Fórum témák
» Több friss téma |
Fórum » Can Crushing avagy konzerv megsemmísítő
Témaindító: Dr.Megavolt, idő: Júl 28, 2007
Sziasztok!
Ezen az oldalon találtam,egy olyan cuccot,amelyik összenyomja a sörös dobozt.Aki tudja ennek a működési elvét,illetve van hozzá kapcsolási rajza,az kérem írjon . Üdv.Megavolt.
Ez se rossz,csak nem értem mit ír .
Ez egy coilgun, azaz mágnestekercs segítségével egy vasdarabot kilövő szerkezet.
A konzerves dobozokat nem "megsemmisítik", hanem két henger közt laposra vasalják újrahasznosítás végett.
Szia
A kapcsolás nagyon egyszerű. Feltöltesz egy nagy kapacitású kondenzátort pár kV-ra és ezt kisütöd egy 5-6 menetes tekercsen. Ha a tekercs közepébe valamilyen fémet raksz akkor abban áram indukálódik, és eléggé felmelegszik. A konzervdoboz ettől elszakad, a pénzérme pedig összezsugorodik. Röviden ennyil.
Itt egy kapcsolási rajz. Minél több és nagyobb kapacitású kondit használsz, annál jobb lesz. A triakos "gyújtáshoz" nagyteljesítményű triakot használj.
Szerintem senki ne játszon otthon nagyfeszel, csak ha tényleg muszály és úgy gondolja eléggé ért hozzá....
Köszönöm a segítséget .Azt hittem,hogy a kapcsolás sokkal bonyolultabbm,akinek van kérdése erről a cuccról,az tegye fel ebbe a topic-ba,és majd valaki válaszol :yes: .
Üdv.Megavolt.
hello
hehe, pár pihent agyú külföldi diák akik szabadon garázdálkodhatnak a fizika szertárban. amúgy az elv egyszerű: erős mágneses teret hoznak létre amely az aluminium dobozban örvényáramot indukál, ezért ég szét, ezt az elvet ki is használják bizonyos berendezések pl : villanyóra, asszinkronmotorok ( bár itt nem az elolvasztás a lényeg) |
Bejelentkezés
Hirdetés |