Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » PIC égetési hibák, problémák, kérdések
Lapozás: OK   56 / 82
(#) watt válasza mzozo95 hozzászólására (») Aug 15, 2011 /

A 84A-t ismeri a WPB. A égető működése függ a PC LPT port feszültségszintjeitől is. Érdemes egy teljes égetőt építeni. pl. oshon, vagy az oldalamról valamelyik.

A PGD(data), PGC(clock) a PIC adatlapjának 18. oldalán található táblázatban vannak jelölve az RB6 és 7 lábaknál.
(#) PIC18F hozzászólása Aug 24, 2011 /

Szui Watt!

Elsősorban Téged kérdeznélek, de bárkitől szívesen várok jkavaslatot.

Egy új céláramkör kiépítésének az elején imét sikerült kifektetnem a WCOM_mini_v4 égetőt.

Egyszer csak eltünt a 12 V. Csekkolásná vettem észre.
Gyorsan kicseréltem két tranyót Q2 és Q3, meg a MAX232 IC-t. A multkoz ez hozta a megoldást.

Sajnos most nem.

A Vpp kijelölése esetén a 10.34 V megjelenik TD(TXD) vonalon, az R8-as 10K-s ellenállás előtt még megvan, de utánna már csak 0,65 V. Így persze a Q2 nem jön lázba, és ennek nyomána Q3 sem adja le a 12 V-ot.
(a Q3 Emitter lábán ott van a 12 V)

Arra gyanakodtam, hogy az R8 leföldelődött valahogy, de nem.

Hogy lehetne a 12 V-ot előcsalni a Q3-ból?

Üdv
PIC18F
(#) watt válasza PIC18F hozzászólására (») Aug 24, 2011 /

A Q2 bázisán normális jelenség, hogy a fesz nem emelkedig 0,7V fölé, miután a tranyó bázis emiter átmenete egy diódának fogható fel.
Azt kéne megnézd, hogy a Q2 kollektorán mekkora a fesz, majd ha ott 0V, akkor az R6 Q3 bázisán mekkora a fesz. Ha ott 12V-0,7V van, akkor az is rendben, és a Q3-nak ki kéne nyitnia. Ha másképp van, mérd ki és írd meg.
(#) t.gergo hozzászólása Aug 25, 2011 /

Szia Watt!
Pár sorral feljebb írtam hogy nem működik a WLPT_Vpp_Mini v4 programozóm...Felismeri a PIC-et, töröl, de a programozásnál valami gond van mert beégeti a programot de az nem indul el. Ellenőriztem az áramkört nem találtam semmi gondot, Port check tökéletesen működik és
ebben a hozzászólásban amit ír Hp41C hogy milyen feszültségeknek kell lennie az IC lábain az is tökéletes.
(#) potyo válasza t.gergo hozzászólására (») Aug 25, 2011 /

MCLR láb hová van húzva?
(#) t.gergo válasza potyo hozzászólására (») Aug 25, 2011 /

MCLR 10k-n keresztül a PIC Vdd-re
(#) PIC18F válasza watt hozzászólására (») Aug 25, 2011 /

Méréseim:

PortCheck: csak a Vpp-pipa
[code=c]
Q2 C - 0 V
B - 0,67 V
E - 0 V

Q3 C 12,62 V
R6-nál B 0,95 V
E 1,53 V (ez a kevés)

A teljesség kedvéért az ICSP-nél:
Vdd 4,98 V
Vpp 4,96 V
PGD 0 V
PGC 0 V[OFF]

Üdv
PIC18F
(#) watt válasza t.gergo hozzászólására (») Aug 25, 2011 /

Ne haragudj, mostanában sok a dolgom és biztosan átsiklottam felette. Mutass egy képernyőmentést arról, amikor visszaeelnőrzöd a PIC tartalmát és rendben van(vagy mégse?)!
(#) watt válasza PIC18F hozzászólására (») Aug 25, 2011 /

A Q2 rendben, de a Q3 nem. Összekeverted a Q3 C-t és E-t. A Q3 emmiterén kell 12V-nak lennie(pnp tranyó). Ha nem keverted össze, akkor fordítva van benn a tranyó!
(#) t.gergo válasza watt hozzászólására (») Aug 26, 2011 /

Szia!
Semmi gond akkor majd énis türelmes leszel
Raktam még egy képet amikor törlöm a pic tartalmát de ott is van valami gubanc...
(#) potyo válasza t.gergo hozzászólására (») Aug 26, 2011 /

A nem azonos a két tartalom feliratok alapján mégsem égeti be a programot...
(#) t.gergo válasza potyo hozzászólására (») Aug 26, 2011 /

Akkor az lenne a kérdésem hogy miért nem...mert a PIC- et felismeri meg a törlésnél is csinál valamit.
(#) watt válasza t.gergo hozzászólására (») Aug 27, 2011 /

Ha a PIC-et felismeri, akkor csökkentsd az írás sebességét addig, amíg normálisan ír-olvas. Milyen PIC-ről van szó?
(#) t.gergo válasza watt hozzászólására (») Aug 27, 2011 /

16F877-20/P

Próbáltam 1000-es sebességgel égetni majd beolvasni de ugyanaz volt az eredmény. Próbáljam meg többel?

A WPB melyik verziós? Hogyan van rákötve a PIC az égetőre? (rajz esetleg egy fénykép). Milyen hosszú és miből van az LPT kábel és az ICSP kábel?

1.32béta (de lehet hogy rosszat nézek) LPT szalagkábelből van és 30cm az ICSP kb. 10cm es vezeték darabok amik a próbapanelen vannak.

A mini támogatás pipa be van téve? A program utasításainak megfelelően kapcsolgatod a kapcsolókat?
Az a baj, hogy a 877-et teszteltem, ajónak kéne lenni!
Egy próbát tehetsz, hogy a PGD, PGC lábakra teszel egy-egy 22pF-et a test felé. Legjobb, ha a próbapanelbe tűzöd, mert a vonalinak induktivitása meg szokott tréfálni.

Ha bekapcsolom a mini támogatást akkor a PIC írása és a PIC beolvasása gombok elszürkülnek és nem lehet rájuk kattintani... Lehet hogy van itthon 22pF-kondi aztán megpróbálom úgy is.

Ez tök normális! Kattintsd be és írd meg külön a flasht+konfig+ID-t, és külön az eepromot!

Elindítom a programot bepipálom a mini használatát, rányomom hogy pic azonosítása, kiírja azt hogy kapcsoljam be a Vdd-t majd a Vpp-t majd ok. Ezt megcsinálom azután rögtön kiírja hogy kapcsoljam ki őket majd ok, és felismeri a PIC-et. Betöltöm a fájlt rányomom hogy Flash Config és User ID Loc írása akkor azt írja hogy kapcsold be-ke a Vdd-t Vpp-t majd ok majd elkezdi írni és kiírja hogy kapcsoljam ki. Rákattintok az eeprom írásra azt írja kapcsoljam ki-be majd ok, elkezdi írni majd kapcsoljam ki. Ez nekem kicsit zavaros

Csináld azt amit ír. Ha ez nagyon zavar építs egy rendes égetőt, ne egy ilyen alkalmit! Oldalamon találsz párat! Ha van COM port a gépeden, akkor ajánlom a VCOM_mini_v4-et, ami nagyon jól sikerült...
Jut eszembe, ha végig csinálod a tortúrát, akkor sikerül az égetés?

Beolvasásnál:eeprom memória "nem egyforma a két tartalom" Komfigulációs sz:"A két tatalom azonos!" User ID LOC szavak " A két tartalom egyforma!" Flash: " nem egyforma és itt valamelyik fehéren van valamelyik pirosan. Van rendes működő programozóm de ez negyon megtetszett azért akarom megcsinálni

Tegyél fel képet a flash-ről! Milyen sebességnél ilyen?
Még egy kérdés: Hogy kapja az égető a 12V, 5V, GND-t? A képen én csak két vezetéket látok!

Ohh jee sikerült!
Mindent úgycsináltam amit mondott aztán mindegyiket leellenőriztem és megegyeztek és működik!

Na ez lenne a normális!
De a tápkérdést még válaszold meg, mert nem jó, ha a GND csak a PC felől jön, annak be kell lennie kötve a tápegység felől is, sőt!

Ja, közben látom, hogy a táp a panelen van! Bocsi, minden oké!

Össze van kötve a GND a PC-vel...
Köszi a segítséget!!
(#) PIC18F hozzászólása Aug 27, 2011 /

Watt!

Sikerült felélesztenem aWCOM_mini_V4-et.
Egy dolog zavar: a Q3 helyén BC212 helyett egy BC327 PNP tarnyót tudtam berakni. Az égető simán felismeri a PIC-et, beír, visszaolvas.

De a 12V-ot jelző sárga LED állandóan ég.

Ha a PortCheck-nél nincs pipa, a Q3 C lábán 2,96 V van, a LED-nél 1,7. (ez hajta meg halványan a LED-et), ha berekom a pipát a Vpp-hez, persze erősebben virít a LED.

Próba panelon is vizsgáltam a tranyót, de ott csak 5 V-ot tudtam rá küldeni, ott szépen zárt. Lehet. hogy 12 V-nál nem tökéletes a zárás.

Kérdésem: nyugodtan dolgozhatok-e így? Nem lesz később ebből a kis feszből valami baj?

Üdv
PIC18F
(#) watt válasza PIC18F hozzászólására (») Aug 27, 2011 /

Hát ez még nem az igazi! Mérd meg, hogy a check nélkül hány volt van a bázison! A Q2 kollektorát és bázisát is nézd meg! A D5 diódát is nézd meg, nehogy az meg zárlatos legyen, és azon jön vissza a fesz!
(#) PIC18F válasza watt hozzászólására (») Aug 28, 2011 /

Méréseim (Vpp pipa nélkül)

[quote]
Q2
C +12,13
B -0,6
E 0

Q3
E +12,64
B +12,14
C +2,97

D5 dióda előtt (Q3 felől) +2,97
D5 dióda után +4,98

A diódát az áramkörben hogy tudom leellenőrizni?
Valószínű ki kell forrasztanom ehhez.

Üdv
PIC18F
Következő: »»   56 / 82
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem