Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Szintetizátor javítás

Témaindító: Ryder007, idő: Dec 26, 2008
Témakörök:
Lapozás: OK   8 / 25
(#) Midis64 válasza kalati hozzászólására (») Jan 24, 2012 /

Üdv!
Okés,amúgy az E-36-ot csak egyfajta potival gyártoták.
(#) kalmarimre01 hozzászólása Jan 27, 2012 /

Sziasztok!CTK731 néhány billentyűje és az alatta lévő gumilap cserére szorul.Van ehhez valakinek alkatrésze?
(#) Midis64 válasza kalmarimre01 hozzászólására (») Jan 27, 2012 /

Üdv!
Bp-en az SKK-Trade,és a Hajós utcai Arató hanszer (ezutóbbi már megszünt) forgalmazott Casio alkatrészeket.Igaz már jó pár évvel ezelőtt vásároltam tőlük,de hátha léteznek még?!
Egy pár db van még pont 731-hez (nekem is ez volt),írd meg melyik törött.A gumikontaktokra már nem emlékszem, milyen kell hozzá,küldj képet.
A billentyűket kiválóan lehet javítani zselés pillanatragival (gondolom tövén tört)
(#) kalmarimre01 válasza Midis64 hozzászólására (») Jan 28, 2012 /

Szia!
Mellékletben küldök egy képet,megjelöltem a 4db billentyűt,van amelyikből hiányzik is egy kis darab.Én úgy tudtam megoldani,hogy rugalmas rézlemezt sütök bele,pillanatforrasztóval.Nem tökéletes,de a semmitől sokkal jobb.Örülnék,ha volna idevaló billentyűd.A gumiérintkezőket is meg tudom oldani,már kettő is kiszakadt a fáradtságtól.Megragasztottam őket,de nem tökéletes a működésük,zavar játék közben,elveszi a figyelmem.Köszi a segítséget,várom a válaszod.Ha úgy gondolod,kereshetsz privátban is.Üdv.

S6301758.JPG

(#) kalmarimre01 válasza kalmarimre01 hozzászólására (») Jan 28, 2012 /

Szia!
Küldök a gumilapról is fényképet,hátha az is van a készletedben,vagy tudsz ajánlani valmi lelőhelyet.
Üdv.
(#) Midis64 válasza kalmarimre01 hozzászólására (») Jan 28, 2012 /

Üdv!
A képeket láttam,holnap már meg tudom írni de.,hogy melyik van.Úgy nézem,gumikontaktom is akad.
(#) Joci0931 hozzászólása Jan 28, 2012 /

Üdv!
Segítséget kérnék! Meg lehet e javítani ezt a nyákot?
Én a szálak javításánál gondoltam folyékony ezüstre,
az érintőfelületnél grafitra.
Segítséget előre is köszönöm!

DSC00016.jpg

(#) Joci0931 válasza kalmarimre01 hozzászólására (») Jan 28, 2012 /

Helo!

1-2 napon belül kiderül, hogy javítható e az érintőpanelem. Ha nem akkor tudok adni 5 oktávnyi billentyűt, és 5 oktávnyi szinte új gumikat. Írj rám pár nap múlva légyszíves.
(#) Midis64 válasza Joci0931 hozzászólására (») Jan 29, 2012 /

Üdv!
Ha egy kicsit jobb felbontású képet tudnál feltenni...?
...mert ebből nem igazán lehet megítélni a javíthatóságát.
(#) kalmarimre01 válasza Joci0931 hozzászólására (») Jan 31, 2012 /

Szia!
Érdeklődök,sikerül e megjavítani az érintőpanelt?Én a távirányítóknál elég jó eredményeket szoktam elérni ezüstlakkal.(silberleitlack).Azzal szerintem a grafitot is pótolhatod,jobb a kopásállósága.Ha valami oknál fogva mégsem jön össze,abban az esetben számítok a billentyűsorra és a gumitasztra.Üdv.
(#) dyers_eve hozzászólása Feb 19, 2012 /

Üdv
Nemrég kaptam egy Kawai K1 II típusú szintetizátort. Az vele a gondom, hogy néhány billentyű nem szól, illetve csak akkor, ha erősebben ütöm le őket. Sokat állt azelőtt, igencsak poros volt, mikor hozzám került. Az lenne a kérdésem, hogy merjem itthon szétszedni és kitakarítani (azt gondolom, hogy csak a sok retek miatt nem működnek a billentyűk) vagy vigyem el inkább szervizbe, mert valószínűleg más baja van? Sosem csináltam azelőtt ilyet, szívesen fogadok bármilyen segítséget, magyarázatot.
Előre is köszönöm!!
(#) Rober_4 válasza dyers_eve hozzászólására (») Feb 20, 2012 /

Én mindenképpen kitakarítanám. Akkor az is látszik, hogy mennyire turkáltak már benne. Ha nem nagyon bolygatták belül, akkor óvatosan szétszeded a billentyűzetet, és a gumipárnák alatt megpucolod, valami tiszta nedves, nem túl erős alkoholos törlővel. Ha már kókányoltak benne, akkor érdemesebb szervizbe vinni. Persze te tudod, mi az amit bevállalsz, ezt ne mi mondjuk meg!
(#) dyers_eve hozzászólása Feb 20, 2012 /

Köszönöm a választ! Még nem nyúlt bele senki, ha jól tudom. Hát megpróbálom, csak attól félek, nehogy még jobban el*!

* baltázzam - Ugye Te is így értetted? Action2K
(#) robit478 hozzászólása Feb 22, 2012 /

Solton MS 60 javítással kapcsolatban kérek segítséget.
Tibor
(#) Rober_4 válasza robit478 hozzászólására (») Feb 22, 2012 /

Segítünk! Mi kéne ha vóna?
Bővebben: Link
(#) robit478 válasza Rober_4 hozzászólására (») Feb 22, 2012 /

Sziasztok. Vettem egy Solton MS 60-ast. Sajnos, amellett
hogy mindene: Képernyő flopy üzemel. hangot nem ad.
Volt szerelőnél, eredmény nélkül. Szinte teljesen új állapotú. Én egy olyan javítót keresek aki spec-Solton szakos. Köszi. Tibor
(#) kalati hozzászólása Feb 25, 2012 /

Sziasztok.
Olyan problémám lenne, hogy a Roland D70-be kicseréltem az "elemet", ami gondolom a memóriát hivatott tárolni.
Azóta nem működik rendesen. Bekapcsolás után a "No RAM Card! (EXIT)" felirat jelenik meg, az "EXIT" gomb megnyomása után a hangszerek neve helyett összevisszaságokat ír ki és nem szólal meg.
Mi lehet a probléma?
(#) szamóca válasza kalati hozzászólására (») Feb 25, 2012 /

Az un. "memory back up" elem cseréjét, általában egy szervizmanuálban meghatározott idő alatt kell elvégezni.
Ez az idő a beépített párhuzamos tárolókapacitás nagyságától függően 3-10s közötti. Ha ezt túllépve cseréled a telepet, ugrott a filmware, irány a szerviz.
(#) kalati válasza szamóca hozzászólására (») Feb 25, 2012 /

Köszi. Akkor ez lehet a baj. Ilyen esetben mennyire költséges javítás?
(#) szamóca válasza kalati hozzászólására (») Feb 25, 2012 /

Ez a szervizelőtől függ.
Mivel a probléma szoftveres, nehéz megmondani mit akasztanak le majd rólad.
(#) kalati hozzászólása Feb 25, 2012 /

Ok! Köszi a segítséget.
(#) Rober_4 válasza kalati hozzászólására (») Feb 25, 2012 /

Hát azért ez a D-70 egy elég régi készülék!
Mindenképpen átnézném a manuálját, ugyanis, lehet, hogy egyszerűen csak feltöltődtek a hangszínek beállításai véletlenszerű adatokkal. Erre szolgált ezeknél a billentyűknél az inicializáló utasítás. Nem csak egy hangszínt lehetett, hanem az egész tárat is alaphelyzetbe hozni vele. Nekem volt d-20-am, meg d-50-em, meg d-550 em. Én nem hiszem, hogy az ellemcsere kinyírná a firmwaret, ha egyáltalán van ezekben ilyen.
Viszont van egy rakat tesztutasítás a szervizmanuálban az biztos, mert Rolandék erre nagyon adtak!
(#) sonar hozzászólása Máj 27, 2012 1 /

Sziasztok,

26 pinről 34 pinre való fordítót szeretnék csinálni. A 26 pin szalagkábel, a 34 pin standard floppy csatlakozó. A pinkiosztás ismert. A kérdésem, hogy az alkatrészeket hol lehetne beszerezni?
Teszek fel egy képet, abból sztem minden kiderül.
ez egy billentyűs hangszer, s a floppyt nem lehet nála kiváltani, ha 1000-1500 Ft-ból megvan, akkor nem nagy invesztíció, sajnos ez itt adottság, s ez is előrelépés ezzel Mert egy régi szabványű csatolófelületű egységet cserélek le egy ugyancsak régi, de szabványosra, floppyt meg lehet még kapni, ha más nem bontóból.
(#) szamóca válasza sonar hozzászólására (») Máj 27, 2012 /

HE-store, Lomex, HQ video stb elektronikai kiskereskedések mindegyikében kapható furatos nyáklemez, és a csatlakozók is.
(#) Töröcsik Tibor hozzászólása Jún 16, 2012 /

Sziasztok!
Van egy Yamaha DGX-305-ös szintim,a Smart Media kártya helyére nem lehetne beoperálni valami USB csatlakozót?valahogy átalakítani?
Majd teszek fel képeket.
Bővebben: Link
(#) korgi5s hozzászólása Júl 26, 2012 /

Sziasztok! Hozzám került egy GEM WS2 szinti agy. Bekapcsoláskor csak a kijelző háttérvilágítása megy, más nem működik rajta. Valakinek ötlete?
Előre is köszönöm a segítséget.
(#) shoginc hozzászólása Szept 7, 2012 /

Üdv mindenkinek, szeretném a segítségeteket kérni, remélem valaki valaki találkozott már a problémával. Szóval, adott egy Hemingway digitális zongora, aminek az egyik billentyűjét lenyomva a hang kétszer szólal meg, egyszer amikor lenyomom, másodszor pedig amikor felengedem a billentyűt. Viszont ha nagyon lassan, óvatosan engedem fel, akkor nem szólal meg újból az a bizonyos hang. Találkozott már valaki ezzel a problémával? Még egyenlőre nem bontottam meg a zongorát, gondoltam előbb rákérdezek, hátha valaki már tapasztalt ilyesféle problémát.
Előre is köszönöm a segítséget!
(#) bubuszoft hozzászólása Szept 10, 2012 /

Szia

Édesapámnak volt egy Roland szintije, annak a grafit párnáját (a billentyű alatt) kelet cserélni.
Az elektronika ez alapján számolja ki, milyen sebességgel ütötted le a billentyűt. Nagyon gyanítom, hogy ez lehet a hibája.
(#) pinty hozzászólása Szept 10, 2012 /

Sziasztok! Van egy Tyros3 színtim 2 éves el múlt és az utolsó alkalomkor játszás közben ráléptem a sustainra és attól kezdve elmentek a hangok és különböző sípoló hangokat hallatott igaz a hangszerek mind jól szólnak de torz hangok miatt játszani nem lehet rajta A szervizben azt mondták, hogy hanggenerátorok mentek tönkre, és japánból kell megrendelni. Már két hónapja, hogy nincs színtim és nagyon hiányzik . SEGITSÉGET KÉRNÉK, VAGY JAVASLATOT. Pinty
(#) Rober_4 válasza pinty hozzászólására (») Szept 11, 2012 /

Mért gondolom, hogy ezzel a Tyros szintikkel rengeteg probléma van...
Tegyél fel hangmintát, amiből hallható, hogy milyen a hangja, pl 2-3 másodperc zongorajáték, stb.
Mindkét oldal torz?
Hanggenerátorokat, nem hiszem, hogy házi körülmények között cserélni tudsz. Hacsak nem külön panelon vannak, és esetleg találsz egy másik hibás gépet, és abból belerakod az adott modult. Szerintem ez egy létező megoldás lehet. A szerviz gondolom horribilis árat kér a javításért
Következő: »»   8 / 25
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem