Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Rádióamatőrök topikja
Lapozás: OK   23 / 252
(#) satlokk válasza Antennaman hozzászólására (») Jan 20, 2012 /
 
Szia Gábor!
Az Oroszok még tudtak valamit!Vagy nem?
(#) MaTe193 hozzászólása Jan 22, 2012 /
 
Sziasztok!
Lenne egy kérdésem: van nekem egy Wouxun KG-UVD1P tip. rádiócskám. Mármost, ehhez szeretnék egy külső mikrofont eszkábálni, viszont úgy, hogy a saját hangszóróját használja. Van erre valami mód? Nyilván, azt meg tudom oldani, hogy külső hangszóróról üzemeljen.
Köszönettel:Máté.
(#) barzoj válasza Antennaman hozzászólására (») Jan 22, 2012 /
 
Szia Gábor.!
Yaesu FT897D rádióm van, aminek max. 100w a kimenője.
Kímélni szeretném a FET-es véget, és külső PA-t építenék ami kb. 3-400W-os lenne.
(#) szendi001 válasza barzoj hozzászólására (») Jan 22, 2012 /
 
Meg kellneBővebben: Link próbálni ezt:

Arra gondoltam, cadben rajzolok hozzá lemezből dobozt és kivágatom lézeren, így nagyon kultúrált lenne. Esetleg akarsz konstrukciót fejleszteni?
(#) Antennaman válasza barzoj hozzászólására (») Jan 22, 2012 /
 
Szervusz János!
Mint a lentebbi szendi által küldött linken is igen sok megoldás létezik. Ha van rá mód én a közkedvelt közkézen forgó és igen kedvező árú GU50-et pl. 2db. tudom ajánlani, mert amely FET-ek a felső sávokban is biztosan mennek azok drágák és kényesebbek mint a cső.
De leg egyszerűbb ha egy nagy jóságú rezonáns antennát állítasz be és akkor mehet nyugodtan 100W a 897-ből. Annak a végfokában darabonként tudna 150W-ot a FET.
(#) szendi001 válasza Antennaman hozzászólására (») Jan 22, 2012 /
 
Igen 2 db GU50 jó megoldás, nekem a PL509 azért tetszett mert meghajtásból veszi a segédrács feszt, és magától lezár. Illetve egy csőből ott a nafta.
(#) erobi82 válasza MaTe193 hozzászólására (») Jan 22, 2012 /
 
Ha jól látom a MIC, és a Hang két külön jack aljzaton jön ki a rádióból. Ezek az aljzatok valahogy úgy néznek ki hogyha bedugsz egy dugót akkor megszakítja a rádió belső hangszórójának az áramkörét, illetve a MIC alj is a sajátját.
Ígyhát ha csak a MIC aljzatba dugsz bele egy jack dugót valószínűleg nem szakítja meg a hangszóró áramkörét. A mikrofon ha jól tudom a 2,5es(kissebbik) aljzaton csatlakoztatható. Tehát veszel egy jack dugót és kitudod próbálni még mielőtt elkezdenél "építkezni"
Szerintem.
(#) Antennaman hozzászólása Jan 24, 2012 /
 
Sziasztok!
A napkitörés kapcsán észleltetek-e valami érdekes terjedési jelenséget? Én Rövid hullámon befigyelgetek (ha lesz időm)
(#) barzoj válasza Antennaman hozzászólására (») Jan 24, 2012 /
 
Egyenlőre minden átlagos.! Magyarországot kb. 15h-kor éri el.
(#) szsrobert válasza Antennaman hozzászólására (») Jan 24, 2012 /
 
Sült hús illata terjed a lakásban.

80-40-20-11-10 méteren nem tapasztalok semmi különlegeset.
(#) barzoj válasza szsrobert hozzászólására (») Jan 24, 2012 /
 
Esetleg 80m-en egy QRX-t.?
(#) Antennaman válasza barzoj hozzászólására (») Jan 24, 2012 /
 
Á, csak egy órácskát tudtam úgy UT16 óra körül 80m-en lenni aztán dolgom lett. Deaddig ritka jól ment a 80m, 59+20dB riportot kaptam Miskolc környékéről a szokásos 5Watt és a magas Dipól jól szólt. Nálam is plusszokkal jöttek úgy Kelet mint Nyugat irányból. A felső sávok lanyhák voltak. 73! Gábor
(#) barzoj válasza Antennaman hozzászólására (») Jan 25, 2012 /
 
VO-52, AO-51, ISS-t volt időm megfigyelni amint áthaladtak az apogeum-on és ezeknél a műholdaknál bizony a szokásosnál nagyobb mértékű QSB, QRN volt tapasztalható. Perigeum-ban nem volt annyira tapasztalható.! Lehet hogy már találkoztunk a sávban is, egy hívójelet ha mondanál...? Az enyémet gondolom látod az E-mail címemből.! 73! Dx János
(#) pucuka válasza barzoj hozzászólására (») Jan 25, 2012 /
 
És mit csinált a protonfelhő?
(#) barzoj válasza pucuka hozzászólására (») Jan 25, 2012 1 /
 
Szerintem a média egy kicsit el misztifikálta a jelenséget.! Az tény hogy vannak következményei, de nem olyan méretűek mint amint tálalják.!
(#) pucuka válasza barzoj hozzászólására (») Jan 25, 2012 /
 
Persze, tudom. Azért kérdem, hogy terjedésben okozott-e észrevehető változást.
(#) szsrobert válasza barzoj hozzászólására (») Jan 25, 2012 /
 
Ericsson Lee.
(#) Antennaman hozzászólása Feb 1, 2012 /
 
Sziasztok!
Nem tudjátok, a MASAT-nak van valami amatőr rádiós funkciója is?
(#) Kera_Will válasza Antennaman hozzászólására (») Feb 2, 2012 /
 
Persze hogy van .

Mint " békön " tolja a telemetriát 70 cm-en .
De az elmúlt években a földi "békön"teszt üzemet simán vehetted volna a QRA-dról . kb 100mW volt a BME épület tetejéről .

CWben és digitmódban adja a telemetria adatait.
A digimódos telemetria adatokat feldolgozó progi elérhető a Masat weboldalán.
Hangkari kell hozzá és várják is a vételjellemzést telemetria adatokat a vezérlő állomás operátorai.

itt minden megtalálható
(#) padisah hozzászólása Feb 3, 2012 /
 
Üdvözletem mindenkinek!

HG0KW vagyok.

Keresem azt a 9-es körzetbeli amatőrtársat, aki ezelőtt pár évvel (talán még most is) gyártott kisméretű, klímások által használt lánghegesztő-keményforrasztó készüléket.

Ezelőtt tizenX éve a debreceni találkozón vett egy ilyen készüléket az egyik barátom. (HG0KJ) Most sajnos a halála után én ezt megörököltem. Ezzel a készülékkel kapcsolatban lenne kérdésem az illetőhöz. Jelenleg nincs rádióm, de ha valaki tudja, kiről lehet szó, adjátok át neki, hogy keresem. HG0KW. Fontos lenne!!!!
(#) Antennaman válasza Kera_Will hozzászólására (») Feb 3, 2012 /
 
Köszönöm a hasznos infókat! Sajnos információ terén is el vagyok maradva, csak épp a hajnali hírekben mondta a rádió a Magyar mini műhold felbocsájtását...
A 80m-en meg mindenről szó van csak erről nem esett említés. Meg is néztem a honlapot még a képeket HA7WEN Levi lelkesen forrasztja a kis kockát.
Üdv. és jó hétvégét! Gábor
(#) bankimajki hozzászólása Feb 4, 2012 /
 
Sziasztok, az új készülő játékszerem manuális vezérlő részét kicsit összeintegráltam: Itt található, és lenne pár kérdésem ezzel kapcsolatban. Az RC kontroller adója 2,4GHz-es, a kamera vevője pedig 430MHz-es, szerintetek elég szelektívek és nem bántják egymást, vagy okozhat érzékenységi problémákat? (Tudom hogy ég és föld a a 2 tartomány, de egymás mellett van a 2,4GHz-es adó és 430MHz-es vevő. 2 külön antennával, amik állíthatóak.) A kamera vevője már most is elég érzéketlen lett, aminek még kutatom az okát. (Eddig falakon keresztül is 50m-ert simán vitt, most meg pár méter lett a hatótáv, bár a fémdobozkája csinált egy zárlatot, amikor kicsit szorosabban lett elhelyezve, de észrevettem és elszigeteltem, majd mivel vette a jelet így örültem hogy nem lett baja. De ez nem biztos, mivel az érzékenysége sokat gyengült. Igaz a tuner és hozzá a videó egység NYÁK egy alu dobozban volt eredetileg, most pedig csak a tuner maradt a gyári fém árnyékolt házában. Akár ez is lehet probléma. Mit tanácsoltok, merre induljak el a hibakeresésben. Kiszedni nem egyszerű, mivel a tuner be lett forrasztva egy NYÁK-ra, ami alatt vannak a csavarok. (Tehát nem épp egyszerű a javítás. ) De csak így fért be. Ill. még egy kérdés a tunert egy 10kohm-os potival kell összehangolni a kamerával, erre nincs valami megoldás, hogy automatikusan mindig utánahangolja magát? (Van egy régi philips rádióm, amiben van ilyen funkció, az nagyon szuper.)
(#) bmajor válasza bankimajki hozzászólására (») Feb 4, 2012 /
 
Hello!

Nekem volt régebben hasonló "panel" videó adóm, annak akkor csökkent le drasztikusan a hatótávja, amikor véletlenül túl nagy tápfeszt kapott... Sajna véglegesen, új adóval orvosolható. A tunered varicapos hangolású, egy pll-t vagy afc-t lehetne beleépíteni, nem tudom hogy lehetséges-e vagy ne érné meg jobban egy eleve pll-es tunert használni. Hogyha tudsz mikroprocit programozni, akkor régi videómagnók tunerét fel tudod használni, azok teljesen digitális hangolásúak.
(#) bankimajki válasza bmajor hozzászólására (») Feb 4, 2012 /
 
Szia, itt nem az adóval van a gond, hanem a tunerrel. Tudok programozni. A PLL-ek működését ismerem. Szétnézek a műhelyben majd ha lesz kedvem kimenni (Hideg van :S) és keresek valami videómagnó tunert.

Üdv.: Miki
(#) MaTe193 hozzászólása Feb 5, 2012 /
 
Sziasztok!
Ma sikerült a vakerán igen kedvező áron vennem 2db Ricofunk rádiót, ez gyakorlatilag u.a., mint a Yaesu, csak Németországban készült. Kíváncsi leszek, mennyit bukok rajta
73!
(#) Antennaman válasza MaTe193 hozzászólására (») Feb 5, 2012 /
 
Gratula! Milyen sávon megy?
(#) MaTe193 válasza Antennaman hozzászólására (») Feb 6, 2012 /
 
Közben el is mentem érte, működik szuperül 2m-re való kis készülék ez, jelenleg a programozásával szórakozok, szerencsére billentyűzetről lehet.
(#) MaTe193 hozzászólása Feb 6, 2012 /
 
Sziasztok!
Máris adódott egy kis problémám a Ricofunk RTH-2006-os rádiómmal, azaz Yaesu FTH-2006. A gond az, hogy nagyon-nagyon halkan veszek bármilyen adást. Fülhallgatóval tökéletes a hangerő, tehát az erősítő rész körül gondolom a hibát. Szerintetek mit kellene átnézem?
Köszönettel:Máté.
(#) szendi001 válasza MaTe193 hozzászólására (») Feb 6, 2012 /
 
Én elvinném a rádió szervízbe 5 np hez.
(#) MaTe193 válasza szendi001 hozzászólására (») Feb 6, 2012 /
 
Ha járnék Budapesten a közeljövőben, úgy tennék, de sajnos nincs tervbe véve. Minden esetre áttanulmányozom jobban a rádiót, hátha magam is meg tudom oldani, amennyiben nem, valóban marad a szervizelés. Közben sikerült felprogramozni. Most jövök csak rá, hogy ez egy kicsit módosított FT-23.
Következő: »»   23 / 252
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem