Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » LCD monitor probléma

Témaindító: Squall, idő: Aug 14, 2007
Témakörök:
Lapozás: OK   70 / 313
(#) Gabó hozzászólása Márc 24, 2012 /

Régebben írtam, hogy az lcd monitorom világítása 1 darabig villog (sztem ameddig be nem melegszik). Első körben a kondikat cseréltem a neon paneljén, nem segített. Vettem új csöveket (összeset cseréltem) de max anyi javulás lett, hogy rövidebb ideig villog. Továbbiakban mi lehet a baja? A tápja a monitornak különálló. Okozhatja ezis?
(#) didyman válasza Gabó hozzászólására (») Márc 24, 2012 /

Igen.
(#) Gabó válasza didyman hozzászólására (») Márc 25, 2012 /

Arra jutottam, hogy így új csövekkel kb 20-30mpig csinálja ezt. Csere előtt ez volt cirka 1-1,5percis. Akkor Köv körben megnézem a tápját.
(#) Brown válasza didyman hozzászólására (») Márc 25, 2012 /

Még mindig nem tudom melyik hozzászólásra gondolsz, mert a csíkos monitor az enyém volt!
(#) jozyt hozzászólása Márc 26, 2012 /

Helló Mindenki.
Olyan ügyben kéne valami instrukció, hogy adott egy ACER AL2416W monitor. A monitor jobb oldala lényegesen világosabb, mint a bal (ez az Ualakú csövek száraihoz esik), és egymás után lövi ki kb. 20 perces üzemóra utána feteket az inverteren, pedig már nagyobb amperesek, mint a gyáriak. Kapott másik háttérvilágítást, amiben egy cső nem ment, és egyből egyenletes a fényeloszlás, és nem fűtenek a fetek. Visszatettem az eredeti háttérvilágítást, azzal is ugyanez a helyzet. Tök mindegy hogy melyik csövet húzom le, a többi azonnal végig egyforma fényerőt kezd produkálni.
Merre induljak? Mi lehet a gond, ha valaki találkozott már ilyen dologgal... SMD biztik jó, az összes kondi cserélve az inverteren, egyik smd diófa is cserélve.
Köszi előre is.
(#) didyman válasza Brown hozzászólására (») Márc 26, 2012 /

A kérdező halmazban benne vagy, nem? A kérdéses hozzászólást linkeltem, mi a bonyodalom tárgya? Beszéljünk még erről, szükséges?
(#) didyman válasza jozyt hozzászólására (») Márc 26, 2012 /

U-alakú csövek? Szedd szét a kijelzőt és a csővégeket lesd meg, vagy egy cső nem üzemel, és annak vagy lerepedt a forrasztása, vagy simán tönkrement. Nem lesz az U-alakú.
(#) bbalazs_ válasza didyman hozzászólására (») Márc 26, 2012 /

En mar lattam u-alaku csovet, egy PSONE 5 collos kijelzoje mogott volt. Mondjuk a hossza max 12 coll volt minden kanyarjaval egyutt
(#) Saggitarius válasza smule hozzászólására (») Márc 26, 2012 /

A halozati tap FETjenek a labait ujraforrasztottad-e? A panel aljarolt keszult kepen gyanusan ugy nez ki, hogy a teljesitmenyfet egyik labanal szinte biztosan repedt a forrasztas (melegedo alkatreszeknel ez szokott elofordulni)
(#) didyman válasza bbalazs_ hozzászólására (») Márc 26, 2012 /

Van nekem is itthon, még olyan 6-7 éve vettem az Új EMO-féle börze melletti boltjukban, szerintem pont 5 coloshoz való reflektoros háttérvilágítás. Kompakt előtétről üzemel, ideális bejárati világítás .
(#) Brown válasza vizsgyi hozzászólására (») Márc 27, 2012 /

(#) Brown válasza didyman hozzászólására (») Márc 27, 2012 /

Idézet:
„"Itt keress megoldást
A monitor bekapcsolódik, képet ad egy pillanatig, majd elsötétül. Jelforrást rákapcsolva és belevilágítva kívülről halványan látható a kép."
Az inverter beépített védelme leold, amely lekapcsolja a háttérvilágítást.Ez csak ott járható, ahol réz a vezetősáv. A kérdezőnél csíkok nincsenek a szervizképernyőn, úgyhogy nem ez lesz a baja.”
" hozzászólásomra jössz ezzel
Idézet:
„"Ez csak ott járható, ahol réz a vezetősáv. A kérdezőnél csíkok nincsenek a szervizképernyőn, úgyhogy nem ez lesz a baja."”
a válasszal, utána jössz a kérdező halmaz szöveggel, meg a linkkel ami egy egész oldalra mutat amiben benne a csíkos monitor de az az enyém, nem a kérdezőé akinek válaszoltam, nagyon gyűjteni akarod a pontokat pedig nem válhatod készpénzre. Inkább írtad volna, egyszerűen azt, hogy a csíkos monitor hiba, szerinted cof panel hiba és akkor jár a piros tojás neked.
(#) didyman válasza zolika60 hozzászólására (») Márc 27, 2012 /

A monitorokban használt fénycsövek fényhasznosítása 60-90lm/W. Az ilyen szalagos LED-eké szintén 60lm/W körül mozog, valamint a színhőmérsékletük, spektrumuk tök más. Tekintettel arra, hogy a LED-ek nem körsugárzók, hanem eleve irányítottak, így mondjuk lehet spórolni némi energiát, de ezzel együtt általánosan olyan 30%-nál többet nem igazán lehet spórolni ezzel a fénycsövekhez képest, ha egyáltalán lehet spórolni, mert egy korszerűbb csőnél nem lesz jobb egy ilyen szalag. A direkt erre a célra gyártott szalagokhoz meg egyelőre nagyon nehézkesen jutunk hozzá kiskerben. A hűtés pedig gond, mert ha nincs jól elosztva a LED füzér, a pontszerűen nagyobb teljesítménydisszipáció deformálja, színezi a diffúzort, illetve csökkenti a fényerőt, élettartamot.
(#) didyman válasza Brown hozzászólására (») Márc 27, 2012 /

Az egész oldalra mutató linken a te hozzászólásod kerül fókuszba, kiemelt, piros szaggatott vonallal. A pontgyűjtős hülyeségedet és a húsvéti stílusodat meg otthon engedd meg, jó? Nem tudom, mi sérelem érte a lelkedet, ne haragudj érte, de nem akarok vele foglalkozni, szakmai választ kaptál, kezeld a helyén.
(#) zolika60 válasza didyman hozzászólására (») Márc 27, 2012 /

Arra gondoltam, hogy azért 30W-nyi világítás nem kell egy monitornak. Bár lehet, hogy tévedek.
(#) Brown válasza didyman hozzászólására (») Márc 27, 2012 /

Többször leírtam, de úgy látom szakmailag sem érted, amit linkeltél az én hibás monitorom, a hozzászólásom amire te válaszoltál nagylelkűen, hogy nem ez a hiba oka már nem erről szól, lemaradtál egy pár sorral és folyamatosan próbálod a magad nem igazát bozonyítani, ahelyett, hogy megírtad volna bocsi nem ehhez szólt.
(#) didyman válasza Brown hozzászólására (») Márc 27, 2012 /

Ha az én első válaszomtól kezdve (ami számodra nem tudom, miért fáj ennyire, de majd csak elmondod) elkattintok az előzményekhez, akkor a te kérdésedhez jutok a csíkos monitoroddal. Amire jött egy válasz, hogy lehet a kábel ludas, majd a te viszontválaszod, hogy nem, hanem ez és az a hiba, ez és az a megoldás rá. Ha most komolyan annyi a gondod, hogy az első válaszomban a kérdezőt említettem a te személyed helyett, akkor kérlek, bocsáss meg, hogy a kérdés-válasz lényegéhez nem kötődő személyi kérdésben nem voltam elég alapos és nem téged személyesítettelek meg első szám, második személyben.
(#) didyman válasza zolika60 hozzászólására (») Márc 27, 2012 /

Attól függ, mekkora monitor. Nagyságrendileg körülbelül helyben vagyunk, persze maximum fényerőn kevesen használnak monitort, tehát adott feladatra sokkal kisebb teljesítményű LED is elég lehet, de ezzel még nem spórolunk, hiszen a csöves verziót is lehet csökkentett fényerővel használni. Viszont a LED-es megoldás árát tekintve egy sokcsöves monitornál kezd alakulni a megtérülés, ha a képminőséggel nem kell annyit foglalkozni.
(#) sindroo hozzászólása Márc 27, 2012 /

Sziasztok!
Xerox XAP192i, Modell: 900 típusú monitor kapcsán kérem a segítségeteket.
Amint bemelegszik a készülék, a függőleges szinkron elcsúszik (az is inkább függőleges sávokban).
Ha ilyen "széteső" állapotban belépek az OSB menübe, annak megjelenítése tökéletes, míg a háttérben látható "PC kép" nem.
Belső táp kondenzátorainak cseréje nem hozott javulást, sem egy teljes hőlégfúvós átforrasztás. Sajnos szkóp, vagy más alkalmas műszer nem áll rendelkezésemre.
Tippet, szervíz infót kérek tőletek, vagy egyéb megoldáshoz vezető ötletet.
Kösz előre is.
(#) ColT hozzászólása Márc 30, 2012 /

Hello!

Táp gondom van egy monitorral...
Fujitsu C17-2 amúgy.

Tápban az elkók voltak elszállva, csere. Utána működik. Látszólag.

Néha azt mondja, hogy ő besokallt, és a power LED elkezd vibrálni. Kb 1Hz-el ütemesen pislog. Legutóbb működés közben lekapcsolt, és pislogott.

Mi tud ilyet csinálni? Ha kihúzom a 220-ból, folytatja a pislogást, szóval a 220 puffer jó, a kisfesz oldalon lehet valami. Cserélve lett benne minden elkó, a 220-as visszacsatolás is, valamint az egészet átforrasztottam (egy másik monitorban 3 napot szívtam egy kirohadt tekercslábbal )... De ötletem sincs, minek a hibája okozhat ilyet egy kapcsolóüzemű tápban, főleg ilyen esetlegesen. Ugyanis kb. 2 hetet ment a monitor elkócsere után...
(#) kadarist válasza ColT hozzászólására (») Márc 30, 2012 /

Szia!
Esetleg túlmelegedés, vagy valamilyen banális probléma, például vezetékzárlat nem lehet a hiba oka?
(#) ColT válasza kadarist hozzászólására (») Márc 30, 2012 /

Kábeles átvezetések rendben vannak. Túmelegedés nem hiszem, mert tegnap fél napot ment, ma meg 20 perc után lekapcsolt. Minden elkó új.
Az előbb addig-addig b****tattam, hogy elindult. Ment 5 percet, és pislogni kezdett.
Aztán kis pislogás után elindult, ment, majd pislog...

Valami döglődik, de mi tud ilyet okozni? :S

Gondolom, szét van szedve most is. A tápegység kimenetén hogy alakulnak a feszültségek a pislogáskor?
(#) ColT válasza kadarist hozzászólására (») Márc 30, 2012 /

Erre most hirtelen nem válaszolok, mert annyira azért nincs szétszedve
De kiterítem, és megnézem!

Akár még egy csatlakozó is lehet kontaktos.
(#) ColT válasza ColT hozzászólására (») Márc 30, 2012 /

Amióta megírtam akommentet, az asztalon van a monitor szétszedve, jelre kötve. Tökéletesen jó,még véletlenül sem pislogna a rohadék.
(#) Carter hozzászólása Ápr 2, 2012 /

Sziasztok!

Nekem egy AG Neovo F-17 LCD moncsival lenne problémám. A probléma az hogy időnként ki be kapcsolgat. Tehát nem a háttérvilágítás megy el, hanem maga a monitor kikapcsol. Az összes DIP elektrolit kondit már kicseréltem benne de a hiba nem szünt meg. Esetleg valakinek nincs ötlete mi lehet a gond?
(#) kotec hozzászólása Ápr 4, 2012 /

Üdv!

Amatőr hobbista vagyok és egy FS L7ZA monitorral küzdök. Amikor megkaptam se lép, se hang, se led. A tápon a púpos kondikat kicseréltem (nem kaptam Lesr-t). Most amikor megkapja a 220-at, a Led felvillan egy pillanatra és ennyi. 12V (11.58) és az 5V (5.25) elvileg stabilan megvan, de szerintem az inverterig nem jut el(nem tudom jó helyen mértem-e) .
(#) perköbüki válasza kotec hozzászólására (») Ápr 5, 2012 /

Ha ráteszed a vezérlő panelt, akkor is megtartja a feszeket?
Következő: »»   70 / 313
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem