Fórum témák
» Több friss téma |
Idézet: „Demrad hkd 224 sorstársak” Ez a jó kifejezés a "kazánra"!
Sziasztok!
Van egy Beretta Smart típusú kombikazánunk, és mostanában az a baja, hogy 2-3 óránként elfolyik a víz belőle. Nem tudom, hogy hova, megnéztem már az összes radiátort, egyik sem csöpög. Mindig utána kell engedni. Segítsetek kérlek!
A Smart széria, ugyanúgy mint a Ciao, Colibri, hajlamos a hőcserélő kilyukadására. Ez a hiba kombinálódik a tágtartály nyomásának eltűnésével, és akkor tényleg képes az általad leírtakat produkálni.
A kazánodat nézesd meg tapasztalt Beretta szervizessel, az már az égőtér szigetelés színéből látni fogja a vízszivárgást. A kazántest megforrasztására kevés esély van, bár már láttam speckó műhelyben eredményesen megforrasztottat................ Valószínű a csere.
Sziasztok!
Lehet hogy,tudtok itt is válaszolni nekem! Van egy FÉG C osztályú fali kazánom! Az a gondom hogy,felfűti a vizet 60-fokosra majd amikor kikapcsol tovább melegszik 80-fokra majd automatikusan letilt mindent/őrláng is/!Mi lehet az oka?Előre is köszönöm!András
A kazán hőtúlfutásának oka egyszerű:
elhanyagolt, tisztítatlan kazántest. Vagy ami talán még rosszabb: szakszerűtlenül karbantartott kazán.
Plusz szorul a gázarmatúra rudazata!
Elhanyagolt a kazánod!
Amikor a lakást vettük, senki nem mondta,hogy szemetet építettünk be és bocsi
Nem szemét, csak nem sikerült mindent lekoppintani a többi kazángyártótól.
Amúgy, ha optimális minden körülmény - évekig elmegy (akár) karbantartás nélkül is. Az elektródák brutálisak benne, egy gázégőnek is megfelelnének. A szivattyú-, ventillátor-, hőcserélő és a gázszelep általános, mint a kommerszekben. A váltószelep-, a hőcserélő-, vezérlőpanel fenomenális.
Sziasztok?
Van nálunk egy EOLO Star 24 kW-os kazán. Melegvíz használat után füstgáz presszosztát hibát jelez, de előfordult közben is. Mi lehet a gond, mit kéne ellenőrizni? Előre is köszi.
Szia!
Köszi a választ. Szét szedtem az egészet, kisavaztam, a biztonsági szeleppel lehetett a gond sztem. Kimostam, stb most nem folyik. Reggelig várok, hogy mi lesz, alá tettem egy vödröt, meglátjuk mi lesz. Viszont olyan gondom is van, hogy nem csinál meleg vizet. Elindul a víz, van is nyomás rendesen, olyan mintha begyulladna, de sztem nem. Bár mikor szét volt szedve akkor begyulladt. Most viszont, ha nem megy a fűtés, akkor nincs melegvíz. Ez mitől lehet?
Vízáramlásérzékelő csatlakozója a helyén van? Ha megengeded valahol a meleg vizet hallani a kazánban a kattanást ? Ez természetesen csak levett burkolat esetén hallható!
Sziasztok!
Olyan problémám lenne, hogy az Ariston gázkazánunk nem fűti fel a vizet. Ez mitől lehet? Előre is köszönöm.
Szia!
Én egészségileg érzem rosszul magam, ez szerinted mitől lehet? Sok válasz lehet rá, úgy mint a te kérdésedre. Jó lenne szűkíteni a hiba okát. Befizetted a gázszámlát, nincs kikötve a gáz, áram van, gázcsap a kazánnál nincs kizárva, milyen a kazán típusa, van víznyomás a fűtési rendszerben, szobai termosztát fel van kapcsolva, begyújt a kazán, vagy még addig sem jut el, megy a szivattyú? Milyen vizet nem fűt fel?
