Fórum témák
» Több friss téma |
Mielőtt kérdezel, a következő két dolgot ellenőrizd!
I. A helyes tápfeszültségek megléte.
II. A kimeneten van-e egyenfeszültség.
Élesztés.
hello. a mutiméter semmilyen értéket nem mutat sehol, pedig a háttérvilágítás működik és a trafó is zúg... hm, lehet nemis az ic a baja?
mérd meg hogy mennyi fesz jön le a trafóról,és aztán mérd meg hogy mlyen fesz van a táp kondinál
Lehet hogy dióda zárlatod van?mert ha igen, veszélybe van a trafód mert leéghet.
a trafóból 28 V jön ki, a nagy kondi 83,7 V a diódákat megnéztem azok jók
szimetrikus tápja van? egy tápkondi van benne,vagy kettő?
inkább küldök róla képeket
![]()
A Lengyelek kicserélték az ic-t TDA2616-osra
http://www.google.hu/search?sourceid=navclient&aq=f&oq=Modyfikacja+...lllll0
A nagy tápkondin semmi esetre sem lehet 83V,mivel a trafón ahogy irtad 28V jön ki.A kicsatoló kondenzátorok nem hibásak,(zárlatra) gondoltam.Mérj rá az IC-re,hogy menyi feszt kap,és nézd meg hogy a kimeneten nincs-e DC.
Az erősítő neve: First Austria 360w 4channel
Sajnos csak ennyit tudok róla mutatni illetve ennyi információval szolgálni. http://arch1.okr.ro/auctions.v3/700_700/2010/09/14/0/f/247418771-2520191-700_700.jpg
előzőleg véletlenül rosszúl mértem 39V-os a tápkondi, az ic-knél 0,02-0,04V feszt mértem 20V-os méréstartományba....
Ez pont elegendő információ. A hűtőfelületen látszik, hogy a TDA-khoz van méretezve. Gondolom a biztosíték amper értékét 12V-tal szorozva sem kapsz 360W-ot
![]()
Hellóka!
Szeretnék az erősítőmbe hőfokfüggő ventillátor szabályzást. Tudnátok segíteni? Nyák, beülltetési terv... Köszi!
Szia.
Természetesen: Ventilátor szabályzás erősítőhöz
Sziasztok
tud nekem segítteni valaki? van nekem 1 autóból kiszerelt erőlködő de otthon szeretném használni (lakásban),kerestem bekötéseket trafóról de nem vagyok biztos benne hogy jól működne mivel hogy föld meg +9-18V kéne,ha csak +-12V-ról táplálom akkor is megy de búg 1 kicsit mute -ban is.lehetne ezt a búgást valahogy csökkenteni? Ic:TA8210 köszönöm
Szia.
Ahogy látom az ic-d körülbellül ezt tudja, adatlap szerint: POWER AMP. 25V 2x19W(13V/4R) . Ha 25V-ot adsz neki akkor 2x19W-ot tud biztonságosan leadni 8-Ohm -os terhelésen mért disszipáción. A tápfeszt 13V környékére kell lecsökkentened Ha ugyanezt a teljesítményt szeretnéd kihozni 4 Ohm-ra. A választ csak te tudod, hogy hány Ohm-ak az otthoni hangsugárzóid. A kapcsoláson én nem látom, hogy szimmetrikus tápfesszel kéne ezt táplálnod, sőt az ic-d adatlapján sem..Bővebben: Link -Érdemes az eredeti adatlapján nézni a kapcsolást, -itt átláthatóbb Lényeg: A kapcsolást aszimmetrikus az-az-> föld és ahhoz mért pozitív potenciállal tápláld!
ha jól értettem nem számít hogy +- tápfesszel müködtetem csak az a baj hogy kevés a fesz mert 8?-ak az otthoni hangsugárzóim,ha megduplázom a feszt nem fog búgni ugye?
Bár lehet ezt a +-12V-ot te úgy érted hogy asszimetrikus 12V. De ezt csak simán 12V-nak írd. mert a +-12V ->szimmetrikus tápfeszre utal (földhöz mért +12V és -12V-os potenciál)
-Ez esetben a nem megfelelő szűretlenség, vagy esetleges földhurok is okozhatja a búgásodat.
Nem! Arról van csak szó, hogy ha 8Ohm-al terheled az nagyobb terhelés a végfok felé nézve mint a 4. Ezért 8 Ohm-ra nagyobb tápfeszültséget kell biztosítani , hogy leadja közel ugyanazt a teljesítményt mint 4 Ohm-n.
A búgást inkább a nem megfelelően szűrt tápfesznek, földhúrnak, esetleg közel elhelyezett trafó szórásnak tudnám be.
az erősítő asszimetrikus 12V-ról üzemel adatlap alapján ,de akkor mit kössek rá hogy legyen föld meg 12v(25v)
Örülök hogy tudtuk tisztázni a táp alapelvét.
Első kérdésem az lenne milyen a transzformátorod hozzá? A secunder kivezetései érdekelnek! -Mekkora ac (váltó) feszültséget tudsz mérni rajt. -Esetleg középmegcsapolt trafóról van-e szó? A secunder feszültséget ha megszorzod Gyök kettővel akkor megkapod azt az értéket ami egyenirányítás és felpufferelés után fog majd jelentkezni (Ut kapocsfeszültség) Itt a Puffer kondi - kivezetése kerül majd a mindenkori földelésre, és a kondi + kivezetése pedig az ic-d Ut+ lábaira(9-10-17) -ez elvileg kivan hozva neked a nyákon. (gondolom)!
hát most ki fogsz nevetni de nekem csak 1 ilyen falba nyomós cuccom van ami 16V körül mozog és 1A van rá írva
Idézet: „A secunder feszültséget ha megszorzod Gyök kettővel akkor megkapod azt az értéket ami egyenirányítás és felpufferelés után fog majd jelentkezni (Ut kapocsfeszültség)” -Illetve ebből még le kell vonni a 4dióda átmenet nyitófeszültségét. -2.5V kb..
Az egy P=UxI az-az 16W-os adapter. Egyen vagy váltó áramot ad le?
Ezt azért már leírhattad volna az elején is hogy egy dc adapterrel szeretnéd táplálni...sok kitérőre nem lett volna szükség.. :no:
A dc adapteredbe nem látok bele, hogy kapcs üzemű-e vagy trafós. Meg kéne arról is bizonyosodni, hogy rendesen van-e szűrve az adaptered 50hz-es brumm (búgófeszültség) ellen..Így már komplikált kissé. A dc adapterek nem épp alkalmasak ilyen feladatra (szerintem)..Könnyen lehet tehát így már hogy ez végett búg.. Ajánlanék inkább hozzá egy minimum 35-50W közötti 10-14V -os secunderű trafót, egyenirányítva, kellően megszűrve. Így már közelebb járnál az igazsághoz, hogy a brummot elkerüld.
Igen. Ez már megfelelő lenne hozzá.
Ez szerint az elv szerint kellene egyenirányítanod. Ajánlanék hozzá egy 4700µF-6800µF közti elkót ami 35V tápfesz tűrésű, az elkoval párhuzamos 10µF és szintén párhuzamos 100nF- bipoláris kondit. 20V körüli egyenfeszt kapnál így. -Kellően szűrve! |
Bejelentkezés
Hirdetés |