Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Számítógép hiba, de mi a probléma?
Lapozás: OK   277 / 1156
(#) lac08 válasza dani-1 hozzászólására (») Jan 23, 2012 /

Azért teljesen kár volt egy új videókarit venned, mert zajos a ventije! Ventit kicserélni vagy csak megolajozni szépen, az sokkal de sokkal olcsóbb lett volna.

Én a videókarim ventijében például a csapágyat kicseréltem. Az is darált már rendesen, amit meguntam és siklócsapágyát 2 golyósra lecseréltem.
Azóta szinte SUHAN.

A szoftverét is felpakoltad?
Vagy csak be vele a gépbe, aztán "durr bele, hadd szóljon"?
(#) sardi_hunor hozzászólása Jan 23, 2012 /

Sziasztok!

Az lenne a problemam hogy ujratelepitettem a Windows 7 Home Premium rendszert, es az a problema hogyha valamit torlok nem jelenik meg a lomtarba, viszont az asztalon az ikon tele van. Es szeretnem ha mlatnam h mi van a lomtarba hogy tudjak visszaallitani ezt azt ha szukseges!

Mi lehet a gond es mi a megoldas ha van?

Kepet is csatoltam, jelzem van egy par fajl mar a lomtarba!

lomtar.jpg

(#) gabusman válasza sardi_hunor hozzászólására (») Jan 23, 2012 /

Megkeresed sajátgép>C:-n a RECYCLER mappát, megnyitod és törölsz manuálisan. Utána kell nézni (asztalon, jobbgomb>tulajdonságok-ban miért nem enged törölni, lehet hogy egyszerü felhasználóként vagy belépve, és a lomtár-üritéshez rendszergazda jogosultság kell. Csak egy ötlet, sokfelé lehet nézelődi, mi okozhatja! (Vagy törlésnél van végleges törlés beállítva, azért nem is jelenhet meg a lomtáradban)
(#) sardi_hunor válasza gabusman hozzászólására (») Jan 23, 2012 /

Az a gond hogy nem jelenik meg a lomtarban ha valamit torlok viszont nincs az beallitva h egybol torolje. Az asztali lomtar ikon viszont ugy mutatja hogy vannak fajlok a lomtarba es vannak mert toroltem, viszont a lomtarat megnyitva nincs benne semmi.

Ez miert van?

Csak most nézem jobban, a képen is az van "0 elem", tehát ebben a mappában nincs semmi, nézd meg a többi meghajtón van-e RECYCLER mappa, hátha azokba került. Ha van a többi meghajtón is, célszerű a WIN környezeti menüjében beállítani, hogy csak a rendzermeghajtón levőt használja!
(#) sardi_hunor válasza gabusman hozzászólására (») Jan 23, 2012 /

igen van meg ket merevlemez beallitva erre a celra. Hogy kell azokat kivenni es csak a rendszer particiot hasznalja?
(#) sardi_hunor hozzászólása Jan 23, 2012 /

Tehat lenyegeben az a gond hogyha torlok valamit ugy h a lomtarba keruljon, akkor a lomtarat megnyitva nincs semmi es azt is irja a bal also sarokban hogy 0 Elem, viszont az asztali lomtar ikon ugy mutatja hogy vannak fajlok a lomtarban es vannak is mert direkt oda toroltem egypar faljt. Megsincs semmi benne, de ha torlom a lomtar tartalmat akkor hallatszik a torles hangja es az asztali ikon is kiurul.

Ez miert van es hogyan lehetne megjeleniteni a lomtar ablakaban az oda torolt fajlokat?

Sajna a WIN7-et nem ismerem annyira, én még a végleges kiadás (RTC) korában próbálkoztam pár napig, visszatértem az XP-hez. De abban is kell lennie valami hasonlónak, mint amit a képen küldtem. (Futtatásban gpedit.msc, de ide eljuthatsz a vezérlőpultról is. A kép szerint megkeresed az intéző>lomtárba helyezés mellőzése sort és tulajdonságokban letiltod.
De mielőtt bármit állitgatsz, próbáld megnézni, mit csinál a törölt file-okkal. Pl- valamelyik file-odról csinálj egy másolatot más néven, aztán töröld, és nézd meg hová került (melyik meghajtó lomtárába). Ha egyikbe se, akkor alapból véglegesen töröl, de még megpróbálhatod "keresés"-el is.
Nem az ablakban van a gond, ha megnyitod és jobbgombbal megnézed a tulajdonságokat, ha csak néhány byte a mérete, nem az ablak üres, tényleg nincs benne semmi!
(#) gabusman válasza gabusman hozzászólására (») Jan 23, 2012 /

Bocs a kép lemaradt!

gpedit.jpg

(#) sean hozzászólása Jan 23, 2012 /

Sziasztok!
Nemrég cseréltem alaplapot a gépembe, mert a régi igen gyenge volt. Természetesen az alaplapcsere mindent vitt magával, egyedül a vinyó maradt a régi. Szépen talpra is állt a gép, csak az a gondom, hogy egy idő után gondol egyet és újraindul. Van amikor nincs vele gond, de mostanában egyre többször csinálja. Valami melegedésre gondolok. A proci és alaplap természetesen bekenve hővezetővel, az alaplapnak külön ventije van.
2 memóriakártya volt a gépben, próbáltam külön-külön is őket hátha összeakadnak, de semmi változás.
Újraindulás után van hogy a memóriakártyák eléggé melegek, de néha csak langyosak. Lehet ez a gond? (van hőmérséklet figyelő programom, ott mindent normálisnak jelez.) A gépháznak nincs feltéve az oldala, hogy 'kapjon levegőt' a gép.
A gépben minden gyári, cmos reset is volt, semmi nincs húzva. A tápom kb 2 hónapos(450W). A videókártyát nemrég vettem, az szinte nem is melegszik.
Ha valakinek van ötlete akkor legyenszives írjon. Köszönöm előre is.
Üdv!
(#) gabusman válasza sean hozzászólására (») Jan 23, 2012 /

Újratelepítetted a Win-t, vagy csak simán átraktad? Úgy is működhet, de lehetnek gondjai a nem megfelelő driverekkel. Legelőször nézd meg az eseménynaplókban, milyen hibákat jelez.
Azért leirhatnád, milyen konfig, milyen oprendsz.!
(#) sean hozzászólása Jan 24, 2012 /

A windows-t újratelepítettem, a vinyót is teljesen megformáztam, mikor először összeraktam a gépet.
A gép: Biostar P4VTB alaplap, Intel Pentium4 3GHz Processzor, 1.5GB (jelenleg 1GB)DDR RAM, 20GB Vinyó, Inno3d 7300GT 256MB GDDR3 AGP videókari aktív hűtéssel, M-Tech 450W táp, Windows XP SP3 oprendszer.
Az eseménynaplóban nem jelez hibát. (néhány cd-olvasás hiba van csak)
A vinyó már jópár éves, de a régi konfigurációnál nem volt gond vele, nem arra gyanakszok. Persze előfordulhat.
Az újraindulások hirtelen történnek, előtte nem fagy meg a gép, nincs kékhalál stb.
Üdv!
(#) gabusman válasza sean hozzászólására (») Jan 24, 2012 /

Nézd meg az indítási beállításokban úgy van-e mint a képen. (Ne engedd az autom. újraindítást, és pipáld be a bejegyzést az eseménynaplóba). Ha eleve így van, nézd meg BIOS-ban, ki van e kapcsolva feszültség megszünése utáni automatikus indítás. Szintén a BIOS-ban ha lehet állítani a hővédelmet, nem-e túl alacsonyra van állítva. Elvileg csak "lelassítaná" a processzort, de a WIN. akár hibának is érzékelheti. Nézd meg valamivel (pl.DRV_magican-el) vagy bármi mással, teljesen jók-e a használt drivereid. Esetleg teljes memóriavizsgálat.
Egyelőre ennyi ötlet, de lehet még több is.

"Ha egy PC nem működik, annak ezer oka lehet, ha igen, annak csak egy: minden rendben van!"
(#) zeus64 hozzászólása Jan 24, 2012 /

Sziasztok!
Van 1 olyan problémám hogy a win telepités közben a bill. kiosztási könyvtárnál megszakad a telepítés és kikapcsol a gép. Mi lehet a problem?
Valaki segitsen ha tud.
(#) misi93 hozzászólása Jan 24, 2012 /

Sziasztok! Van egy olyan problémám, hogy a minap egyszer csak megált az egér . Nem is szórakoztam vele kicseréltem egy másikra, az sem működött. Szétszettem a gépet kiporoltam összeraktam és egy golyós egeret csatlakoztattam, azzal működött. Ezen felbuzdulva visszatettem az optikai egeremet azzal viszont nem ment. 2 db optikai egerem van ami ps/2 csatis de egyik sem megy. Így visszatettem a golyósat és már azzal sem ment. Ma vettem usb-s átalakítót ugyan ez a helyzet azzal a kivétellel hogy a golyós egerem működik vele az optikai nem Mi lehet a probléma? A válaszaitokat Köszönöm!
(#) gabusman válasza zeus64 hozzászólására (») Jan 24, 2012 /

Többszöri próbálkozásnál mindíg a telepítésnek ugyanabban a fázisában áll le?
Be lehet-e újra kapcsolni, vagy áramtalanítani kell előtte?
Miért és mit telepítesz újra?
Alakítottál valamit a gépen?

Igy hirtelenjében...
Tudom, nem egyszerű, de próbálj képet küldeni róla!
(#) gabusman válasza misi93 hozzászólására (») Jan 24, 2012 /

Keveset írtál!
Milyen op.rendszered van?
Ki tudod e próbálni valami LiveCD-vel, ha azzal működik, a Win sérült, próbálj egy javítótelepítést.
Tedd rá a "rossz" egeret, nézd meg, a BIOS felismeri-e?
Tedd rá a golyóst és az egyik rosszat, nézd meg az eszközkezelőben az egereket, ha a rossznál egy sárga háromszög van és hibaüzenet, jobbgombos menüben válaszd az eltávolítást, kapcsold ki, csak a rossz egeret hagyd rajta, indítsd újra. Megjavult?
Ja, a rossz egér világít, villan néha, vagy semmi életjelet nem ad?
(#) misi93 válasza gabusman hozzászólására (») Jan 24, 2012 /

Win xp sp2. Mi az a liveCD? A biosban nem tudom megnézni :hide: mindjárt megnézem az eszközkezelőben a rossz egeret. A rossznak ítélt egér/ek világítanak kissebb nagyobb fényerővel (ahogy szokott).
(#) misi93 válasza misi93 hozzászólására (») Jan 24, 2012 /

Az eszközkezelőben 1 egeret látok
(#) gabusman válasza misi93 hozzászólására (») Jan 24, 2012 /

A Live-CD egy olyan lemez, amiről bootolni lehet, és az operációs rendszer is arról megy (pontosabban csinál magának egy virtuális lemezt a RAM-ban). Ha egy ilyent használsz és az gond nélkül használja az egeredet, akkor a Windows-ban van a hiba.Ha nem, akkor tényleg van két rossz egered. Szerintem kicsi az esélye, hogy az alaplapon az USB, és a PS/2 is egyszerre tönkrement volna. A BIOS-ban miért nem tudod megnézni?
Esetleg valakinél másik gépen kipróbálni az egereket?
Az USB-sel megpróbálhatod, hogy kihúzod, vársz 5-10 másodpercet és visszadugod, hátha így felismeri.
(#) zeus64 válasza gabusman hozzászólására (») Jan 24, 2012 /

Szia!
gen a telepitésnek mindig ugyanabban a fázisában,be lehet kapcsolni,nem kell áramtalanitani.
Egy kék halál után kezdett kikapcsolni,a rendszert nem tudtam visszaálitani korábbi beálitásra úgy gondoltam hogy újra formázom de meghalt.A végén már csak a bioszon keresztül tudtam belépni de az sem megy már.

100_1384.JPG

(#) gabusman válasza zeus64 hozzászólására (») Jan 24, 2012 /

Értem.
Akkor most már egyáltalán el sem indul?
Hát, ha már elkezdted a telepítést, és idáig jutott, akkor a HDD-det még nem bántotta, Te a menúben az új telepitést választottad, és Ő a RAM-ba kezdte töltögetni a kernelt, meg mindenféle eszközillesztőket, amikor elakad, vagy azt a dll.file-t nem tudja betölteni mert sérült a CD, vagy memóriahiba. Próbálj meg csak 1 memóriát benne hagyni. Ha elkezded a telepítést, a főmenű felszólít, hogy válaszd ki a telepités helyét, és felajánlja azt a particiót is ,ahol a Win van. Ezt válaszd, és a következő menünél válaszd a "létező Windows javítása" lehetőséget, így megpróbál egy javítótelepítést.
Ha nem jutottál semmire, kérdezz tovább!
(#) laszlokunstar válasza zeus64 hozzászólására (») Jan 24, 2012 /

Sérült telepítő esetleg?
(#) gabusman válasza laszlokunstar hozzászólására (») Jan 25, 2012 /

Igen, lehet, mint írtam, de hátha sikerül egy javító-telepítés, és akkor megmaradnak a gépen levő cuccai, ezért hagynám utoljára a másik lemezről való telepítést.
Bár én ha más verziót teszek fel, eleve 2 CD-t szoktam készíteni, .talán fölösleges óvatosság, de biztos, ami fix.
(#) sardi_hunor hozzászólása Jan 25, 2012 /

Sziasztok!

Az lenne a nagy dillemat kelto kerdes benne hogy a kovetkezo konfigra ajanlatos Win7-et tenni vagy tegyek xp-t?

P4 HT, 2,4 Ghz (2,52), 1M, 533
1 Gb DDR1 400 Mhz Dual
Ati Radeon HD 3450 512 DDR2 64 Bit, AGP 8x
Rendszer HDD, 80 GB WD SATA
Alaplap egy Jetway PT88AS (P4X880) HT es Prescott tamogatas + 800 Mhz FSB.

Szerintetek hogy futna rajta egy Win 7? Elvezheto lenne a rendszer?

Elfelejtettem irni, hogy a gep altalanos hasznalatra kell, pl. filmnezes, netezes, zenehallgatas, szovegszerkesztes, es ritkan egy keves jatek .
(#) gabusman válasza sardi_hunor hozzászólására (») Jan 25, 2012 /

Szia!
Ha az a fő kéréded, hogy elegy-e rajta, akkor simán.
Nekem elment P3 800MHz-n, de én csak ismerkedésként próbálgattam, még a végleges kiadás előtt, béta-korában. Egy pár nap után levettem, azt "jósoltam", hogy használói ugyanúgy tömegesen térnek majd vissza az XP-hez, mint a "VISTA"-ról. (Mint hallom, már szállingóznak)
De az én véleményem nem mérvadó, én csak egy régimódi öregember vagyok, ha nem kellene szinte minden alkalmazáshoz WIN, még mindíg DOS-ban gépeznék.
(#) sardi_hunor válasza gabusman hozzászólására (») Jan 25, 2012 /

Koszonom a valaszod!

De kivancsi lennek masok velemenyere is azokera akik hasznaljak a win7-et, hogy stabil-e, sok progi felrakasa utan belassul-e, vagy ijesmik.
Es h hasznalhato sebessegel futna a megadott konfigon?
(#) eSDi válasza sardi_hunor hozzászólására (») Jan 25, 2012 /

Üdv!

Nekem ezen simán futott a Win7 64bit:
P4 630 (3GHz/800MHz 2M HT)
2x 512MB DDR400
ATi X700Pro 128MB GDDR3 PCIe

Ebből következik, hogy a te gépeden is valószínű minden további nélkül elmegy szépen. Sőt, azt is hozzá teszem, hogy egy Intel Atom procis gépen ami 1.6GHz-es DualCore, 1GB DDR2 RAM-al (Single-Channel) is bőven elfut a Win7 64bit. Természetesen Aero nélkül. Bár ha lehetne bele rakni másik videokártyát, akkor már az sem lenne gond.

Sziasztok!

Volna egy problemam es pedig:

Lecsereltem a 2,8 ghz-es Celeronomat egy Pentium 4 2,4 Ghz 1m/533 procira persze s478-as, es a boltban azt mondtak hogy ez a Pentium HT-s. De miutan betettem a gepbe es beleptem a bioszban ott nincs semmijen HT Enable/Disable beallitas ahogy az alaplap konyveben mutatja. a Win is fent van es abban is csak egy procit erzekel a gep, viszont a HT-vel ugye vistualisan ugyan, de kettot kellene lasson.

Lehet kellene egy BIOS reset neki hogy ismerje fel a HT-t, vagy ez a proci nem HT.

A proci sorszam a kovetkezo: SL7YP Costa Rica, 2,40 Ghz/1M/533 s478.

Valakinek valami otlete hogy hogyan lehetne megtudni h ez a proci HT vagy nem, es ha igen akkor hogyan lehetne engedelyezni h mukodjon?
Következő: »»   277 / 1156
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem