Fórum témák
» Több friss téma |
Fórum » PIC égetési hibák, problémák, kérdések
A 84A-t ismeri a WPB. A égető működése függ a PC LPT port feszültségszintjeitől is. Érdemes egy teljes égetőt építeni. pl. oshon, vagy az oldalamról valamelyik.
A PGD(data), PGC(clock) a PIC adatlapjának 18. oldalán található táblázatban vannak jelölve az RB6 és 7 lábaknál.
Szui Watt!
Elsősorban Téged kérdeznélek, de bárkitől szívesen várok jkavaslatot. Egy új céláramkör kiépítésének az elején imét sikerült kifektetnem a WCOM_mini_v4 égetőt. Egyszer csak eltünt a 12 V. Csekkolásná vettem észre. Gyorsan kicseréltem két tranyót Q2 és Q3, meg a MAX232 IC-t. A multkoz ez hozta a megoldást. Sajnos most nem. A Vpp kijelölése esetén a 10.34 V megjelenik TD(TXD) vonalon, az R8-as 10K-s ellenállás előtt még megvan, de utánna már csak 0,65 V. Így persze a Q2 nem jön lázba, és ennek nyomána Q3 sem adja le a 12 V-ot. (a Q3 Emitter lábán ott van a 12 V) Arra gyanakodtam, hogy az R8 leföldelődött valahogy, de nem. Hogy lehetne a 12 V-ot előcsalni a Q3-ból? Üdv PIC18F
A Q2 bázisán normális jelenség, hogy a fesz nem emelkedig 0,7V fölé, miután a tranyó bázis emiter átmenete egy diódának fogható fel.
Azt kéne megnézd, hogy a Q2 kollektorán mekkora a fesz, majd ha ott 0V, akkor az R6 Q3 bázisán mekkora a fesz. Ha ott 12V-0,7V van, akkor az is rendben, és a Q3-nak ki kéne nyitnia. Ha másképp van, mérd ki és írd meg.
Szia Watt!
Pár sorral feljebb írtam hogy nem működik a WLPT_Vpp_Mini v4 programozóm...Felismeri a PIC-et, töröl, de a programozásnál valami gond van mert beégeti a programot de az nem indul el. Ellenőriztem az áramkört nem találtam semmi gondot, Port check tökéletesen működik és ebben a hozzászólásban amit ír Hp41C hogy milyen feszültségeknek kell lennie az IC lábain az is tökéletes.
Méréseim:
PortCheck: csak a Vpp-pipa [code=c] Q2 C - 0 V B - 0,67 V E - 0 V Q3 C 12,62 V R6-nál B 0,95 V E 1,53 V (ez a kevés) A teljesség kedvéért az ICSP-nél: Vdd 4,98 V Vpp 4,96 V PGD 0 V PGC 0 V[OFF] Üdv PIC18F
Ne haragudj, mostanában sok a dolgom és biztosan átsiklottam felette. Mutass egy képernyőmentést arról, amikor visszaeelnőrzöd a PIC tartalmát és rendben van(vagy mégse?)!
A Q2 rendben, de a Q3 nem. Összekeverted a Q3 C-t és E-t. A Q3 emmiterén kell 12V-nak lennie(pnp tranyó). Ha nem keverted össze, akkor fordítva van benn a tranyó!
Szia!
Semmi gond akkor majd énis türelmes leszel Raktam még egy képet amikor törlöm a pic tartalmát de ott is van valami gubanc...
A nem azonos a két tartalom feliratok alapján mégsem égeti be a programot...
Akkor az lenne a kérdésem hogy miért nem...mert a PIC- et felismeri meg a törlésnél is csinál valamit.
Ha a PIC-et felismeri, akkor csökkentsd az írás sebességét addig, amíg normálisan ír-olvas. Milyen PIC-ről van szó?
Próbáltam 1000-es sebességgel égetni majd beolvasni de ugyanaz volt az eredmény. Próbáljam meg többel?
A WPB melyik verziós? Hogyan van rákötve a PIC az égetőre? (rajz esetleg egy fénykép). Milyen hosszú és miből van az LPT kábel és az ICSP kábel?
1.32béta (de lehet hogy rosszat nézek) LPT szalagkábelből van és 30cm az ICSP kb. 10cm es vezeték darabok amik a próbapanelen vannak.
A mini támogatás pipa be van téve? A program utasításainak megfelelően kapcsolgatod a kapcsolókat?
Az a baj, hogy a 877-et teszteltem, ajónak kéne lenni! Egy próbát tehetsz, hogy a PGD, PGC lábakra teszel egy-egy 22pF-et a test felé. Legjobb, ha a próbapanelbe tűzöd, mert a vonalinak induktivitása meg szokott tréfálni.
Ha bekapcsolom a mini támogatást akkor a PIC írása és a PIC beolvasása gombok elszürkülnek és nem lehet rájuk kattintani... Lehet hogy van itthon 22pF-kondi aztán megpróbálom úgy is.
Ez tök normális! Kattintsd be és írd meg külön a flasht+konfig+ID-t, és külön az eepromot!
Elindítom a programot bepipálom a mini használatát, rányomom hogy pic azonosítása, kiírja azt hogy kapcsoljam be a Vdd-t majd a Vpp-t majd ok. Ezt megcsinálom azután rögtön kiírja hogy kapcsoljam ki őket majd ok, és felismeri a PIC-et. Betöltöm a fájlt rányomom hogy Flash Config és User ID Loc írása akkor azt írja hogy kapcsold be-ke a Vdd-t Vpp-t majd ok majd elkezdi írni és kiírja hogy kapcsoljam ki. Rákattintok az eeprom írásra azt írja kapcsoljam ki-be majd ok, elkezdi írni majd kapcsoljam ki. Ez nekem kicsit zavaros
Csináld azt amit ír. Ha ez nagyon zavar építs egy rendes égetőt, ne egy ilyen alkalmit! Oldalamon találsz párat! Ha van COM port a gépeden, akkor ajánlom a VCOM_mini_v4-et, ami nagyon jól sikerült...
Jut eszembe, ha végig csinálod a tortúrát, akkor sikerül az égetés?
Beolvasásnál:eeprom memória "nem egyforma a két tartalom" Komfigulációs sz:"A két tatalom azonos!" User ID LOC szavak " A két tartalom egyforma!" Flash: " nem egyforma és itt valamelyik fehéren van valamelyik pirosan. Van rendes működő programozóm de ez negyon megtetszett azért akarom megcsinálni
Tegyél fel képet a flash-ről! Milyen sebességnél ilyen?
Még egy kérdés: Hogy kapja az égető a 12V, 5V, GND-t? A képen én csak két vezetéket látok!
Ohh jee sikerült!
Mindent úgycsináltam amit mondott aztán mindegyiket leellenőriztem és megegyeztek és működik!
Na ez lenne a normális!
De a tápkérdést még válaszold meg, mert nem jó, ha a GND csak a PC felől jön, annak be kell lennie kötve a tápegység felől is, sőt! Ja, közben látom, hogy a táp a panelen van! Bocsi, minden oké!
Össze van kötve a GND a PC-vel...
Köszi a segítséget!!
Watt!
Sikerült felélesztenem aWCOM_mini_V4-et. Egy dolog zavar: a Q3 helyén BC212 helyett egy BC327 PNP tarnyót tudtam berakni. Az égető simán felismeri a PIC-et, beír, visszaolvas. De a 12V-ot jelző sárga LED állandóan ég. Ha a PortCheck-nél nincs pipa, a Q3 C lábán 2,96 V van, a LED-nél 1,7. (ez hajta meg halványan a LED-et), ha berekom a pipát a Vpp-hez, persze erősebben virít a LED. Próba panelon is vizsgáltam a tranyót, de ott csak 5 V-ot tudtam rá küldeni, ott szépen zárt. Lehet. hogy 12 V-nál nem tökéletes a zárás. Kérdésem: nyugodtan dolgozhatok-e így? Nem lesz később ebből a kis feszből valami baj? Üdv PIC18F
Hát ez még nem az igazi! Mérd meg, hogy a check nélkül hány volt van a bázison! A Q2 kollektorát és bázisát is nézd meg! A D5 diódát is nézd meg, nehogy az meg zárlatos legyen, és azon jön vissza a fesz!
Méréseim (Vpp pipa nélkül)
[quote] Q2 C +12,13 B -0,6 E 0 Q3 E +12,64 B +12,14 C +2,97 D5 dióda előtt (Q3 felől) +2,97 D5 dióda után +4,98 A diódát az áramkörben hogy tudom leellenőrizni? Valószínű ki kell forrasztanom ehhez. Üdv PIC18F |
Bejelentkezés
Hirdetés |