Fórum témák
» Több friss téma |
Köszönöm a gyors és kielégítő választ!
De a további értelmetlenségem és problémám fent áll! Jelenleg a : Bővebben: Link Erősítő elkészítésén ügyködöm! A problémám pedig az hogy akkor hogy tudnám a hangerőt változtatni?A számítógép menüjén kívül!--->(pl:számítógép hangfal) Ebben a topikban találtam egy előerősítő leírást,ami a TDA-2030-as végfokhoz lenne!(Csatoltam) (#34675) csiga123 Júl 30, 2006---től töltöttem le! Válaszotokat és segítségeteket előre is köszönöm! Tisztelettel:Ricsippi
Ha megépítenéd az előerősítőt, nem lennél vele előbbre. A hangerőt ugyanúgy nem tudnád szabályozni (gondolom, nem csatornánként, csavarhúzóval szeretnél bíbelődni). Erre a legegyszerűbb megoldás egy sztereó hangerő poti, amit a TDA-s végfok elé teszel. Az előerősítőre ez esetben semmi szükség.
Szia! Ha mindenáron előerőssítőt akarsz a 2030-as elé építsd meg az "Alkotó"által áttervezettet van benne hangerő szabályzó potméter és egy ballans azt hiszem ennél több nem is kell.A kapcsolást előrébb megtalálod.Nállam nagyon korrekten teszi a dolgát egy A osztályú elött.
sziasztok!
szeretnék építeni egy stereo előerősítőt. hangszínszabályzással. RCA be és kimenetet szeretnék, lehetőleg 12Vos legyen. ha egy nyáktervet linkelnétek, azt nagyon megköszönném. üdv. Bence
Sziasztok!
Van egy Daewoo Hc-6220X "házimozis" DVD-m 5.1 -es hangfalakkal. A gép hátulján ugyebár csak kimenetek vannak. Az előlapján viszont van 2db jack aljzat mikrofonnak és mindegyikhez van külön hangerőszabályzó poti is. A problémám a következő: Szeretném a számítógép hangját rákötni a házimozira. De a fent említett mikrofon bemeneten csak a rádióval együtt hajlandó szólni a mikrofonbemenetre kötött hang és az is elég rossz minőségben szól mintha valamelyik kondi is ki lenne benne mert olyan pattogós, szakadozós a hang, mint amikor a cd- lemezen kicsi fóliahibák, lyukak vannak és úgy ciripelve szól. Az egész cuccot szét akarom majd szedni és az összes elkót kicserélni, mert nem mai darab a masina, de akkor egyúttal ez a hangbemenet dolgot is jó lenne megoldani ha lehetséges. Esetleg van valakinek ötlete arra hogy hogyan lehetne erre a cuccra bemenetet varázsolni, még ha csak sztereót is. Mellékeltem a service manualját a gépnek amelyben az egész kapcs. rajz benne van. Ehhez szeretném a segítségeteket kérni. Üdv: Maddriver
Szia!
Azok a bemenetek a karaoke-funkcióhoz tartoznak, ezért "simán" nem használhatóak.
Szia!
Lehet hogy kissé laikus a megfogalmazás, de oda ahová a dvd olvasó hangja csatlakozik, oda nem lehet rácsatlakozni? ( lehet hogy rossz hasonlat, de annak idején a kazettás magnó olvasó fejének a helyére egy sztereó jack aljzatot forrasztottam és ebbe csatlakoztattam egy mp3 lejátszót. ) a megfelelő hangerő beállítása után tökéletesen megfelelt a célnak és nem is torzított. Itt nincsen valami hasonló megoldás?, esetleg a rádió helyére?
Sziasztok!
Mi a véleményetek erről az előerősítőről? Jó minőségű szép hangú ? Bővebben: Link Szól olyan szépen mint az OPA2134-el épített előerősítő?
Értem,köszi.
Nos nekem az-az előerősítő van megépítve amit linkeltem egy külön kis dobozba mint egy keverőpult.Erre az előerősítőre 2db sztereó erősítő van rákötve és szerencsére nincs semmi problémája. Az OPA 2134-es IC vel épített előerősítő is elbírna 2db sztereó erősítőt? Vagy akár többet is? Ám én az OPA2134 helyett OPA2107-es IC-vel helyettesíteném.Természetesen csak ha lehet. Ezt építeném meg: Bővebben: Link
Vagy OPA2132-vel tudom helyettesíteni az OPA2134-et.
Ezekből van itthon.
Kedves reloop!
Mivel nem volt .lay formátumú file, azért átrajzoltam ja meg kicsit átrendeztem a potik csatlakozásait mivel úgyis ki lesznek vezetve a házhoz. Szerintem jól sikerült, de megkérnélek nézd meg és véleményezd.
Köszönöm a gyors segitséget, meg a fáradtságot.
Szevasztok, előerősítőt még nem gyártottam de most úgy néz ki hogy kelleni fog, érdemes-e ezt utánaépíteni: Quad 33? Elkészítésében esetleg van-e valakinek tapasztalata?
Szia! A bonyolultsága miatt nem érdemes. Ma már elképesztően jó műveleti erősítők szerezhetők be, diszkrét alkatrészekkel esélytelen felvenni velük a versenyt.
Kösz a választ, a TDA az eléggé pocsékul szerepelt le. Akkor mivel próbálkozzak? lényeg hogy hasonló legyen a quad 33 hoz vagy akár a 22höz is ami igazság szerint csöves.
Sziasztok !
Adott lenne egy LM1036N IC hozzá egy NE5532P műv. és a kérdésem pedig az hogy nem ad magáról életjelet, mivel ez egy ismeretlen gyártású KIT így nem tudom beazonosítani a bekötési pontokat. Csak IC adattáblázatból és kapcsolási rajzokből következtettem vissza. Picit langyosodik. Annyit csinál ha rá / elveszem a tápját akkor picit zizzen a hangszóró semmi több.... Válaszokat köszi. Üdv. Tibi
Szia! A langyosodás jó jel, kell is neki. Itt nézz szét a képek között. Esetleg tegyél fel fotót.
Itt egy pár kép. Nem a legjobb minőség.
Meg van a doksija Küldöm valamilyen formában.
...Amúgy kell búgnia, ha csak simán az előerősítőt indítom be, ráteszek egy kishangszórót a bemenetét megérintem vagy rádugom a gépre? Semmi.... ezt nem értem.
Köszi a doksikat! Átnéztem amúgy teljesen ugyan ez, és be is kötöttem vettem bele 2 új IC-t, egy fokkal jobb már ad magáról életjelet de használhatatlan továbbra is. Zúg és ha valamelyik potit tekergetem hirtelen kopog, berreg és leoldja az erősítőt. Hang nem jön át rajta. Gyanakszom a 78L05-ös harmadik IC-re. Lehet most elugrok veszek egyet gyorsan valahonnan, hátha az megoldja.
Szívesen! A leírtakból arra következtetek, hogy nem használsz feszültségstabilizátort az előerősítő tápjában.
Igen, nem használok, viszont ma elmentem megvenni bele és az a helyzet hogy kicseréltem és ha ráadom a tápot akkor egyszerűen fogja magát és leold a koppanásgátló relé. Fordítva is próbáltam hogy előbb ráindítom a +12V-ot a koppanásgátlóra majd csak utánna kötöm rá az előerősítőt, de úgyis lecsekkolja. Szóval most megint meg nem értem mi lehet a probléma?
Nem lenne baj, ha 78L05-öt raknék be a 7812-es helyett?
Miért vannak bekeretezve pirossal 1-2 alkatrész?
A 78L05 a potméterek 5 (5,6)V-os stabil feszültségének kialakításához alkalmazandó. Az LM1036 táplálásához 12V szükséges.
A pirossal bekeretezett alkatrészek az általam javasolt módosításokat jelölik.
Szóval van a kistrafó ami szolgáltatja az egész erősítő segédfeszültségeit ami kíván +12 ill +18 Vdc-t. (relé, valamint további védelmek). Azt olvastam több topicba, hogy a 7812-IC-nek igazából több Volt kéne hogy leadja a stabil 12Voltot tehát kb +18V? Vagy kössem ezt is a koppanásgátló 12V-jára és így fogja táplálni az előerősítőt?
Nem értem. 18Voltból stabkockával csináljak az előerősítőnek vagyis az LM1036-nak 12Voltot hogy majd a stabilizált 12Voltból a kis 78L05 készítsen 5.6Voltot a potiknak? Ez az elgondolás helyes lenne? Vagy mindent egy kalap alatt a sima 12Vdcből kinyerhetem? (bocsi valamiért nem küldi el a hsz-mat.) |
Bejelentkezés
Hirdetés |