Fórum témák
» Több friss téma |
Fórum » Hangszóró tekercselés
Témaindító: robinson17, idő: Jún 23, 2006
Témakörök:
Apropo: mágnesleszedés kontra membránleszedés. Nekem volt régen egy Sokolom, lehettem vagy 10 éves. Az volt a különlegessége, hogy a mágnest csak a vonzóerő fogra fel a hangszóróra.. de műxött, csak néha kicsit meg kellett ütögetni, ha esetleg behalkult.. volt rajta 3 bütyök (a mágnesen), ami veleillet 3 lukba a kosáron. Nem tudom.. a mai hangszórók nincsenek ilyennel ellátva? Mert szerintem nagyban megkönnyítené a visszaszerelést. Am a történetet csak poénbol mondtam, de a vezetőbütykök esete az tanulságos. Made in USSR
Nincsenek ellátva. Mostanság a mágnes oda van csavarozva a kosárhoz úgyhogy egyszerűbb leszedni a membránt mint a mágnest. Amúgy ismered szintiboy-t
Sziasztok!
Anno régen azon ment itt a vita, hogy a mégnesleszedős vagy a membránkiszedős dolog e a jobb. Az lenne a kérdésem: ha leszedjük a mágnest, akkor hogy oldjuk meg a tekercshuzal bekötését?
Én azt olvastam hogy nem szabad szétszedni a mágneses részét a hangszórónak mert utána biztos hogy sokkal gyengébb lesz...(nem lehet pontosan ugyanúgy összerakni...)
Szerintem a membránt könnyebb leszedni mint a mágnest úgy hogy ép maradjon de ha lesuede a mágnest gofy ép maradjon akko tuti nem fogod úgy visszarakni hogy az jó legyen. Szerintem a membránt könnyebb leszedni meg visszatenni mint a mágnest.
Persze hogy ismerem Anno vagy 5 éve állandóan megállított az utcán, és mesélte, hogyan erősíti meg szilikonkaucsukkal a hangszóróit Azóta csak a Főnix bisztróban szoktam látni
Simán lekente a membránt sziloplasztal De ezt mesélte egy fél órán keresztül Meg hogy autórádióból meg kazettás walkmanból milyen profi cuccot gyártott magának, meg hogy mixelget ezekkel meg rájátszik a casiojával.. Mondjuk sajnálom a srácot... beteg is, nameg ott az anyja, aki állandoan iszik... De azóta, h volt a Mónikában meg a Balázsban, legalább már egy pár ember tudja, h létezik ilyen nevű falu is
kicsit beteg lélek lehet a csávo már bocsi hogy elkanyarodtunk a témátol!szal a membrannal van az a halo szerüség azt hol lehet kapni???olyan sargas szine van!
Ha jól tudom, azt csillapítónak hívják, de azt sajna én sem tudom, hol lehet ilyet kapni
Akkor igen, pille Én is kezdő vagyok... szintibolytol fogok má korrepet kérni
Apropo, lenne egy kérdésem. Van nekem két ilyen kisebb szélessávú dobozom 5.1es rendszerből (fadobozos), papír szerint 6Wosak, 3"-os szélessávú sugárzóval. Na én az egyiket szépen el is szállítottam a rádiós erősítőmmel... én hülye azt hittem, ha bekötöm háttérnek, kibírja a 40Wos tranyos végdokot váltó nélkül... mivel a rear részben vannak ilyen nagy krumpli ellenállások sorba a hangszórókkal. Nem bírta... azóta kis hangerőnél cicereg mint egy piezo, ha odaadom neki a kakot, akkor meg recseg... lehetséges, hogy a csévetest elengedte a tekercselést? Szeretném valahogy megjavítani, mert nagyon szép közép és magas hangokat produkált.
csévetestnek cumó, mert még szól -> a tekercse "jó" de szhtem cseréld ki azt is..
jó kösz!majd már csak ez kell!és nekilátok a tekerésnek!de most ha nagyobb teljesitmenyt karok elérni akkor ha vastagabb drótból tekerem meg akkor a elvileg a mágnes nagyságát is növelni kellene???
Nem akarlak elkeseríteni de nem nagyon fogod tudni megcsinálni Én már próbálkoztam elég sokat de nem sok sikerrel. Ilyenekbe érdemes újjat venni de 20cm-től érdemes megcsinálni de alatta már húzósabb de ha ügyes vagy akko megcsinálod valjuk be nem sok rá az esély
Ha vastagabb drótból tekered új mágnes kell és ha új mágnem új kosár.... általába :yes: Ha így vastagabb drótot teszel bele akko fog súrólni meg ha vastagabb a drót alapból több is kell hogy megmaradjon az imperdancia...
ez 1 25 cm es sal melysugarzo volt es ennek mind 1!szal ez csak sal úgyhogy 1próbát megér nem???
Akko igen De ha azt szeretnéd hogy jó legyen ugyanolyan keresztmetszetű dróttal tekerd
Mivel soha nem javítottam még hangszórót, és ugyebár ennek már úgyis mindegy, gyakorlásképpen megpróbálom megjavítani Ha nem sikerül, az sem baj, legalább gyakorlom a trükköket
Jaja próbál a peremet egybe leszedni meg ilynek Főleg ha haból van a perem akko sokat tanúlhatsz Meg a pillét is egybe leszedni :yes: Meg nitrohigítóval oldogatni a ragasztót Gyakorlásnak tuti jó lesz és ha még a tekercs is jól sikerül akko összedobod és meg lesz a siker élmény is vagy a tapasztalat vagy mind kettő
Köszi a tanácsokat Majd egy két múlva beszámolok, ugyanis most itt vagyok bent a koleszban, és az illető hangszóró nameg a szerszámaim otthon. Apropo: a nitrohigító nem oldja meg a habgumi membránszélt? Mertugyebár a pillanatragasztó igen Jópár éve megpróbáltam a Videoton autobox mélysugárzóján, mivel elrepedt körbe a széle... egy az egyben feloldotta
Akkor volt mit még tanulnom... pillanatragacs a rugalmas gumit ragasztani... hehe Mondjuk még most is van
Há én nem a nitrohígítóra esküszök az igaz hanem a csavrhúzóra meg arra a borotva pengére Nem nagyon hiszem hogy a habperemet feloldja ha jó tudom az direkt csak ragasztóra van meg már elég sokat hansználták habperemnél is :yes:
Hehe a pillanat ragasztós hangszóró biztos jó lehetett
Amugy kisebb hangszóróknál is (mint amilyen az én 3 colos tesztalanyom) lehet használni fényképetőfilmet központosításra? vagy oda véknyabb kell?
A pár hete láttam egy érdekességet a házimozi-hangfalszetemben: a mélysugárzó mágnese mögé fel volt ragasztva még egy, kb ugyanakkora méretű ferritmágnes-gyűrű. Gondolom ezzel nagyobb az állandó mágneses indukció, mint szompla mágnessel, és ugyanakkora teljesítményt áthajtva a tekercsen, nagyobb erővel taszigálja a membránt. Arra gondoltam, hogy mi lenne, ha készítenék egy másik mélysugárzóm mágnese közé egy egyenáramú tekercselést, így erősítve ezzel a mágneses teret. És akkor talán az én erősítőmmel is ki lehetne hajtani rendesen Egyébként kísérleteztem már ilyesmivel: winchester-fejmágnest megfelelő helyzetben "rátapasztva" magnóotorra, az gyorsabban forgott ugyanakkora tápfeszről. Kíváncsian várom a véleményeteket
Há nem tudom csináld meg és majd kiderül
bocsi, az a közé az köré akart lenni.. manapság nem tudok írni
|
Bejelentkezés
Hirdetés |