Fórum témák
» Több friss téma |
Fórum » PIC - Miértek, hogyanok haladóknak
Ha 'Programmer' -nek van kivalasztva az ICD3 akkor a Programmer menuben valaszd ki az Erase menut...
Sziasztok,
PIC24HJ64GP202 6x6x0.9 mm Body [QFN-S] tokozás alján van egy exposed pad a tok alján (hasán) Ez melyik lábhoz kapcsolódik, esetleg lehet-e GND-re kötni? A doksiból nem derül ki, műszerrel meg félek kicsengetni, nehogy tönkrevágjam
Általánosságban (sőt szerintem kizárólag) GND-re kötik.
"műszerrel meg félek kicsengetni" Én saját gyártású kontakt ellenőrzőt használok. 0,3V jön ki a tapintóin. Rádiótechnikás cikk alapján készült. Talán valamelyik 1988-as cikk. Ennek hiányában hogy fogod a forrasztási szakadás, zárlat mentességet leellenőrizni?
Egyenlőre ilyen ketyerém nincs.
Most tervezem a PCB-t és jó lenne tutira tudni
Szia!
Az ellenállásmérő vezetékeire tegyél egy Schottky diódát nyitóirányban, az nem engedi a feszültséget 0.3V -nál feljebb, de az összeköttetést láthatod a mért értékből...
Sziasztok. Szeretném megkérdezni, hogy a 16F628 sima és a 628A közt mi a különbség. Mire kell figyeljek.
Ezt a műszert szertném megépíteni. A cikk 2004-es. Akkor még nem volt PIC 16F628A csak sima. Viszont az A-s újabb, korszerűbb, pláne még olcsóbb is.
Helló!
a datasheet alapján: Idézet: „The metal plane at the bottom of the device is not conne cted to any pins and is recommended to be connected to VSS externally.”
Hehe, tényleg ott van az adatlapban, méghozzá a lábkiosztásnál a második megjegyzés. (Note 2)
Pedig kerestem én is, de nem találtam.
Szia!
Inkább az LCM3 -at építsd meg, sokkal többet tud...
Köszi, de már készen van. Csak a PIC és a dobozolás hiányzik.
A konfigurációs szó bit kiosztása tér el. Ha a programozóba betöltöd a 16F628 -ra írt hex -et, a konfigurációs biteket átírod 16F628A szerintiekre, akkor működni fog.
Köszönöm. Már csak egy ProPIC2-t kell építsek. A régi égetőm (PARALLAX-os) csak a C-s PIC-eket égeti.
Ha csak egyszeri használatra kell, akkor felesleges a propic2, jó lesz watt minije is (nézz szét itt az oldalon a kapcsolások között). Ha viszont picekkel akarsz foglalkozni, akkor inkább pickit2-t építs.
De abban is van egyPIC18F2550, amit fel kell programozni...
Igen! Meggyőztetek, annyira, hogy már meg is terveztem (félig) Watt égetőjéhez a nyákot. Minden alkatrészem van itthon kivéve a 74LS07-et. Vááááá! 74LS06 van. Ha a vezérlő programban, ami jó esetben OshonSoft Parallel Port PIC Programmer, vagy a WinPic800 lesz, a paralel portnál inverzet állítok be akkor jó lesz, ha ezt teszem bele?
Szia!
A portbitek invertálására van lehetőség a programokban, a 74LS07 beállításaihoz képest mindent az ellentetjére kell állítani. Ne legyen kontroller csatlakoztatva a programozóra amíg a gép, a programozó program indul. Előbb csatlakoztasd le a kontrollert, aztán lépj ki a programból illetve állítsd le a gépet. Legalább 4 föld eret használj fel az LPT port csatlakozó és a programozó között. A legjobb megoldás az UTP kábel, azon a színes ér legyen a jel, a fehérrel jelzett erek legyenek mind földre kötve a kábel mindkét végén.
Értem. Köszi. Így állok az égetővel. Még átnézem nincs e elkötés.
Ezekben több hiba van. Bocs, hogy iderondítottam. Ha erre jár egy arra illetékes, kérem törölje a pic égető.lay fájlokat a 1180825 és a 1180921 hozzászólásaimból. Köszönöm.
Szia!
Ha már pénzt, időt fektetsz a panelbe, miért nem az Onhonsoft féle, a Vdd -t és a Vpp -t tranzisztorral kapcsolós verziót csinálod meg?
Pénz az nincs, de minden alkatrész előkerül a fiókból. Idő... Hosszú az éjszaka. Igazad van. Ez kényelmesebb, bár hiányozni fog a gombok nyomkodása. A meglévő nyákot kicsit áttervezem.
Ez meg az enyém. Ez pedig a kapcsolása. Ezen viszont jóval nagyobb értékűek az ellenállások.
Uraim, MOST nem én hibáztam. Hanem a v8.66 MPLAB szimulátora nem hajlandó kezelni a többszörös PWM-et eltérő frekvenciákkal. A megépitett hardver gyönyörűen csinálja ezt különböző frekikkel, változatlan programmal.
Ennyi! Csak tájékoztatásul. |
Bejelentkezés
Hirdetés |