Fórum témák
» Több friss téma |
Fórum » Bojler javítása, kérdések
Sziasztok!
Tanácsot vagy ötletet szeretnék kérni! A padláson van a bojler -régi tatramat tipus.Alatta van a fürdőszoba és nem szeretném, hogy a bojler meghibásodása miatt leázzunk.Mit javasoltok?Valami tuti ötlet kellene... Van egy vékony cső -vízcső- ami a klotyó alá csatlakozik be.Ezen a falban lévő csővön csepeg a túlfolyó)falba elrejtve és a járólap alatt megy végig. A palfon felett nincs több max 30-50cm és a bojler indul.Ami a kis dőlésszögű tető miatt a tetőgerincig felér.A bojler test be van tekerve 20cm kőzetgyapottal.Felfogatása álló és a ház szélén az orom falon van. Talán mindent felírtam amit tudni lehet.Segítsetek kérlek!A fürdőbe lehozni a bojlert nem lehet-kicsi a hely és most lett felújítva minden...Ott fent kellene megoldani.
Bádogossal gyűjtőteknőt hajtatni a bojler alá és kivezetni az esőcsatornába.
A bojler kilyukadása nem igazán sűrűbb, mint bármilyen csőtörés. Nálunk pl. a fölöttünk levő WC kézmosó csap menetrepedése okozott beázást.
Sziasztok,
Van egy Hajdú alaplapi tömítés alapján új típusú 120 literes bojlerem. Szétszedtem és tele volt vízkővel. Szeretném felújítani, alkatrészeket is beazonosítottam amit lehetett de két ponton elakadtam. Az egyik, hogy a webshopokban találkoztam olyan alkatrésszel, hogy anód tartó hosszú és rövid ? Honnan tudom, hogy ez nekem egyáltalán kell-e és ha igen akkor melyik ? A másik, hogy a bojler belsejében a melegvíz csonkon van (volt) egy műanyag cső ami ami függőlegesen állt de teljesen széttört. Próbáltam a csonkját kicsavarni de nem tudtam. Ezt hogyan lehet kicserélni ? Üdv BütyiBá
Ebbe a bojlerba neked rövid anód kell. A jelzett csonk általában hegesztett. A maradványokat le kell bányászni (vágni, vésni) róla, majd veszel azonos méretű darabot és ráhúzod. Lehet, hogy csak melegen lehet rátekerni.
120 Litereshez és "új" típushoz a 36 cm-es anódot ajánlják a weboldalak. A bojlerre ez van írva típusnak : Z 120E.
ENNÉL a boltnál találtam a legolcsóbban az alkatrészeket.
Sziasztok!
A eltelt néhány napban sajnos csak nagyon langyos már már hideg víz folyik csak a bojlerből, mondhatni alig melegít a vízen. A termosztátot már teljesen felkértem de meg így is. Szerintetek mi lehet a probléma? Köszi, üdv: Bálint
Szia mikor volt a bojler vízkőtelenítve?
Azt sajnos nem tudom, de a bojler eléggé új. És mintha egyik napról a másikra jelent volna meg a probléma.
Az hogy új az nekem kétértelmű szokott lenni (nekem új vagy bolti új)
Nézd meg hogy a képet megnézed mérj feszültségeket,bejövő,biztonsági termosztát, szabályzó termosztát után. Ha nem megy akkor én csak levenném a bojler alját ,először kikapcsolni majd a forró víz kiengedni,FESZÜLTSÉGMENTESÍTENI! Majd jöhet a szétszedés.
Mint írtam a feszültségek meglehetnek, mert némileg melegíti a vizet. Az új alatt újszerűt értek. Megtudakolom majd mikori.
Műszerem sajnos itt nincs, a teljes szétbontás pedig szerencsére nem az én hatásköröm. Olyan mintha nem fűtene elegendő időn keresztül. Elképzelhető, hogy alacsonyabb hőfokon kikapcsol? Termosztát hiba?
Elképzelhető.
És a hőmérséklete a viznek nem fogy el egy idő után tehát nem egy lavornyi "meleg" és utána a hideg? Én javaslom a szabályzó termosztát cseréjét lehet megoldódik.
Sziasztok! lenne egy olyan kérdésem, hogy szabad e melegednie a fázisvezetéknek a bojlernél(Hajdú), de amúgy a biztonsági termosztátnál is a csatlakozás ott szikrázik ha megmozgatom a vezetéket. Előre is köszi a válaszokat
Nem kéne. Valószínűleg laza a csatlakozó. Szorítsd össze egy fogóval, vagy cseréld ki, ha szétégett.
Sem melegednie, sem szikráznia nem szabad!
Sem neked áram alatt rángatnod, hogy lásd hogy szikrázik Akkor most mondjam hogy húzd meg a csavarokat, de előtte áramtalaníts? Vagy hívjál villanyszerelőt?
A Hajdú bojleren faston saruk vannak. Csak szorítani, vagy cserélni lehet.
de csak akkor melegszik ha fűt, én a termosztátra gyanakszom, nem e az megy ki, mert 30 éves, 120 lt-es
most megszorítottam, hátha, de a szikra a termosztátnál van a csatlakozónál belül volt
Sziasztok.
Ma villanybojlert vízkőtelenítettem. Annyira el volt vízkövecsedve, rozsdásodva, hogy ki kellett cserélnem az alját vagyis pontosan nem tudom, hogy hívják amibe belemegy a fűtőszál. Szóval ezen a talpon nincs a test csavarnak lyuk. Azt mondta a boltos, hogy úgy is jó ha csak rá teszem valamelyik felfogó csavarra. Így tettem. Végülis az lenne a kérdésem, hogy nem-e gond ha ez így van?
Azért nem baj, mert a tartócsavarokon keresztül le lesz földelve feltéve, hogy a bojler is levan. Egyébként alaplap a neve .
sziasztok! Lenne egy olyan kérdésem, hogy a sorkapocs miért ég el, a bojlerben?
akkor jobban húzzam meg a sorkapocsban a csavarokat
Igen. Ha pedig eloxidálódott, akkor cseréld ki. Ez mindenképpen bizonytalan érintkezésből adódó hiba.
oké, amúgy már kicseréltem csak kíváncsi voltam, hogy miért ég el, de most már jó, köszi a segítséget
Sziasztok, meg tudnátok mondani, hogy a bojlereket hány évente ajánlott szétszedni és a vízkőt a fűtőszálról leszedni? (gondolom függ a víz keménységétől, ami az ország területén eltérő lehet, de ezt leszámítva...)
Köszi! |
Bejelentkezés
Hirdetés |