Persze hogy van áram és nincs kikötve, nem ez a baj. Termosztát is be van kapcsolva. Már írtam, hogy Ariston típusú. A fűtés működik, de a vizet, amibe fürdeni szeretnénk nem fűti fel.
Hallom, ahogy kattan a kazánban valami, mikor megnyitom a csapot, de a láng pár másodperc múlva elalszik.
Ariston 80 Ezer ft-tól a csillagos égig van. Ez nem a típusa, hanem a márkája. L'Oréal körömlakkból sem csak egyfajta van. Kéményes, turbós, vagy kondenzációs, tárolós, vagy átfolyós, új, vagy régi, stb.
Kombinált üzemű
23 kW névleges teljesítményű Ionizációs lángőrzésű Modulációs gázkészülék IPX4D elektromos védettségű Zárt égésterű, fali kombi, 23 kW névleges teljesítményű gázkészülék.
Így már tökéletes!
Fűtés közben tökéletesen üzemel a kazán? Csak a melegvíz készítéskor van baj? Ha igen a válasz: Milyen a csapoknál a HMV (használati meleg víz ) nyomása, mennyisége? Nem zúg, bugyog a kazán HMV készítésekor (forr a víz a kazánban)? Beindul, begyújt a gáz, nagy lángon, majd alacsonyan ég, végül elalszik a láng?-ha látható, hallható. Mikori a készülék, milyen kemény a víz? Lehet a hőcserélőd el van dugulva, esetleg a HMV érzékelő rossz. Vízszűrők tiszták?
Ha fel van rakva a fűtés, akkor kb. 2 percig rendes melegvíz jön, de csak akkor, ha alig nyitom ki a csapot és így épphogy csak csobog. Ha jobban kinyitom, hideg víz folyik.
Nem gyújt be a gáz, egy kattanást hallok (gondolom ez az lehet, amikor be akar kapcsolni). Kb. 7 éves a kazán és igen kemény a víz.
Vízszűrőkről állapotáról sajnos fogalmam sincs.
Szerintem akkor a Bitermikus hőcserélőd el van vízkövesedve ( ezt melegíti a gáz lángja ), és még lehetséges- ha a fűtés nem megy, csak a HMV csap nyitva- és nem gyújt be a kazán, nem nyit ki a gázszelep és nem gyullad be a gáz, hogy a HMV áramlás érzékelője rossz.
Köszönöm a segítségedet.
Még annyit szeretnék megkérdezni, hogy ha ezek közül valamelyik a baj, akkor kb. mennyibe kerül megjavítattni/kicseréltetni?
Szia!
Pontos árat nem tudok, főleg azért, mert piacgazdaságban élünk- javításra gondolok. Mindenki annyit mond, amennyit akar, fix árak nélkül- kivéve az alkatrészeket talán. Hőcserélő súlyos több tízezrek (50 E-től fölfelé ), de ha ki lehet savazó géppel tisztítani, akkor csak a munkadíj amibe fájni fog + vegyszer, kiszállás. Ez 20-30E ft szerintem. Áramlás érzékelőre úgy 10-15-re saccolok, de ez csak megérzés, árakban nem vagyok otthon. A leg veszélyesebb, ha a hőcserélőt cserélni kell, de ha átmegy a HMV víz rajta, és jó nyomással folyik ki a csapon, akkor azt nem kell cserélni, max savazni.
Sziasztok!
Még mindig ugyanaz a problémám, mint előtte, ezért fordulok hozzátok: Junkers Euroline fűtés után rendesen lekapcsol, majd ha rövid időn belül újra kellene indulnia, hibára áll! Már minden érzékelő ki van cserélve vagy át van nézve, de semmi hiba. Amit viszont észrevettem, hogy a hiba után 10-15 perccel (attól függ előtte mennyit ment) egy kattanás hallatszik és ha ezután újraindítom, akkor minden OK! Ha jól hallottam, akkor a gázszelep környékéről jön a hang. Van ott valami mágnes? Ti mire gondoltok?
