Fórum témák
» Több friss téma |
Mielőtt kérdezel, a következő két dolgot ellenőrizd!
I. A helyes tápfeszültségek megléte.
II. A kimeneten van-e egyenfeszültség.
Élesztés.
Üdv! Korlátozza az "Audio output" kimeneten a jel nagyságát.
Sziasztok!Van egy Fischer ca-335 ös márkájú erősítőm és olyan probléma van vele hogy a jobb oldal nagyon csúnyán szól de a bal oldal az szépen működik.amikor belenéztem az erősítőbe a jobb oldali tranzisztotok nem olyanok voltak mit a másik oldalé tehát már valaki szerelte és a kérdésem az lenne hogy a jobb oldalon(amelyik a rosz) cseréljem ki a végfokot vagy mind a két oldalon ki kell cserélnem a tranzisztorpárokat??????A válaszotokat előre is köszönöm
Szia reloop, lenne egy kérdésem szerinted mennyire lehet ez a limiter zajos? Amit ide feltettél.
Köszi, bocs, hogy ilyen későn írok csak intéznem kellett a tekercselést az kötötte le az időm.
Akkor szerintem megpróbálom beszerezni őket egy itteni szaküzletben, igaz hogy így egy kicsit drágább de legalább biztos, hogy nem küldenek rosszat. Tudnál majd esetleg küldeni egy nagyobb felbontású ültetési rajzot, mondjuk úgy is új nyákot kell csinálnom mert szeretnék rátenni egy sub szűrőt, meg egy szimmetrikus előerősítőt, csak jó lenne látni az alkatrészek elrendezését mer mondták többen hogy abból is származhatnak brummok és hasonlók ha ott nem jó minden. Üdv.: Laci.
Szia! Nem egy csúcsmodell, de egyszerű. Ez már kidolgozottabb. A témájában találtam ígéretes megoldást: LDR-es.
Sziasztok nekem Olyan kérdésem volna hogy van egy sharp sm 1144 -es erösitöm és táp kellene hozzá miet ajánlotok és elszállt benne az stk 463 ic és nagyobbra cserélném benne mondjuk stk 465 re vagy nagyobbra stk 4241 re kellen ehhez valamit átalakitani az erösitömön?
Választ Elöre is köszönöm.
Sziasztok nekem Olyan kérdésem volna hogy van egy sharp sm 1144 -es erösitöm és táp kellene hozzá miet ajánlotok és elszállt benne az stk 463 ic és nagyobbra cserélném benne mondjuk stk 465 re vagy nagyobbra stk 4241 re kellen ehhez valamit átalakitani az erösitömön?
Választ Elöre is köszönöm.
Pont délután szimuláltam tinával,azért zajos és torz mert négyszögesíti a jelet.
Sziasztok!
Szert tettem 80db N-csatornás fetre (BUZ30AH: 200V; 21A; 0,13Ohm). Sajnos P-árja nincs... Tudnátok ajánlani egy olyan kapcsolást, ahol fel tudom őket használni?
.Szia, megnéznéd nekem azt a két elméleti rajzotis, amit reloop kollégaúr fel tett, a tinában ha, lesz rá egy kis időd nagyon meg köszönném, sajnos én nem értek ehhez a programhoz. Vagy esetleg tudnál zajszegényebbet. Mert én meg, csináltam ezt a kapcsolást és sajnos elég sustorgós.
Köszönöm a rajzokat, egyszer már megpróbáltam meg építeni az LDR-es kapcsolást de sajnos az NSL-32SR3 alkatrészt vidéken nem tudtam beszerezni, hozzá így fel adtam egyik kollégám ígért egy Bheringer-pro limiter rajzot de sajnos az sem érkezett meg. Így most kutakodom el olvastam már jó pár topikot de ígéretes példányt még nem találtam.
Nem muszáj új nyákot csinálni (és nem is javaslom). Az előfokot teheted elé egy kisebb nyákra is (de szerintem előfokra sincs szükség), szub szűrőt pedig csak akkor kell csinálni, ha nagyon meredek vágást akarsz. Ha megelégszel kevésbé meredekkel is, akkor csak a visszacsatolásban lévő 68pF-ot kell nagyobbra (kb. 4,7-22nF) cserélni, és máris alul áteresztő lesz, vagyis csak a mélyeket fogja erősíteni. Hogy pontosan mekkora kondi kell az attól függ, hogy mekkora frekin akarsz vágni. Pl. egy 10nF-al nagyjából 400Hz-re kerül a -3dB-es pont.
Ez az a limiter amit én megépítetem három utas hangváltóval és osztó erősítővel azóta már a jelfogók kilettek cserélve mágnesesen árnyékolt tekercsűre, hogy az sem zavarja a jel utat. Most leletem meg ezt a képet azért tettem fel külön
Az LDR beszerzése: Bővebben: Link, szállítása: Bővebben: Link, és miért különösen jó limiterhez: Bővebben: Link
Sziasztok , a tegnapi problémám megoldódott raktam egy előfokot a hangváltó és erősítő közé kb 2X erősítésűt most már úgy szól ahogy szerettem volna de szerintem lehetne még felvinni a teljesítményét egy nagyobb előfokkal.
Üdv!
Ezt a szimulációt nem ígérem mert nagyon időigényes,a másikat is csak azért csináltam mert egyszerűbbet keresek mint a Reloop által linkelt ldr-es Silonex kapcsolás.Ezt megépítettem és nagyon jó,én VTL5C4 tipusu ldr-t használtam,ezt tudtam beszerezni.
Priviben küldtem mdx2600 rajzot mert ide nem fért be.
Üdv mindenkinek!
Kellene nekem egy Philips AH 305 Erősítő végfokjának a kapcsolási rajza... de nem találom sehol Aki tud az segitsen PLS!
Segítség!
Régebben 2-3 éve volt egy osztálytársam neki volt egy házi erősítője 350watt-os és 12 voltos aksiról használta,volt rajta az erősítőn usb kimenet,és egy kék led bele építve,ha valaki tudna segíteni,vagy kapcsolási rajzót küldeni? Elöre is köszönöm!!
Már nem emlékszem, de valamikor volt egy izém, ami nagyon szólt, meg minden, de nem tudom mi volt az és kéne hozzá rajz Gyerekek, kész vagyok! (Bocsánat, de muszáj volt)
Szedjük már össze a gondolatainkat, mielőtt kérdezünk vagy kérünk valamit!
Szia, kerestem a rajzot, amit küldtél de, nem hozta meg a postás. Légy szíves küld már el még egyszer vagy írd meg hol keressem. Ha meg lenne az LDR-es nyák rajzod elkérhetném? Köszönöm és további szép napot.
Gondolom hogy azért van ez az oldal hogy segítsünk vagy cseréljük az eszmét,és nem azért hogy1-2 ember 8 általánossal rendelkezik...(nem bírtam ki!)
Ebben egyetértek veled!
De az általad leírt információk alapján - láthatod te is - az egy aksitöltő is lehetne! Akkor hogyan is segítsenek neked?
Helyes!
Lefordítva.:szeretnék építeni vagy készíteni 350wattos erősítőt,amit 12v motor aksiról tudom működtetni(hordozható*)erről szeretnék rajzot,mert még ilyen nem csináltam még ,és ki próbálnám magam...TUDOM MÉLYVIZ!
Köbzoli ---> http://bsselektronika.hu/index.php?id=407 ez milyen,csak sajna nincs usb be/kimenet
De mit akarsz az USB-vel? Mit akarsz vele csinálni? Az USB egy digitális, számítógépes dolog, semmi köze az erősítőkhöz. Ahhoz, hogy 300W-os erősítőt tudj működtetni akkumulátorról, kell csinálni egy áramátalakítót, amely a 12V-ból csinál 100V-ot.
|
Bejelentkezés
Hirdetés |