Fórum témák
» Több friss téma |
Köszi!
És visszakanyarodva még egy kicsit a gondolatmenethez, mai hír. (remélem nem pakolják el) Bővebben: Link Tessék, nesze semmi fogd meg jól: Paraszt FIZESS!!!!! Aszondja lassú internet... hejj a jó kis acorp 56k... mire lejött egy szexkép
Ez ugyan szakmai lesz, de rövid leszek és nem tudom hogy melyik témába kellene írni. A lényeg, hogy van egy hiper-szuper vinyós beltéri, ami tud filmet felvenni. (A vinyója most hiányzik és még nem is tudtam beüzemelni.) De a kérdés, hogy erre vajon lehetne tenni winXP-t? És ha igen, akkor tervező progikat tudna vajon futtatni? Azért kérdezem, mert csinálok egy univerzális fejlesztőállomást és a doboza pont stimmel méretileg és a tetejére még épp beleférne. (És akkor egyben PC is lenne.) Tudtok ilyesmiről?
Linuxos létezik, de elárulhatnád a cuccos típusát. Windózos nincs (tudtommal). Amúgy meg max torrent klienset tudnál kihozni belőlük, mert az erőforrásuk max erre elég.
Először is köszönöm az áthelyezést, és akkor térjünk a témára, a beltéri egy valami swisscom-os vacak. Nos az alaplapjára minden rá van integrálva (táp, proci, RAM....stb), és elég kis méretű így nagyon szuper lenne kis tervező PC-nek. (Csak kérdés a beüzemelése.) Van 3 USB-je, RCA kimenete és RJ45-ös csatija. Van rajta hagyományos 3,5-es PATA csatlakozója és SSD vinyókhoz való csati is. Hallottam már olyanról hogy ezeken valami linuxos op. rendszer fut. De nekem fontos lenne az XP. (A win7 szerintem sok lenne neki.) Ha nem kivitelezhető akkor maradok a notinál, csak ezt egybe szeretném a fejlesztőeszközömmel építeni. És akkor minden benne van egy dobozban ami csak egy elektrósnak kellhet. (Na az milyen király. A koleszba csak felviszem és minden van. ) Bár a melóhelyen az IT-soknak is feldobom majd, sőt meg is mutatom nekik, hátha tudnak valami tanácsot adni.
Akkor nem is szenvedek kép feltöltéssel. Erőforrás mindenképp kell, mivel elég komoly SW-ereket akarok futtatni, akkor ezek szerint felejtős a dolog. Torrentre bármi jó. De ennek komoly szimulációkat és méréseket kell végezni. (Ezek még a notimat is meg kinlasztják, úgyhogy már le is beszéltem magam a dologról. )
Na még egy kérdés, ami részben kötődik ehhez. Ha nekem egy ilyen proci kellene: Core 2 Duo T9400, akkor az ugye Intel, de a tokozásra mi utal? A "T9400"? Vagy ha nem az, akkor hogy állapítsam meg a tok típusát?
Ajj, de buta vagyok, harmadjára néztem a specifikációját, mire megtaláltam a tokozását.
Nagy a csend erre felé? Mit szóltok a Btelhez,hogy beszált a mühodas bizniszbe? Igaz nem saját csatorna kinálattal,hanem a HelloHD csatorna kinálatával.
Sziasztok! Kérdeznék, ha tudtok legyetek kedvesek segíteni. Nem vagyok egy paradola + digitális vételi anti. Visszaadtam a UPC beltérimet, és annyiért akarják visszadni, amennyibe egy új beltéri kerül a neten. Van-e valamilyen mód arra, hogy vegyek hozzá egy digis beltérit, és ne kelljen havidíjat fiztenem.
Régen, volt egy szettem: paradola+fej+beltéri. Együtt vettem, feltettem, és nem volt havidíj. Megoldható ez most is?, ha igen hogyan? Annyit még írnék, a fej a Thor-ra van állítva. Köszi a segítséget.
Szia!
Hallotam róla valamilyen kártyamegosztásos trükk,mert a volt" ukrános" megoldás már megszünt.Más megoldás meg nem létezik.Hogy érted,a vissza adást?Mert elnem adják,csak bérbe.Mely az előfizetésidíj tartalmazza.
Szia!
Volt előfizetésem, visszamondtam, mert nem tartózkodtam a házban. Mivel lejárt a hűségem, ezért csak a beltérit kelleett visszadni, a fej és parabola itt van házon. Most vissza akartam kérni, 6.000.-ért jönne jel ismét, + a havidíj. Ezt szeretném elkerülni, ha lehet.
Szia!
Nem értem a hatezer forintot! Én is telepítek,forgalmazok Upc-t,ahol van ingyenes szerelés két Tv-g,ahol még kapol hozzá kültéri részt is ingyen.Ennek havidíja jelenleg hat hónapig 3500 Ft,+ 490 Ft a második beltéri,utánna 500 Ft-l emelkedik.A 6000 Ft fizetösnél lehtséges szerelésidíj,de az 3 Tv-re van. Üdv! Ha érdekel keres privátban! Elérhetőségem az adatlapomom megvan.!
Nesze semmi, fogd meg jól! Az áraikat nézted? A feltételeiket nézted? Az apró betűs részt nézted?
Ilyen nekirugaszkodással nem lesznek nekem konkurencia. Kb olyan, mintha kispolszkival nekiállnál a Ferenc-hegyi reptéren taxizni. Röhejesek.
Szia!
Írtam mélt. Köszi
Néztem,és ismerem is alapból.Szerintem "analfabétáknak" szánták.Nem is az olvasni tudóknak,ez röhej.Be is ugronak,de legtöbbje már nem tudd hová fordulni,esetleg a MindigTV extrához legközelebb ha inyen kapnak majd dekódert és szerelést,mert pénz az alszik!
Ja és a berendezéseik is hagy kivánni valót maga után erösen!
Üdv olyan kérdésem lenne hogy házilag lehet építeni ilyen műhold bemérő készüléket ?
Szevasz!
Lehet, de nem érdemes, egyszerű változatot kapsz 2300-ért.. Ez alapkivitel, de hold megtaláláshoz tökéletes, finomhangoláshoz már a vevő indikátorát célszerű használni. 2638 cikkszám: http://www.betacom.hu/muszer-szerszam.html Üdv: StMiklos
De ehhez még gyakorlat is szükséges a beállításhoz!
Igen, de ő a műszer elkészítése után érdeklődött és nem azt kérdezte, hogyan találja meg a holdat.
Ok, akkor: Ahhoz, hogy megtaláld a holdat, tudnod kell kezelni és beállítani a műholdvevőt. Az adott holdhoz célszerű mindenképpen egy szabadon vehető transzpondert/adót beprogramozni és annak vételére állni. Célszerű jobbra/balra mellette lévő holdon is ilyet beállítani. Természetesen további ismeretek szükségesek, tudni kell a holdak "járását", milyen sorrendben vannak az égen. Ha a próbabeállítás során megmozdul a fent emlegetett műszer, maximumra kell állítani (ez szinte biztos nem lesz jó a végén, de most igen) és megkeresni a műholdvevőn, hova "csöppentem", melyik hold jelét veszem. Innen kezdve tudom, merre van az általam keresett. Nem árt tisztában lenni az égtájakkal, azzal, hogy a mágneses iránytű csal, az elevációval, ha másik holdra forgatok át, akkor emelni vagy dönteni kell, ugyanígy korrigálni kell a fej elforgatási szögét.... Vannak programok, amik segítenek, pl. program, amelyik megmondja adott naptári napon, hány órakor süt pontosan a hold irányából a nap stb. Ez segítség lehet, aki rutinos, annak nincs ilyenre szüksége, de "minden kezdet nehéz". Dióhéjban, de még sok mindent lehetne ehhez a témához írni, pontosítani.. Üdv: StMiklos Sorolhatnám még sokáig
Bocsánatot kérek nem azért írtam a fenti megjegyzésemet,hogy ártcsak vele.Inkább egy egy kicsit segítö szándékkal.Nehogy kedvét szegje,mert szerintem azért kérdezte,hogy lehet
- e építeni,hogy használni is akarja.Ilyen egyszerü berendezéssel meg elöször könyen csalódás éri az embert.Ezt sok éves szerelöi tapasztalatomból ,mondom és írom.Nem óhajtok nagyképü sem lenni,A leírásod meg az ő nevében is köszönöm!íés igazad van ennyiért nem szabad építeni mivel az anyag is többe kerül,igaz ha valaki nagyon szeret építeni és vannak megfelelö hozzá értse akkor pedig hajrá!
Ok..
Sok cifraság van. Pl: Volt egy 60centis (inkább csak 45*55 tükröm), a nagyobb jobb lenne, nosza vettem egy 80-ast. Az ugye 2* akkora felület, de jó lesz! Hát nem, alig volt jobb, néztem, mint Rozi a moziba, mit rontottam el. 2 nap után kiderült, merthogy elég rugalmas volt a fejtartó, hogy a fej nincs fókuszban, felfelé kéne 15mm, és mintha rövid is lenne. Szétszed, hajtás igazít, toldás (ez mint kiderült jó volt, de legszéle volt a határ, így most azért van állítás), mindjárt jól teljesít. Most 3 feje van (köztük 2 TWIN), fókuszban a Thor, aztán a Hotbird és még az ASTRA19,2 is jön. Még a túloldalra mehet a Nilesat, és még beférne a Thor mellé Eurobird is. Persze a szélén már kevés az időjárás tartalék, de megy... Lehet vele szórakozni, időt tölteni rendesen. Van a pincében egy hibátlan 120-as alu. tükör, de ide iszonyat nagy, nem tehetem fel.. Beállításhoz (mert hogy az antenna az erkélyen van, csak kiballagok papucsban) most DM500-at+Laptopot használok TvTuner kártyával és természetesen a BER érték a mérvadó. Vannak természetesen profi műszerek is, amik további paramétert is tudnak mérni, az nekem nincs, időm+türelmem viszont van.... Jó munkát, sok sikert, üdv: StMiklos
Szia!
Ez mind így igaz amit leírtál.Legelöször én sem müszerrel kezdtem hanem beltéri+ TV együttes használatával,Késöbb jöt egy Msk 10 Kathren kis analóg müszer,majd Dm 20-s az már audiót is lehetet vele hallgatni,és ami most van az egy Satlook micro+ tip.kis müszer ezzel már azért könyebb és egyszerübb beállítani,ha ez elromlik akkor leszek egy kicsit bajban mert nem olcsók manapság az ilyen fajta müszerek,és ahová bedolgozok ott megkövetelnek bizonyos technikát,vannak elöírások.Neked és mindenkinek Kellemes Ünnepeket kivánok és kitartást!
Szia!
Komolyan nem értem a UPC-t! Visszakértem a jelet dec. 17-én. Azt a választ kaptam, hogy kipostáznak egy új szerződést, majd azt aláírva, postázzam vissza! A UPC saját maga ellensége, mert már rég fizetném a havidíjat, ha scannelni lehetne! Miért jó a fax, és miért nem a scan? Holott a fax pár hónap alatt lekopik, a melléklet ÖRÖK! Még mindig nincs jelem. Arról nem is beszélek, hogy 5.700.-ot fognak az első számlámhoz hozzáadni, mert visszaadják a jelet. A beltéri itt van szobámban, soha nem volt máshol, a Tv-hez csaklakoztatva, és várok. Komolyan nem értem! MIÉRT?
Bocsi de én hirtelen passzolok,mert a logikát nemtudom követni a UPC részéröl.
Én sem! A mai világban egy melléklet kinyomtatása, aláírása és visszascannelesé (főleg egy alapítványi székhelyen), már nagyon sok háztartásban sem okozna problémát! Már rég lenne jel. Kéne haladni a korral. A UPC is megtehetné. Ennél sokkal "nagyobb" helyeken (bíróságok, hivatalos iratok beküldése), ez rég elfogadott forma. Amúgy 1 TV van.
Köszi! B.Ú.É.K.
Sziasztok! Azt szeretném kérdezni hogyan állítsam be a régi digi-s parabolám az Intelsat-ra.Pontosan déli 0°-ban van.Van hozzá egy hyundai hss-1165na vevőm is nagra2-es kártyával.Gyári beáll volt.Kábelezés új.Hallottam valami olyat, hogy az intelsat át állt egy másik pozícióba és mostmár össze vagyok zavarodva. Kérlek titeket segítsetek!
Szia! Azzal a beltérivel nem sokra mész, de most akkor mit is akarsz fogni?
Az U tv-t! Az Intelsat-on!
Szia !
Szabadon fogható ezzel a beltérivel ebben az esetben az Intelsat1002 - ről a 0.8W állásból az U , OTV, DDT, Speranta, CT24 Üdv.: moele |
Bejelentkezés
Hirdetés |