Fórum témák
» Több friss téma |
Szia!
Használhatsz óra IC-t is ( ChipCad RICOH termékei például ), aminél még kisebb fogyasztást érhetsz el, tud naptárat, szökőévet, riasztást és nem mellékes, hogy létezik beépített kvarccal ( ha jól tudom, bár még azt nem használtam!) és szoftveres pontosítási lehetőséggel ( nem a kvarchoz kötött trimmerkondit kell állítgatni!). A kommunikáció megvalósítása és az óra kezelése itt is szép programozási feladat lehet, ha az volt a célod ( bár biztos van a neten elérhető forrás!) ! Steve
Hali!
A PICCOLO projektre épülő próbálkozásaimat szeretném kiegészíteni PCF8353 óramodullal. Tudna valaki segíteni, vagy esetleg demó forráskódot közzétenni MLAB C-hez. Üdv.
Szia!
A Wand és a Propeller órákban ezt a típust használtam, csak assembly -ben. I2C szinten a kezelés benne van a forráscsomagokban.
Esetleg a Microchip RTC -t is lehet használni, Van benne kalibrációs lehetőség.
Üdv.
Köszi a gyors segítséget, hol is találom a forráscsomagokat?
Hali!
Köszi,de nálam a link a pwmtesztek.hex letöltésre mutat. Üdv.
Nem értem, kikerestettem a fórum motorjával, a képen még jó a neve, de a tartalma már más...
Akkor inkább itt keresd, benne van ebben is.
Bővebben: Link (Igaz, ez CCS- de hátha segít...)
Szia!
Idézet: „A Wand és a Propeller órákban ezt a típust használtam, csak assembly -ben.” Nem is igértem mást...
Szeretnék egy egyszerű EUSART szimulációt végrehajtani. MPLAB 8.66 18f14k50
Stimulus: Async, Pin/SFR: RCREG, Action: Direct Message, Comment/Message: 0x24 Fire és nem történik semmi. Kérlek segítsetek.
Szia!
Készíts egy szöveges állományt egy_állomány_neve néven, benne
Stimulus: Register Injection
Apply Debugger/Settings/Uart1 I/O Enable Uart1 I/O kipipálva, Rewind input kipipálva, Output Windows kiválsaztva. Ezek után fordítsd újra a programot, indítsd a szinulációt. Az Output ablak Sim Uart1 fülével válaszd ki a Uart ablakot. Itt láthatod, amit a programod küld. Sok sikert. Megfejtés: A program indítása után 2 másodperccel a szánjegy karakterek (0 .. 9) érkeznek egymás után közvetlenül.
Sziasztok .Azt szeretném meg kérdezni A 16F628 és a 16f628A közt mi a külőnbség komtabilisek egymással ?
Szia!
Majdnem kompatibilisek. Eltérés van a kódvédelem beállításában és a 16F628A nyomkövethető (meg olcsóbb).
Akor lehet azért nem tudom használni ez a progit mert Nekem 18f628a van nem látok semmit a képernyon
Szia!
Nem ezt mondtam. A forrás ugyan arra a hex állományra fordul 16F628 és 16F628A kontroller esetén. De nincs benne a koncigurációs regiszter beállítása. Ezt még be kell szerezni valahonnan.
Ez szeretném megcsinálni állitolag műkődik csak a világitás hiányzik meg ha jól emlékszem 5lábról a negativ LCDnél.
Be kellene szurni a program elejere ezt a par sor, lecserelve a jelenlegi processzormeghatarozast es a hozza tartozo include allomanyt. Ebben benne van a config is, tehat a hex tartalmazni fogja a beallitasokat.
Bekapcsoláskor semmit se látok az LCDn
az a godom hex be is megkaptam de ha ezt kovertálom hexre nem egyezik . a kettő. A tanyó és a relé az felejtős még csak egyforfül van a hején, optós triak lesz.
Át írtam de igyse látok semmit a kijelzőn
Melékelem a nyákot igy jobban átlátható a dolog.
Bocs ha hülyeséget kérdezek de beállítottad a kijelző kontrasztját?
Persze. Feltekertem hogy kockákat mutason onnan vissza mig behalványul .
Tetem a RA4 re egy elenálással kis 3mm ledet +5v kőzé be nem világit . Az érzékelő rajta van , a nyomógombok még nem . De igy is látnnom kéne kijelzést .
Szimulátorban megy a becsatolt firmware.
A RA4-re tegyél egy felhúzóellenállást mert nyitott nyelőelektródás és csak így működik.
ISIS-ben néztem konkrétan, de van pic simulátor ide is.
Valami nem kóser a nyákodon, mert a szenzor adatvonalára be van rajzolva egy lehúzó ellenállás is. Márpedig az nagyon nem kéne oda...
Eloszor is PCB-t csak kep formatumban tegyel fel, mert senki sem fog 10 nyaktervezot feltelepiteni, es ha nincs neki ez a fajta, akkor semmit se fog latni belole. A masodik dolog, hogy a Init_LCD szubrutinban csereld le a "callDelay125" sort "call Delay200" ra, mert a delay125 szubrutin 125 us ideju, es ez nem elegendo a LCD felallasahoz. A delay200 szubrutin 200 mS ideju, es ez mar elegendo a LCD feleledesehez. Ja meg annyi, hogy a DS1820, es a DS18B20 az emlekeim szerint nem egyforma, es talan mas a kiolvasasa. De ebben nem vagyok biztos.
|
Bejelentkezés
Hirdetés |