Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Inverteres hegesztőtrafó
 
Témaindító: Gabi, idő: Aug 12, 2005
Lapozás: OK   268 / 563
(#) Ge Lee válasza szumma hozzászólására (») Ápr 4, 2012 /
 
Kevés pénzed csak akkor fog benne állni, ha magad építed. Ha a 160A-est találtad a legolcsóbbnak, akkor még nézelődj. A 80A-esek a legolcsóbbak, de többnyire azok is elég drágák, és a 80A az inkább elméleti maximum. Arra mondjuk elég hogy néha csinálj vele egy két varratot, másra nem is jó.
Ha viszont kallódik a fiókban régi TV sortrafó, rossz PC táp, esetleg elektróda fogó stb. akkor én inkább építenék.
(#) Tubi56 válasza szumma hozzászólására (») Ápr 4, 2012 /
 
a bekapcsolási időt nézd, ha gépet akarsz venni, hogy 100%-on mit tud! Egy 80-100A 100%-on bőven elég otthonra, hiszen azzal pengethetsz egész nap 2.5mm-es pálcával!
Egy ZXT-7 140A is jó ár érték-arányú gép, de még van a piacon sok más is!
(#) Ge Lee válasza Tubi56 hozzászólására (») Ápr 4, 2012 /
 
Roppant egyszerű. Mivel nyitóüzemű a szerkezet, a menetirányoknak meg kell egyezni (mivel a nyitásban folyó áramot figyeljük és szabályozzuk).
(#) Tubi56 válasza Ge Lee hozzászólására (») Ápr 4, 2012 /
 
így van, csak az orosznál megtévesztő a kezdő pont a nyilazáshoz képest. A színes az egyértelmű!

Nem mindenki tudja azt, amit te tudsz, többször is elő hozták ezt a kérdést te is tudod ezért is lett lerajzolva.
(#) Ge Lee válasza Tubi56 hozzászólására (») Ápr 4, 2012 /
 
Írjatok róla egy cikket, részletesen elmagyarázva a működést, kapcsolási rajzzal, nyáktervekkel, ábrákkal, fotókkal, építési és alkatrész beszerzési tanácsokkal és akkor az olvasónak is egyértelmű(bb) lesz.
(#) szumma válasza Ge Lee hozzászólására (») Ápr 4, 2012 /
 
A Straus 20-160A-es 30 ezer, a 10-100A-es 23 ezer. Sajnos nincs időm legyártani egy készüléket, mert most szeretném használni. Adnak hozzá mindent, csak nem tudom, hogy egyáltalán használható-e egy ilyen készülék.
(#) szumma válasza Tubi56 hozzászólására (») Ápr 4, 2012 /
 
Megnéztem a ZXT-7-et, szép darab, de nem szánok rá annyit. Elég nekem a hobbi kategória is...
(#) Ge Lee válasza szumma hozzászólására (») Ápr 4, 2012 /
 
Ha csak nagy ritkán kell összehegedűlni valamit, akkor vedd meg a 23 ezrest.
(#) szumma válasza Ge Lee hozzászólására (») Ápr 4, 2012 /
 
Azt írják az adatlapján, hogy működési ciklus 15% (ez a 100A-es), a 160-asnál 20%. Ez mit jelent?
(#) dara válasza Tubi56 hozzászólására (») Ápr 4, 2012 /
 
Szia TUBI56.Szerintem a kezdöknek,szkóp hiányában az a legjobb amit te ajánlottál még a kezdetekben,hogy ha nem jó az ív hangja,és nem olvad a pálca rendesen,meg kell fordítani az áramváltó tekecset.Még eleinte,szkóp hiányában,én is szivtam vele.Ha van szkóp,a jelalaknak,a szkópon,balrol jobbra kell emelkednie a helyes áram irányhoz.
(#) mpisti válasza szumma hozzászólására (») Ápr 4, 2012 /
 
Ez azt jelenti hogy 10 perces ciklust figyelembe véve a gép a 10 perces ciklus 20%-ban(160A-es gép), - azaz 2 percig használható a névleges teljesítményen, utána 8 perc pihentetés, bekapcsolt állapotban,hogy a ventilátor járjon. A 100A-es gépnél a terhelési idő 90másodperc, utána 8,5 perc pihentetés, szintén bekapcsolt ventilátorral. De ezt te úgy is értelmezheted, hogy 1 perces ciklusból a gépet 12 illetve 9 másodpercig terhelheted névleges terheléssel, utána az egy percből hátralevő idő pihentetés. Ha a gépet nem a névleges terhelésen(160A ill.100A)használod, hanem kisebb áramon, akkor az üzemidő/szünetidő arányosan változik. A géphez meg szokták adni a 100%-os Bi-hez tartozó terhelőáramot is. Ezen a terhelésen a gép folyamatosan üzemeltethető.
(#) szumma válasza mpisti hozzászólására (») Ápr 4, 2012 /
 
Köszönöm a segítséget!
(#) Temela válasza Ge Lee hozzászólására (») Ápr 4, 2012 /
 
Szia!
Bocsi, de megfogtál egy lényeget: elektroda fogó, testcsipesz, kábel, (s akár csatlakozó), na ezek, amik tényleg ritkán lapulnak a fiók mélyén és elég borsos az áruk- valami olyan, mint jó vendéglőben a kaja+ a felszolgálási díj külön! , hát számolni kell azzal is! :hide:
(#) Temela válasza szumma hozzászólására (») Ápr 4, 2012 /
 
Tulajdonképpen használható..., hacsak ennyi kell én kimondom! "hacsak kicsi hiányzik provident"!, he tényleg mutatóba van a gép, akkor bármi jó! - szerintem a bölcsebbek sem vitatják ezt...
(#) Ge Lee válasza Temela hozzászólására (») Ápr 4, 2012 /
 
Az a baj, hogy én mindig magamból indulok ki. Nekem volt vagy 30m munkakábelem, amit csak haza kellett vinnem, semmibe nem került. Elektródafogó meg volt a fater fiókjában 3db is. A doboz amibe beépítettem, az sem került semmibe. Ja, a hűtőbordákat is úgy bontottam, az sem került semmibe, csak alaposan kezet kellett mosnom utána.

Egyébként meg teljesen igazad van. :yes:
(#) erdgab válasza Tubi56 hozzászólására (») Ápr 4, 2012 /
 
Álly-álly,álljon meg a gyalogmenet,leszállok.Nincs ellentmondás a két rajz között! Az orosz rajz az áramirányokat az én rajzom a tekercselési irányokat mutatja.Tessék csak jobban megnézni kérem és az odaírtakat figyelembe venni.Egyébként Sanyi amit Te javasoltál az teljesen jó szisztéma,egyetértek veled és Dara Sanyi barátommal.
(#) Temela válasza Ge Lee hozzászólására (») Ápr 4, 2012 /
 
Kösz jól esett, mint egy pohár hideg sör
- csak hajlamosak vagyunk megfeledkezni a járulékos költségről.
- egy sztori: ismerősön felhív a vásárból: van egy hibás gép 11-12 k-ért, roszz kell-e?- hát izé, sok, meg nem is tudom, meg van, hát izé! Persze vezérhangya, észheztérés, visszahívás! Vedd meg, kell! Visszamegy: már nem annyi, meg kábel és stb nélkül, dúrca ,csezd meg! Tulaj rájött, hát mégis kell, akkor többet ér! Én is így gondoltam a fennt említett dolgok miatt. Nem lett hibás gép! -pedig a fórum miatt (na, meg a "bölcsek", akik eddig is adtak jó és hasznos tanácsot, remélem nem kell mindenkit felsorolnom, mert úgy is elcseszném!), alapján érzem úgy, hogy tudnám javítani...
- nem baj, ha magadból indulsz ki, csak a bölcsesség és az előjele legyen helyes, jószándékú
(#) Temela válasza erdgab hozzászólására (») Ápr 4, 2012 /
 
Nem "gyalogmenet", hanem nászmenet, mert f...sza van az új asszonynak!- ez elég nyomós érv! (legalábbis nekem!)
(#) erdgab válasza szumma hozzászólására (») Ápr 4, 2012 /
 
A 23 ezres géppel nem fogsz tudni még egy kapupántot sem felhegeszteni 2,5mm elektródával,hacsak közben egy sört el nem kortyolgatsz.Lehet,hogy tévedek és azóta jobbak lettek ezek a gépek,hát nem tudom,én láttam balkezes mozdulattal repülni egy ilyet egy volt kollégám jóvoltából,hogy dühét levezesse kifinomult cifra káromkodás közepette aztán használta az enyémet.
(#) erdgab válasza Temela hozzászólására (») Ápr 4, 2012 /
 
Mindegy,látom nálad sem akar összeérni a két szőrös,én is most értem haza az Ibitubai rabszolga telepről.
(#) Temela válasza erdgab hozzászólására (») Ápr 4, 2012 /
 
Bocs!
Van ebben számomra egy kis kihívás!
Anno emlitettem a STRAUS gépet ( persze igen kis rekóakcióval), most vissza köszön számomra. Akkor, azt állítottam tapasztalat útján, hogy a "kis tesó" tulajdonképpen nagy, csak nincs benne minden alkatrész!- elég FET és stb. pl. számodra ez az információ szerintem izgi...., persze, ha valaki ígyen gondolkodik, s barkácsol, tehát lehet érdekes az "occó" gép is :hide:
(#) Temela válasza erdgab hozzászólására (») Ápr 4, 2012 /
 
.... legalább nem komolytalankodunk...
(#) Temela válasza Temela hozzászólására (») Ápr 4, 2012 /
 
,persze ettől még nem tudom mi az az "Ibutai"
(#) Temela hozzászólása Ápr 4, 2012 /
 
Remélem a moderátorok sem nyeltek fapálcát, hiszen azért ennyi értelmeset és sok ismétlés nélkül mégsem lehet a MACI-ról dumcsizni, s az újító fejlődés jóval lassabb
(#) zoly15 válasza Temela hozzászólására (») Ápr 5, 2012 /
 
Annyira azért nem drága mulatság a testcsipesz, elektródafogó, és a csatlakozók, hanem inkább a kábel a húzós...
Én nem rég vetettem ezeket
És összesen 4E forintba fájt.. Elég jó áron hozzájutottam
(#) Ge Lee válasza zoly15 hozzászólására (») Ápr 5, 2012 /
 
Főleg akkor, ha túlzásba viszik. Láttam olyan házilag készített trafót, aminek a munkakábele 2cm átmérőjű volt, és ebből csak kb. 2mm volt a gumiszigetelés, a többi réz.
Amit általában használnak még az is vastag, az enyém egy 30kW-os áramátalakító tápkábeléből van. Ki akarták dobni, mert kicserélték újra (a külső gumiszigetelést megette a nap, de belül a 4 ér szigetelése még olyan mint új korában). Megmentettem...
(#) zoly15 válasza Ge Lee hozzászólására (») Ápr 5, 2012 /
 
Igen, megéri mindég körültekintőnek lenni, ki tudja mit lehet megmenteni
Ez a kábel is túlméretezett ami az elektródafogó és a csipeszhez van.. Elég lett volna 25mm2-es kábel, de nekem volt itthon 50mm2-es, így az került rá, legalább nem fog melegedni
(#) Tubi56 válasza zoly15 hozzászólására (») Ápr 5, 2012 /
 
Ha nincs más ezek is jók így igaz! De egy 100-as géphez a 10-es kábel is elég a nagyobbikhoz meg elég a 16-os, nekem is ezek vannak és semmi bajom velük, arról nem is beszélve, hogy nem mindegy milyen nehéz tartani a vastagabb kábelt, mert nehéz mint a disznó! 160 A felett kell a 25mm2 kábel!
(#) berobbantam válasza berobbantam hozzászólására (») Ápr 6, 2012 /
 
Helló
Nos lassan de biztosan elkészült a bemeneti folytó.Végül is nem a 2.es lett a befutó.Túl merev nem tetszett a tekercs0.7-es huzalt összetekertem 7 szálat.Ebböl ráfért 2x 7 menet a magra és közé ment a szigetelő lap is.Kapott egy kis teflont és csomagoltam lakkra várónak.
üdv
(#) Tubi56 válasza berobbantam hozzászólására (») Ápr 6, 2012 /
 
Egy lépéssel előrébb!
Következő: »»   268 / 563
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem