Fórum témák
» Több friss téma |
Szia Gábor!
Az Oroszok még tudtak valamit!Vagy nem?
Sziasztok!
Lenne egy kérdésem: van nekem egy Wouxun KG-UVD1P tip. rádiócskám. Mármost, ehhez szeretnék egy külső mikrofont eszkábálni, viszont úgy, hogy a saját hangszóróját használja. Van erre valami mód? Nyilván, azt meg tudom oldani, hogy külső hangszóróról üzemeljen. Köszönettel:Máté.
Szia Gábor.!
Yaesu FT897D rádióm van, aminek max. 100w a kimenője. Kímélni szeretném a FET-es véget, és külső PA-t építenék ami kb. 3-400W-os lenne.
Meg kellneBővebben: Link próbálni ezt:
Arra gondoltam, cadben rajzolok hozzá lemezből dobozt és kivágatom lézeren, így nagyon kultúrált lenne. Esetleg akarsz konstrukciót fejleszteni?
Szervusz János!
Mint a lentebbi szendi által küldött linken is igen sok megoldás létezik. Ha van rá mód én a közkedvelt közkézen forgó és igen kedvező árú GU50-et pl. 2db. tudom ajánlani, mert amely FET-ek a felső sávokban is biztosan mennek azok drágák és kényesebbek mint a cső. De leg egyszerűbb ha egy nagy jóságú rezonáns antennát állítasz be és akkor mehet nyugodtan 100W a 897-ből. Annak a végfokában darabonként tudna 150W-ot a FET.
Igen 2 db GU50 jó megoldás, nekem a PL509 azért tetszett mert meghajtásból veszi a segédrács feszt, és magától lezár. Illetve egy csőből ott a nafta.
Ha jól látom a MIC, és a Hang két külön jack aljzaton jön ki a rádióból. Ezek az aljzatok valahogy úgy néznek ki hogyha bedugsz egy dugót akkor megszakítja a rádió belső hangszórójának az áramkörét, illetve a MIC alj is a sajátját.
Ígyhát ha csak a MIC aljzatba dugsz bele egy jack dugót valószínűleg nem szakítja meg a hangszóró áramkörét. A mikrofon ha jól tudom a 2,5es(kissebbik) aljzaton csatlakoztatható. Tehát veszel egy jack dugót és kitudod próbálni még mielőtt elkezdenél "építkezni" Szerintem.
Sziasztok!
A napkitörés kapcsán észleltetek-e valami érdekes terjedési jelenséget? Én Rövid hullámon befigyelgetek (ha lesz időm)
Egyenlőre minden átlagos.! Magyarországot kb. 15h-kor éri el.
Sült hús illata terjed a lakásban.
80-40-20-11-10 méteren nem tapasztalok semmi különlegeset.
Á, csak egy órácskát tudtam úgy UT16 óra körül 80m-en lenni aztán dolgom lett. Deaddig ritka jól ment a 80m, 59+20dB riportot kaptam Miskolc környékéről a szokásos 5Watt és a magas Dipól jól szólt. Nálam is plusszokkal jöttek úgy Kelet mint Nyugat irányból. A felső sávok lanyhák voltak. 73! Gábor
VO-52, AO-51, ISS-t volt időm megfigyelni amint áthaladtak az apogeum-on és ezeknél a műholdaknál bizony a szokásosnál nagyobb mértékű QSB, QRN volt tapasztalható. Perigeum-ban nem volt annyira tapasztalható.! Lehet hogy már találkoztunk a sávban is, egy hívójelet ha mondanál...? Az enyémet gondolom látod az E-mail címemből.! 73! Dx János
Szerintem a média egy kicsit el misztifikálta a jelenséget.! Az tény hogy vannak következményei, de nem olyan méretűek mint amint tálalják.!
Persze, tudom. Azért kérdem, hogy terjedésben okozott-e észrevehető változást.
Sziasztok!
Nem tudjátok, a MASAT-nak van valami amatőr rádiós funkciója is?
Persze hogy van .
Mint " békön " tolja a telemetriát 70 cm-en . De az elmúlt években a földi "békön"teszt üzemet simán vehetted volna a QRA-dról . kb 100mW volt a BME épület tetejéről . CWben és digitmódban adja a telemetria adatait. A digimódos telemetria adatokat feldolgozó progi elérhető a Masat weboldalán. Hangkari kell hozzá és várják is a vételjellemzést telemetria adatokat a vezérlő állomás operátorai. itt minden megtalálható
Üdvözletem mindenkinek!
HG0KW vagyok. Keresem azt a 9-es körzetbeli amatőrtársat, aki ezelőtt pár évvel (talán még most is) gyártott kisméretű, klímások által használt lánghegesztő-keményforrasztó készüléket. Ezelőtt tizenX éve a debreceni találkozón vett egy ilyen készüléket az egyik barátom. (HG0KJ) Most sajnos a halála után én ezt megörököltem. Ezzel a készülékkel kapcsolatban lenne kérdésem az illetőhöz. Jelenleg nincs rádióm, de ha valaki tudja, kiről lehet szó, adjátok át neki, hogy keresem. HG0KW. Fontos lenne!!!!
Köszönöm a hasznos infókat! Sajnos információ terén is el vagyok maradva, csak épp a hajnali hírekben mondta a rádió a Magyar mini műhold felbocsájtását...
A 80m-en meg mindenről szó van csak erről nem esett említés. Meg is néztem a honlapot még a képeket HA7WEN Levi lelkesen forrasztja a kis kockát. Üdv. és jó hétvégét! Gábor
Sziasztok, az új készülő játékszerem manuális vezérlő részét kicsit összeintegráltam: Itt található, és lenne pár kérdésem ezzel kapcsolatban. Az RC kontroller adója 2,4GHz-es, a kamera vevője pedig 430MHz-es, szerintetek elég szelektívek és nem bántják egymást, vagy okozhat érzékenységi problémákat? (Tudom hogy ég és föld a a 2 tartomány, de egymás mellett van a 2,4GHz-es adó és 430MHz-es vevő. 2 külön antennával, amik állíthatóak.) A kamera vevője már most is elég érzéketlen lett, aminek még kutatom az okát. (Eddig falakon keresztül is 50m-ert simán vitt, most meg pár méter lett a hatótáv, bár a fémdobozkája csinált egy zárlatot, amikor kicsit szorosabban lett elhelyezve, de észrevettem és elszigeteltem, majd mivel vette a jelet így örültem hogy nem lett baja. De ez nem biztos, mivel az érzékenysége sokat gyengült. Igaz a tuner és hozzá a videó egység NYÁK egy alu dobozban volt eredetileg, most pedig csak a tuner maradt a gyári fém árnyékolt házában. Akár ez is lehet probléma. Mit tanácsoltok, merre induljak el a hibakeresésben. Kiszedni nem egyszerű, mivel a tuner be lett forrasztva egy NYÁK-ra, ami alatt vannak a csavarok. (Tehát nem épp egyszerű a javítás. ) De csak így fért be. Ill. még egy kérdés a tunert egy 10kohm-os potival kell összehangolni a kamerával, erre nincs valami megoldás, hogy automatikusan mindig utánahangolja magát? (Van egy régi philips rádióm, amiben van ilyen funkció, az nagyon szuper.)
Hello!
Nekem volt régebben hasonló "panel" videó adóm, annak akkor csökkent le drasztikusan a hatótávja, amikor véletlenül túl nagy tápfeszt kapott... Sajna véglegesen, új adóval orvosolható. A tunered varicapos hangolású, egy pll-t vagy afc-t lehetne beleépíteni, nem tudom hogy lehetséges-e vagy ne érné meg jobban egy eleve pll-es tunert használni. Hogyha tudsz mikroprocit programozni, akkor régi videómagnók tunerét fel tudod használni, azok teljesen digitális hangolásúak.
Szia, itt nem az adóval van a gond, hanem a tunerrel. Tudok programozni. A PLL-ek működését ismerem. Szétnézek a műhelyben majd ha lesz kedvem kimenni (Hideg van :S) és keresek valami videómagnó tunert.
Üdv.: Miki
Sziasztok!
Ma sikerült a vakerán igen kedvező áron vennem 2db Ricofunk rádiót, ez gyakorlatilag u.a., mint a Yaesu, csak Németországban készült. Kíváncsi leszek, mennyit bukok rajta 73!
Gratula! Milyen sávon megy?
Közben el is mentem érte, működik szuperül 2m-re való kis készülék ez, jelenleg a programozásával szórakozok, szerencsére billentyűzetről lehet.
Sziasztok!
Máris adódott egy kis problémám a Ricofunk RTH-2006-os rádiómmal, azaz Yaesu FTH-2006. A gond az, hogy nagyon-nagyon halkan veszek bármilyen adást. Fülhallgatóval tökéletes a hangerő, tehát az erősítő rész körül gondolom a hibát. Szerintetek mit kellene átnézem? Köszönettel:Máté.
Én elvinném a rádió szervízbe 5 np hez.
Ha járnék Budapesten a közeljövőben, úgy tennék, de sajnos nincs tervbe véve. Minden esetre áttanulmányozom jobban a rádiót, hátha magam is meg tudom oldani, amennyiben nem, valóban marad a szervizelés. Közben sikerült felprogramozni. Most jövök csak rá, hogy ez egy kicsit módosított FT-23.
|
Bejelentkezés
Hirdetés |