Fórum témák
» Több friss téma |
Fórum » PIC - Miértek, hogyanok haladóknak
Heló sziasztok !
A segítségeteket szeretném kérni , után építettem egy led vezérlőt ami tartalmaz egy TPIC6C596 -os Ic t de én nem tudom fel programozni . Ha valaki meg tudná ezt oldani . Kérem jelezze . A hexe fájl az megvan hozzá. Előre is köszönöm .
Köszi a gyors választ , akkor pedig a 12F675 kel fel programozni. töltöttem fel egy sematik rajzot.
Szia
hasonló cipőben járok én is, annyi különbséggel hogy nálam 18F4520, és MCP9700A, vagy TC1047A lesz az összeállítás.Nem tudom milyen felbontást szeretnél elérni, nekem 1°C elég lesz, remélem azt stabilan tudom majd mérni.Ja, és 10-15m-re lesznek a hőszenzorok a PIC-től.
Ha Mosonmagyaróvár vagy vonzáskörzetében laksz,akkor felprogramozom neked.
sajnos nem jó mert Budapesten , de azért köszönöm a segítségedet.
Nálam az az előző felvonás volt, 4520 lett lecserélve 46K80-ra mert hát olcsóbb, meg elvileg pontosabb az AD-je. Az errata elolvasása után igazából ebben is 10 bites ADC van csak mellétettek 2 bitnyi mérési hibát. Most 0,1°C os pontosság lett volna a cél. 1fokos pontosság az abszolválható minden további nélkül akár NTC-vel is.
A Vdd (Vcc-nek van a rajzon feltuntetve) es a GND koze tegyel meg be egy 100nF - 1µF keramia kondenzatort olyan kozel a PIC labaihoz amennyire csak lehet, mielott hasznalni kezded az aramkort...
dsPIC33EP256MU806-t szeretném használni (van ilyenem), de meglepetésemre nem tudja programozni a PicKit2, de az MPLAB v8.60 -ban sem látom mint választható eszközt. (Ez az 'EP' sorozat valamilyért nem támogatott szemben az 'FJ' vel) Ezután keressek másik kontrollert, ez pedig kidobásra ítéltetett?
Ez valami új chip lehet, ilyenkor mindig tedd fel a legújabb MPLAB-ot először. A 8.83 már ismeri ezt a típust, és a Pickit3 és ICD3-al égethetőnek illetve debuggolhatónak mutatja. A Pickit2-nél sajnos piros a pötty. Esetleg az önálló Pickit2 programot érdemes lehet még megnézni, természetesen ahhoz is leszedni a legújabb eszközleírót.
Mit értesz ezalatt: önálló Pickit2 program? Az én PicKit2 program verzióm a v2.61, de úgytudom ez most a legfrissebb, és külön a device listát nem lehet benne frissíteni. Ez esetben mire gondoltál pontosan?
PICKit3 -at kell venni és az MpLab 8.83 -at letölteni...
Biztosan az én hibám, de erre a programozóra nem találtam még támogatott eszközlistát.
külön a device listát nem lehet benne frissíteni.
Elvileg lehetne, erre szolgálnak a Device File frissítései (most 1.62.14 a legfrissebb) és a nem hivatalos Devfile Editor. De a Microchip felhagyott azzal, hogy a PICkit2 programozót az újabb mikrovezérlőkhöz kiokosítsa. Tanulság: vásárlás előtt meg kell nézni a támogatott eszközök listáját. Sőt, az Errata-t sem árt megnézni...
Jól el van dugva, az általad belinkelt lap alján, az MPLAB IDE Current Release Notes (bezippelt) csomagban.
Üdv !
PIC24FV32KA302 mcu -t szeretném használni pk2 -vel. (van pk3 -am, azzal megy, de jobban szeretem a kettest) Van PICkit2 Device File Editor -om, de pontosan hogyan is kell egy új picet beimplementálni a device file-ba ?
Szia!
Mit is szeretnél a PIC24FV32KA302 -tel csinálni a PICKit2 -vel. A device file editorral maximum azt lehet elérni, hogy programozni tudd, nyomkövetés és a MpLab -ból való programozás továbbra sem lesz... Szerencséd van, ugyan az a programozási leírásuk. Arra van esély, hogy a PIC24F32KA302 típus szerint PIC24 -ként programozd. Nyisd meg a PK2DeviceFile.dat állományt (a 1.62.14 verziót), válaszd ki a PIC24F16KA102 -t. Készíts róla egy másolatot, javítsd ki a nevét, az devid -jét és a memória méreteit. Mentsd el az állományt. Ha már itt jársz, beleteheted a 24F16KA301, 24F16KA302, 24F16KA304, 24F32KA301, 24F16KA304 típusokat is...
Köszi a választ. Átírtam még a feszültségeket is, mert ez 5V os típus beépített fesz szabbal. Viszont még nem tökéletes, mert vmiért nem jó sebességgel fut. Konfig bitek vagy valami egyéb úgylátszik nem ugyanaz. Természetesen csak beégetni szeretném, nem debugolni.
Nem jó ötlet... A konfigurációs regiszterben lehet tiltani a belső stabilizátort. Ha 5V -ról programozod, akkor a stabilizátornak engedélyezve kell lennie és a RA6 lábon egy 10µF low ESR kerámia kondenzátornak kell lennie.
Az FWDT konfigurációs regiszter 7. és 5. bitjét is engedélyezni kellene. Ld. ConfigBlank, ConfigMasks.
PIC12F615-el szeretnék érintés-érzékelést megvalósítani. Utánanéztem egy kicsit és szerintem ez lenne jó megoldás ami ennek a pdf-nek az 5-ös ábráján szerepel: Bővebben: Link
De a PIC12F615-nek sajnos nincs SR lach perifériája. A Microchip weboldala szerint viszont a PIC12F615 alkalmas érintés-érzékelésre, de akkor nem értem hogyan.
Ha jól olvasom, akkor az FV picekben nem lehet kikapcsolni az ldo -t. A mask -al és a blank al mit lehet állitani ? Hogy melyik konfig bitek élnek ? Az adressben sem vgyok biztos, amit lecopyztam abban 0x01F00000, az enyém adatlapjában pedig F80000 szerepel.
- FPOR regiszter LVRCFG: (Register 26-6)
Idézet: „This setting only applies to the "FV" devices. This bit is reserved and should be maintained as "1" on "F" devices.” Szerintem ez pont azt jelenti, hogy az FV típusokban lehet kapcsolgatni, az F -esekben hagyjuk békén... - Cimzés: A PICKit2 leírásban a címek valószínűleg duplázódnak... - ConfigBlank A törölt eszköz konfigurációs adatait tartalmazza. - ConfigMask A módosítható konfigurációs biteknél 1.
Tip#13 - Ha megérinted, a kapacitás megváltozik.
12F615 - Módosított T1, gate lehetőséggel, ami a komparátor egységből is jöhet...
Nah, ma is egy érdekes tapasztalattal lettem gazdagabb:
Adott egy 24FV32KA302 12bites adc. Tudjuk hogy 0V környékén nem mér jól, ami logikus is hiszen nincs negatív analóg feszültsége, és az analóg áramkörök pl műveleti erősítők se működnek teljesen a táp közeléig. Nah jó, gondoltam, akkor legyen az adc ref- 0.3V, a ref+ meg 2.8V. Csakhogy hiába kapcsolok 0.302V -ot rá, azt már 0 -nak veszi. Tehát így is van 2mV offsetje, és ráadásul a negatív irányba, amit még csak ki sem tudok vonni belőle. Most mit csináljak ? A ref- -t toljam el még 2mV -al negatívabb irányba ?
Jah, és még valami: van ebben a csodában egy bit, amit ha bekapcsol az ember, akkor elvileg összeköti a S/H bemeneteit földdel hogy meg lehessen mérni az offset hibáját. Na ezt hiába kapcsolom be ugyanúgy mér az adc mintha be se lenne kapcsolva.
|
Bejelentkezés
Hirdetés |