Fórum témák
» Több friss téma |
Üdv
Egy olyan alkatrészre lennék kíváncsi amely, a régi szkennerem tápjában van. Annyi van ráírva, hogy: KA4..., a többi nem látszik. Datasheetcatalog-on megnéztem ezt a típust de nagyon-nagyon sok találat jött ki rá. Annyit tudok még róla, hogy TO-92 tokban foglal helyet, többet sajnos nem tudok róla. Üdvözlettel: kiskoczka1021
Ügyes voltál,de nem a rároppantást lehet elrontani,hanem véletlenül a végek összekeveredne,ez elő fordul még gyakorlott szakemberekkel is,főleg kínai utp-s kábeleleknél ám!És a két vég így nembiztos,hogy megegyezik.
Helló Kiskoczka!
Próbáld polár szűrővel leolvasni (polaroid szemüveg), Vagy eleve pol. fénnyel. Avagy mérj rá a legvalószínűbb találat szerint, és kövesd le a kapcsolásban; mit csinálhatott? Üdv: Kálmán
KA431 lesz az. Bővebben: Link
jeee, megvettem a cuccokat, de 2,54mm raszteres túl nagy Na mindegy, ez 500Ft tanulópénz volt.Csak nem tudom mit tanuljak belőle, mert még le is mértem, csak nem sikerült 0,5 mm-es pontossággal...
Ahogy elnézem 2mm távolságú kell, olyat hol lehet kapni?
üdv!
Kissé elégett 2 alkatrész 1 samsung 19-es lcd táppanelján. A panel Suntronix BN44-00123E fantázianevű. az alkatrészek mellett bd602 és bd603 jelzés van. Zárlatosak lettek. Ha valaki tudna dobni infót ezekről, azt előre is köszönöm! Idézet: „Csak nem tudom mit tanuljak belőle, mert még le is mértem, csak nem sikerült 0,5 mm-es pontossággal...” Én sosem két láb közötti távolságát mérem. Megmérem az egész sor hosszát, s elosztom a közök számával. Így pl. a 20 pólusú (2*10) ATX csati 37,8mm. Osztom 9-el = 4,2mm. Ha csak simán egy közt mérve 4mm-esnek mondtam volna, akkor 36mm hosszúnak saccoltam volna. Ez pontosan 1,8mm eltérés egy 10 pines sornál. Ez hatalmas hiba. A mérést nem árt tolómérővel végezni.
Mindenhol, ahol ezekkel foglalkoznak:
Bővebben: Link
Helló Tibi!
Próbáltad már Alldatasheet-ben? Ha szerencséd van az alkatrész nevét (typusát) írták oda! Üdv: Kálmán
Köszönöm kadarist nagyon sokat segítettél. Egy szkennerben volt amiből nyáklevilágítót csinálok.
Sziasztok! Egy 6V-os akkuhoz építek egy inteligens töltőt, és keresgéltem hozzá kétdigites kijelzőket, és ráakadtam a képeken látható kijelzőre. A kerámia lapkán egy 24 lábú SMD IC van a típusaát nem tudom, mert nincsen rajta semmi felirat, de a kerámialapka kivezetésszámából arra gyanítok, hogy a kijelzők multiplexelését oldja meg, és ha ez igaz, akkor elegendő 8 láb a két kijelző vezérléséhez, csak a lábak bekötését nem tudom, és a google sem tudott segíteni, szóval ha valaki tudna nekem ebben segíteni akkor azt nagyon megköszönném
Aha
De csak azért van MÁR fent, mert írtam nekik hogy tudnak-e beszerezni, és ezek szerint igen és felrakták Mert mikor írtam nekik még tuti nem volt, mert 8x végignéztem ezeket a csatlakozókat, és ez biztos kiszúrta volna a szememet. Idézet: „Én sosem két láb közötti távolságát mérem. Megmérem az egész sor hosszát, s elosztom a közök számával. Így pl. a 20 pólusú (2*10) ATX csati 37,8mm. Osztom 9-el = 4,2mm. Ha csak simán egy közt mérve 4mm-esnek mondtam volna, akkor 36mm hosszúnak saccoltam volna. Ez pontosan 1,8mm eltérés egy 10 pines sornál. Ez hatalmas hiba. A mérést nem árt tolómérővel végezni.” Hát én tolómérővel mértem, simán a pinek között is, meg úgy is ahogy te írtad, elosztogatva a teljes hosszt, de egy 3 pines csatinál viszont nem túl sok az eltérés
Egy akkus fúróban leltem a következő tirisztort? 2845 alatta pH m 9713 A gugli nem volt a barátom. Valaki ismer?
Sziasztok! Amikor a HE.Store vebáruház főoldalát néztem, láttam egy olyan kategóriát, hogy varrisztorok.A kérdésem az lenne, hogy mire valók ezek az alkatrészek és hol hasznosítják őket.
Ja, és, hogy működnek? Köszönöm!
Köszönöm.
Szóval tulajdonképen ha párhuzamosan ültetjük be ugyan az a szerepe mint a zener diódának.
Hali!
Újból segítséget kérek TO 92-es tokozású alkatrész, az van rá írva,S9014. Mi jó helyette? Köszi!
BC182 jó helyette. Vagy BC414, ha kis zajú előerősítőben akarod használni.
Hello
Találtam itthon ilyen alkatrészt. Mi lehet ez? Méret: 7,4 X 12,4 X 7,4 mm
Nem tűnik relének, mert nem mérhető rajta a tekercs ellenállása
Sziasztok!
Erről szeretnék többet megtudni. IR-érzékelőnek tippelem.
Ez egy infra közelítéskapcsoló. Kb 5-15mm-ről ha tárgy van előtte, akkor kapcsol. Ha jól emlékszem, akkor 5V-ról megy és nyitott kollektoros kimenete van. Elvileg a Conrad oldalán lehetne többet megtudni, ha fent van még náluk, én is onnan vettem ezeket.
Meg is van. Bővebben: Link
Ez a mostani elötti europában használatos mŰszer táp csati volt
Hogy juthat el hozzád ?
Ekkora értéket képvisel? :eek2:
Van belőle kb. 10db! Köszi az infót! Számítógép bekapcsolását meg tudom oldani vele úgy, hogy elhúzom előtte a kezem?
Privátban el tudnád küldeni esetleg az ide tartozó fórumrészt?
Van még két másik, amiről nem találtam adatot. Képeket mellékeltem.
Hi Mesterek.
Megtaláltam a gépem belasulásának okát azaz ramról hiányzik egy smd kondi (Kingmax DDR2 1Gb/1066). Azt hogy miként tört le azt nem tudom, de letört róla. Szóval ha valakinek van tippje mekkora lehet az értéke annak örülnék mert akkor még menthető lehet. Próbáltam leszedni pákával a kép jobb oldalán a kondit de nem sokra mentem vele. Arra gondoltam hogy ha lejön rámérek s akkor már tudom mi kelenne oda, de hőlég nélkül nem ment , az meg nincs. Ahonnan hiányzik azért néz ki úgy mert egy kicsit felónoztam hogy lássam egyáltalán menni fog e a project és hál istenek a pad-ek nem sérültek. Segítséget előre is köszönöm.
Nem kell ahhoz hőlégfúvó! Sőt, azzal még több kárt csinálnál (lejönnének a RAM chipek is). Tegyél a kondi mindkét végére bőven friss ónt, melegítsd át alaposan mindkét felét, és leesik. Óvatosan meg kell taszítani a pákával, olyan irányban, hogy ne told rá másra (kifelé mozduljon) ! Az is segít, ha felfordítod a NYÁKot, így a gravitáció is lefelé húzza majd a kondit, ha megindul.
A RAM csatlakozó-sávra nagyon vigyázz, ne cinezd össze!! |
Bejelentkezés
Hirdetés |