Fórum témák
» Több friss téma |
Fórum » A műhely (bemutató topik, ahol az alkotások készülnek)
Témaindító: Müszi, idő: Okt 19, 2006
Témakörök:
Ez a műhelyünkről készült képek, leírások, mi miért oda került, hogy lehetne még jobb hozzászólások témája.
Nem rossz! Már csak egy lábpedálos meghajtás kéne rá.
Szia! Jobb mint az eredeti. Szebb, használhatóbb, olcsóbb.
Nekem is egy saját készítésű van. Hangvezérlésű, tanítható modell, képes más funkciókat is ellátni (pl. szerszám adogatás). A idő folyamán betanulhat munkafolyamatokat, sőt később önálló munkára is képes lehet. Bővebben: Link
Az biztos, hogy olcsóbb, a többi paraméter szubjektív.
Nekem megfelel. Na igen, a tiéddel nem lehet összehasonlítani, de biztos nem egy hétvége alatt készült
Helló!
Én régi filmszalagos dobozban tárolom az ónt. Elég kicsi, és mindig annyit kell csak kihúzni amennyi kell. Néha ugyan meg kell tölteni, de finomabb munkáknál úgysem kell sok ón. Ezen felül nincs összetapogatva a teljes felülete, nem zsíros. (és nincs egy kiló. )
Ez mekkora ötlet!!!
Én is tekernék egy ilyet, ha nem az asztalomnál forrasztok, hanem a kocsiban pl, de sajnos soha nem volt filmes gépem... Hol lehet ilyet beszerezni?
Már több helyen is láttam, és a táskámban én is ezt használom. Egy injekciós fecskendő! Nagyon praktikus
Régebben amíg a filmes gép divat volt, a fotósboltokban vödörszám volt ilyen. Manapság max a kirakatban hagyták meg őket dísznek. (valahol láttam egy kirakatot, aminek az alja fel volt töltve ilyenekkel)
Kérdezősködni kell fotós körökben. A fecskendő sem lehet rossz, csak kérdés, hogy abba mennyire kritikus a tekercselés minősége? Gondolok arra, hogy ne szoruljon meg, vagy ne gubancolódjon amikor húzom ki.
Sziasztok
Nem tudja valaki véletlenül, hogy az a tekerő mit állít? Mert csavarom be, csavarom ki, látszólag nem történik semmi.
Szerintem a szigetelés vastagságát lehet vele beállítani,hogy a blankoló pofákat mennyire nyomja be a rugó a vezeték szigetelőjébe.
István
Lehetséges, de elég szűk határok között. Köszi.
Valóban azt állítja.
Valakinek van hasonló: Mikroszkóp Mostanában SMD-zek. És kímélni szeretném a szememet. Szerintetek jó lenne ez hozzá? A cégnél bent nagyon jó cuccok vannak, így azokkal könnyű dolgozni, csak azok pár nullával többe kerülnek. Ennek vajon jó lenne az élessége és a felbontása?
Mint mikroszkóp biztos használható. Ez biológiára való ahogy látom, keresztül akarja világítani a dolgokat. Ha megoldod fentről a világítást, szerintem akkor is annyira közel leszel a NYÁKhoz, hogy nem fogsz tudni dolgozni.
Rákerestem még pár fajtára és rájöttem hogy nekem mégsem ilyen kell. (Tényleg kicsi a munkaterülete.) És valószínűleg a felbontás is 640*480. Így inkább keresek majd valami ipari kamerát. És van is egy fölös objektívem, ami jelenleg felesleg. Azzal hátha össze tudom hozni. (Bár tudom hogy ez nem ilyen egyszerű, de mivel próbálkozásra vannak lehetőségeim, így csak próbálkozok majd.) Otthoni röntgenre tud valaki megoldást. (Gondolom az nem kivitelezhető otthoni körülmények között.) A cégnél nagyon komoly a röntgen. Még oldalról is meg lehet vele nézni a forrasztásokat. Aki BGA-zik, annak nagyon nagy segítség lehet. És még nem is mondtam a jó hírt. Nemrég vettünk egy új szkópot is. (Csupán 4*1GHz-es és 16 csatornás logikai analizátora is van. Már megtúráztattam egy pár transzformációval. De bírja a kiképzést.) Ill. megnézegettem a Rohde and Schwarz analizátorokat meg a kalibrátorokat is. Nos nem semmi vasak. Meg életemben először kipróbáltam a mini hullámforrasztót. Eszméletlen milyen sebességgel lehet vele forrasztani. (Jó ez a melóhely. )
Sziasztok!
Ilyen: Bővebben: Link nyákfúróm van, de most szeretnék készíteni alu lemezbe néhány kivágást(előlapnak) dremel maró fejjel(Bővebben: Link). Nem tudom, hogy ez a gép kitehető ilyen oldalirányú terhelésnek? Nem szeretném tönkretenni a csapágyazását, ezért kérdezem. A választ előre is köszi. Üdv, mate_x
Helló!
A Conrad-nál lehet kapni usb-s mikroszkóp kamerát, és nem is mérik aranyárba. Képeket elnézve nem rossz. Szerintem máshol még olcsóbban is meglehet venni. Üdv Petjaa
A fúró mivel csapágyas bírná, de szerintem a teljesítménye kevés ehhez a feladathoz. A másik gondot ott látom, hogy az alu nem szereti a nagy fordulatot mert kenődni fog.Ha csökkented a fordulatot a fúró teljesítménye is csökken kivéve ha pwm szabályzása van.
Vegyél 900Ft-ért egy órás szemredugós nagyítót egy szemüveges boltban, és tedd a fényképező elé.
Mintha a lidliben, aldiban lenne most akció usb-s nagyítóra.
Ha a nyákfúró tárgyasztalába egy a szerszám átmérőjével azonos "furatú" csapágyat rögzítesz akkor a szerszámod kétoldalon csapágyazott lesz.
Szükség törvényt bont alapon. Ebben az esetben a szerszámot 2-3 mm-re betolva a csapágyba kell rögzíteni . A használatához kell egy rögzithető vonalzó ami mellett tolva lehet párhuzamos egyenes vágásokat végezni. Nyákon nagyon sokat használtam. Az aluminiumhoz 2-3 élű új marót kell használni kellő elővigyázatosság és kenés mellett.
Köszi a válaszokat. Ezt a csapágyas dolgot kipróbálom.
Azt pedig, hogy mennyire kenődik az alu, majd megtudom, ha kipróbálom Üdv, mate_x
Javaslom a petróleummal való kenést, az alut menetfúrásnál és hasonló helyzetekben evvel szokták "kenni"...
Nem fogja bírni, próbáltam alut a fa cnc-n de ott a 135 W os maró motor is erőlködött, arról nem beszélve hogy piramis maróval ("kukorica") marva nem a legjobb. A kétélű simítót meg aranyárba mérik és igen szeret törni. Nagyobb maróval nem volt probléma a törés, de ott csak nyaldostam az alut, de legalább kidobta a forgácsot, izopropillal hűtöttem véknyan.
Javaslom a reszelő, fúró párost. A drága marót főleg kézbe csak törnéd.
Állványban van, azért egy próbát megér...
Nem fogod tudni normálisan vezetni, keményfém nem szereti ha hajlítgatják. Pontosabb lesz reszelve. És ha fát teszel a satu pofákhoz még nem is látszik meg a nyoma, esetleg újságpapír is jó vastagon. Sorjátlanításra tökéletes lesz a gép kézből jó szerszámmal és lassan, persze nem tömör keményfémmel, ukránoknál volt hasonló hegy mint amit a munkahelyemen használunk sorjátlanításra, vagy egy noga, shaviv kézi sorjatörő jó hozzá alu heggyel.
|
Bejelentkezés
Hirdetés |