Fórum témák
» Több friss téma |
Fórum » CD lejátszó javítás
Szerencsés eset, szerintem javítható.
Tápokat nézd meg, lehet hogy az egyik fele adta meg magát. Illetve valószínűleg van egy művelet erősítő a dekóder IC és a kimenet között, azt érdemes megnézni) kap-e tápot, stb..).
Sziasztok!
Vettem a piacon egy Pioneer p710 hifit, mindene működik, kiváve a CD lejátszója. Az a baja hogy beteszem a CD-t, de nem játsza le, és még fel se pörgeti csak "ránéz" és átvált a másik CD-re, de azzal is ugyanezt csinálja, mintha nem tennék bele semmit csak üresen csukatnám be. Mi lehet a baja? Fejtisztítás segíthet, ha igen mennyire kell szétszedni hogy hozzá lehessen férni? Még annyit hogy az eladó szerint eddig tökéletesen működött. Előre is köszi a segítséget, mellékelek képet erről a csodáról!
Újabb fejlemény: rájöttem hogy azért nem találom a lézert mert nincs ott az a lencse ami fókuszálná, tehát csak egy lyukat mozgat. Szerencsére megtaláltam a belselyében, és visszatettem a helyére, így már felpörög egy pillanatra, de még mindig nem játsza le. Ilyenkor mivan? Bekéne talán oda ragasztani akkor tálán jobban passzolna??
Sziasztok!
Van egy Sony CDP 195 CD lejátszóm ami nem akar elindulni. Egy ideig működött, de már egy apró rázkódástól is "ugrott" a lejátszófej, gondoltam átnézem, alaposan kitisztítottam a lézer fejet is és forrasztási hibákat keresve az alaplapot is kiszereltem. Mindent visszatettem a helyére - nem volt bonyolult, két szalagkábel és egy tüskesor - azóta "se kép, se hang". Próbáltam feszt mérni, de nincs hozzá rajz és nem tudom hol, mit, és mennyit kell hogy mérjek, bár a trafó után az egyenfesz 27V, és az alaplapon az egyenirányító diódák negatív pontjához képest, majdnem mindenhol 13V DC-t mérek. A kijelzőn is ezeket mértem. Nem csináltam semmi visszafordíthatatlan műveletet, mi lehet a baj vele? Köszönöm előre is.
Üdv.
Lehet, hogy véletlen összefolyattad valahol az ónt, vagy rosszul raktál vissza egy szalagkábelt (netán felgyűrődött) A kijelzőn megjelenik valami? Az akadozás pedig vagy olvasófej, vagy spindle hiba okozta(ez van általában a spindle ha rossz akkor "táncol" a lemez.) Esetleg a mechanika szorul, vagy a lemezt forgató motor is szorulhat.
Üdv.
Lehet koszos a lencse. A másik az, hogy ez nem jön le ez a lencse csak úgy magától de ha vissza akarod rakni ahhoz nagy szerencse kell. Egy próbál megér, de ugyan úgy kéne mint ahogy gyárilag volt.
Nem is forrasztottam, csak egy zéner diódát cseréltem. A szalagkábelt - de inkább fóliakábel!? - nem is tudnám rosszul bedugni.
Idézet: „A kijelzőn megjelenik valami?” Semmi, mintha nem kapna feszt, éppen ez a baj
Kimehetett egy biztosíték, vagy táprésznél tranzisztor, forrasztási hiba, szalagkábel. Így látatlanban ennyi. Nézd át a forrasztásokat és amiket megmozgattál benne azokat nézd át újra, hogy minden a helyén van-e.
Szia!
Próbáltam mérni tranyókat, van benne - többek közt - két 2SB1247SA-RS amelyeknek mindhárom lábán 13V körüli értéket mértem, ami érték szinte az egész panelon megjelenik. Ez, szerintem nem a kellő érték lehet. Egyébként a paneleken a forrasztások hibátlanok, a szalag(fólia)kábelek sem szakadtak. A fő kapcsolója sem érintkezett megfelelően, kipucoltam, de az sem segített, "se kép, se hang"
Ja, és csak a mellékelt leírást találtam hozzá.
Hali!
Van egy sony dc lejátszóm. Az a problémája, hogy ha csak hozzá is érek egy kicsit akkor valamiért beleteker a zenébe. Ha meg meg is mozgatom akkor meg kiírja, hogy no disc. Mi lehet a baja?
Akkor is ezt csinálja ha még csak rá fújok a cd-re forgás közben.
Egy lézer egység tisztítással kezdeném a javítást,lehet hogy segít egy kicsit.De valószínű a lézer dióda gyengesége.Pick-up csere esedékes...
István
Üdv!
Az is lehetséges, hogy a mechanikát rugalmasan felfüggesztő gumi távtartók keményedtek meg és emiatt nem csillapítja kellőképpen a környezetből érkező rezgéseket.
Tálcamotor kommutátorának kopása is okozhat ilyen hibát. Próbáld meg kitisztítani.
Amit korábban írtam:
" Philips CD-926 és 910-es lejátszók: A gyári vagy írott CD-k lejátszása alatt, sokszor teljesen véletlenszerű helyen és időben ugrik a zene. Viszont van, hogy simán végig játszik minden gond nélkül." Ezt is okozhatja a mechanikát rugalmasan felfüggesztő gumi távtartók keményedésének hibája?
Ezt leginkább a fejmozgató tengely, fogaskerék kenéshiány vagy kosz okozhatja ...
Rendben, köszönöm.
Csak a hülye szalagkábel miatt nem merem szétszedni, mert már van egy ugyanilyen lejátszóm, aminél a szalagkábel tönkrement és ugyanilyet nem lehetett kapni...normális áron
Attól tartok igazad van. Kipucoltam meg állítottam is valamilyen potmétert most már erősebben kell hozzányúlni, hogy beletekerjen. De még most sem tökéletes. Egyébként ha az mc4558-as ic-t kicserélném valami komolyabbra akkor jobb hangja lenne?
Sziasztok!
Hátha tudtok segíteni: Kenwood HM-537WM-S mini hifim egy költözést követően gondolta úgy, hogy a cd lemezeket az esetek 90%-ában nem olvassa be.. Kórkép: az ajtaját magától ki-be nyitogatja, néha forgatja is a lemezt, majd egy idő után kiírja, hogy "door error" és se kép se hang.. Néha cd lemez nélkül is nyitogatja magától.. Viszont 10%-ban gond nélkül lejátssza a lemezeket.. A készülék 2006-os, tehát a gari már nem játszik, valami tipp, hogy mi baja lehet, menthető-e, illetve Budapesten hova lenne érdemes elvinni megnézetni? Mivel én ezekhez totál analfabéta vagyok, de jó lenne ha működne újra.. Költöztetve a saját dobozában volt, elvileg nem sérülhetett, de előtte semmi baja sem volt. Köszi a segítséget előre is!
Nézd meg,nincs-e megsérülve,letörve,kiugorva az ajtó pozícióját figyelő mikrokapcsoló.Szerintem az lehet a problémás.
Sziasztok!
van egy Pioneer PD-6700 asztali cd lejátszóm 2 hibajelenséggel. Az egyik, hogy az esetek 50%ban olyan hangot ad miután berakok egy lemezt, mintha keresne a lemezen és ilyenkor nem tudja felpörgetni a lemezt.(kézzel ha egy picit, rásegitek azzonnal felpörög és olvassa is a lemezt) A másik pedig, hogy valamennyi irott lemezt kb a 4. számtól rosszul olvas. Minden irott lemezt azonnal beolvas és gond nélkül lejátsza az első 3 számot kb(van hogy azt se). A 2-3. szám után halk pattogó hangot lehet hallani ami a lemez vége felé egyre erősebben és sűrűbben hallható és itt már előfordul hogy akadozik is a lejátszás. Az gyári lemezeket hibátlanul olvassa.Mi lehet a baj? illetve kuka a lejátszó vagy javitható? Előre is köszi!
Tudnátok segíteni?
Van egy Aiwa xc 300-as cd játszóm Kss 210A fejjel. Nem olvassa be a lemezeket de ha leveszem a burkolatot és kicsit ütögetem a tálcát miközbe nyomok egy play-t akkor elkapja és megy szépen rendesen de ha leállítom és újra play akkor megint semmi. Állítottam a fejnél levő potit de nem javul. Olyan mint ha rossz helyen lenne a fej és ha ütögetésre rázkódásra meg eltalálná a sávokat és elindul. Ötlet? Talán a lézer fej még nem halt meg.
Próbáld ki, ne ütögesd, lemezt pörgesd meg kicsit.
Ha így is indul, akkor a tálcamotor kommutátora kopott.
Tálcamotor kommutátor?? Tekergettem de nem mindig indul el tekergetésre viszont ha a tálcát ahol a cd is van kicsit kopogtatom akkor meg elkapja a lézer és megy. Tálcamotor kommutátor meg hol van? Mert a lemezforgató motor ok lehet mert ha elindul jól megy. Korábban nem volt vele gond csak 1x 2x nem akarnám kidobni mert nagyon jó hangja van. Továbbá amikor vettem(nem rég) a tálca amikor kinyílik beleakadt a lemezforgató mágnesbe volt, hogy ezért szorult ki se jött. Kicsit megemeltem a tálcát hogy egyenletesen nyiljon az most ok csak ha berakok lemezt nem csinál semmit csak ráhatásra.
Én megnézném az optika felfüggesztését, lehet hogy elfáradt valamelyik tartórugó.
De lehet az optikamozgató sin, fogaskerék is kenetlen.
Nem került a lencséhez képest túl magasra a CD?Akkor nem tud rá fókuszálni rendesen.Nézed meg ezt is.A lemezforgató motor tengelyén lévő tányér pozíciója határozza meg a CD magasságát.
Motorban van, használt során elkopik, beég.
Motor cseréje, esetleg tisztítása segíthet. |
Bejelentkezés
Hirdetés |