyi hangkari vagy drv rossz..
:yes:
Most csináltam egy hangfalat- szubot- és azt szeretném szintén PC-re kötni. Ha egyenesen rákötöm a PC-re akkor búg- nem nagyon, de zavaró. Ha viszont rákötöm a minihifire ami meg a PC-re van kötve akkor szépen szól.
Akkor sztem mégiscsak a hangkártya adja a brummot, csak a minihifi azon a frekin már erősen csillapít, az új erősítőd meg még prímán erősít. Próbáld meg egy másik hálózati készülékről, pl. egy asztali cd-ről is.
Már próbáltam!
Ahogy emlitettem már csak a PC és a TV recsegett. Az igaz hogy a TV jobban-sokkal. Amúgy most bekötötte egy 200K-os ellenállást a jelbemenet elé, és a zavarást már alig hallani, de a jel lehalkult, de szerintem jó kb. Amúgy mekkora potit kell bekötnöm, ha azt akarom, hogy teljesen el tudjam nyomni a hangot? Mert ha most a PC-n felteszem a hangesrőt maxra a 200K-s ellenállás ellenére szól jól. 500k? vagy még nagyobb
ha pc, tv és erősítő egybe van kötve, mmint a hangcuccok akkor sosem lesz megoldva a brumm kérdés
tv-t válasszad le optossan akkor elvben nem lesz brummod... :yes:
Nem kell optosan leválasztani, tv-n csak próbáltam de használni pc fogom.
|
Bejelentkezés
Hirdetés |