Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » TV hiba, mi a megoldás?
Lapozás: OK   625 / 1273
(#) marty hozzászólása Máj 18, 2012 /

és ha kicserélem a sorkimenőét akkor mire kell figyelnem?
(#) marty válasza marty hozzászólására (») Máj 18, 2012 /

egy bsc25-4849fd -ről van szó
(#) city754 hozzászólása Máj 18, 2012 /

Üdv, Urak!

Kb. 5-6 éves LG LCD TV-m egyik napról a másikra így kezdett "működni".
Olyan a kép, mintha egy nagyon sűrű reluxán keresztül nézné az ember, aminek a lamellái nem is egyforma szögben állnak. Nem igazán élvezhető. A hangja egyébként tökéletes, minden funnkció működik, de az OSD kijelző erős narancs színe, vagy pl. az elalvás-időzítő pirosa függőleges "függönyt" fest a képernyőre és nagyon lassan tűnik el.
Csatornaváltáskor is lassabb, mint régen. A mozgóképek szellemképesek, a pixelek színváltása lassult le.
Három hónapja ilyen, de azért használjuk a hálószobában, reggel ébresztőóra, este altatóként. Egyszer, egy időzített reggeli bekapcs. alkalmával tökéletes, borotva képet produkált, mint újkorában, néhány órán át jól üzemelt, de nem hagyhattam örökre bekapcsolva és kikapcsolás után soha többé nem tért vissza.

Van vkinek ötlete? Érdemes megpróbálni javíttatni, vagy kuka?

http://www.youtube.com/watch?v=PhJzyjem9d4 *
(#) heli válasza BarnaPili hozzászólására (») Máj 18, 2012 /

Szia!
Megnéztem, amiket javasoltál. Az elko jó, bár tettem bele egy másikat is biztonság kedvéért, de azzal is ugyazazt csinálja. Kb másodpercenként cincog kettőt, mintha indulna, de meggondolja magát. Gondolom azért kell ráforrasztani egy 60W- os izzót a sortranzisztor emittere és kollektora közé, hogy meglegyen a megfelelő terhelés az induláshoz. de sajnos ez sem világít, és mérni sem tudok semmit.
(#) zolika60 válasza city754 hozzászólására (») Máj 18, 2012 /

Az emiled ne tedd a fórumba. Ha valaki kíváncsi rá megnézi az adatlapodon, vagy küld privátot.
(#) Signal válasza gyzoli hozzászólására (») Máj 18, 2012 / 1

Képátlóknak mondjuk nem sok jelentősége van a probléma szempontjából, csatlakozóknak inkább.

Ha van a laptopon D-Sub VGA-aljzat és van a TV-n SCART-aljzat, akkor 10 000 Ft nagyságrendben már esetleg lehetne találni D-Sub --> Kompozit-video átalakítót. Tehát ez aktív elektronika, nem passzív kábel. De a legjobb minőséget nem is kompozit, hanem SCART-RGB csatlakozással tudnád kihozni. Bár 54 centinél még a kompozit is elmenne.

Régebbi laptopon esetleg elképzelhető kompozit-kimenet (akár a D-Sub érintkezői közé kombinálva is), erről a laptop dokumentációja tud felvilágosítani. Akkor esetleg lehetne egyszerű passzív kábelt gyártani házilag is, de ezt csak a teljesebb kép kedvéért említem, elég kicsi rá az esély. Vagy fogalmam sincs, hány éves lehet az a laptop.
(#) Bártfai Ferenc válasza city754 hozzászólására (») Máj 18, 2012 / 1

Meg lehet próbálkozni vele! Szerencsésebb esetben a tápban van "elfáradva" pár kondi (LCD monitornál találkoztam hasonló hibajelenséggel kondik miatt!) A rosszabbik eset mikor az LCD panel vezérlő elektronikája rosszalkodik.. Akkor érdemes inkább a komplett LCD panelt cserélni (Szerintem)
(#) Kispotter hozzászólása Máj 18, 2012 /

Az RGB panelt hogy tudom kivenni?? Jönnie kell annak a műanyagnak is a panellal együtt vagy nem??
(#) kadarist válasza Kispotter hozzászólására (») Máj 18, 2012 /

A műanyag rögzítőt elhúzod oldalra és utána kihúzhatod a foglalatból a panelt. De előtte nézd meg, hogy nincs-e lecsavarozva a modul az alaplaphoz.
(#) Kispotter válasza kadarist hozzászólására (») Máj 18, 2012 /

Jól van de magával a modullal együtt kell jönnie annak a fehér műanyagnak ügye?? Csak azért kérdezem mert olyan szinten szorul h nem akarok bajt csinálni.. Mármint nem ami oldalt van hanem ami alatta..

Nem, a tartó fehér műanyag sín marad a panelen, csak a modul-nyák jön ki. Logikusan, hisz az a sínszerűség tartja a modult. Ha ő is kijönne, akkor nem lenne sok értelme.
(#) Kispotter válasza kadarist hozzászólására (») Máj 18, 2012 /

ÉS akkor mit csináljak ha azis jönni akar az egésszel??:S MErt most ígyvan és nemmerem kiszedni.. Csak láttam h kijebb jött az az egész műanyag:S
(#) Signal válasza Kispotter hozzászólására (») Máj 18, 2012 /

Az oldalsó sínekről volt szó, hogy marad, de a modul alján lévő fehér műanyag a modullal együtt van.
(#) Signal válasza Signal hozzászólására (») Máj 18, 2012 /

Félreértések elkerülése végett, számítógépezni ne akarj a TV-n, mert SD felbontáson nehéz lesz, csak filmezésre gondoltam, hiszen általában az merül fel igényként.

A tüskés csatlakozó persze, hogy szétjön, mert ilyenkor annak az a dolga. Olyan, mint egy csatlakozó.
(#) Bártfai Ferenc válasza Bártfai Ferenc hozzászólására (») Máj 18, 2012 /

Az én ügyembe is van kis előrelépés.. A hang most már 90% hogy a sorkimenőből jön! Amint kicsit meg koccantom valamivel a sorkimenőt azonnal kikapcsol a tv. Bekapcsolásnál ha elsőre nem akar indulni akkor ha kicsit kocogtatom a sorkimenőt akkor bekapcsol... Ez akkor most sorkimenő csere?
(#) kadarist válasza Bártfai Ferenc hozzászólására (») Máj 18, 2012 /

Szia!
Nem! A nyáklapi forrasztásokat nézd át!
(#) eva.csatari hozzászólása Máj 18, 2012 /

üdvözlök minden fórumozót,segitséget szeretnék kérni az alábbi televizió készülékkel kapcsolatban "schneider stu-9425" a hibajelenséget elsönek egyszerünek tünt megjavitani csak mégis elakadtam,a készülék csatlakozóját bedugva magátol bekapcsol és egy visszintes csik látható semmi zúgás nincs a hangszóróból és mintha a csatornákat sem váltaná,elsönek gondoltam függ-ic hiba kicseréltem tda-8170 ill tea 5101b-ic-ket de a hiba továbbra is fenn áll ehez kérnék segitséget mit nézzek még meg, rajzom van köszönöm elöre is
(#) kadarist válasza eva.csatari hozzászólására (») Máj 18, 2012 /

Ha feltekered a G2 Screen potit, akkor nem jelenik meg egy derengő fény a csík körül? Vagy a függő eltérítés kap vezérlést? Persze oszcilloszkóppal nézve.
(#) BarnaPili válasza heli hozzászólására (») Máj 18, 2012 /

A sortranzisztort kivetted,ugye?
(#) eva.csatari válasza kadarist hozzászólására (») Máj 18, 2012 /

hát ahogy mértem a 12 v és a 200v is megvan a képcső nyakán szkóppal még nem néztem gondoltam egyszerübb hiba lesz de ha gondolod holnap megnézem ha tekerem a sorkimenön a potit csak erösebb a visszintes csik van még amit megnézzek
(#) eva.csatari válasza kadarist hozzászólására (») Máj 18, 2012 /

hoplnap irok a fejleményekröl köszi a segitséget remélem vezérlési hiba lesz majd meglátjuk további szép estét
(#) kadarist válasza eva.csatari hozzászólására (») Máj 18, 2012 /

Rendben, várom a fejleményeket!

Persze

Igazából most nemtudom, hogy hogyan tovább, talán valami zárlatra gondolok, remélem nem a sortrafó a hibás.
(#) BarnaPili válasza heli hozzászólására (») Máj 18, 2012 /

Miket cseréltél eddig benne?Primer oldali elkók?
(#) kislacikahu válasza heli hozzászólására (») Máj 18, 2012 /

végigolvastam az eddigi vizsgálati eredményeket, villog a tápegység kijelző led, ez azt jelenti, hogy a hiba a tápegységben,- az olvasottak alapján nincs a tápegység szekunder oldalán a diódákon 12 volt 24 volt 115 volt stb.
Az egyenirányító diódákat műszerrel dióda állásban mérd, ha hibát találsz jelezz.
(#) Kispotter válasza Signal hozzászólására (») Máj 18, 2012 /

Na kipróbáltam, hogy a piros helyére rádugtam a zöldet úgy ment a zöld.. Szóval majd ha megyek olyan helyre veszek 2 db MPSA42 es tranyót azt kicserélem. Köszönök mindent egyébként
(#) heli válasza kislacikahu hozzászólására (») Máj 18, 2012 /

Neked is szia!

Szóval az van, hogy amikor próbálom indítani, akkor pittyeg kb kettőt másodpercenként, de ezt szerintem sosem hagyná abba, ha nem kapcsolnám ki, közben mérek feszt, van az elkón 310 volt. Szerinintem eddig jó, vagy mégsem?
(#) heli válasza kislacikahu hozzászólására (») Máj 18, 2012 /

Basszus most nézem, hol kell mérnem 12-, 24-, 115V-ot?
Következő: »»   625 / 1273
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem