Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Bojler javítása, kérdések
 
Témaindító: lift, idő: Feb 22, 2007
Lapozás: OK   38 / 132
(#) zsazsu hozzászólása Ápr 19, 2012 /
 
de vajon mi? és mit tehetnénk ellene? ha hivunk bojler szerelőt, az tudja talán?
(#) briki válasza zsazsu hozzászólására (») Ápr 19, 2012 /
 
Milyen vízről üzemel a bojler? Hálózati, fúrt kút? A hideg vízen nem érezni ilyen szagot? Hogy tisztítjátok a bojlert? Kiengeditek a vizet, és kész, vagy valami vegyszerrel is kezelitek. Nem ártana lehet valami hypóval, vagy valami más vegyszerrel átmosatni a rendszert, bojlert. A bojler falán nem látni lerakódást? Szomszédoknál nem tapasztalható hasonló probléma? Hány fokra van állítva a vízhőfok?
(#) zsazsu válasza briki hozzászólására (») Ápr 20, 2012 /
 
Köszi, hogy reagáltál.
30 m-es fúrt kútrol van vizünk, a hideg teljesen szagmentes és tiszta.
a tisztitásnál leengedjük a vizet és kiszedjük a vízkövet.
egnaptól egy spec.adagolón keresztül klórmeszet adagolunk. a falon nem láttunk lerakódást, de majd megnézem mégegyszer. A szomszédoknak nincs vull.bojlerja, egyébként rendkivül kemény a vizünk, amikor bemérettük pont a felső határértéken volt.
Te mit gondolsz, mi lehet ez? válaszokat előre is köszi
(#) Ronin hozzászólása Ápr 20, 2012 /
 
Sziasztok.

Most cseréltem bekötőcsövet a bojleren, és az a helyzet hogy amikor letekertem a biztonsági szelepről a csövet a képen jelzett oldalról (1.kép), akkor kiesett a lyukból egy ilyen alkatrész (2.kép).
Ez azt jelenti hogy a biztonsági szelep már semmit sem ér, vagy milyen alkatrész ez ?
(#) zolika60 válasza Ronin hozzászólására (») Ápr 20, 2012 /
 
Nem ismerem fel ezt az alkatrészt, de szerintem nem a biztonsági szelep része. Ha tettél volna mellé egy vonalzót, vagy aprópénzt jobban látható volna a mérete.
(#) briki válasza zsazsu hozzászólására (») Ápr 20, 2012 /
 
"szulfid: a kén-hidrogén tartalomra utal, amelynek nagyon erős úgynevezett záptojás illata van."
Nekünk amikor fúrt kút volt, és hydrofor, az apám TRISÓ-t öntött a kútba mindig. Gondolom a meleg hatására kezd erős szaga lenni, ha a hideg vízen nem érezhető- bár nem vagyok kémikus. Az biztos, hogy a fúrt kút miatt ilyen, ha minden nap használatban van a bojler. Ezt azért mondom, mert ezen a topicon volt egy srác, neki is záptojás szagú volt a bojlerből kimenő víz, annyi különbséggel, hogy neki benne állt sokáig a víz, nem használták. Majd használat után, mikor volt már rendes vízcsere, vízelvét, megszűnt a szag. Nem tudom milyen gépet vettetek, de ha csak vízlágyító- sót kell beleönteni- akkor az csak ioncseréket csinál, nem a vegyületet szűri, tisztítja. Vízkő ellen nagyon jó, de másra nem igen- tudomásom szerint, de legalább nem lesz annyi vízkő.
Gyanítom valamelyik vegyület, vagy baktérium okozza ezt a szagot.
(#) Ronin válasza zolika60 hozzászólására (») Ápr 20, 2012 /
 
Parancsolj.

PICT.JPG
    
(#) briki válasza Ronin hozzászólására (») Ápr 20, 2012 /
 
Milyen állapotban van a biztonsági szeleped? Gondolom nem az 1-es képen szereplő állapotú. Miután leszedted a flexi csövet, a bojlerból a biztonsági szelepen át folyt ki víz? Elég ramaty állapotban van az az alkatrész, nekem sem rémlik, ilyen lenne benne. A bizt. szelepben van egy visszacsapó szelep- a jelzett irányodból belefújva megy a levegő, vissza irányba pedig nem. Ha nyomás alatt van a bojler, és nem csepeg belőle most levett flexinél a víz, akkor az benne van, és működik. A másik alkatrész pedig maga a biztonsági szelep gumimembránnal, rúgóval, de az nem tud azon a lyukon kiesni, ahol te jelzed- már csak a visszacsapó szelep miatt is. Tehát az nem abba való alkatrész.
Zolika60-nak igaza van, jó lenne tudni, mekkora az a valami.
Milyen bekötőcső volt azelőtt? Flexi, vagy vascsővel fixen bekötve?
Lehet valami régi szelep alkatrésze ez
(#) Ronin válasza briki hozzászólására (») Ápr 20, 2012 /
 
Feletted egy üzenettel már tettem fel fotót hogy mekkora.
Amikor leszedtem a csövet folyt ki valamennyi víz (nem sok), és utána már csak csöpögött.
A képen láthatod milyen a bekötőcső. Az előző is ilyen volt, csak kicsit vastagabb.

PICT.jpg
    
(#) briki válasza Ronin hozzászólására (») Ápr 20, 2012 /
 
Lehet UFÓ-k rakták bele. Fogalmam sincs mi lehet, és a flexi csövön sem tud átmenni. Passzolom.
De ha így is működik, akkor semmi gond.
(#) zolika60 válasza Ronin hozzászólására (») Ápr 20, 2012 /
 
Sajnos így sem ismerem fel, de továbbra sem emlékeztet biztonsági szelep alkatrészre. Viszont látom elég vízköves már a szelep, a cseréje nem árthat.
(#) zsazsu válasza briki hozzászólására (») Ápr 20, 2012 /
 
köszi a választ megnézem a trisó mit csinál. Baktérium nem lehet, mert a bevizsgálásnál bakt.mentes volt. ez tavaly történt, egyébként 80 l-es Hajdu bojlerünk van.
Milyen vegyületre gondolsz?
(#) Ronin hozzászólása Ápr 20, 2012 /
 
Köszönöm a válaszokat.
(#) briki válasza zsazsu hozzászólására (») Ápr 20, 2012 /
 
Szia!
Nem vagyok vegyész, így fenntartásokkal fogadd a hozzászólásom. A trisót vízlágyításnak rakta az apám bele, ha jól tudom.
Nem ártana egy vegyésszel beszélned, esetleg újra bevizsgálni a vizet. Tavaj, az tavaj volt. Azóta sok minden változhatott a környezetedben, derítőből is szivattyúzhatnak ki vizet, esetleg rossz szigetelés miatt elszivárog a fekália, stb. A vízjárat is ki tudja, min vezet keresztül- gyár, szeméttelep, stb.
Sajnos tuti tippel nem tudok szolgálni. Normál esetben nem lenne szabad ilyen szagnak lenni, legfeljebb vasas, sárgás, arzénes, stb víznek.
Végső próbának próbáljátok kifertőtleníteni a bojler belsejét, hátha abba telepedett meg valami, ami a hő hatására ilyen szagot áraszt- de ez is csak laikus tanács, próba szerencse alapon.
Ha megvan a hiba forrása, jelezz vissza, hogy mások is tanuljanak belőle- és én is.
(#) zsazsu válasza briki hozzászólására (») Ápr 20, 2012 /
 
Köszi, feltétlenül jelezni fogok.
(#) csab1984 hozzászólása Ápr 24, 2012 /
 
Sziasztok!

Új vagyok ezen az oldalon. Remélem tudtok segíteni nekem.
Nem régibben észre vettem, hogy áll az éjszakai (boyler )villanyórám számlálója. 3 éve.
*
(#) buburobi hozzászólása Ápr 25, 2012 /
 
Üdv!
Van egy Hajdú z120ek-1 villanybojerünk aminek a hőfokszabályzójában valami biztonsági "megszakító" időnként lekapcsol. Elég bosszantó, hogy mindég szét kell szedni a bojlert a visszakapcsoláshoz. Van valakinek valami ötlete, hogy miért kapcsol le és, hogy hogyan lehet orvosolni ezt a "hibát"?
(#) SzAndras00 válasza buburobi hozzászólására (») Ápr 25, 2012 /
 
Szia, valószínűleg elromlott a hőfokszabályzó, azért old le a hőkioldó. Csere, de szerintem érdemes volna kitakarítani a bojler belsejét is.András
(#) zolika60 válasza buburobi hozzászólására (») Ápr 25, 2012 /
 
Ha innen elolvasod elég rendesen ki van tárgyalva a téma:Bővebben: Link
(#) buburobi válasza SzAndras00 hozzászólására (») Ápr 25, 2012 /
 
Egy 4 hónapos szerkezetről van szó.
(#) buburobi válasza zolika60 hozzászólására (») Ápr 25, 2012 /
 
Szerintem a hőfokszabályzó nem rossz, mert ha kiszedem az egészet, forró (de nem forrásban lévő) vízbe teszem lekapcsol, ha kiveszem visszakapcsol 1-2 másodpercen belül. Nekem nem 1-2 óra hanem 1-2 hét után kapcsol ki.
(#) briki válasza buburobi hozzászólására (») Ápr 25, 2012 /
 
Akkor próbáld meg a víz hőfokát lentebb venni, hátha azon a határon van, ahol a hőkioldó- még ha nem is azt mutatja.
(#) zolika60 válasza buburobi hozzászólására (») Ápr 26, 2012 /
 
Akkor valószínűleg vízköves, ahogy lentebb is írtam. Azt gondolom nem nézted. A fűtőbetét és az érzékelők közötti tér tele van vízkővel és hamar túlmelegíti őket. A hókapcsolóé többnyire feljebb van, így az jobban hűl a víztől, tehát marad a hőkioldó.
(#) SzAndras00 válasza buburobi hozzászólására (») Ápr 26, 2012 /
 
Szia! A 4 hónap nem biztos hogy kevés a vízkőnek, bár valóban nem indokolná. Viszont ha 4 hónapos a készülék, és újonnan lett vásárolva, akkor abban már valószínűleg az újabbik, mindent egyben típusú hőfokszabályzó van, azt pedig egyben kell cserélni. Nem nagy összeg, kiköt, kihúz- boltba el, mert több méret is van belőle. Esetleg érdemes a garanciát megkérdezni, bár sok sikerre ne számíts. András
(#) buburobi válasza SzAndras00 hozzászólására (») Ápr 26, 2012 /
 
Így van ahogy írtad. Minden egyben. A garanciával annyi probléma van, hogy anyámék eltüntették és sajnos nem lett érvényesítve. 3 hónap után már szerintem nem lehet érvényesíteni.
(#) Taki33 válasza Ronin hozzászólására (») Ápr 26, 2012 / 1
 
Ez szerintem a szelep visszacsapó szeleptányérja! A szerepe pedig az, hogy nem engedi a meleg vizet visszakeveredni a hideg vízbe. Ha belenézel a szelep közepébe és átlátsz rajta, akkor az kuka. A kombinált biztonsági szelep áll egy visszacsapó szelepből és egy rugóterhelésű biztonsági szelepből. A működése: a hidegvíz fűtése térfogat növekedéssel jár magyarul zárt térben elkezd emelkedni a nyomása, esetünkben lezár a szelep visszacsapó része megakadályozva a hidegvízbe való visszaáramlást és mikor a nyomás eléri a 6 Bar-t, kezd nyitni a rugóterhelésű biztonsági szelep, mely elereszti a további plusznyomást. Egyes esetekben pont azért kell a nyomáscsökkentő szelep a bojler elé, mert ha a hálózati nyomás meghaladja a 6 Bar-t akkor a biztonsági szelep azt elvezetné, magyarul folyamatosan eresztene.
(#) pufi80 hozzászólása Máj 3, 2012 /
 
Sziasztok szeretnék érdeklődni,hogy miért csöpög a alaplap alatt lévő lyukakból 2db lyuk van ott vagyis nem is lyuk inkább csak be mélyedés nem tudok rá jönni ,hogy annak mi a szerepe az alaplap alatt párhuzamosan van a kapcsoló és a be táp kábel felett. 80l hajdú bojler, de csak akkor csöpög amikor fel fűtötte a vizet .Most vízköveztem ki szilikon tömítést is cseréltem a fűtő szálnál is . Nem értem ,hogy ilyenkor mi van . Előre is köszönöm a segítséget.
(#) mugab válasza pufi80 hozzászólására (») Máj 3, 2012 /
 
Próbálj meg képet feltenni róla, mert én így elsőre a fűtőszálnál vagy az anódnál gondolnék csöpögést, vagy legrosszabb esetben a hőérzékelő csövénél.
(#) rigacs válasza steven.first hozzászólására (») Máj 7, 2012 /
 
Szia nekem is pont ugyan ez a problémám büdös a meleg vizem nem tudom mi okból a szomszédok -nál semmi gond te rájöttél már mi-lehet a baj ?
(#) rigacs hozzászólása Máj 8, 2012 /
 
sziasztok kérdésem lenne mindenkihez aki tud valahogy segíteni 5honapja vetem egy jó állapotban levő használt hajdú villany bojlert és kb. egy hónapja vetünk észre hogy büdös a meleg víz záp tojás szagú levetünk a bojlert ki takarittotúnk fertőtlenítünk és kb két nap után ugyan olyan büdös lett a meleg víz víz műnek irtunk és aszt válaszolták hogy az unió szabályainak meg felel az ivó víz és a házon belüli víz hálózat karbantartása a tulaj feladata aszt hozzá kel tennem hogy a szomszédoknál semmi probléma nincs a vizel nem tudom mihez kezdjek kérem aki tud segítsenek
Következő: »»   38 / 132
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem