Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Mikrohullámú sütő javítás, magnetron csere, stb.
Lapozás: OK   46 / 143
(#) kadarist válasza csabzz hozzászólására (») Feb 4, 2012 /

Szia!
Esetleg a szokásos elkókiszáradás? Lehet, hogy egyszerű, banális hibája van.
(#) csabzz válasza kadarist hozzászólására (») Feb 4, 2012 /

Szia!

Mérjek rá a tápra? Ott mehetett szét valamelyik elkó? Akkor hullámzó egyenfeszültséget kap a panel?
(#) kadarist válasza csabzz hozzászólására (») Feb 4, 2012 /

Igen, lehet, hogy ez a baj. Méregess a pufferkondikon egyen és váltakozófeszültségű beállításban a multiméterrel.
(#) Hodinka válasza mindenes hozzászólására (») Feb 9, 2012 /

Idézet:
„Az elektron áramlás helyes irányához és\vagy kialakulásához van köze, ezért van jelölve 2 külön jelöléssel FA és F, tehát nem felcserélhető.”

Na most nem a vita miatt,de ennek ahhoz nincs sok köze.A közvetlen fűtésű elektroncsövek működési elve pont a katód direkt fűtésén alapszik,aminek a lényege az,hogy az elektronok közvetlen az izzó fűtőszálból indulnak ki az anód felé.A magnetron katódja is ilyen kialakítású,Bővebben: Link
Lényegében egy néhány menetből álló wolfram tekercsről van szó két kivezetéssel ellátva,ezért itt sem lényeges melyik végéről kapja a katódfeszt.Erről egyébként bárki meggyőződhet könnyedén,ha felcseréli a magnetron csatlakozóit...
(#) gyerek67 hozzászólása Feb 12, 2012 /

Sziasztok!
Létezik-e az, hogy a mikrosütőnek lecsökken a teljesítménye?
Pl. a rizst rendszeresen 19 percig főztem nyélgázon, akkor lett jó.
Aztán egyik napról a másikra, nem volt elég a 19 perc, jóval tovább kellett főzni, hogy megpuhuljon.
A reggeli kávé is lassabban melegszik fel.
Mi a fene baja lehet?
(#) Gafly válasza gyerek67 hozzászólására (») Feb 12, 2012 /

Esetleg meghibásodott?
Nem minden hiba úgy kezdődik hogy kiveri a biztosítékot és a se nem "búg" se nem "melegít" jelenség áll fenn...
Én inkább vezérlésre gyanakodnék, mert ha egyáltalán melegít, akkor a főáramkörben hirtelen egyszercsak nagy gond talaán nem lehet.
Anno az Angoloktól importált mikróknál volt tipikus hiba, hogy minden jól csinált, csak éppen meleget nem
De azt akkor az orszába érkezése után azonnal konzekvensen...
(#) Hutty válasza gyerek67 hozzászólására (») Feb 12, 2012 /

Sokkal ezelött íták: A lágyindítás relé kontaktusok elfáradnak, ezért az áram megoszlik a lágyindító ellenállás és az őt rövidre záró érinkezők között. A végén leég az ellenállás, akkor már látható a hiba. Esetleg...
(#) Gafly válasza Hutty hozzászólására (») Feb 12, 2012 /

Szia Hutty,
ha ez az eset áll fenn (mondjuk ez meg sem fordult a fejemben, de jogos ), akkor hamarosan úgyis kiderül...
Üdv,
G.
(#) Hutty válasza Gafly hozzászólására (») Feb 12, 2012 /

Hááát, eléggé önműködő a rendszer, és igazából mikor kitalálták az egészet, oly értelmetlen volt, ahogy most nekünk is. Egy elektroncső, amire rákötsz kb. 2000 V feszt. és erre kilép belőle egy igen komoly sugárzás. Se rács, se oszcillátor se semmi, csak a kemény mikrohullám.
Ezért gondolom:
- a tápfeszültség befolyásolja a teljesítményt, beleszólhat trafó zárlat, primer kh., szek. oldalon egyendióda, kondi és egyéb nyalánkságok. Legszívesebben mérném a tápfeszt, de egyszerűen nem megoldható.
- Lelevegősödik a cső, de ez gyors változás és végleges
(#) kadarist válasza Hutty hozzászólására (») Feb 12, 2012 /

Meg az elkoszolódott, elzsírosodott üregrezonátor a jóképességű csillámlemezével is okozhat teljesítménycsökkenést...
(#) Hutty válasza kadarist hozzászólására (») Feb 12, 2012 /

Igazad van.
De ezt nem mertem írni, mert ez olyan szőkenőnek is feltünő lenne, mármint a láthatósága a hibának. Szép barnás-fekete égés a csillámon, szikrázás a csatolókamrában.
Viszont milyen szép rend lehet ott, ahol a magnetron hűtőlamellái tiszta zsíros trutyival voltak bekoszolódva. Ugyanis a levegőt a ventillátor a magnetronon keresztül nyomja a sütőtérbe. (ilyet is találtam már)
(#) Hodinka válasza gyerek67 hozzászólására (») Feb 12, 2012 /

Idézet:
„Létezik-e az, hogy a mikrosütőnek lecsökken a teljesítménye?”

Esetleg a hálózati fesz nem ingadozik mostanság? Néha egyszerűbb a hiba forrása mint az ember gondolná.
(#) gyerek67 válasza Hutty hozzászólására (») Feb 13, 2012 /

Köszi a tippeket!
A sütő nem piszkos, a csillám is tiszta, semmi látható-hallható működésbeli anomália, szikrázás nincs.
"Mérőfüst", szag nem tapasztalható.
A hálózati fesz stabil. Eddig még nem szedtem szét a kütyüt, ennek ma lesz a napja. Azért érdeklődtem, hogy mielőtt nekiesek, legalább tudjam, mire számíthatok. Remélem, rendbe hozható.
(#) Gafly válasza Hodinka hozzászólására (») Feb 13, 2012 /

Igazán a tápfeszültségnek és a mágneses térnek valamennyire összhangban kell lennie, mert különben nem fognak nagyjából körpályán keringeni az elektronok, ami azért kell valahol a magnetron működéséhez Bővebben: Link
(#) killer71 hozzászólása Feb 13, 2012 /

Sziasztok ! Van egy Dimarson WD900DL23-2 elektronikám.
Bekötési rajz kellene, ha valaki tud segítsen !

http://n1.vatera.hu/photos/2e/97/74b5_2_big.jpg
(#) Busz hozzászólása Feb 13, 2012 /

Ha nem megy az időzítő a mikrón de működik meg melegít azt hogyan lehet javítani?
Időkapcsoló csere?
(#) Picstike hozzászólása Feb 18, 2012 /

Nekem van egy odakozmált 2M167B-M10 magnetronom. Ezt szeretném lecserélni,de sehogy sem találok. A HQ-nál találtam egy listát,ami a helyettesítőkről számol be,de nem tudok találni még igy sem. Valószinű saját számokat használnak.
Szóval ha volna valakinek olcsón magnetron,szivesen átveszem. Nagy családos vagyok,nem tudok új gépet venni,ezt szeretném megcsinálni. Az is lehet,hogy jó a magnetron,csak le kell cserélnem a végét,mert az elolvadt.
Product Type Original
AWI A670.0
GOLDSTAR ER654 MD 2B70076A
HITACHI 2M107 A66
HITACHI 2M107 A82
HITACHI 2M107 A95
HITACHI 2M107 A96
HITACHI 2M107 A97
HITACHI 2M128
HITACHI 2M157
HITACHI 2M167B M10
HITACHI 2M172 AJ
HITACHI 2M204 M3
HITACHI 2M219 J
LG 2M226 030GF
MOULINEX 0290773
SAMSUNG 72039001132
SAMSUNG 72039001150
SAMSUNG OM75 (10)
SAMSUNG RE630 ME 2039001132
SAMSUNG RE637 ME 2039001150
(#) kadarist válasza Picstike hozzászólására (») Feb 18, 2012 /

Ezeknek a magnetronoknak az új ára eléggé borsos, úgyhogy építs bele egy bontottat, vagy vegyél új mikrót.
(#) Picstike válasza kadarist hozzászólására (») Feb 18, 2012 /

Bontottat szeretnék mindenképp. Irtam is!
Éppen ezért keresem az alternativ magnetront.
(#) kadarist válasza Picstike hozzászólására (») Feb 18, 2012 /

Látom már! Kutasd fel a szomszédoknál vagy a rokonságban. Hátha van mellőzött mikró a sufniban.
(#) mindenes válasza Picstike hozzászólására (») Feb 18, 2012 /

Szia! Elvileg az orczynál van náluk érdeklődj. Üdv.
(#) Picstike hozzászólása Feb 18, 2012 /

ha volna kissé drágának tünik nekem.
Szóval használtban gondolkozom
(#) hammer14 válasza Picstike hozzászólására (») Feb 18, 2012 /

SZia

Nem tudom segít-e de nekem van egy Samsung om75s(31)
E83-0301U-NF

A fej bontott de külsőleg hibátlan újszerűen néz ki. Előélete annyi hogy méh telepen voltak kidobva mikrók én meg kibontottam belőle tarfót fogatómotort kondít fejet. Szóval garancia nincs,hogy jó de én kipróbálni me tesztelni sem tudom a fészerbe áll egy alkatrészes dobozba ha érdekel írj.

Faterom szerelgetett mostanában mikrót,de általában nem a fej csesződik el vagy ha igen akkor az meg van olvadva szóval ennyi reményed lehet Sokan biztosíték hibásat is kidobják,mert nem értenek hozzá! tescóba meg már 8 ezrekért van új.....
(#) testor75 hozzászólása Feb 18, 2012 /

üdv!

egy panasonicNN-J125MB tipusu mikronk van.sajnos kislányom halálra nyomkodta igy most csak grillez vagy elöre beállitott progin mikroz. kapcsolo lehet rossz? tudtok esetleg megbizhato szervizt pesten?
tisztelettel:testor
(#) Picstike válasza hammer14 hozzászólására (») Feb 19, 2012 /

Igen ,érdekel!
Valami elérhetőséget ha kaphatnák.
(#) Alexa hozzászólása Feb 20, 2012 /

Üdv mindenkinek!
Olyan gondom van, hogy egy LG. digitális mikrohullámú kombinált sütő mikró része egyenlőtlenül melegit.
Van ahol meleg a benne lévő élelem van ahol nem.
És gyengében is melegit mint mint más mikrok.
Okát nem tudom van e valakinek javaslata?
Kössz a véleményeket.
(#) Hodinka válasza Alexa hozzászólására (») Feb 20, 2012 /

Szervusz!
Pont ezért van forgótányérja egy mikrónak,hogy az EM hullámok minden pozícióban átjárják az ételt.
Teljesítmény csökkenést pedig okozhat lágyindító hiba,magnetron hiba,esetleg gyenge hálózati feszültség is.
Üdv!
(#) Alexa hozzászólása Feb 20, 2012 /

Kösz a válaszod Hodinka de a forgó tányér ellenére egyenlőtlen a meleg. A hálozati fesz. 230-235 közöt van és még is ezt produkálja.
(#) Hodinka válasza Alexa hozzászólására (») Feb 20, 2012 /

Ez esetben át kell benne nézni néhány dolgot,de nagy a gyanúm,hogy a magnetron már a végét járja.
(#) csabzz válasza kadarist hozzászólására (») Feb 21, 2012 /

Kedves Fórumozók! Kedves Kadarist!

Kiszedtem a panelból kondenzátorokat, egyesével rájuk mértem, mindegyik rendben volt, kinézetre sem tűntek kiszáradtnak. Kicseréltem őket, de az újakkal is ugyanolyan problémás az elektronika.
Végeredmény az lett, hogy a panelon található két relét (ventillátor+forgótálca ; trafó+magnetron) vastag vezetékkel rövidre zártam.
Ezeket két kapcsoló védi, az ajtónál. A harmadik kapcsolót, ami a panelhoz csatlakozik ki kellett vennem, hogy elinduljon a mikró.
Eredmény: csukott ajátónál működik minden szépen, nyitottnál áll.
Kérdés:
1. Kigyulladhat-e, rövidzárlatos lehet-e, kiszökhet-e így a sugár, vagy bármi gond lehet-e belőle, ha hosszú távon így használom (pl.hővédelem ki lett-e iktatva?).
2. teljesen új panelt honnan tudok beszerezni: Electrolux EMS2320X mikró

Köszönöm előre is.
Következő: »»   46 / 143
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem