Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » NYÁK-lap készítés kérdések
A témában nincs helye a nem szakmai indíttatású vitáknak, ezért a szabályszegést elkövetők azonnali figyelmeztetés nélküli kitiltásban, vagy némításban részesülnek. Ugyan így járunk el azokkal szemben, akik "blog"-nak nézik a fórumot. Ezt mindenki tartsa szem előtt!
Lapozás: OK   645 / 1387
(#) kaqkk válasza zenetom hozzászólására (») Szept 26, 2011 /

Én 60+2x 40 w os égők mellett laminálom a fóliát , és még nem vettem észre hogy valamit is csinálna vele az izzó !
Ha nagyon ráérsz talán 20 -30perc 1 óra lehet hogy elég lesz a levilágításra ha nincs uv fénycsöved leded
talán inkább próbáld ki a normál fénycsövet ,annak a fényében talán több az uv komponens .
(#) zenetom válasza kaqkk hozzászólására (») Szept 26, 2011 /

Uhh, annyi idő alatt meg szerintem károsodik, szóval akkor inkább elviszem egy szoláriumba
(#) Panther1 hozzászólása Szept 26, 2011 /

Sziasztok !

Próbapanelokat készítenék otthon, ehhez nyáktervekre van szükségem , amit kinyomtatok és vasalásos technikával elkészítem a nyákot amit aztán lemaratok.
Ha vannak ilyen próbanyák terveitek, akkor légyszíves rakjátok már be ide. Köszi !
(#) Balaa16 válasza Panther1 hozzászólására (») Szept 26, 2011 /

Szia!
Kérdés, hogy milyen áramkörre kell terv.
*Nem akarok ünneprontó lenni, de szerintem ez a kérdés elment volna a "Nyák készítés kérdések" topicba is.
Üdv!
(#) qvasz2 válasza Panther1 hozzászólására (») Szept 26, 2011 /

A legegyszerűbb, ha letöltöd a sprintlayout nevű pororamocskát, és olyat rajzolsz magadnak, amilyet csak akarsz!
(#) Balaa16 válasza qvasz2 hozzászólására (») Szept 26, 2011 /

Vagy az Eagle-t. Én is azt használom.
(#) qvasz2 válasza Balaa16 hozzászólására (») Szept 26, 2011 /

Én nem azzal kezdeném . . .
Kezdőknek egy primitív dolog könnyebben használható, mint egy profi tervező.
(#) kaqkk válasza Panther1 hozzászólására (») Szept 26, 2011 /

Ha próbapanelt szeretnél javaslom ezeket .
(#) emmzolee válasza gulasoft hozzászólására (») Szept 26, 2011 /

Hello

Részemről ok. Rendelheted.

A hét első felében nem leszek már netközelben. Utána majd meg dumáljuk mi hogy legyen.

Kössz.
(#) pcroland válasza gulasoft hozzászólására (») Szept 28, 2011 /

Én nem sajnálom rá a pénzt, de messze van a DuotoneRepro. Ha nem válik be a Pólus Centerben lévő (és valószínű, hogy nem), akkor megyek oda.
(#) koczka válasza pcroland hozzászólására (») Szept 28, 2011 /

Esetleg lesd meg őket hátha jobban az utadba esik.
(#) hormi válasza boss61 hozzászólására (») Szept 28, 2011 /

Sziasztok
Megvettem EZT tökéletesen működik...
(#) pcroland válasza koczka hozzászólására (») Szept 28, 2011 /

Köszi! Ez is kb. ugyanannyi távolságra van, de ide már csak egy buszra és egy villamosra kell szálljak. Ide elmegyek, köszi! Ha oda megyek, akkor nem kell FTP-n küldenem a tervet, ugye? Pendrive-on egyszerűbb. Ja és itt is muszáj a PDF? Ha PNG-t vagy GIF-et viszek az nem jó?
(#) gulasoft válasza pcroland hozzászólására (») Szept 28, 2011 /

Nem, nem jó. Vektoros pdf.
A többi akkora lesz ahány dpi-vel nyomják.
Hát vigyed pendrive-on, és gondolom amint megjössz a 360 forintoddal ugranak, befűznek egy a0-ás lapot a közepére teszik a rajzodat a többit kidobják.
Kicsit gondol már utána mielőtt megint azt hiszed körülötted forog a világ! Itt komoly gépek (szobányi) dolgoznak komoly megrendelőknek, a te filmed valami végére rárakják ha éppen úgy adódik!
Küld el FTP-n a PDF-et, és kérdezd meg mikorra várható hogy kész lesz. A duotonereprónál a garantált vállalási idő 1 nap, de 2-3 órával az elküldés után kész szokott lenni, de ha valami nagy megrendelés befut, akkor nem a mi 360 forintos nyákfilmünk áll az élre.
(#) gulasoft hozzászólása Szept 28, 2011 /

Ezt bírom pcrolandban:
Kapcsolat fülön:
Ügyfeleink igényeihez maximálisan igazodva, várjuk megrendelőinket az év bármely napján. Állományokat Interneten keresztül is tudunk fogadni: kisebb méretű (2Mb alatti) állományokat e-mail és FTP segítségével, míg ennél nagyobb méretű állományokat FTP-n keresztül. Kérjük ügyfeleinket, hogy FTP-n vagy e-mailben küldött anyagok esetén a határidők pontos betartása végett telefonon jelezzék felénk az anyagok elküldését.

Mire Roland: akkor viszem pendrive-on.
ááááááááááááááááááááááááááááááááááááááá

De nekem most pl. egy A3-asra lenne szükségem, amiben 5-6 nyák lenne. Képből és Layout tervből összetéve. Hogyan készítek Layoutból és képekből vektoros PDF-et? Egyáltalán mi az a vektoros PDF?
(#) gulasoft hozzászólása Szept 28, 2011 /

Sprint layout pont hogy tud negatív pdf-et, képből meg baromi nehezen. Pont ezért nem is vállal semelyik nyákgyár képből nyákot. 2-3 alkalommal vállaltam, tele volt apró pötyökkel, ki kellett pucolni, a vezetősávokat kitölteni mert az meg lukas volt, irtó macera.
A vektoros pdf az olyan, hogy hiába nagyítod nem pixelesedik ki, mivel nem pixelesen van benne a kép, hanem vektorosan (körök, ívek, egyenesek).

Értem. Köszi! A képeket kétszínűre kell konvertálni paint-ben és kész. ERRŐL pedig mondjak le? Ez JPG. Ha átkonvertálom kétszínűre, akkor tökéletes lesz. Csak az a gond, hogyha én exportálom Layout-ban PDF-be, akkor a Spektrum analizátor képeit már nem tudom betenni.
(#) interferi válasza pcroland hozzászólására (») Szept 29, 2011 /

Szia!
Megtervezed nyáktervező programmal és PDFCreatorral pdf be "nyomtatod" pl.:
(#) gulasoft válasza pcroland hozzászólására (») Szept 29, 2011 /

Foxit pdf editorral tudsz pdf-et szerkeszteni. Megcsinálod pdf-be mindet, utána a foxittal egybe másolgatod őket.
(#) gulasoft válasza interferi hozzászólására (») Szept 29, 2011 /

Azzal vigyázz, mert lehet elronjta pár mm-el a méretet.
(#) gulasoft válasza pcroland hozzászólására (») Szept 29, 2011 /

Ha nagyon meg vagy szorulva használhatod Vektor Magic programot
berakom az eredeti képet és amit csinált, alapbeállítás 2 perc. Lehet lehet rajta finomítani, de ez rád vár, mert én olyan nyáktervezőket használok amiben van pdf vagy ps mentési lehetőség. Gerberből is lehet pdf-et csinálni, ha ezek közül semmit nem tud a nyáktervező, akkor dobd ki.
(#) koczka válasza gulasoft hozzászólására (») Szept 29, 2011 /

Eagle-ben hogyan csinálsz pdf negatívot?
(#) kaqkk válasza koczka hozzászólására (») Szept 29, 2011 /

File -export- image - feketefehér pipál -mentés asztalra .
megnyitás paint -ben majd nyomtatás pdf creátorral .
És már ott is van az asztalon az inverz pdf
(#) koczka válasza kaqkk hozzászólására (») Szept 29, 2011 /

Na igen de ezzel a módszerrel az gond hogy pixeles lesz mivel csak 2400dpi-t lehet ergo pdfbe nyomtatni semmi értelme nincsen.
(#) kaqkk válasza koczka hozzászólására (») Szept 29, 2011 /

Én az image-nál feljebb szoktam állítani a 150 et 300ig és úgy tökéletes
(#) gulasoft válasza koczka hozzászólására (») Szept 29, 2011 /

File, Cam processor, ps inverted.
Utána a ps-ből már a neten online is van olyan progi ami pdf-et generál
(#) hormi válasza Ballage hozzászólására (») Szept 29, 2011 /

sziasztok

Bővebben: Link

Itt vettem a fickó megbízható. Átalakítás nélkül lehet vele nyákot laminálni. Egyetlen hátránya hogy A5-ös méretű. De most öszintén hobbi szinten van e nagyogra szükség.
(#) pcroland válasza gulasoft hozzászólására (») Szept 29, 2011 /

Köszi! A finomítást, hogy érted? Hogyan lesz a kis képből Vektoros, nem pedig kockás PDF?
(#) zenetom hozzászólása Szept 29, 2011 /

Járt már valaki úgy, hogy a kinyomtatott 1:1-es NYÁK terven pl egy tüskesor nem olyan hosszú volt, mint amilyennek kellett volna lennie? Nálam egy 16-os tüskesor utolsó pár tüskéje már furat mellett van szinte. Viszont csak akkor van ilyen probléma, ha vizszintesen van a tüskesor.
Lehet hogy a Sprint Layout hibája?
Következő: »»   645 / 1387
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem