Fórum témák
» Több friss téma |
Letörtem a rossz ic-t kiméregettem a lábakat hogy valahol valami nem e ér össze meg rá adtam a táp feszt és ugy is megnézegettem hogy valahova nem e került fesz. ,de semmi. minden okénak látszik.
Szia! Ez nagyon rosszul néz ki. A kimenetnél elégett a fólia?
Ezt a rengeteg ónt folyasd le, csak a +/- tápon és a kimeneten folyik olyan áram ami szükségessé teszi a befuttatást. Denaturált szesszel mosd le a gyantát, mert a belé került szennyeződésen áthúzhat a feszültség.
Ne sértődj meg a kérdésen, de:
Nem lehet, hogy leföldelt az IC?! A hűtőbordára csillámmal ÉS szigetelő csavaralátéttel kell felfogatni. Esetleg a tápfeszeket nem cserélted össze?
Tápegységed hibátlan? Nézd át a kábelezést, csatlakozókat (ha vannak). Ha minden jó akkor megint kinyiffantak az IC-k.
Én is azt mondom, én még úgy tanultam akkor csinál jó munkát az ember ha minél kevesebb forrasztóónt használ.
Szia. Nem sértődöm. Nem cseréltem össze ez biztos többször ránéztem és rá is mértem, a borda csak simplán volt semmihez nem ért hozzá.
Szia. nem hibás +-33V tud ,de az elözőek még régen 55V is voltak járatva és semmi bajuk nem volt. Szimplán csak ez az egy panel volt külön még nem is dobozba
Szia. Igaz lehet! csak nem volt bekapcsolva az ic-és nem értem hogy akkor hogy szedhetett zavarokat össze. Mármint ha nincs bekapcsolva mert gondolom a zavarokra gondolsz ha vastag az ón.
Nem a hangzással függ össze.
Az ónban lévő adalékok el nem távolítása a fő gond. Itt egy példa. Többed nekifutásra is összeégett a vastagon ónozott panel. Meg kell alaposan tisztítani. A kimenet vezető sávja felégett?
Jó múltkórjába a sok forrasztástól éget fel pár helyen és azért gondoltam hogy befuttatom a bizti kedvéért , de akkor lehet nem jól tettem am most majd rendelek tda7294 -et és azzal megpróbálom a másik panelt ami nincs befuttatva. csak annó ugy sem értem el eredményt hogy eredeti állapotban volt a panel :S
a 2 karikádnál nincs összeégve / összefolyva az csak a fénynek a törése. kimértem elég sokszor és nem találtam úgy hibát.
Amit linkeltem, azon sem mért zárlatot a kolléga. Feszültséget ráadva okoz meglepetést: Bővebben: Link
A gyanta alatt bármi megbújhat. Gondolom az csillan meg a fotón. A "nem értél el eredmény az eredeti állapotú panellal" - mit jelent?
hát 6 panelem van ebből 2 - így befutattam, de építettem tavaly már több ilyet is de kb a 6 próbálkozásból 2 jött be egyszer , kicseréltem az ic-et annó és megint durrant és az alkatrészek is ujjak voltak azóta szórakázóm a panelekkel.
Félő, nem használsz semmilyen eszközt áramkorlátozásra, mikor éleszted az erősítőt. Így csak az IC tönkremenetelét tudod konstatálni
Arra szoktál figyelni hogy a tápodban a kondik ki legyenek sütve mikor rákötöd a panelra? A 7294/93 nem igazán szereti a féltápfeszt. A kondiban marad annyi töltés ha nem sütöd ki, hogy az arcodba robbanjon az IC.
A trafó primer körébe szoktam 230V/40W-os izzót kötni. Te hol használod az izzókat?
Folyasztószert használsz?
Én egyszer nagyon megszívtam egy olajos alapú folyasztószerrel, valami Wolf micsoda volt. Jött a nagy csodálkozás: "kis mértékben vezet". Még a bipoláris multivibrátoromat is meg tudta bolondítani, szóval óvatosan bármi ilyesmi cuccal.
Mai nap szereztem egy 25x25-ös hűtőbordát 4 cm mély a marás és fél centinként van a marat. Azon gondolkoztam hogy Párhuzamosan kapcsolva, Tranzisztorral kiegészítve hidalva hány Wattot tudna? Mindenképp ezt akarom megépíteni, régi nagy vágyam
25×25-ös borda kicsit kevés lesz.
Amúgy 250W-ig el tudnál menni 4ohmon, ha ügyes vagy. Persze +-50V-ról. Hidalni felejtős.
Sziasztok, véletlen fordított tápfeszt adtam az ic nek, pár tized másodpercre csak. Utána helyesen bekötöttem de most csak zúg szegényke. Holnap töltök fel képet a panelről hátha van rajta valmi hiba amit nem vette mészre, mit gondoltok meghalhatott az IC ennyitől ?
Sziasztok!
Van nekem is egy ilyen erősítőm.A trafó teljesítménye 250VA +-29V kap a puffer pedig 2×10000uF. Végeztem rajta egy kis mérést,hogy mekkora teljesítményt is tud és hát meglepődtem. Lehet én csinálok valamit rosszul de elég kicsi lett. Az erősítő bemenetére adtam 100Hz-es szinusz jelet a kimenetre pedig 4 ohm-os műterhelést tettem. A kimenetet szkóppal néztem és addig tekertem,hogy a jel ne torzuljon.Majd megmértem a feszültséget a kimeneten amely 14,5V. Ezzel ( P=U^2/R) a képlettel kiszámoltam a kimeneten lévő teljesítmény. Durván 52W 4 ohm-ra. Miért csak ekkora? Az adatlap szerintem nem 100W 4 ohm-ra?
Szia!
Több dolog játszhat közre. Az elsődleges a tápod - melybe bele tartozik a trafótól az IC-ig terjedő vezetékezés is - belső ellenállása. Lehet terhelés hatására tetemes feszültség esés mutatkozik. A 100Hz-es mérőjel szerencsétlen választás, mert összecseng a táphibával. Az IC kivezérelhetősége a feszültségutánhúzó kondin is múlik, 100Hz-en már annak is van jelentősége. A gyári ajánlással szemben mindig 47µF-ot használok. Az adatlap a 100W teljesítményt leadását 10% torzítással specifikálja.
Én ez alapján építettem meg az erősítőt. Bővebben: Link
Bejelölnéd nekem melyik a feszültségutánhúzó kondi? A vezetékezés rendben lehet mert vastag vezetékekkel vezetékeltem és rövidek a vezetékek. Mikor mértem az erősítő teljesítményét akkor rámértem a tápfeszültségre is és 2V-ot esett. Ez lehet baj? Akkor megnézem majd másik frekivel. Pl 188Hz?
A feszültségutánhúzó a 6-12 lábakra kapcsolódik, nálad tip-top 47uF.
A kimenő feszültséget milyen eszközzel méred? Frekinek 1000Hz-t ajánlok. |
Bejelentkezés
Hirdetés |