Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » NYÁK-lap készítés kérdések
A témában nincs helye a nem szakmai indíttatású vitáknak, ezért a szabályszegést elkövetők azonnali figyelmeztetés nélküli kitiltásban, vagy némításban részesülnek. Ugyan így járunk el azokkal szemben, akik "blog"-nak nézik a fórumot. Ezt mindenki tartsa szem előtt!
Lapozás: OK   718 / 1385
(#) pcroland válasza zombee hozzászólására (») Jan 30, 2012 /
 
Szia! A nátrium-perszulfát pont arról híres, hogy nem mar alá. Én is használtam, csak nekem lassú volt és hamar telítődött is. Melegíteni kell, hogy gyorsan marjon. Miért tiltották volna be? HEStore nem árulna szerintem akkor, ha be lenne tiltva.
(#) pcroland válasza zombee hozzászólására (») Jan 30, 2012 /
 
Ja értem. Szerintem csak a forgalmazó nem hoz be többet, de az is lehet, hogy a HEStore forgalmazza illegális, de kicsi az esély erre.
(#) zombee válasza pcroland hozzászólására (») Jan 30, 2012 /
 
Köszönöm, akkor úgy néz ki hogy a forgalmazó játszik velünk. Egyébként most látom hogy a HEStore valamivel olcsóbban is adja mint a két fenti üzlet, egy másik kereskedő akit felhívtam a feléért adja...
Lehet hogy csak az a baj hogy kilós csomagolásban nem forgalmazható, elvileg gyúlékony.
Vagy épp a forgalmazó ország kormánya tiltotta meg hogy Magyarországra szállítson(pl. a Magyarország elleni eljárások vagy a bóvlikategória miatt).

Én is tapasztaltam hogy hamar telítődik, ezen a melegítés segít. Ma már úgy kezdek neki a levilágításnak hogy megmelegítem: így akár 2x annyi panelt is kimarhatok ugyanakkora adaggal mintha mindig szobahőmérsékleten használnám! Sajna otthon megtiltották a vegyszer-mikrózást, így maradt a cserépkályha. A maratókádat a tetejére teszem melegíteni, amikor odaérek az fél-1 órás előhívás után akkor már meleg. Ha buborékozni kezd akkor azonnal elveszem mert kezd elbomlani. Tavasszal a cél érdekében merülőforralót vagy különmikrót állítok be.
(#) zombee válasza (Felhasználó 15355) hozzászólására (») Jan 30, 2012 /
 
Köszönöm, felhívtam őket és tényleg van, na majd veszek az aceton meg NaOH mellé azt is,
a Conrad, az Electronic.hu, és a pro-Ma (vagy miat.köm-hogyankell-leírni) pedig ürítsen SÜN-t!
(#) gulasoft hozzászólása Jan 31, 2012 /
 
Na és ki tudja mi ez?
(#) kaqkk válasza gulasoft hozzászólására (») Jan 31, 2012 /
 
Rézszulfát lehet (szerintem a rézzel telített nátriumperszulfátból kristályosodott ki )
(#) tikitiki hozzászólása Jan 31, 2012 /
 
Ki is kérdezte itt valamelyik nap , hogy a löstoppot le lehet e szedni , csiszolás , és karcolás nélkül . Még szép hogy le lehet nézzétek csak .
(#) pcroland válasza tikitiki hozzászólására (») Jan 31, 2012 /
 
Na és hogyan szedted le akkor?
(#) Hagens válasza tikitiki hozzászólására (») Jan 31, 2012 /
 
Szia!
Én kérdeztem.Mivel szedted le?Állítólag van rá oldószer, valami speciális.
(#) tikitiki válasza pcroland hozzászólására (») Jan 31, 2012 /
 
A múltkor próbálkoztam vele nem sikerült nekem sem, de látta párocskám , hogy mit csinálok , és kérdezte , hogy mire megy ki a játék . Én meg mondtam neki , hogy ezt kéne valahogy leszedni , de szépen , hát mire reggel haza értem ez várt itthon , csak most meg ő ment melóba úgyhogy a megoldásra várni kell még haza ér , és elmondja nekem is.Mire képesek a nők nem semmi, ki gondolta volna , én nem legalább is.És erről a nyákról tudni kell , hogy gyári , és vagy 6 éves tehát keményen rajta van az anyag , de lejött ez tény.
(#) Hagens válasza tikitiki hozzászólására (») Jan 31, 2012 /
 
Izgatottan várjuk a megoldást.Mikor végez a munkahelyen?
(#) tikitiki válasza Hagens hozzászólására (») Jan 31, 2012 /
 
Este 5 kor megyek érte , és utána megtudjuk.
(#) CHZ válasza Hagens hozzászólására (») Jan 31, 2012 /
 
Szerintem csiszolta, pedikűrös (motoros) cuccokban van hozzá megfelelő korong. Gravírozó készletben is található alkalmas eszköz, ami erre a célra kiválóan alkalmas.
(#) hotib válasza gulasoft hozzászólására (») Jan 31, 2012 /
 
Csak nem ezt csapattad ki a rézgálicból?
(#) BarnaPili válasza gulasoft hozzászólására (») Jan 31, 2012 /
 
Bejött a hideg,neked meg kicsapódott a perszulfátos maratóból a cucc.... A vegyjelét ne kérdezd.... De eladhatnád mesterséges drágakőnek.Föl lehet valamiben oldani?
(#) gulasoft hozzászólása Jan 31, 2012 /
 
Igen, ez a perszulfátos maratóbol kristályosodott így ki. Sajnos melegvíz oldja, viszont ha nem éri nedvesség akkor nem olvad el. Ez már állt 5 órát a szobában és utána fotóztam le. Nem tudom mitől áll össze. A fagyott réteg tetejébe volt befagyva, illetve volt egy adag az akváriummelegítő gumiján, illetve a levegőztető csövön is. Ezekről könnyen lejött az aljából azonban egy kis melegvízzel fel kellett oldani a jeget, hogy ki tudjam bányászni őket. Élőben egész mélykék színe van, viszont gondolom, ha víz érné, akkor csak valami maró anyag lenne belőle, ezért nem merem eladni szobadísznek sem.
A folyamat úgy zajlott, hogy a víz megfagyott 0 fok környékén , kiszorította a rézzel telített maratót az edény aljáról, majd mivel így a maradék marató jóval dúsabb lett rézben, és nem tudta már oldott állapotban tárolni, plusz hideg is lett, elkezdett kristályosodni, és ilyen szép nagy kristályok nőttek. Tegyük hozzá, hogy a marató már sötétebb kék volt, mint a rézgalván, és ez sűrűsödött össze még a jég fagyása után (fél éve ezt használom, már pöttyösen mart, erre vártam, most fogom kicserélni egy teljesen új adagra). Cirka a folyadék 1/3-a fagyott meg.
(#) Hp41C válasza CHZ hozzászólására (») Jan 31, 2012 /
 
Női dolog - Körömlakklemosó - Aceton??
(#) gulasoft válasza Hp41C hozzászólására (») Jan 31, 2012 /
 
Az nem viszi.
(#) CHZ válasza Hp41C hozzászólására (») Jan 31, 2012 /
 
Szerintem nem vegyileg lett eltávolítva, mint írtam is.
(#) Frankye válasza zombee hozzászólására (») Jan 31, 2012 /
 
Idézet:
„Sajna otthon megtiltották a vegyszer-mikrózást,...”

Ezt nem csodálom. Viszont lehet kapni akvarisztikai, kisállat-felszerelést forgalmazó üzletekben akvárium-melegítőt. Ez egy kémcső, fel van töltve homokkal(?), abban egy fűtőszál, a nyitott végén pedig egy légmentesen záró gumi sapka, amelyen keresztül ki van vezetve a hálózati csatlakozó vezetéke. Mivel vízmentes, így a maratószerek nem tesznek benne kárt, és nem melegszik túl. (Bari- barátom és fórumtársunk egész napos mérése/kísérlete szerint - ha jól emlékszem - 40°C körül tartotta a maratófolyadék hőfokát, ami ehhez ideális.)
(#) tikitiki válasza Frankye hozzászólására (») Jan 31, 2012 /
 
Nem kell ehhez ilyesmi cucc én asztali lámpa fényével melegítettem , és tökéletesen megfelelt
(#) tikitiki válasza CHZ hozzászólására (») Jan 31, 2012 /
 
Ha csiszolta volna az meglátszana , de biztos elfogja mondani le fogom írni nyugodtak lehettek.
(#) gulasoft válasza Frankye hozzászólására (») Jan 31, 2012 /
 
2 éve raktam fel egy képet ahol így van melegítve a folyadék a maratómban. Azóta már lecseréltem nagyobbra a maratóedényt. Mondjuk az enyém nincs tele homokkal, de a többi stimmel. Ezzel egy gond van csak, hogy ez függőlegesen áll, azaz ilyen maratóedény kell hozzá. Ha egy tálkába raksz maratót abba nem jó, mert teljes hosszában melegít (mínusz a tekerő meg az elektronika, de 4/5-ben biztos), ha nem tudja leadni a hőt, szerintem elpattan az üveg.
(#) tikitiki válasza gulasoft hozzászólására (») Jan 31, 2012 /
 
Mondom nektek a lámpa a jó megoldás az pont annyit melegít neki amennyi kell, de végül is ki hogy, nekem a lámpával amikor már kezd átmelegedni a marató folyadék szemmel láthatóan marja a rezet .
(#) Frankye válasza gulasoft hozzászólására (») Jan 31, 2012 /
 
Tálka esetén is jó lehet, csak nagyobb mennyiség kell, hogy ellepje. De persze más megoldás is van, ahogy "tikitiki" fórumtárs is írja. Ez csak az egyik, bevált alternatíva.
(#) pcroland válasza tikitiki hozzászólására (») Jan 31, 2012 /
 
Nehéz lenne csiszolni, mert a lötstopp szerintem erősebb a réz és nyák közötti ragasztásnál.
(#) tikitiki válasza pcroland hozzászólására (») Jan 31, 2012 /
 
Hát ez az de nem sokára megtudjuk , meg ha csiszolta volna , akkor az meglátszana a réz felületén is
(#) kameleon2 válasza gulasoft hozzászólására (») Jan 31, 2012 /
 
Rézgálic?
(#) tikitiki hozzászólása Jan 31, 2012 /
 
Nos vissza térve a lötstopra , úgy jött le neki , hogy van ilyen köröm polírozó kis gépe , ezzel a löstop felületét megcsiszolta , és utána körömlakk lemosóval szedte le , azt mondta ami után kicsit megcsiszolta a lötstopot utána a körömlakk lemosó sokkal könnyebben leszedte.
(#) CHZ válasza tikitiki hozzászólására (») Jan 31, 2012 /
 
Akkor jól sejtettem, aceton csak a porát mosta le.
Én is ezt a módszert használom, csak nyákfúróval..
Rossz minőségű felvételeden is látszott, hogy csiszolva van.
Következő: »»   718 / 1385
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem