Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » LCD monitor probléma

Témaindító: Squall, idő: Aug 14, 2007
Témakörök:
Lapozás: OK   68 / 313
(#) albinolynx válasza albinolynx hozzászólására (») Márc 9, 2012 /

Nagy nehezen el tudtam olvasni a feliratot..

APM 4416 (mosfet ez is)
http://www.datasheetcatalog.org/datasheets2/15/152265_1.pdf

Ezek jók szerencsére az adatlap szerinti mérések után.
(#) geza22 hozzászólása Márc 10, 2012 /

Sziasztok
Acer 1706 monitor táp kondizva. Hiba a következő három Szin beállítási lehetőség van
Warm: itt lila a képernyő, Cool: itt olyan sötét, hogy szinte semmit se látni, user: majdnem jó csak túl sok a piros, és a fekete részek is halvány vörösen jelennek meg. Fényerő, kontraszt minden esetben maximumon. Amit érdekesnek tartok, hogy az osd kép az tökéletes.
Üdv: Géza
(#) geza22 hozzászólása Márc 10, 2012 /

Így néz ki egy régi fekete fehér film
Üdv

Kép jpg.JPG

(#) Attila3000 hozzászólása Márc 10, 2012 /

Sziasztok! a segítségeteket szeretném kérni
a monitorom egy samsung syncmaster 203b netezés közbe elment a kép róla csak fekete képernyő van illetve a bekapcsoló gomb világít utánna olvasgattam a neten és többen írták hogy vagy a táp vagy az inverter hibásodott meg szétszedtem az ip boardon
közvetlenül a két p610es ic mellett lévő kondenzátor elég jól meg volt puposodva ezt kicseréltem 820mikro F volt benne helyette 1000mikroF 25v 105C osat tettem illetve kicseréltem még a másik 2 820mikroF osat is 1000re a kérdésem az lenne hogy a monitor továbbra sem jó valoszinű hogy az inverter része ment tönkre ebbe szerintetek mit kellene kicserélni vagy minden alkatrészt cseréljek ki benne sajna oszcilloszkopom nincs csak digitális multiméterem
válaszotokat előre is köszönöm
kép a panelről::
http://kepfeltoltes.hu/120309/DSC02292_www.kepfeltoltes.hu_.jpg
(#) b-max válasza geza22 hozzászólására (») Márc 10, 2012 /

Kábelhiba ? Lehet a végzáró ellenállásokkal van valami gond ?
(#) geza22 válasza b-max hozzászólására (») Márc 11, 2012 /

No, ezt nem néztem, mivel teljesen le volt pukkanva csak a táp részel foglalkoztam.
(#) ColT hozzászólása Márc 11, 2012 /

Na most belefutottam a jóba...

Van egy Fujitsu E19-6 monitorom. Kijelzőt kellett benne cserélnem,egy L19-1 kijelzőjét kapta. Az E19 eredeti kijelzője egy LM19... volt, azt cseréltem az L19-ből származó HCD19... (ez Hannstar panel) -re.

Működik a monitor, de csak 1024x768-ig, 1280x1024 -ben (ami a kijelző felbontása lenne)a kép tetején van egy kb. 1 centis fekete sáv (nem a vezérlés hiányzik, hanem a kijelzőn jelenik meg lejjebb, alul ugyanennyit kilóg).

Mit lehet ezzel kezdeni? Valakinek van egy E19-hez való EEPROM tartalma? :S Az megoldhatná a dolgot?
(#) ColT válasza Attila3000 hozzászólására (») Márc 11, 2012 /

Hát ez inverter, de hogy mi, az nekem jó kérdés
Az iccfl.com -on utána tudsz nézni, hogy van-e hozzá, onnan egész emberi áron lehet rendelni, ha nagyon elakadsz.

A kijelzőn látni amúgy halványan a képet? Mert akkor inverter.
Samsungoknál néha van olyan is, hogy a proci folyamatos resetbe kerül, de olyankor megy a háttérvilágítás...
(#) ColT hozzászólása Márc 12, 2012 /

Bocs, Fujitsu-Siemens L19-1 monitorhoz való EEPROM tartalmakat keresek, mert az E19 vezérlésére kéne

Ha valaki tud adni, azt megköszönném.

Elektrotanyáról sajnos nem tudtam levadászni, állítólag ott fent van, de nem találom.
(#) Attila3000 válasza ColT hozzászólására (») Márc 12, 2012 /

nem látni a képet halványan sem háttérvilágítás nincs
kimérni hogyan tudnám esetleg nincs valami tipped
(#) ColT hozzászólása Márc 12, 2012 /

Ha rossz a cső, akkor is lekapcsol az inverter, ha nincs rajta, akkor is. Ha zárlatos a trafója, akkor is.

Ha van másik csöved, akkor azt rádugva, ki lehet találni, hogy rosszak-e a csövek. Esetleg a monitor csöveit másik inverterről hajtani.

FuSi L19 EEPROM tartalom valakinél?
(#) captain01 válasza Attila3000 hozzászólására (») Márc 13, 2012 /

Szia!
Az F301-es (zöld színű) biztosítékot nézted már a hűtő borda mellett?
(#) halasiakos hozzászólása Márc 13, 2012 /

Sziasztok! Adott egy Samsung 710N 17" lcd monitor. Az a problémája, hogy valamiért bekapcsolás után kb. 1-2 mp-ig van rajta kép, majd eltűnik, de a led továbbra is világt az elején. Kicseréltem a tápban az elkókat, de sajnos a hiba továbbra is jelentkezik. Arra viszont rájöttem, hogy a monitor működik, csak valamiért az inverter hal le benne 1-2 mp után, ha fény felé tartom, akkor látszódik halványan a kép, tehát az inverterrel van valami. Átforrasztgattam az egész panelon a gyanús forrasztásokat, kimértem az inverter részen lévő kerámia kondikat is, de egyik sem zárlatos. Mi lehet a probléma? Lehet ezt javítani? A másik kérdésem pedig az lenne, hogy van egy Videoseven S20PD 20" lcd monitorom is, ami egyáltalán nem működött. Kicseréltem benne az elkókat, el is indult, de van benne egy függőleges fehér hajszálvékony pixelcsík. Lehet ezzel kezdeni valamit, vagy csak a kijelzőcsere segítene?
(#) bbalazs_ válasza halasiakos hozzászólására (») Márc 13, 2012 /

Csikkal semmit, az kijelzohiba. Ha nyomogatod felul, megjelenhet tobb is, de el is tunhet.

Az inverterhibad inkabb csohiba, a negybol az egyik nem gyujt be, ezert letilt. De lehet cso oregedese miatt is.
Ki kell venni csoveket (altalaban kihuzhato a panelbol oldalra) es megnezni, melyik marad sotet. Ha egyik sem, akkor is valami tularam miatt nem mukodik tartosan. Szoval egy csovet legalabb ki kellene cserelni.
(#) Attila3000 válasza captain01 hozzászólására (») Márc 13, 2012 /

szia ! most néztem a biztosítékot kiderült hogy rossz
holnap kicserélem remélem a többi alkatrésszel már nem lesz probléma köszi a segítséget
(#) Attila3000 válasza captain01 hozzászólására (») Márc 14, 2012 /

Sziasztok! ma bementem két üzletbe is hogy megveszem az F301es biztosítékot konkrétan azt se tudták hogy miről van szó lenne egy olyan kérdésem hogy ennek esetleg van valami más neve is vagy esetleg honnan lehetne beszerezni válaszotokat előre is köszönöm
(#) zolika60 válasza Attila3000 hozzászólására (») Márc 14, 2012 /

NYÁK-ba ültethető biztosíték a neve. Az értékét talán feltüntették rajta. De ha foglalatot építesz a helyére tehetsz üvegcsövest is.
(#) b0077 hozzászólása Márc 14, 2012 /

Sziasztok! Van egy Fujitsu Siemens lcd monitorom, jó pár éves már. Pár hónapja jelentkezett az a probléma h egyszer csak ki-be kapcsolgatott. Volt szerelő ismerősömnél, kicseréltek benne 1-2 alkatrészt, de még most sem 100%os. Jelenleg a következő a probléma, bekapcsolás után 2x max. 3x kikapcsol majd egyből vissza, ezután megjavul (gondolom vmi bemelegszik). Ez nem is lenne nagyon zavaró, de nemrég vettem észre h a mellette lévő lcd tvmnek bezavar. Ha analóg(scart, rca) csatlakozón keresztül használom a tv-t akkor "hullámzik a kép" ma vettem észre h a mellette lévő erősítőnek is bezavar, elkezd zúgni. Ha kihúzom a monitort , tehát nem csak készenlétbe kapcsolom megszűnik minden probléma a tvn és az erősítőn is.
Vkinek vmi ötlete? Előre is köszi!
(#) ColT válasza b0077 hozzászólására (») Márc 14, 2012 /

Egy ilyet én is beszoptam, a szokásos táphiba után jónak tűnt, miután kicseréltem az összes kondit, de ez is újraindult bekapcsolás után... Ha rájöttök, mi baja, engem is érdekelne
(#) captain01 válasza Attila3000 hozzászólására (») Márc 14, 2012 /

Axiális biztosítéknak hívják, egyesek pikobiztinek becézik.
Üveg biztosítékkal is lehet helyettesíteni, csak be kell forrasztani neki egy foglalatot.
Egyébként 3A-es kell bele.
(#) mugab válasza ColT hozzászólására (») Márc 14, 2012 /

Én forrasztási hibára gyanakodnék, elsősorban a trafókivezetéseknél
(#) soos csaba hozzászólása Márc 14, 2012 /

Sziasztok, van egy LG flatron W1942S (19colos), és egy gnr Mr 17 E (17 colos) típusú monitorom, és a kettőből szeretnék csinálni egyet, legalábbis ha lehetséges. Az LG-vel az volt a probléma hogy meg volt halva az inverter része, de meg oldottam és most működik is, csak az volt a gond vele hogy a SCALER el halt benne teljesen. A gnr-el meg pont fordítva volt a helyzet, ott az alimentálás is és az inverter rész is el halt, a SCHALLER pedig jó. Na most az LG alimentálását+invertert (egy panelon van), össze kötöttem a gnr SCHALLER-ével, és működik is, csak az a baj hogy kb. 1 másodpercig, ugyanis a képernyő neonjait ki kapcsolja valamiért, meg jegyzem a gnr képernyőjét, használom a saját SCHALLER-jével. Ha viszont az LG képernyő neonját rá teszem a saját inverterjére a neonok mennek szépen. Hogy tudnám azt meg csinálni hogy a gnr képernyő neonjai működjenek az LG inverterjével?, vagyis mit kellene, vagy módosítsak rajta hogy működjön ez így nekem. Fel teszem az LG rajzát. Segítségeteket előre is köszönöm.
(#) bitfarago válasza b0077 hozzászólására (») Márc 14, 2012 /

üdv!
Nekem is volt egy hasonló hibám, azt úgy javítottam, hogy az inverter trafót cseréltem, és a táp panelen a nagyfesz trafót is cseréltem. próbáld meg ha van lehetőséged.
(#) b0077 válasza bitfarago hozzászólására (») Márc 14, 2012 /

Szia!
Az inverter trafó "zúg" is picit, vszinű akkor az lesz a hibás. Úgy tudnom, h nem egyszerű szerezni pont ugyan ilyen inverter trafót. Más típusúval gondolom nem helyettesíthető!?
(#) soos csaba hozzászólása Márc 15, 2012 /

Tud akkor valaki segíteni nekem?. Nagyon kellene nekem egy monitor most, ugyanis hiányában vagyok.
(#) ColT válasza soos csaba hozzászólására (») Márc 15, 2012 /

A LG inverteren nem lehet állítani a kimenti áramot? Bár rövidebb csövekkel szokott menni egy hosszabbhoz beállított inverter. (Megjegyzem fordítva is kéne mennie, csak egy idő után kinyírja a nagy áramfelvétel az invertert.)

A Fujitsukban levő FSP tápokon pl. szokott lenni jumper, amivel egy tartományban léehet állítani az áramkorlátot.

Annyit nézz még meg, hogy biztosan jó-e minden cső a GNR LCD-jében. Ha egy is rossz, akkor is le fog kapcsolni az inverter.
(#) soos csaba válasza ColT hozzászólására (») Márc 15, 2012 /

Szevasz, koszi a választ, és teszem fel ha minden cső jó akkor hol a probléma?
(#) ColT válasza soos csaba hozzászólására (») Márc 15, 2012 /

Akkor az inverter valamiér lekapcsol. Bizonyos átfolyó áram alatt és fölött kikapcsol, az egyik esetben zárlato hisz a csatlakozókon, a másik esetben úgy érzékeli, hogy nincs ott a cső.
(#) siljagen hozzászólása Márc 15, 2012 /

Sziasztok!
Van egy emax gyártmányú inverterem. 4 csövet hajt meg 2 áramkör közös vezérlő IC-vel.
kérdések:
-Ha a két áramkörben lévő trafó secunder tekercsének más az ellenállása abból következtethetek e arra hogy az egyik rossz?Vagy nem feltétlenül ugyanolyan az értékük.
-Ha az invertert terhelés nélkül táplálom meg lehet e belőle baj???
-A cső állapotát oszcilloszkópos mérésen kívül lehet e még másképp is megállapítani?

Minden segítséget előre is köszi!
(#) ColT válasza siljagen hozzászólására (») Márc 15, 2012 /

Az invertert nyuodtan táplálhatod cső nélkül, de a kimeneteken nem fogsz tudni feszt mérni (csak pár mp-ig), mert cső nélkül lekapcsol.

Ha a 2 trafó szekundereinek az ellenállása nagyon eltér, az nem jó. De ha csak pár ohm eltérés van, akkor valszeg rendben vannak.

Cső állapota : Dugd rá bármi más inverterre. Ha világít, akkor jó...
Következő: »»   68 / 313
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem