Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » NYÁK-lap készítés kérdések
A témában nincs helye a nem szakmai indíttatású vitáknak, ezért a szabályszegést elkövetők azonnali figyelmeztetés nélküli kitiltásban, vagy némításban részesülnek. Ugyan így járunk el azokkal szemben, akik "blog"-nak nézik a fórumot. Ezt mindenki tartsa szem előtt!
Lapozás: OK   644 / 1385
(#) gulasoft válasza WaRL0 hozzászólására (») Szept 22, 2011 /
 
Mondjuk egy nagy kerámia ellenállás lehet ilyen meleg, vagy keletkezik egy szikra valahol.
(#) WaRL0 válasza gulasoft hozzászólására (») Szept 22, 2011 /
 
Mondjuk nekem még nem sikerült papírt begyújtani 300-400°C-os pákával.Szikra nem tudom, hogy be e gyújtaná.
(#) Alkotó válasza dinokal hozzászólására (») Szept 22, 2011 /
 
Már értem. Túlgondoltam a témát, azt hittem valahogy a tintasugaras nyomatot sikerült átvinnie a panel felületére, méghozzá színesben (közben meg csak egy "összefirkált" papírt láttam). Az zavart meg, hogy már találkoztam ilyen fehéres alappanellel.
(#) skero válasza (Felhasználó 13571) hozzászólására (») Szept 22, 2011 /
 
Lakkal is tervezem kipróbálni de az most nincs itthon. Ez is csk véletlenül alakult így. Egyáltalán nem ragadós a száradás után ezt határozottan állíthatom.
(#) skero válasza gulasoft hozzászólására (») Szept 22, 2011 /
 
Fölragasztva egy darab nyákra és így lekenve ,öngyújtóval nem sikerült meggyújtani ,hogy bármi kis lángja legyen. Akkor ezen az alapon veszélyes az elkók fóliája ami borítsa , a különféle szalaggal (papír műanyag textil) betekert transzformátorok ,na meg a száraz fából barkácsolt erősítődobozok (főleg csöves ,meg A osztály). Mindenesetre nemárt óvatosnak lenni az igaz :yes: . Ha Jut eszedbe valami veszélyes dolog ezzel kapcsolatban kérlek jelezd és mihánt lehet kipróbálom. Üdv .skero.
(#) gulasoft válasza skero hozzászólására (») Szept 22, 2011 /
 
Elektromos tüzekről lehet hallani, soha nem próbáltam, biztos igazatok van.
(#) skero válasza gulasoft hozzászólására (») Szept 22, 2011 /
 
Itt én csak azért írtam meg az eljárást mert konkrétan rákérdezett Alkotó. Senkitsem rábeszélni akarok. Az előbb leugrottam a műhelybe és csináltam telóval egy videot (link). Az a legszélsőségesebb körülménynek számít ha nyílt láng keletkezik (én már ezt régebben is kipróbáltam csak úgy építkeztem) de még így sem mutatta az égés táplálását sem. Ha valaki ilyen technológiát alkalmaz azért tegyen egy próbát ,én felelőséget nem válalok ,mert több különböző típusú tapadós papír van ami anyagában eltérhet.Bővebben: Link
(#) skero válasza Alkotó hozzászólására (») Szept 22, 2011 /
 
Mint a legelső hozzászólásodban említetted ,hogy nem sikerült színesben így vasalni. Arra nem gondoltál ,hogy valami hőáló fehér vagy a jólbevált hőáló ezüst festékkel (amivel ugye még kipufogócsöveket is szoktak festeni ,tehát bírja a hőt) lefújod a NYÁK beültetési oldalt és utánna vasalod rá a feliratokat? Én már rég szeretem volna ezt kipróbálni ,de sajna nincs lézernyomtatóm (fekete fehér sem ,nemhogy színes). Így nem zavarná a feliratokat a NYÁK gyárilag sötét szine.
(#) Alkotó válasza skero hozzászólására (») Szept 22, 2011 /
 
Ezzel lehetne játszani, de számomra ez túlzás. A felirat nálam nem elsősorban esztétikai kérdés, hanem funkcionális kritérium, hiszen ezen lehet nyomon követni az építést, illetve nagyon hasznos segítség ha valamikor egyszer javítani kell.
(Egyszer nagyon régen csináltam egy órát, amin a számlapot körben ledek alkották, na ott feketére festettem a panelt, és nem volt rajta semmilyen felirat.)
Én inkább szeretem, hogy áttdereng a rézoldal a hátoldalról, mert az is csak támpontot jelent.
Nekem sincs színes lézernyomtatóm, de a nyomdának van. Kipróbáltam több különböző színt is, de csak a fekete hozta a várt eredményt. Tehát az egyéb színek (sárga, piros, világoskék volt a próba része) tökéletes kudarcot hoztak. Ez nem jelenti azt, hogy esetleg másnál is így viselkedik mert én csak egyetlen nyomtatóval próbáltam ki, de az elég nagyüzemi darab, köze nincs az asztali nyomtatókhoz.
(#) emmzolee válasza gulasoft hozzászólására (») Szept 22, 2011 /
 
Hello.
Hogy áll akkor a 2 komponensű lötstop kenőcs vásárlás?
Mikor küldjek lét?
(#) skero válasza Alkotó hozzászólására (») Szept 22, 2011 /
 
Idézet:
„Én inkább szeretem, hogy áttdereng a rézoldal a hátoldalról, mert az is csak támpontot jelent”
Te jól ismered a SPRINT -et! Tudod hogy bármilyen színben vagy árnyalatban a vezetősávot is ki lehet nyomtatni. Én is megjeleníthettem volna támpontként , néztem úgy is több árnyalatban de nem láttam fontosnak. Valóban segítség ez a beültetéskor!
(#) gulasoft válasza emmzolee hozzászólására (») Szept 22, 2011 /
 
Elméletileg jövő héten jön, majd ha megvan ráérsz.
(#) Alkotó válasza skero hozzászólására (») Szept 22, 2011 /
 
Igaz. Ha ezt a "papírt-ráragaszt" módszert használjuk, azon a rézoldal is megjelenhet tetszőleges színnel.
(#) kaqkk válasza Alkotó hozzászólására (») Szept 22, 2011 /
 
(#) Attila86 hozzászólása Szept 23, 2011 /
 
Fotósokat kérdem:
Hol lehet Pesten nyomtattatni 600DPI-ben és olyan jó takarással hogy a fekete egyáltalán ne eressze át a fényt? A kis villamos mögé egy LED-et teszek és azt szeretném hogy a villamos szimbólum világítson csak, a fekete részek nem. Olyasmi vastagságú és merevségű anyagra kellene mint mondjuk az írásvetítő fóliák.
(Gondolom szoktatok maszkokat készíttetni fotózáshoz, ezért kérdem ebben a topikban.)
(#) gulasoft válasza Attila86 hozzászólására (») Szept 23, 2011 /
 
Duotonerepro a kökitől 10 perc séta.
Vektoros Pdf-et küldj.
360ft/a4
Valami 5600 körüli dpi- vel dolgoznak.
(#) Attila86 válasza gulasoft hozzászólására (») Szept 23, 2011 /
 
Az a baj hogy a kép nem vektoros.
(#) Attila86 válasza Attila86 hozzászólására (») Szept 23, 2011 /
 
Felhívtam őket és meg tudják oldani. Köszönöm a tippet!
Meló után el is ugrom, itt van tök közel. Ráadásul éjjel-nappal nyitva vannak.
(#) kameleon2 válasza Attila86 hozzászólására (») Szept 23, 2011 /
 
Bármelyik nyomdai levilágítóval megcsinálható, csak A4, vagy A3 a legkisebb méret, 6000dpi max 1000 Ft. Ezért viszont egy rahedli kis számod lesz
(#) pluto hozzászólása Szept 23, 2011 /
 
Tisztelt Urak!

Esetleg ismer valaki egy nyomdát, mint a fent említett a XI, II vagy a III. kerületben? És amelyik hasonló árfekvésben készít filmet.

Előre is köszi: Pluto
(#) pcroland válasza gulasoft hozzászólására (») Szept 25, 2011 /
 
Hello! A DuotoneRepro oldalán mi az, hogy levilágítás? Ez itt a nyomtatást jelenti? Mi az a vektoros PDF? A Pólus Centerben, a fotós üzletben azt mondták, hogy tudnak teljes fedettséggel nyomtatni. Szerinted igaz? Mert sokkal olcsóbb, mint a DuotoneRepro. Kb 30-50Ft/A4 mindenhol. Ott miért 360Ft/A4?
(#) kameleon2 válasza pcroland hozzászólására (») Szept 25, 2011 /
 
A levilágító berendezés egy tekercsfóliára dolgozó gép - nyomtató, bár nagyságrendekkel pontosabb. Ha A0 tekercsre dolgozik egy gép, vagy A4-re nem mindegy mennyi a nyersanyag és a segédanyagok.... Azonban fontos, hogy a print méretpontos legyen, nehogy ne férjenek el az alkatrészek a végén.
(#) pcroland válasza kameleon2 hozzászólására (») Szept 25, 2011 /
 
Szóval sokkal pontosabb. Értem, köszi! Elvileg, akkor ha elmegyek Pólusba és kinyomtattatom írásvetítő fóliára vagy pauszra, akkor az is megteszi, ha teljes fedettségű. Eddig is pauszt használtam, de kettőt össze kellett ragasztani.
(#) Zoli_bácsi válasza pcroland hozzászólására (») Szept 25, 2011 /
 
Akármilyen is az nyomtató soha nem tudnak olyan fedettséggel nyomtatni, mint a nyomdai levilágítás. Ha mégis ezt állítják akkor nem mondanak igazat. Az teljesen más technológia, mint a nyomtatás.

Üdv!
(#) pcroland válasza Zoli_bácsi hozzászólására (») Szept 25, 2011 /
 
Köszi mindkettőtöknek. Azért kipróbálom a Pólus Centerest. Ha nem jó, akkor megyek a DuotoneRepro-hoz.
(#) gulasoft válasza pcroland hozzászólására (») Szept 25, 2011 /
 
Kár hogy nem olvasol mindig csak kérdezel.
A nyomtatók additív technológiával próbálnak a fehér papírra felvinni fekete pöttyöket.
A nyomda kivonja a feketét ott ahol kell, a két technológia teljesen más. Gondolhatod, hogy egy abszolút átlátszatlan feketéből kivonni a feketét sokkal jobb eredményt ad, mint egy alapban átlátszóra megpróbálni felvinni egy minél feketébbet.
Persze a pausz is jó lehet, csak vigyázz ne nyúljon meg.
Értem én hogy nem vagy egy eleresztve, de 600Ft/A4 áron veszel lötstopot, aminek gyakorlati haszna nálad nem lesz, csak esztétikai, (kiadsz 3250Ft-ot erre) de 360 forintot sokallsz egy olyan filmre, amivel 1000 nyákot megcsinálhatsz.
A lötstopp áráért majdnem 10 A4-es filmet megcsináltathatsz ami eleve kétszer annyi mint amennyi lötstopod lesz.
360forint egy A4-es nyomdai filmért annyira nevetséges ár, hogy néha a pofámról ég a bőr, mikor a 400forintból visszaadnak 40 forintot.
Ja és hogy miért olyan drága? Azért mert a film amit kapsz alapban valami ezüstréteget tartalmaz, amit előhívás után ha sok folyadék összegyűlt elvisznek kivonni, mert annyira drága. A póluscenteres akkor lát ezüstöt ha a csaj nyakában aki behazudta neked a teljes fedettséget, fityeg egy ezüstlánc.
Persze nem kell nekünk hinni, mert nem szoktál, add ki azt a 60Ft-ot hogy azután kiadhasd a 360-at és a különbségen kicsit ámuldozz.
(#) Zoli_bácsi válasza gulasoft hozzászólására (») Szept 25, 2011 /
 
A 360 Ft/A4 valóban nevetséges ár. Nálam, illetve én rendszerint 900-1000Ft-ot szoktam ugyanilyen méretért fizetni. De ezt is szívesen kifizetem, mert ez a minőség lebilincselően profi.
(#) gulasoft hozzászólása Szept 26, 2011 /
 
Megjött a számla a lakkról. Kicsit alámondták az árat, meg elfelejtették hogy nettót mondanak. A kék lötlakk 0.67kg és a térhálósító 0.33kg ÁFA-val 13011Ft.
Az 3 felé osztva 4337Ft. Ezért akkor mindenki kap 0.33kg festéket.
Hogy ez hány panelra elég azt nem tudom.
Rendelhetem?
(#) gulasoft hozzászólása Szept 26, 2011 /
 
Annyi a változás, hogy már megrendelték a cuccost a hét közepén itt lesz, tehát nekem mindenképpen ki kell fizetnem a lakkot, ha kell akkor szóltok, és szétmérjük, van grammos mérlegem.
Azért szerintem 1 kilós festékkel 2-3 m2-et biztos le lehet kenni.
(#) zenetom hozzászólása Szept 26, 2011 /
 
Sziasztok!
Próbált már valaki sima izzólámpával nyákot levilágítani (fényérzékeny fóliát)?
Elvileg van UV összetevője, igaz nem sok, de van.
Következő: »»   644 / 1385
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem