Fórum témák
» Több friss téma |
Fórum » Bojler javítása, kérdések
de vajon mi? és mit tehetnénk ellene? ha hivunk bojler szerelőt, az tudja talán?
Milyen vízről üzemel a bojler? Hálózati, fúrt kút? A hideg vízen nem érezni ilyen szagot? Hogy tisztítjátok a bojlert? Kiengeditek a vizet, és kész, vagy valami vegyszerrel is kezelitek. Nem ártana lehet valami hypóval, vagy valami más vegyszerrel átmosatni a rendszert, bojlert. A bojler falán nem látni lerakódást? Szomszédoknál nem tapasztalható hasonló probléma? Hány fokra van állítva a vízhőfok?
Köszi, hogy reagáltál.
30 m-es fúrt kútrol van vizünk, a hideg teljesen szagmentes és tiszta. a tisztitásnál leengedjük a vizet és kiszedjük a vízkövet. egnaptól egy spec.adagolón keresztül klórmeszet adagolunk. a falon nem láttunk lerakódást, de majd megnézem mégegyszer. A szomszédoknak nincs vull.bojlerja, egyébként rendkivül kemény a vizünk, amikor bemérettük pont a felső határértéken volt. Te mit gondolsz, mi lehet ez? válaszokat előre is köszi
Sziasztok.
Most cseréltem bekötőcsövet a bojleren, és az a helyzet hogy amikor letekertem a biztonsági szelepről a csövet a képen jelzett oldalról (1.kép), akkor kiesett a lyukból egy ilyen alkatrész (2.kép). Ez azt jelenti hogy a biztonsági szelep már semmit sem ér, vagy milyen alkatrész ez ?
Nem ismerem fel ezt az alkatrészt, de szerintem nem a biztonsági szelep része. Ha tettél volna mellé egy vonalzót, vagy aprópénzt jobban látható volna a mérete.
"szulfid: a kén-hidrogén tartalomra utal, amelynek nagyon erős úgynevezett záptojás illata van."
Nekünk amikor fúrt kút volt, és hydrofor, az apám TRISÓ-t öntött a kútba mindig. Gondolom a meleg hatására kezd erős szaga lenni, ha a hideg vízen nem érezhető- bár nem vagyok kémikus. Az biztos, hogy a fúrt kút miatt ilyen, ha minden nap használatban van a bojler. Ezt azért mondom, mert ezen a topicon volt egy srác, neki is záptojás szagú volt a bojlerből kimenő víz, annyi különbséggel, hogy neki benne állt sokáig a víz, nem használták. Majd használat után, mikor volt már rendes vízcsere, vízelvét, megszűnt a szag. Nem tudom milyen gépet vettetek, de ha csak vízlágyító- sót kell beleönteni- akkor az csak ioncseréket csinál, nem a vegyületet szűri, tisztítja. Vízkő ellen nagyon jó, de másra nem igen- tudomásom szerint, de legalább nem lesz annyi vízkő. Gyanítom valamelyik vegyület, vagy baktérium okozza ezt a szagot.
Milyen állapotban van a biztonsági szeleped? Gondolom nem az 1-es képen szereplő állapotú. Miután leszedted a flexi csövet, a bojlerból a biztonsági szelepen át folyt ki víz? Elég ramaty állapotban van az az alkatrész, nekem sem rémlik, ilyen lenne benne. A bizt. szelepben van egy visszacsapó szelep- a jelzett irányodból belefújva megy a levegő, vissza irányba pedig nem. Ha nyomás alatt van a bojler, és nem csepeg belőle most levett flexinél a víz, akkor az benne van, és működik. A másik alkatrész pedig maga a biztonsági szelep gumimembránnal, rúgóval, de az nem tud azon a lyukon kiesni, ahol te jelzed- már csak a visszacsapó szelep miatt is. Tehát az nem abba való alkatrész.
Zolika60-nak igaza van, jó lenne tudni, mekkora az a valami. Milyen bekötőcső volt azelőtt? Flexi, vagy vascsővel fixen bekötve? Lehet valami régi szelep alkatrésze ez
Feletted egy üzenettel már tettem fel fotót hogy mekkora.
Amikor leszedtem a csövet folyt ki valamennyi víz (nem sok), és utána már csak csöpögött. A képen láthatod milyen a bekötőcső. Az előző is ilyen volt, csak kicsit vastagabb.
Lehet UFÓ-k rakták bele. Fogalmam sincs mi lehet, és a flexi csövön sem tud átmenni. Passzolom.
De ha így is működik, akkor semmi gond.
Sajnos így sem ismerem fel, de továbbra sem emlékeztet biztonsági szelep alkatrészre. Viszont látom elég vízköves már a szelep, a cseréje nem árthat.
köszi a választ megnézem a trisó mit csinál. Baktérium nem lehet, mert a bevizsgálásnál bakt.mentes volt. ez tavaly történt, egyébként 80 l-es Hajdu bojlerünk van.
Milyen vegyületre gondolsz?
Szia!
Nem vagyok vegyész, így fenntartásokkal fogadd a hozzászólásom. A trisót vízlágyításnak rakta az apám bele, ha jól tudom. Nem ártana egy vegyésszel beszélned, esetleg újra bevizsgálni a vizet. Tavaj, az tavaj volt. Azóta sok minden változhatott a környezetedben, derítőből is szivattyúzhatnak ki vizet, esetleg rossz szigetelés miatt elszivárog a fekália, stb. A vízjárat is ki tudja, min vezet keresztül- gyár, szeméttelep, stb. Sajnos tuti tippel nem tudok szolgálni. Normál esetben nem lenne szabad ilyen szagnak lenni, legfeljebb vasas, sárgás, arzénes, stb víznek. Végső próbának próbáljátok kifertőtleníteni a bojler belsejét, hátha abba telepedett meg valami, ami a hő hatására ilyen szagot áraszt- de ez is csak laikus tanács, próba szerencse alapon. Ha megvan a hiba forrása, jelezz vissza, hogy mások is tanuljanak belőle- és én is.
Sziasztok!
Új vagyok ezen az oldalon. Remélem tudtok segíteni nekem. Nem régibben észre vettem, hogy áll az éjszakai (boyler )villanyórám számlálója. 3 éve. *
Üdv!
Van egy Hajdú z120ek-1 villanybojerünk aminek a hőfokszabályzójában valami biztonsági "megszakító" időnként lekapcsol. Elég bosszantó, hogy mindég szét kell szedni a bojlert a visszakapcsoláshoz. Van valakinek valami ötlete, hogy miért kapcsol le és, hogy hogyan lehet orvosolni ezt a "hibát"?
Szia, valószínűleg elromlott a hőfokszabályzó, azért old le a hőkioldó. Csere, de szerintem érdemes volna kitakarítani a bojler belsejét is.András
Ha innen elolvasod elég rendesen ki van tárgyalva a téma:Bővebben: Link
Egy 4 hónapos szerkezetről van szó.
Szerintem a hőfokszabályzó nem rossz, mert ha kiszedem az egészet, forró (de nem forrásban lévő) vízbe teszem lekapcsol, ha kiveszem visszakapcsol 1-2 másodpercen belül. Nekem nem 1-2 óra hanem 1-2 hét után kapcsol ki.
Akkor próbáld meg a víz hőfokát lentebb venni, hátha azon a határon van, ahol a hőkioldó- még ha nem is azt mutatja.
Akkor valószínűleg vízköves, ahogy lentebb is írtam. Azt gondolom nem nézted. A fűtőbetét és az érzékelők közötti tér tele van vízkővel és hamar túlmelegíti őket. A hókapcsolóé többnyire feljebb van, így az jobban hűl a víztől, tehát marad a hőkioldó.
Szia! A 4 hónap nem biztos hogy kevés a vízkőnek, bár valóban nem indokolná. Viszont ha 4 hónapos a készülék, és újonnan lett vásárolva, akkor abban már valószínűleg az újabbik, mindent egyben típusú hőfokszabályzó van, azt pedig egyben kell cserélni. Nem nagy összeg, kiköt, kihúz- boltba el, mert több méret is van belőle. Esetleg érdemes a garanciát megkérdezni, bár sok sikerre ne számíts. András
Így van ahogy írtad. Minden egyben. A garanciával annyi probléma van, hogy anyámék eltüntették és sajnos nem lett érvényesítve. 3 hónap után már szerintem nem lehet érvényesíteni.
Ez szerintem a szelep visszacsapó szeleptányérja! A szerepe pedig az, hogy nem engedi a meleg vizet visszakeveredni a hideg vízbe. Ha belenézel a szelep közepébe és átlátsz rajta, akkor az kuka. A kombinált biztonsági szelep áll egy visszacsapó szelepből és egy rugóterhelésű biztonsági szelepből. A működése: a hidegvíz fűtése térfogat növekedéssel jár magyarul zárt térben elkezd emelkedni a nyomása, esetünkben lezár a szelep visszacsapó része megakadályozva a hidegvízbe való visszaáramlást és mikor a nyomás eléri a 6 Bar-t, kezd nyitni a rugóterhelésű biztonsági szelep, mely elereszti a további plusznyomást. Egyes esetekben pont azért kell a nyomáscsökkentő szelep a bojler elé, mert ha a hálózati nyomás meghaladja a 6 Bar-t akkor a biztonsági szelep azt elvezetné, magyarul folyamatosan eresztene.
Sziasztok szeretnék érdeklődni,hogy miért csöpög a alaplap alatt lévő lyukakból 2db lyuk van ott vagyis nem is lyuk inkább csak be mélyedés nem tudok rá jönni ,hogy annak mi a szerepe az alaplap alatt párhuzamosan van a kapcsoló és a be táp kábel felett. 80l hajdú bojler, de csak akkor csöpög amikor fel fűtötte a vizet .Most vízköveztem ki szilikon tömítést is cseréltem a fűtő szálnál is . Nem értem ,hogy ilyenkor mi van . Előre is köszönöm a segítséget.
Próbálj meg képet feltenni róla, mert én így elsőre a fűtőszálnál vagy az anódnál gondolnék csöpögést, vagy legrosszabb esetben a hőérzékelő csövénél.
Szia nekem is pont ugyan ez a problémám büdös a meleg vizem nem tudom mi okból a szomszédok -nál semmi gond te rájöttél már mi-lehet a baj ?
sziasztok kérdésem lenne mindenkihez aki tud valahogy segíteni 5honapja vetem egy jó állapotban levő használt hajdú villany bojlert és kb. egy hónapja vetünk észre hogy büdös a meleg víz záp tojás szagú levetünk a bojlert ki takarittotúnk fertőtlenítünk és kb két nap után ugyan olyan büdös lett a meleg víz víz műnek irtunk és aszt válaszolták hogy az unió szabályainak meg felel az ivó víz és a házon belüli víz hálózat karbantartása a tulaj feladata aszt hozzá kel tennem hogy a szomszédoknál semmi probléma nincs a vizel nem tudom mihez kezdjek kérem aki tud segítsenek
|
Bejelentkezés
Hirdetés |