Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » UV-s NYÁK levilágító készítése
Lapozás: OK   89 / 136
(#) Saggitarius válasza kaqkk hozzászólására (») Dec 30, 2011 /
 
Menet kozben megleltem a termeket, itt vannak adatok rola, ha szukseges leforditom Bővebben: Link
(#) kaqkk válasza Saggitarius hozzászólására (») Dec 30, 2011 /
 
Nagyon szuper.....
(#) karesz01 válasza Saggitarius hozzászólására (») Dec 30, 2011 /
 
Ez aztán UV-LED (chip) paradicsom!
(#) BarnaPili hozzászólása Jan 12, 2012 /
 
Elkészültem az UV LED-es levilágítómmal. A fehér világítás a filmek passzításához nyújt segítséget,az UV pedig... A táp egy DVD játékos tápja,az 5 V-os ágra vannak a LED-ek kötve.13 Ohm előtéttel.A két dióda,meg a bizti a LED-ek biztonságát szolgálja,így 5,7 V-on nyit a Zener,ha felszaladna a táp,öngyi lesz..
István
(#) szendi001 válasza BarnaPili hozzászólására (») Jan 12, 2012 /
 
Nekem több de más led van benne. Nagyon faca lett, gratulálok!
(#) zolika60 válasza BarnaPili hozzászólására (») Jan 12, 2012 /
 
Igényes darab. Mekkora a mérete? Gratulálok hozzá.
(#) kaqkk válasza BarnaPili hozzászólására (») Jan 12, 2012 /
 
Nagyon jól néz ki ! Nem akarlak elkeseríteni (szerintem nagy a távolság a ledek közt...) De inkább ne legyen igazam
(#) BarnaPili válasza kaqkk hozzászólására (») Jan 12, 2012 /
 
A távolságot kiszámoltam a LED adatlapján megadott diagram alapján.Elvileg 70 mm-es kört kellene világítaniuk erről a távolságról.(Ha a tangens függvényt jól alkalmaztam.Mikor láttam,hogy ekkorát világítanak,kicsit csalódott voltam.40 mm van a LED-ek és az üveglap között.A hasznos terület 210x170 mm.Hétvégén teszek egy próbát dry fóliás nyákkal.
(#) kaqkk válasza BarnaPili hozzászólására (») Jan 12, 2012 /
 
Tegyél rá egy fehér lapot és azon keresztül nézz rá , ha egyenletes akkor szerencséd van ha köröket látsz amik nem fedik át egymást , akkor a ledpanel -üveglap távolságot kell növelned . Ez 20x 30cm -t világított le 24 leddel
http://www.hobbielektronika.hu/forum/files/5c/5c66cd5c2425d36a7e9e6...4a.jpg
(#) pcroland válasza kaqkk hozzászólására (») Jan 12, 2012 /
 
Szia! Átjöttem a nyák készítéses topikból ide. Az időzítős és védelemmel ellátott levilágító érdekelne. Van hozzá valahol leírás/cikk?
(#) kaqkk válasza pcroland hozzászólására (») Jan 12, 2012 /
 
http://mickey5.x3.hu/index.htm Itt van leírás
(#) pcroland válasza kaqkk hozzászólására (») Jan 12, 2012 /
 
Köszi! Biztos megépítem, ha egyszer bedobozolom.
(#) kaqkk válasza pcroland hozzászólására (») Jan 13, 2012 /
 
Kipróbáltam az "új " levilágítómat (most 10w os BL cső került bele) elsőre 1 perces levilágítási idővel tökéletes munkát végzett. A 007 es kép egy papír lapon keresztül lett fotózva és a fényeloszlást próbálja bemutatni . Egyébként ez a doboz már régen megvan (kép is van fent róla valahol az oldalon ) de az előző képeken még cree ledek voltak benne .
(#) BarnaPili válasza kaqkk hozzászólására (») Jan 13, 2012 /
 
Hát,az én LEDjeim nem ilyen egyenleteset világítanak,de sebaj,holnap főpróba...
(#) kaqkk válasza BarnaPili hozzászólására (») Jan 13, 2012 /
 
Csinálnál egy képet papírral letakarva ?
(#) BarnaPili válasza kaqkk hozzászólására (») Jan 13, 2012 /
 
Holnap teszek föl.Addig ez van,de ez pausszal van letakarva.
(#) BarnaPili válasza kaqkk hozzászólására (») Jan 15, 2012 /
 
Az ígért papírral letakart képek:Sajnos a LED nem azta sugárzási szöget hozza,amit az adatlapon ígér.Lehet,át kell építenem kicsit az üveg felfogatását.A képek neveiben benne van,hogy mennyivel emeltem meg a papírlapot a vastag üveggel.
(#) tomcsibacsi hozzászólása Jan 15, 2012 /
 
Sziasztok!

Arra lennék kíváncsi, hogy egy ilyesmi: Kép

Revoltec PC tuningos fénycső használható-e bármire is levilágítás szempontjából?

Illetve, ha nem járható út a fentebb említett, akkor pár 11W-os energiatakarékos izzóból kioperálva a gyújtó áramkört. Összekötve ilyen csővel és bedobozolva, összejöhet valamilyen levilágító berendezés?
(#) karaszbandi válasza BarnaPili hozzászólására (») Jan 15, 2012 /
 
Az utolsó már egész tűrhető.
(#) pluto válasza tomcsibacsi hozzászólására (») Jan 15, 2012 /
 
Mindenféleképpen működik, a kompakt izzóból kibuherált elektronikus előtéttel. De ha már UV-csövet szeretnél, miért nem használod ezt a csövet. Igaz egy kicsit drágább, de 15W-s. Viszont a honlapjukat nem frissítették, ugyanis 350nm helyett - ez az adat ami jelenleg látható a honlapjukon - tavaly december vége óta a gyártó már csak az új szériát szállítja, ami 368nm-s. Véleményem szerint ez közelebb is van az ideálishoz. Onnan tudom, mert most pénteken vettem náluk nem keveset a második levilágítómhoz, és OSRAM 15W-s lámpákat. Ezzel a talán egy kicsit bő lére eresztett hozzászólásommal, csak azt akartam mondani, hogy jó az elképzelés.
(#) szendi001 válasza pluto hozzászólására (») Jan 15, 2012 /
 
Germicid cső nagyon veszélyes a szemre. A lila bevonatos a jó megoldás. Valóban az energiatakarékos kompakt cső elektronikája olcsóbb mindennél, nem érdemes hagyományos fojtóban gondolkodni.
(#) tomcsibacsi válasza pluto hozzászólására (») Jan 15, 2012 /
 
Köszönöm a segítséget! Úgy látom nem valami nehéz dolog egy alap levilágítót összerakni, szóval szerintem hozzá is fogok szabadidőmben.

Üdv,
Tamás
(#) tomcsibacsi válasza szendi001 hozzászólására (») Jan 15, 2012 /
 
Esetleg valami beszerzési forrást tudtok? A BLB cső előnyősebb?

Amúgy egy régi multifunkciós gépbe akarom szerelni a csöveket, tehát ha minden jól megy, akkor a szememet nem fogja bántani. Illetve időzítőt is akarok rakni rá.

Ti milyen távolságra raknátok a csöveket a nyáktól?
(#) BarnaPili válasza karaszbandi hozzászólására (») Jan 15, 2012 /
 
Kipróbáltam...át kell alakítanom az egészet.Amennyire lehet,fölemelem az üveglapot,a doboz tetejébe lesz egy szivacs ragasztva,ami majd leszorítja NYÁK lapot a filmre.Most ahol erősebben világít,ott a sötét részt is átvilágította,foltokban megmaradt a fólia.A LED-ek áramát is vissza kell vennem,mert így túl erősen világít.A nyomtatóm tonerja kezd kifogyni,az sem a legjobbkor...
(#) pluto válasza szendi001 hozzászólására (») Jan 15, 2012 /
 
Ez nem germicid cső. Attól függetlenül rém egészségtelen belenézni, de miért is tennéd. Attól, hogy lila bevonatú még ugyanúgy veszélyes a szemre, mint a fehér. Ha a lila lenne a "jó megoldás", alkalmatlan lenne levilágításra, de mivel alkalmas ezért ugyanolyan veszélyes. A bevonat a látható fényt szűri meg egy kicsit.
(#) pluto válasza tomcsibacsi hozzászólására (») Jan 15, 2012 /
 
A BLB cső semmivel sem előnyösebb, sőt. A hatásfoka egy hajszállal alacsonyabb a fehérnél. Ha megnézed a profi levilágító gyártókat, akik fénycsöves kompakt levilágítókat gyártanak, mindenhol a BL csöveket használják.
A Tungsram bolt nem jó? Ők azt hiszem postázzák is. Én ugyan nem rendeltem tőlük a neten, mert személyesen szoktam menni óbudára, de úgy tudom van rá lehetőség.
A távolság persze függ a csövek számától is. De minél távolabb tudod annál jobb. Én ezért építek egy újat. A lakkos panelek levilágításához tökéletes volt 8 csővel. Egy régi scanner házba volt építve. De amióta dry filmet használok, ott már alávilágít.
(#) herzsolt hozzászólása Jan 15, 2012 /
 
Akkor most a régi szkenerház lehet jó vagy építeni érdemes egyett?
Temészetesen csöves esetben.
(#) pluto válasza herzsolt hozzászólására (») Jan 15, 2012 /
 
Ha van helyed és türelmed az építéshez, akkor mindenképpen. Amit most építek az ca. 50 - 55 cm magas lesz, belül fényterelő ráccsal, ami kitakarja az összes a függőlegeshez képest 15-20°-nál ferdébb fénysugarakat. Itt a fórumon találtam az etalont, még a kezdetekkor: Ezt olvasd át tüzetesen!
(#) kaqkk válasza herzsolt hozzászólására (») Jan 15, 2012 /
 
Lapos vagy mély scanner ház ? Én építettem egyet a lapos scannerházba 5 blb csővel és még így sem volt egyenletes a levilágítás .Csináltam egy mély házba 1BL csővel fényes fotópapírból készült "tükörrel" és érdekes módon tökéletes a fényeloszlás .Ha lapos a ház akkor minél több csövet kell használni a lehető legkisebb távolságra egymástól.
(#) tomcsibacsi válasza kaqkk hozzászólására (») Jan 15, 2012 /
 
Szkenner

Ilyesmi multifunkciós gépbe akarok építeni. Szeretném minél kevesebb csővel megúszni! Szerintetek ha ennek kipucolom a nyomtató részét is, akkor lehet belőle valami? Mit javasoltok?
Következő: »»   89 / 136
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem