Fórum témák
» Több friss téma |
Sziasztok!
Most ismerkedek a Siemens Logo rendszerekkel, konkrétan a Siemens Logo 230RCo-val. A kérdésem az lenne hogy a hozzá tartozó adatkábel és szoftveren kívül van e valamire szükség a használatához, és hogy amire használni szeretném arra lehet e. Amire használni szeretném: Kirakatvilágításnál a különböző világítások közötti automatikus kapcsolgatás megoldása. Van hozzá leírásom, + programozási leírásom, csak mielőtt megvenném szeretnék tájékozódni. Ha van valami amit feltétlenül tudni érdemes kérlek jelezzétek. A válaszokat előre is köszönöm, Szabolcs.
Szia!
Ezek sima programozható relék (4db/modul) amit a meglévő adakábel és pc-n futó software segítségével előre meghatározott feladatra programozhatsz és utána futtadhatod a programot. Tehát a kirakatvilágítás vezérlése gyerekjáték. Ahogy írod mindened megvan hozzá, csak a megfelelő programot kell megírnod. Üdv: ludus
Köszönöm válaszod, még annyit kérdeznék hogy ez tipusú LOGO akkor 230bemenettel és 230 kimenettel rendelkezik, nem kell transzformálni meg semmi ?
+ ahogy nézem adok neki 230-at és ezen modullal 4 különböző világítástechnikát vezérelhetek tetszés szerint. Javíts ki ha tévedek. üdv.: Szabolcs
Az adatlapja szerint igen: Bővebben: Link
Hello!
Jól látom hogy ez AC 115V-os változat?
Hello!
A képen látható LOGO-k eladóak, igen ezt szeretném megvenni. Jó hogy észrevetted, én nem vettem észre.
Az linkelt adatlap szerint a bemeneti/tápfesz a LOGO! 230RCo típusnál AC/DC 115/240V. Tényleg érdekes hogy erre meg AC 115/120V van írva!
Csak ez azért is érdekes mert a katalógus szerint a típusszám a tápfeszre is utal az meg ugye itt 230...
Beszéltem az eladóval, ő azt mondja a képen nem látszik de rávan írva a 240 is, majd mikor idekerül hozzám kiderül, ha nem lesz jó visszakérem az árát úgy is.
Köszönöm az eddigi segítségeket.
Megtudhatjuk mennyiért árulja? Nehogy drágáért sózza rád.
10 000 Ft Ad hozzá szoftvert és kábelt is. 39 újjonan a Conrad-ba. Vaterán 12-15 környékén árulják
Ha ki tudod próbálni akkor nem pénz érte!
Szerintem mond neki, hogy csináljon felülről is képet róluk. A bal oldali LOGO!-nak a típús szám vége eltér a többitől.
Üdv.
Úgyis mindent megnézek rajta, ha valami nem jó vissza minden. Az az igazság hogy nem én veszem én csak a programozója meg beépítője leszek, én elmondtam neki mindent amit tudni érdemes róla, majd mikor ottl eszek személyesen kiderül minden.
Köszönöm az eddigi válaszokat mindenkitől.
Üdv!
Van nekem egy utángyártott USB-s programozókábel ehhez a csodához. Ami történetesen nem működik. Már szét is bontottam, és elkezdtem méregetni, hogy hol mi van összekötve, és mi nem... És sajnos úgy tűnik, hogy jól van bekötve, RX-TX helyesen fel van cserélve, és hasonlók, és ÁLLÍTÓLAG a kínai gyártó ebből többet is ad el. A drivert tekintve ugyan az mint a gyári kábel, gondolom ugyanaz az usb/uart bridge van benne. Meg van még benne optikai leválasztás, elég érdekesen van megoldva, de azzal sem kéne gond legyen. Illetve ha lenne, azt a béna tescos multiméteremmel is látnám. Viszont érdekes volt, hogy amikor feszültséget mértem az optocsatoló lábán, akkor más hibaüzenetet kaptam a logosoft-ban. Viszont sajnos nincsen oscilloscope-om, és nem is férek hozzá ilyen műszerhez, hogy meg tudjam nézni, hogy megy az adat, milyen a jelalak, és ilyesmik. Az lenne a kérdésem, hogy van-e valakinek valami ötlete. Illetve, hogy tudja-e valaki hogy néz ki az eredeti kábel belülről. Eredeti soros kábellel próbáltam a logot, és a logosoftot, beszélgetnek, tudok programot beletlöteni, van is benne... Ja és láttam a neten kapcsolást a soros verzióhoz, és ott vannak benne inverterek, azt miért? ebbe is lehet, hogy kéne? Akkor viszont ekkorát kamázik a gyártó? Egyébként a képen látható belülről a szerkezet. Az is látszik, hogy az optocsatolót kettétörték, hogy ne kelljen annyit bajlódni a kötözgetéssel...
Ja lehet, hogy kicsit a hiba jelenségek leírásánál ledérkedtem...
Szóval amit észrevettem, hogy az adatforgalmat jelző led mindkét irányba villog, először a logo felé vezető oldalon, aztán a vissza oldalon, ami jó is lenne, de aztán kapok egy üzenetet, hogy a logo nem válaszolt.. És amikor én a vissza oldalon (a bridge, és az optocsatoló közt feszültséget mértem, akkor azt a hibaüzenetet kaptam, hogy az adat fejléce hibás volt.) Ez nekem azt sugallja, hogy a jelszintekkel van gond, de mint mondtam csak egy tesco-s multiméterem van...
Szia
Itt is van egy rajz a soros kábelröl hátha segit.
Pontosan ez a rajz van meg nekem is, és ebben az RX TX vonalak invertálva vannak a 3-as IC-vel, ami viszont nincsen ebben az áramkörben ami nekem van.
Sőt igazából nekem a LOGO RX lába direktben az optotranzisztor kollektorára van kötve, az emitter pedig a földre ahogy a rajzban is. És így nincsen invertálva a jel, nem tudom, hogy ez miért kell, vagy kell-e, vagy a CP2102, ami az én áramkörömben van, az eleve invertált jelet ad, nem úgy mint a MAX232. De mondjuk azt sem hiszem, hogy ennyire el lenne cseszve az áramkör, annyira azért nem néz ki gagyinak.
Sziasztok!
Nekem olyan kérdésem volna, hogy mennyi modul csatolható hozzá? Kellene nekem PT100 bemeneti, analóg kimeneti, DI/DO modul... Van korlátja?
Bár ez nem 230RC0 CPU, de azért megkérdem itt.
Mennyire életképes ez a kivitel: Tápegység (24V/2,5A) + CPU (12/24RCo) + Modul (8Di/8Do) + Modul (2xPT100) + Modul (2xPT100) + Modul (2xAo) + Modul (2xAo) + Kijelző (Logo! TD) + Memória Megvalósítható ebben a formában, vagy ez már butaság? Most először foglalkoznék Logoval... Köszönöm.
Szia
Itta Logo kézikönyve igaz hogy OBA-5 de a 18.oldalon a válasz
Köszönöm!
Akkor ha jól értelmezem, ez a megoldás nem jöhet szóba...
Hello mindenkinek,
egy olyan problemaba utkoztem, hogy szeretnek merni 200 fok folott a LOGO AM2 RTD modullal, ami sajnos technikailag nem lehetseges. Kerdesem az lenne, hogy hogyan tudnak kicselezni a hardvert?
Szia
Analóg értéken 0-10v-ot elfogadja arra kell egy távadó.De a modulodat a 230-as tipusok nem tudják csak a dc változatok.Hány fokot akarsz mérni? A hozzászólás módosítva: Okt 17, 2012
Udv,
230 fokot szerettem volna merni, de megoldottam. Parhuzamosan a PT100-al bekotottem 2 drb 1 kilos ellenallast es igy a maximum hataromat skalazassal kibovitettem 230-ra. Egyszoval, a PT100tol jovo erteket lecsokkentettem 30 foknak megfelelo ellenallas eretekre. Ajanlom mindenkinek ezt a megoldast. Nagyon hasznos ha ki a akarod boviteni a mereshatarodat 200 fokon tulra. Jo Logozast mindenkinek.
Sziasztok!
Valakinek megvan véletlen a LOGO softrere ami nem DEMO mert a demo progiban nem lehet menteni. Segítségeket előre is köszönöm ! A hozzászólás módosítva: Okt 4, 2014
|
Bejelentkezés
Hirdetés |