Fórum témák
» Több friss téma |
Fórum » Transzformátor készítés, méretezés
Ha kérdésed van, az alábbiak segítenek a hatékony választ megadni:
Mag típusa: M, EI, UU/LL esetleg I-kből összerakott, tekercselt, toroid. Lehetőség szerint képpel.
Méretek: magkeresztmetszet a*b (amit a tekercs körbeölel) ablakméret, lánc és toroidnál, belső-külső méretek.
Primer-szekunder feszültség(ek), teljesítmény igény.
Sziasztok!
Azt szeretném megtudni, hogy ha veszek egy 20W-os hagyományos nyák-, vagy toroid trafót, akkor az mennyi ideig képes elviselni maximum 50W-os túlterhelést? Egyik trafó 9-, másik 24V-os.
A teljesítmény nem fog kijönni belőle, hanem a feszültség leesik a szekunderen, és beáll egy egyensúlyi állapot. A nyák trafó nagyon limiten van, a hőmérsékletét kell nézni. 40 Celsius fok a felső határ.
A toroidnál is leesik a szekunder fesz, de az áram mengő, ez jobban viseli a tortúrát. 30 secundumig megterhelve 5 percet várva végülis sokáig elmegy így egy trafó, de jobb lenne névleges teljesítményt oda tenni. Üdv Joe
Köszönöm!
Szia!
A link nem jó... Ha 3 kivezetése van a primer tekercsnek, akkor a két szélsőre kösd a 230V-ot! Vagyis arra a két vezetékre, amelyek között a legnagyobb ellenállást méred. Üdv! Balázs
Ez egy hiperszil trafó, ha jól tudom. Sajnos ebben nem tudok segíteni. Azt hittem, hogy hagyományos E I vasmagos trafó. De biztosan van olyan a fórumon, aki tudja.
Üdv! Balázs
A legnagyobb fesz a bal alsó sarkon jön a zöld és barna kábelen.
Közös test a bal felső sarokban fekete kábel (gnd) a berajzolt állások lehetnek szűkítve a bemeneti fesz. Csak pontosan nem tudom hogy hogyan kell bekötni. Ez a hiperszil egyébként egy Telefunken TR 1200. rádiós erősítőből való. Ha ezzel segítettem valami
Sziasztok.
7293 végfokhoz szeretnék trafót bekötni csak az a baj,hogy tud 110v.-220v. Ezért nem vagyok biztos a bekötésben..... Már mint a bemenő 220 ággal kapcsolatban. Itt a trafó Bővebben: http://kep.psharing.com/609498.jpg Előre is köszönöm.
Sziasztok.
Azt szeretném kérdezni,hogy van nekem 1 pár tda 7273 vég erősítő kit. Van hozzá egy hipersil trafó amiből -25v +25v jön ki egyen irányítás nélkül. De ha egyen irányítom akkor -22.6v +22.66v lesz. Elvileg annak a 25v nak közel 35v nek kell lennie. Miért esik a feszültség egyen irányítás után?
Szia! Tegyél rá pufferkondenzátort, az majd csúcsra töltődik és lesz 35V-od.
Ez így biztos?
a linken megtalálod az említett trafót (hipersil). Az az egy gond van vele hogy eredeti egyenírányitoval adót ki 65v is az túl sok. Kiszerelés előtt pedig 34v környéke volt igaz volt rajta puffer is... Szóval .....?
A 220V betáplálást le kéne követni a készülékből, remélem azon túl vagy. Látom sok kivezetése van a trafónak. Térképezd fel melyek tartoznak a primerhez és melyek a tőle függetlenek. Az erősítő számára azok a kivezetések lesznek jók, amelyikre a legvastagabb vezetékek mennek. Gondolom így találtad meg a 2x25V váltakozó feszültséget. A két cséve közül jövő vezeték pár szintén a szekunder része?
A két cséve közötti részről halvány sejtelmem sincs hogy mi lehet mert akár milyen formában próbáltam mérni semmit nem mutatott.
A fotó alapján úgy néz ki, a két cséve tekercsei párhuzamosan vannak kötve. Jól látom?
Segített a típus: Power type and voltage Alternating Current supply (AC) / 110; 120; 220; 240 Volt . Ez csévénként 5 kivezetést jelent, a fotón 6-nak látom. Ha sikerült őket beazonosítani javaslom a 240V-osat használd, így kezd el a szekunderek kimérését.
Igen jól látód.
Sikerült kicsalogatni a pufferel a 35v körüli feszültséget köszönöm a segítséget. Igaz 3x füstölt mert az egyik kondi fordítva volt és inkább a vezeték éget el 2x pedig az egyen irányító dobta le a szíjat magáról. De volt tartalék alkatrész ilyenekből hál isten,hogy a kondik kibírták. Mert azok nincsenek :S Még egyszer köszönöm szépen a segítséget.
Hello Van egy M maagos trafóm mellékelten a képen.
A kérdésem hogy erre a vasra hány menet/voltot tekerjek? 230V lenne a primer és több szekunder csapolás lenne. Akksitöltőt akarok belőle kreálni.
A mellékleten valamiféle csévetest van, ami aligha érdekel minket.
Ha a vasmagod M150/60-as (erre tippelek), akkor P1=500 D1 huzalból 230V-ra, a szekunder pedig 2,3 menet/volt.
Hello.
Találtam egy régi orosz tápegység féleséget, amiben van egy hiperszil trafó. A képeken csatoltam, hogy mik vannak ráírva. A jobb oldalán van, hogy: IH = 6,3 A és UH = 6,12 V. Ez lenne a szekunder oldal? Oroszban a szekundert H-val jelölik?
Ez egy akku töltő lehetett és 6-12V egyen jön le róla.
Hello!
Van egy EI vasmagú trafóm. TDA 7294 végfokhoz akarok tápot készíteni. Az lenne a kérdésem ha +/-36v ra és 5A-re van szügség akkor AC ben az 2x12v és ha 5A kell akkor 2mm-es zománcozott rézdrót megfelel a secunder tekercseléshez?
Üdv!
Először is mekkora a vasad? Ha 2x36 V kell, akkor legalább 2x25 V kell kell AC-be 5 A-hez 1,5-ös átmérő drót kell.Minimum. A trafó szükséglet 250 VA min. Ez már tekintélyes méretű vas szükséges.
A trafó vas 9 cm magas. 11cm hosszú 5,5 cm széles, de a muanyag amire a tekercs megy kb 11 cm
Igen 2 végfokot akarok rá szóval 2x +-36v 2x5 A
Elég gyanúsak ezek a trafóméretek. Legalább a felét tudja annak, amit elvársz tőle. De talán még annyit se.
Az utolsó hozzászólásod alapján inkább negyedét.
Kár pedig ráfért 36 v Ac 2mm es rézdróttal de azt nem mértem hogy le is adja e.
A méretek, amiket eddig leírtál 150, legfeljebb 200 VA-s trafóhoz hasonlítanak. Azért csak hasonlítanak, mert táblázatból és a hirtelen megmért sajátokból egyetlennel sem tudtam azonosítani.
Mint már írták, a szekunderre 2*25, de inkább 27 V-ot kell tekerni, nem 36-ot. Ha 2-esből elfér a kívánt menetszám, az kész csoda. 5 A-re 1,5-1,6-os elég lenne. Ha esetleg mikrosütő trafó volt egykor a páciens, akkor a primer tekercset meg kell növelni, mert túl nagy lesz az üresjárati áram és a szórt mágneses tér, ami erősítőnél gondokat okozhat. Abba valóban beleférhet a jelzett adatokkal a tekercs.
Nem volt mikrosütőbe mert pirograválóba volt. De mennyi a végteljesítménye engem az érdekel.
Ha készítenél egy mórickaábrát és beírnád a méreteket, talán meg is tudnánk mondani.
|
Bejelentkezés
Hirdetés |