Fórum témák
» Több friss téma |
Az a pöcök maga az érintkező és az érintkezős végénrk oda kell állnia ahol a két réz lemez egymás felé van hajlítva.
Ezt a kis pöcköt egy pici rugó billegteti ide oda és a 3. rézcsikkal mindig érintkezésben van. Egyébként ez egy 300 ft-os tesco-s praktikeres kapcsoló ha jól látom lehet egyszerübb venni egy újat.
Szia! Ha jól látom ez egy váltókapcsoló.... minőségét ne firtassuk, ha megteheted vegyél újat
A 322 kép jobb és bal alsó pontja közé tedd be úgy hogy a "pöcök" hajlata lefelé mutasson így a két érintkező fém (más színű, pontszerű) egymás felé néz.... Azért valaki erősítsen meg ebben
Nincs ennek se semmi baja, csak nem kellett volna szétszedni. Viszont, ha nem szeded szét, akkor soha se tudod meg hogyan néz ki. Viszont a tudás mindig pénzbe is kerülhet...
Szia! A 22sz. képen levőbe beleteszed a kis lemezkét, pogácsával az érintkezők közé, hogy billegjen a középen felálló lemez-élen, majd ráteszed a felső részt, hogy a rúgó a billegő lemezkére kerüljön. Ez egy váltó kapcsoló.
Nem mondta, hogy ő akarná csinálni, csak érdeklődött mit hová. Szerintem ez nem baj.
Jól mondják a többiek, hogy kell összerakni, de vigyázzz nehogy úgy járj, mint az öreg bácsi.
40 évet dolgozott a hűtőgépgyárban, minden nap kihozott egy alkatrészt- panaszkodik a kocsmában, még sincs hűtője. Kérdik a többiek, ez hogy lehet? Mire ő: akár hányszor rakom össze, mindig TANK jön ki belőle.
Köszönöm a válaszokat. Vagyis így?
Azt hiszem a pöcköt fejjel lefelé fordítsd meg.
A pöcöknek himbálózni kell úgy, hogy hol a felső, hol az alsó érintkezőhöz zárjon a pöcök.
Vagyis így?
Ha így jó, akkor a következő kérdésem, hogy a fekete izét, hogy rakjam a fehér izébe? (Előző hozzászólásom 2. és 3. képe.)
Úgy hogy a rugó a himbi-limbi-ben legyen
Igen, úgy kell rakni.
Ahogy"dumboo" is mondja, a sötét szürke billenő lapon van egy fekete rúgós rész, annak kell billegetnie azt a pöcköt ami hol ide, hol oda zárja az áramkört. Próbáld azért a normális paraszt logikát használni, sok lehetőség nincs az összerakására. Legalább a szürke állomány munkára van késztetve, nem lustul el.
Az a sötét szürke billenő rész egyébként elválasztható a fehér részről. Lehet neked azért ment szét a kapcsolód, mert alapból a keretet ( fehér ) nem tudtad a szürke billenő részről leválasztani.
Ja megvan Arra rájöttem már, hogy hogy kell rátenni, csak nem tudtam, hogy az, hogy fog ott maradni. Most már rájöttem: a kapcsoló (fedelét) kellett rápattintani és az megtartja.
Na akkor következő kérdés: A vezetékeket, hova kössem be? Már túl vagyok min. 5 lámpakapcsoló bekötésen, de az egyik se ilyen volt. Volt rajtuk 2 rés, amibe benyomtam 1-1 vezetéket és kész. Ezen nem kevesebb, mint 8 rés van (ez újabb fajta kapcsoló, ideje modernizálni ). Lefényképeztem mindkét oldalát. A falból 2 egyforma vezeték lóg ki. Ja és, hogy fogom én ezt a falba rögzíteni? A 2 szélén van ilyen villa alakú fém pöcök, gondolom azokkal kéne valahogy kiékelni, de még nem jöttem rá, hogy pontosan, hogy. Szerk.: ja vagy talán mégis. Vegyem le a kapcsolót, amit most tettem vissza, lazítsam meg a csavart és a falban szorítsam meg, majd ott tegyem rá vissza a kapcsoló "gombot"?
Ha szétszedés és összerakás után sem tudod, ne is fogjál bele - szerintem..
Na, mertem volna fogadni, hogy a következő az lesz, hogy kell bekötni az ikyen szerkentyűt!
Ha csak két vezetéked van az a könnyebbik dolog... sima 1 sarkúnak kell kötni.... 1 lépés: Áramtalaníts! Az egyik vezeték jön (lehetőleg fázis) az "alsó" csavar alá, az amelyik egyedül van.... a másik a felső kettő közül az egyikbe (ha most van egy próbalámpád, megnézheted hogy melyikbe.. ha nincs az sem gond, válassz egyet, max meg kell forgatni a kapcsolót ha a lekapcs lesz a felkapcs Igen, azok a fém pöcköket meghúzva feszül bele a dobozba a szerelvény... viszont ha "új" fajta szerelénydobozod van, azon találsz 2 lyukat így akár 3-as reisserrel oda is csavarozhatod. NE felejts el, ezek nem bedugós rögzítésűek, minden meg kell húzni! De ne felejtsd el azt sem hogy mind végig feszültségmentesen! miután a helyére került vill felkapcs... és lőn világossság!
Könnyitek amelyik oldalon egy csavar van oda egy szál, a másik szál a meg maradt kettő közül bármelyikbe. ha még van kérdésed tedd fel nyugodtan válaszolni fog valaki rá. Csak így tovább.
Ne haragudj, de nagyon kezdő kérdéseid vannak. Ebből adódóan- hát mit is mondjak- félve adok tanácsot.
Áram alatt akarod bekötni? A 8 rés valójában 4 érintkező- lenne- de valójában egy bemenő, 2 elmenője van. Szakadás mérővel, ahol zárva van ( 2 ilyen állás lesz ) oda kell kötni a 2 vezetéket. Ha a kapcsoló fordítva ( lekapcsolt állapotban világít a lámpa) fordítsd meg a kapcsolót a dobozban. A " körmöt" a fehér keretben van kihagyva hely, ahová betéve a csavarhúzót ki tudod lazítani, beteszed a dobozba, és meghúzod.
Én is könnyítek
Ha úgy szereled be hogy az egy csavaros rész lesz alul akkor a másik vezetéket pont az egy csavaros fölöttibe tett és akkor tuti jól fog állni nem pedig fordítva.
Oké, kösz mindenkinek a választ, holnap világosban nekilátok. Kezdő kérdéseim vannak, de én ezt nem tanultam, valahogy neki kell látni Igyekszem nem elhalálozni közben.
A két csavar egyébként mire van? Milyen esetben kéne a másik csavaros helyet is kihasználni?
Ne, ne igyekezz elhalálozni, hanem feszültség-mentesíts szerelés előtt!
Le szoktam kapcsolni mindig a biztosítékot Amúgy ha csak a falból kilógó egyik vezetéket fogom meg feszültség alatt (nem fogok ilyet csinálni, csak érdekel), akkor nem csap meg az áram?
Ha szerencséd van, akkor azt fogod meg, ami a lámpához megy, nem azt miben mindig van fázis, akkor nem csap meg. De ne fogdosd
Nem fogom fogdosni Mekkorát csap amúgy egy ilyen? Csak megvan az esélye a szívmegállásnak, vagy garantált?
Jobb esetben csak az egyik fele ráz... de, ahogy "tomikapc" írja ne fogdosd
Több tényező is befolyásolja, tud bizsergető is lenni és azonnali szívmegállást is okozhat!
http://www.novill.hu/magazin-fooldal/elektromos-aram-elettani-hatasai Ez egy kis segédlet hogy megértsd!
Ha az élő, fázis vezetéket fogod meg, akkor sem rázhat meg, ha betartod a biztonsági előírásokat. Gumitalpú cipő ( száraz ), nem neki dőlni a falnak, másik kézzel nem fogni semmi mást, és nem engedni, hogy mások ( barátnő ) hozzád érjen. A vezetéket fogó kezed közben ne érjen semmi máshoz ( földelés, fal, stb )
Így az áram ( jól szigetelt vagy ) nem tud rajtad keresztül menni, és ezért semmit nem érzel. Ez azonban csak tapasztalt embereknek való, nem pedig kezdőknek.
Najó, azért nem kell ötleteket adni neki, mert még a végén kipróbálja és elpatkol.
Régi vicc:
"Villanyszerelő bal kezének egyik ujját szerelés közben dugja a s.ggébe!" Balkezeseknél természetszerűleg fordítva.
Nem is biztatni akartam, remélem lesz annyi esze, hogy nem próbálgatja magán, mert ez lehet az utolsó kapcsoló, amit felrakhat. "Amúgy a feszültség alatt, és a feszültség mentes vezeték is ugyan olyan, csak a tapintása más"- idézet más valakitől.
|
Bejelentkezés
Hirdetés |