A kicsikéd höcserélöje nagyon érzékeny a vizkövesedésre és a keményviz miatt ez eltömítette a höcserélöt. Sajnos kisavazni nagyon nehéz, szinte lehetetlen. Javasolnék egy gáznyomásmérést mielött bontani kezditek.
Milyen idös és volt-e már tisztítva a höcserélöje. A leírásod alapján biztonsági höméréklethatároló csinálhat hasonlót. A gázszelepben nincs semmi, ami ilyen hibát produkálhatna. Ha a kattanás elött reszetteled mit csinál? Ujraindításkor ki-be kapcsolod vagy reszetteled?
Szia. Nemsokára 10 éves a drága, viszont mi csak tavaly szeptember óta bitoroljuk. Nem hiszem, hogy valaha volt tisztítva a hőcserélője, de tavasszal ki lesz. A hőmérséklethatárolót már próbáltam, ki is volt vezetve az égéstérből, de az sem segített. Ha a kattanás előtt resettelem, akkor megy tovább a szivattyú, megszűnik a ledek villogása (hiba miatt), majd újból elkezdenek villogni. Ilyenkor jön a kikapcs. Majd egy idő múlva újraindítom és ok minden. A vezérlőpanelen lehet valami?
Segítséget kérnék, több problémám is van RENOVA C24E 9 éves kombikazánommal!
1. Zuhanyzáskor, ha a melegvíz csak kis mértékben van megnyitva, sok esetben egyszerűen egyszer csak eláll a melegvíz és csak pár perces várakozás után lehet újrabeindítani a melegvizet (a kazán nem kapcsol be vízmelegítéshez, kapja a jelet, de nem kapcsol be) 2. Sok esetben, ha a melegvíz nincs teljesen kinyitva, csak kicsit, akkor F1-re megy a kazán (ekkor is sokszor várni kell pár percet, hogy bekapcsoljon a melegvíz melegítéséhez) 3. Utóbbi időben F3 hibaüzenettel is leáll a kazán néha, persze itt legalább azután ha lemegy a hőfok, visszakapcsol 4. Kazánból alul néhány esetben csöpög a víz 5. Általános kérdésem pedig, ha cserélném a kazánt, akkor érdemes külön kazánt venni a melegvízhez és külön a fűtéshez? Illetve ezeket a problémákat megoldhatja egy Tüzelő automatika csere (70ezerért)? Előre is köszi a segítséget!
1. 2. kérdés: F1 lángvesztés:szennyezett, koszos az égőtálca, főleg ott, ahol az ionáram érzékelője van:tisztítás
vagy az ionáram érzékelő koszos- csiszoló papírral, gyertyakefével tisztítani 3. eltömődött a hőcserélő:tisztítás, savazás a belső csöveknél, külső lamelláknál tisztítás 4. tágulási tartályban nincs levegő- elment, vagy szakadt a membrán, nagy nyomás a rendszerben, biztonsági szelep szelepülése közé trutyi rakódott. 5. 2 külön kazán csak plusz költség, kivitelezésben, engedélyben, karbantartásban- igaz cserébe legalább van egy működő valamilyen rendszered, ha a másik meghal. Talán, ha tárolót szerelsz fel külön a HMV-nek (a kazánnak tudnia kell a tároló fűtést) Mondhatni nulla a valószínűsége annak, hogy a panel rossz!!!
Mivel a Te kazánod bitermikus hőcserélőjű, sok jót ne várj tőle.
A melegvízet teljesen ki kell nyítni. A többi választ briki írta. Ha kazán cserében gondolkodsz és anyagilag megteheted, válassz kondenzációs készüléket HMV tárolóval. Több helyen is tudsz egyidejűleg melegvizet "fakasztani"! Az már csak hab a tortán, ha napkollektorral kombinálod. |
Bejelentkezés
Hirdetés |