Fórum témák
» Több friss téma |
- Ez a felület kizárólag, az elektronikában kezdők kérdéseinek van fenntartva és nem elfelejtve, hogy hobbielektronika a fórumunk!
- Ami tehát azt jelenti, hogy a nagymama bevásárlását nem itt beszéljük meg, ill. ez nem üzenőfal! - Kerülendő az olyan kérdés, amit egy másik meglévő (több mint 17000 van), témában kellene kitárgyalni! - És végül büntetés terhe mellett kerülendő az MSN és egyéb szleng, a magyar helyesírás mellőzése, beleértve a mondateleji nagybetűket is!
Uki=Ube*(R2/R1+R2)
Azt már tényleg vedd észre magad, hogy mikor kell R2-t és mikor R1-et osztani.
Sziasztok!
Teljesen kezdő vagyok, a forrasztáson kívül más nem igazán megy........ Szeretném megcsinálni az első képen szereplő kapcsolást:Bővebben: Link Meg vettem hozzá mindent, de nem akarom csak úgy összeforrasztani, az alkatrészeket. Nincs erre valami megoldás, gondolok itt valami lyukacsos lapra aminek egyik oldalán mennek a vezetékek a másikoldalon meg ráforrasztom az alkatrészeket....... Lehet marhaság amit írtam, de jó lenne egy kis segítség! Köszönöm!
Szia.
A megoldás :Próba nyák Többféle méretben, és kivitelezésben lehet kapni. Ez tökéletes lenne számodra!
Régi erősítős koromban, fokozatonként kellett párban lenni a tranyóknak; ez pedig, ha jól látom 2 fokozat. Gondold végig: felső oldal párban(A=B=1000es Béta), alsó oldal(C=D=100as), mi fog történni? De próbáld ki! :hide:
[off] Ha teljesen kezdő vagy és semmit sem tudsz (hidd el forrasztani sem) akkor ne 230 VAC kezdj!
Keress kis DC kapcsolásokat. Tele van vele a net.
Ha teljesen kezdő vagy, ne hálozatra kapcsolódó áramkörrel kezd... Biztos van otthon egy használaton kívüli mobiltötő.
Ha mégis nekivágsz a hálózatra kapcsolódó áramkörnek, a bemérésnél használj leválasztó transzformátort. Nélküle a hálózatra kapcsolt áramkörben ne mérj. A panelen hagyj legalább 7.5 .. 10mm távolságot a vezetékek között, a közben levő forrpontokat kapard le.
Én is erre gondoltam amit írtál,pedig mint írtam egy láma kérdésnek szántam,mivel kezdő vagyok.
Azért kérdeztem vissza,hátha kialakul egy kis vita és megvilágosítja valaki az elmémet..
Próbálkoztam, hátha jó még a lámpásom.
Igen, valami ilyesmi jó lesz! Köszi!
Köszönöm szépen, ilyesmire gondoltam!
#blackdog# Hp41C#
Köszönöm az intelmeket és a segítséget! Óvatos leszek........
Köszönöm a válaszod,valószínűleg a Te verzióddal fogom kezdeni a kísérletezést.
Lenne még egy ilyen találós kérdésem,kíváncsi lennék a véleményedre,hátha ebben is egyezik a véleményünk. Ennél a rajznál szerintem így néznének ki a párok: (Q1,Q2);(Q3,Q4);(Q5,Q6).
Bocs már, az én kérdésemre nem tudja senki a választ ?
Sziasztok!
Két 12 V-os akkumlátorról szeretnék levenni stabil 20 V-ot 3,25 A-el. Milyen kapcsolást tudtok ajánlani erre? Lehetőleg minél olcsóbb legyen.
Sorba kötöd a két akksit és LM338 IC-vel stabilizálsz.
Persze ehhez azért combos akksik kellenek. És 1-2V merülés után bukott a stabilizálás.
A 2. számú képeden jobboldalt,alul-felül az a két "U" alakú nyák az antenna,egy illesztett antenna,hogy egy darab drót hozzáforrasztása segít e azt nem tudom,próbáld ki a saját felelősségedre.
Köszi szépen ! amint tehetem ki fogom próbálni ! Igazából vesztenivalóm nincs, mert a notiban is van wifi antenna csak még az se birkózik meg ezzel a hülye fóliával :@
De köszi még egyszer !
Pirossal bejelöltem az antenna részt,az a két "ágacska" az antenna.(szerintem)Nem bontanám meg a helyedben.
Neked nem a hatótávolságot kellene növelned, hanem a jelet kellene erősíteni mivel te egy közeg "ellenállását" szeretnéd leküzdeni.
Én a helyedben vennék egy erősebb vevőt aminek van külső antennája. Kár kínlódni vele.
Ha a megfelelő topikban tetted volna fel a kérdésed, már válszt is kaptál volna, illetve már több hasonló kérdés volt, amit megválaszoltunk. Ha nincs antenna csatlakozója, akkor egyáltalán nem biztos, hogy lehet rá kötni külső antennát. Azt a "darab drót" -ot is méretezni kell, hogy antenna legyen belőle, de nagy kérdés, hogy mihez. Egy ilyen szerkezetnek az antennája gyárilag illeszkedik az RF egységhez, amit egyszerű módon megbontva nem lehet tudni mi a vége.
Hm.... most olvasom figyelmesebben amit írsz! Van mobiltöltő annyi mint a nyű!
Hány volt kell egy lednek?
És mit gondolsz az a néhány csatolóelem viccből van ott?
Az infra led-nek elég az 1.1 V egy fehérnek kb 3V kell. A ledeket áramát kell egy ellenállással beállítani: Program a számításhoz
"antenna rész"=antenna+"néhány csatolóelem"
Azt is írtam,hogy az a két "ágacska" az antenna.Elnézést,ha félreérthető voltam.
Köszönöm szépen!
Helló! Szerintem(kimeneteik szerint); Q1,5; Q2,6; Q3,4; Már csak az előző logika szerint.
Egy LM 350 T Feszültségszabályzó IC esetén a bemeneti feszültség változása esetén változik a kimeneti feszültség, vagy stabilan a beállítotton tartja a bemenet ingadozásától függetlenül?
Bizonyos határok között stabilan tartja a kimeneti feszültségét. De nézd át az adatlapját, abból mindent megtudsz.
Neked 3,25A kellett ezért mondtam az LM338-at.Bővebben: Link
LM350 max. 3A-t tud. Bővebben: Link És a stabilitásban nagy szerepe van a bemenő fesz.nek. De gondolom nem kell tű élesen a 20V/3,25A. Ha igen akkor hálózatról transzformálj és, ha annyira fontos akkor az akku szolgáljon szünetmentesként. |
Bejelentkezés
Hirdetés |