Fórum témák
» Több friss téma |
Fórum » Mindenki az alapoktól kezdi!
Figyu, nincs a relén valami rajz? (Csatoltam képet.) Rá szokták rajzolni a bekötését...
ehhez nemkell semmiféle rajz 4 lába van...
csak egy 9V os elem kell... ha rossz lábakra kötöd nemtörténik semmi ha jóra akkor meg csodatörténik
Ténleg??
Igen valóban kattn eggyet:yes: Na de ténleg ez a legeggyszerőbb.
nem nincs rajta semmi rajz... ! (csatoltam képet)
De ha a két szélső lábára kötöm a feszt, akkor kattan... gondolom ekkor zár! de akkor most hova kell kötni a ventillátort? Mert mértem a másik két lábon is feszt ,de ott nincs! vagy éppen az is egy másik feszt kapcsol? (saját elmélet: Az egyik áram kapcsolja a relét ,ami kapcsol egy másik áramkört?) Huh hát ez nagyon egy hülye megfogalmazás volt! de remélem értettétek.. köszi a válaszokat! Gab_bee
Hát, igen, ez az volt... Amikor behúz (tehát kattan), akkor a másik két lábat zárja! Mint egy kapcsoló, csak nem te nyomogatod, hanem a mágneses tér...
Nyehhe! Mostmár értem...! És még egyszer köszi a fáradságot mindenkitől! Üdv! Gab_Bee
Sziasztok!
Segítenétek abban, hogy mi az a tirisztor, és a zener dióda?
Az elektronika alapjai c. könyvben (2. kötet) érthetően megtalálod (Link )
Nem volt egyszerű, csak DJVU-val lehet megnyitni, azt viszont csak tömörítve tudom lehozni, ezért előbb le kellett tölteni azt.
Kösz sikerült.
hy all
Nem tudja valaki véletlen hogy honnan lehet letölteni az eagle 4.16-ot?
Szia !
De tudja Három eagle téma van, talán nézz rá egyszer. Üdv!
Istenem, de szép is lenne, ha a fórumtársak néha-néha külön felszólítás nélkül is képesek lennének használni a keresőt... Pedig Topi sokat dolgozott rajta, intelligens is lett...
Szerk.: és akkor még a net nagy találmányáról, a google-ről nem is beszéltem...
hello!
Nem tudna vki bedobni nekem 1 linket vmi NYÁKtervező progi kéne!!! köcc
lásd a #113248-as hozzászólást...belinkeljem?
Hát, ha egyből linkként küldted volna is már késő lenne. Egyébként egy dupla kattintással a hozzászólás fejlécére megjelenik a link!
Nekem meg kellene egy negyedkilós kalapács, amivel a lusta felhasználók kezére vághatok!
Hy.Milyen jó hogy azért lettz ez a fórum hogy az abszolút kezdők mint én valamit tanuljanak a sok kütyüből,de nem az van!!!Ennyit akartam.Amúgy sík hülye vagyok hozzá,de nagyon nagyon érdekel!!!!!!Segítsen
Egy picit figyelj légy szíves a helyesírásra. És olvasd el a Fórum szabályzatot előbb.
Természetesen, ha értelmes kérdést teszel fel (akár Te, akár más), arra kapsz választ, de az udvariatlan, (Uram bocsá': tapló) embereket senki nem kedveli, nem is kap segítséget. (Komplett projektet senki nem fog a másiknak készíteni...)
Hello! Lenne pár kérdésem a mi az kondenzátor mire jo meg honnan lehet felismerni tudom most nagyon értelmetlen kérdés de nem vagyok a témaba és még azt szeretném hogy a forrasztása az hogy zajlik mire kell vigyáni hogy kell csinálni? Ezt valaki eltudná mondani. Elöre is köszi
Sziasztok!én még nagyon kezdő vagyok, 12 éves és nemrég foglalkozok az elektronikával
mégcsak ledes dolgokat készítek, semmi bonyolultat... csak azt a titkomat szeretném megosztani a hozzám hasonló kezdőknek: hogy én még nem használok NYÁKot vagy próbanyákot hanem egy erős,vékonykartonlapot a szükséges helyeken egy vastagabbal tűvel kiszurkodok bele rakom a cuccokat aztán óvatosan megfordítom és kábelekkel összekötöm öket közben figyelek nehogy megégjen a papír aztán hogy tartása is legyen pl: a ledek lábát teljesen lehajtom hogy nekifeszüljön a papír aljának ez az én módszerem egyenlőre ilyet használok...egyenlőre...
Ez nem rossz, amíg csak egyszerűbb dolgokat készítesz, és vigyázol, nehogy megégjen a papír, de előbb-utóbb kénytelen leszel majd NYÁK-ot, vagy próbapanelt használni. Persze, addig még sok ellenállást forrasztgathatsz...
De amíg a lelkesedésed kitart, addig jó. Csak így tovább! Légy óvatos, és tanulgasd az elektronikát tovább, lelkesen! Sok sikert hozzá!
Bonyolult dolgokat nem tudok csinálni...Meglátom a kapcs.rajzot aztán megy a szemétbe!
kedves szasza!
nem kell elkeseredni, ez egy nagyon jó (régi) megoldás. apám mesélt róla, hogy ők még a rádióamatőrös időszakában az átfúrt lapba popszegecset tettek, és annak a fejéhez forrasztották ami kellett. persze drótozgattak is ezerrel szóval hajrá! (mondom ezt úgy, hogy én még nem álltam neki nyákot marni, de már tervben van)
Nekem kezdetben ennyi eszem sem volt, egymáshoz forrasztgattam a lábakat, ahogy sikerült... A végén mindig egy drótgolyóhoz hasonlított, tartani a tápvezetéknél fogva kellett, és kettőből egyszer valami összeért, elfüstölt. Aztán jött a huzalok darabolása, és azokkal összekötés, de ráuntam... Vettem nyákot, papírra kiötölt nyákrajzot indigóztam, leragasztottam félig átlátszó műanyag szalaggal, szikével kivágtam, és marattam. Durva és ocsmány volt, de nyák
Helló!
Én sem rég kezdtem az elektronikával foglalkozni, de haladok és te is fogsz haladni nagyon gyorsan!! Én még 12 évesen azt sem tudtam mi az a párhuzamos kapcsolás. Én is csináltam egy áramkört egy darab kartonpapíron és nagyon jó volt ahhoz képest. Ha esetleg van vagy tudsz szerezni olyan NYÁK-ot amin már vannak vezető "utak" akkor azzal is meg lehet próbálkozni, csak egy pár átkötés és tervezés. Ezt a volt fizika matek tanárom mondta nekem és jó is, de ezzel sem lehet olyan nagyon bonyolult áramköröket készíteni. Ha ismered a jeleket(dióda ellenállás stb.) akkor egy komolyabb áramkört sem nehéz elkészíteni csak tervezni kell. (esetleg lehet levegőben szerelni is.) De ha már tudsz vagy valakivel tudsz kézítetni NYÁK-ot, akkor bármit meg tudsz építeni, akár milyen bonyolult is.
első "kivezérlésjelzőm" egymáshoz forrasztott alkartészek sora...
Első "komolyabb" alkotásom (egy akkuőr) telefonkártyára lett rászúrogatva... talán még ma is műxik Hajrá... csak bátran ! Vegyél próbanyákot, forrasztgass szorgosan ! Sok sikert !
Hello! Tudnátok nekem elektronikával kapcsolatos jo könyveket ajállani lehet e-book is.
Bocs ha rossz helyen teszem fel a kérdésemet:
hasznánám a keresőt de nem jut eszembe a neve ez egy olyan gép amit bedugok 230V-ra aztán mondjuk csak 9 volt jöjjön ki(pontosabbban állítható legyen) a válaszokat előre köszi
Szerintem amit te keresel, az egy transzformátor, és utána kötve egy állítható kimenetű feszültség-stabilizátor. Ez utóbbira jó példa az LM317-es, erre próbálj rákeresni, aztán válogathatsz
|
Bejelentkezés
Hirdetés |