Fórum témák
» Több friss téma |
Itt egy PDF róla: Bővebben: Link
Várd meg, amíg alul megjelenik a Get manual felirat, és arra kattints. Ez elektronikailag még jobb lesz:Bővebben: Link
zolika60! Gafly! köszi az infókat írok ha valami nem sikerül.
Szia Zoli! addig eljutottam hogy leszedtem a mosógép hátulját s kitisztítottam a szüröt. a szívattyúhoz hogy férek hozzá?
Sziasztok! Előrébb olvastam, hogy az energomat bennt hagyja a ruhában a mosóport . Valaki ezt meg is erősítette.
TANÁCSOM: Mosás előtt min. 2 órával fel kell oldani a mosóport 1 mosásra valót 3 liter forró vízben. Mosás előtt beönteni a dobba. Továbbfejlesztve: a mosópor adagot felére veszem és adok hozzá egy evőkanál TRISÓ-t . Eredmény: vízlágyítás, hatékonyság növekedés, erősebb zsíroldás, a feloldás miatt finomabb tapintású ruha. Az ecet gomba ellen tökéletes, de csak FORRÓN használva, mert a hideg ecet inaktív. Egyébként klassz a fórum.
Sziasztok!
Én is ilyen motorral vacilálok,és a kérdésem az lenne,le tudnátok-e írni pontosan hogy mit hova kössek?kivezetései:W1-V1-U1/W2-V2-U2 Szeretném mosó és centri üzembe is pörgetni,de eddig nem találtam olyan leírást ami mindenre megadná a választ,főleg hogy hol van a N(0)-kivezetése? Mosó üzembe annyit tudok:V1-kondi állandó+U1/W1 forgásirány,de hol a nulla,valamint a centrinél melyik pont a fő(amire a L-t kapja)és melyik a segéd(kondi)és melyik a nulla? Örülnék ha valaki tudna segíteni ebben!
Már néhányszor fent van a mosógépmotor topicban. :yes: Bővebben: Link
Köszönöm!jól értelmezem:centrinél U2 a nulla W2 a fő fázis és V2 a segéd kondi?és mosóban pedig V1 a segéd kondi,és a W1-U1 közül melyik nulla?vagy mindegy?azt jól sejtem hogy a ha W1/U1-re kötöm a kondi kivezetését akkor váltja az irányt?
Annyit még kérhetek hogy megmond,melyik a nulla mosónál?vagy az mindegy neki?
Mindegy. Nem tudja, váltó áram. :yes:
Akkor ez úgy nézne ki:U1 fázis, V1 kondi, W1 nulla?és ha a kondi másik kivezetését vagy a nullához,vagy a fázishoz teszem ez változtatja a forgás irányt?
Igen. Oda is van rajzolva szaggatottal.
Köszönöm!Neki is látok a megépítéshez!annyit el tudnál még árulni mennyire erős a motor?ill mások mondták hogy jó lenne fa-hasítónak(kúpos),kisebb kuglikhoz áttéttel,szakaszos üzemmel,neked erről mi lenne a véleményed?
Áttétellel jó lehet. Bár nem egy nagy teljesítményű motor ha jól emlékszem. De a kúpos hasítónak nem kell nagy fordulat, tehát jó lehet.
hálás köszönetem minden segitségért! [OFF]
Szia!
Megcsináltam a motor-indítót,működik is,de ez valami csoda motor,mer néztem,van egy eredeti energomat gépem ami üzemel is,annak óra járásával ellentétes a centri iránya,ennek a motornak pedig óra járásával azonos irányú,pedig gyári motort szereztem,és ugyan olyan gépből mint ami nekem is van,és esz az ideg mert legyárttattam a hasító kúpot bal menettel,erre meg a motor jobbost kér!
Szia Rakd át a indító kondit az U2 és a V2 re üdv szepi003
Fordítsd meg a forgásirányt ahogy szepi003 kolléga is javasolta.
Köszönöm!Már jó irányba forog,de a W2 és V2 kellett felcserélni mert U2-re kötöttem a nullát!És arra tudtok magyarázatot hogy egyik irányba nagyon zúg,de pörög rendesen mosó üzemben.
Sziasztok!
Van egy teljesen új, használatlan energomat szivattyúm. A kérdéseim a következők: Emlékszem, hogy kisebb koromban szórakoztam azzal, hogy mindkét irányba megpörgettem a tengelyét. Észrevettem, hogy ha az adott forgásiránnyal ellentétesen forgatom a tengelyt, az egy ideig nehezebben fordul. Ez általában kb 30°-ot jelent. Ez miért van? Ezzel akadályozzák meg, hogy még véletlenül se tudjon másik irányba forogni? Van annak jelentősége, hogy merre tekertem el utoljára a tengelyt, vagy a forgásirányt a segédfáziskondiból jövő áramiránya határozza meg? Vagy ennek nem is kell segédfázis? Csak azért kérdezem mindezt, mert szeretném eladni a szivattyút, mert már nincs ilyen mosógépem, és ha lehet, a helyes forgási iránnyal. :d Így tehát kérdezem azt is, hogy melyik a helyes forgási irány, ha a szívócsonk velem szemben van? Tudom furán hangzik mindez, de annyira nem értek a villanymotorokhoz. Végül az lenne a kérésem, hogy írjátok meg, milyen motor is hajtja ezt a szivattyút, mert a neten semilyen információt nem találtam erre vonatkozóan. Előre is köszönöm. István
Hogyha ez az a szivattyú amire én gondolok, akkor az óramutató járásával ellenkező irányba kell forognia. Egyébként másként nem is tud, a műkodési elvéből következően, mert nem kondenzátor van benne, hanem egy rövidrezárt menet az állórészen...
Helló mindenki!
Segítséget kérek: Hajdu Energomat 750 ékszíjtárcsa felőli szimering szorulna cserére,de sehogy sem boldogulok a tárcsa levételével. Bármelyikőtök csinált már ilyet, e művelet leírásával nagy segítségemre lenne. No jó,szerelőt is hívhatnák,de... Köszi.
Ha emlékeim nem csalnak akkor az ékszíjtátárcsa ékes. Kicsavarod a tengely végén lévő csavart(anyát), majd a tárcsát körben több ponton enyhén megfeszíted. Esetleg előtte a tárcsa közepét nagyon finoman kalapáccsal megütögeted. Keménygumi vagy réz kalapács lenne a legjobb, de érzéssel a hagyományos vassal is lehet.
köszi tj_zs
Próba - szerencse,nem jött be, ez a fránya kerék nagyon odagyógyult. (jöhet a flex,vagy úgy marad). A röhej az,hogy a lányom mosómasinájával pont fordított a helyzet ( "" típust szándékosan nem írok), ő vagy az meg állandóan lehajigálja magáról azt a fránya kereket. Egyébként "Julcsa" kb. 30+... éves,eddig csak 2 db. kerékcserére szorult, nagyon sok alkotó elemén (eszem a lelkét) német felíratos. Korábbiakhoz kapcsolódóan: - dettó leégett az egyik fedélbiztosító,semmi gond, simán rövidre lehet zárni (ja,ez már a harmadik prücök) s a centri beindul. Érdekes,de 11A/11C-nél totál kihagyja.pedig a fedél itt is simán felcsapódhatna. ( Semmi sem tökéletes...) Végköveztetés1: amíg bírja a gyűrődést, le nem cseréljük, Végköveztetés2: hajrá HIM, Végköveztetés3: Morphy is megmondta... Végköveztetés4: energia takarékosság? Végköveztetés5: bárki-bármit csak saját felelősségre! kösz,hali Istvanpapa4
Sziasztok!
Leírná nekem valaki lépésenként, hogy Energomatban hogyan kell a kifolyó csövet kicserélni. Számítógépes, nyomtatós szervizes vagyok, tehát gyakorlott "szerelő", de a mosógépemben még nem vagyok otthon... Nagyon köszönöm a válaszokat. ZoliTesó
Nem kell leírni, Itt egy PDF azonnal látod te is. Alul a Get Manual feliratra kattints, ha megjelent. Eltelhet egy kis idő.
Hát a manualt már én is letöltöttem, de azonkívül, hogy látom benne a szivattyút, nem sok ötletet ad.
Burkolat le, cső ki, cső be burkolat vissza. Ez a hivatalos verzió. De ha jól emlékszem ha felborítod alulról kisebb kínlódás után kiszerelhető és ugyanígy vissza is. Ebben nem vagyok teljesen biztos, mert húsz éve nem láttam ilyet közelről.
Értem, köszönöm. Ergo, ha leveszem a burkolatot, egyből látom a szivattyút, ahonnan leveszem a csövet...gondolom bilincs fogja.
|
Bejelentkezés
Hirdetés |