Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » NYÁK-lap készítés kérdések
A témában nincs helye a nem szakmai indíttatású vitáknak, ezért a szabályszegést elkövetők azonnali figyelmeztetés nélküli kitiltásban, vagy némításban részesülnek. Ugyan így járunk el azokkal szemben, akik "blog"-nak nézik a fórumot. Ezt mindenki tartsa szem előtt!
Lapozás: OK   782 / 1385
(#) gulasoft válasza sastas01 hozzászólására (») Máj 27, 2012 /
 
Nagyon kicsi induktivitások.
(#) janikukac hozzászólása Máj 28, 2012 /
 
Szerintem túl sokat nem kell írjak, a kép mindent elmond. Annyit változtattam, hogy meglett tavalyról kimaradt 3 lap műnyomó (apa ma megpróbál még szerezni), meg víz alatt csiszoltam, nem alkoholoztam, csak rongyoztam, és szépen felvasaltam türelmesen. Amit még nem tudok, az az, hogy hogyan lehet kiszedni a papírt a forrpontokból, meg ami nehezebben jön le? Kefével próbáltam, de lekoptatta a festéket is.
Amúgy különbem örülök, mert ez már jól néz ki.

DSCF4378.JPG
    
(#) Bari- válasza janikukac hozzászólására (») Máj 28, 2012 /
 
Jól sikerült , a furatokból a papírt legegyszerűbben, gyenge sósavban tudod eltávolítani, pár másodperces áztatás után már el is tűntek a kis maradványok.

Bari
(#) janikukac válasza Bari- hozzászólására (») Máj 28, 2012 /
 
Köszönöm !
Sósavam nincs, de a vas-kloridban is van, ezért ha abba rakom pár másodpercre(emlékszem elkezd pezsegni) kiveszem, lemosom, áttörölgetem, és újra maratóba rakom?! Az is jó, ugye? Így elméletileg nem lehet a papír miatt semmilyen zárlat.

Üdv!
(#) llaci56 válasza Bari- hozzászólására (») Máj 28, 2012 /
 
Erősebb sósavval pedig még biztosabban...
(#) Koree válasza janikukac hozzászólására (») Máj 28, 2012 /
 
Szia.Amit írtál én is úgy szoktam csinálni.Vagy ha van itthon Cillit Bang akkor azt fújok rá maratás előtt,majd ledörzsölöm és lemosom utána maratom.
(#) eyess válasza janikukac hozzászólására (») Máj 28, 2012 /
 
Látom jó úton haladsz nem tudom, hogy úgy készítetted e elő a nyákot ahogy leírtam , de ez már alakul.A forr pontokból a papírt úgy is kiszedheted ahogy sokan írják , de én is írok neked egy lehetséges megoldást erre , és az biztos van is nálatok otthon. Szóval ha a nagyja papírt leáztattad sima vízbe , akkor a maradékot , illetve a kényes helyekről ahonnan nehezebben akar lejönni egy tálkába óntól 20% os ecetet tedd bele a nyákot, és hagyd ázni .Az ecet megteszi a hatását , de a rajzolatot nem bántja , illetve a réz fóliát , és szépen megtisztítja.Még egy sok helyen láthattad biztos , hogy fogkefe meg egyéb dolgokkal próbálták a maradék papírt eltávolítani , ezt ne tedd , mert úgysem tudod olyan finoman csinálni , hogy ne sérüljön a rajzolat, ki kell várni amíg rendesen leázik , vagy tényleg az ujjaddal , de akkor nagyon óvatosan.Képzelheted ha, amit én feltettem legutóbb nyák képet , azt a vékony rajzolatot én elkezdeném fogkefével csuszkolni mi maradna belőle semmi.Szóval jó lesz az , csak így tovább.
(#) janikukac válasza eyess hozzászólására (») Máj 28, 2012 /
 
Köszönöm szépen, ecet valóban van itthon. Ki fogom próbálni.
Épp most kaptam anyától egy régi vasalót, majd azzal szabadon dolgozhatok.
(#) eyess válasza janikukac hozzászólására (») Máj 28, 2012 /
 
Úgy látom ez már családi vállalkozás lesz .Apa műnyomóért Anya meg vasalót szóval ellátnak már csak türelmes munka kell , és meglesz a várt eredmény meglátod. Egyébként , ha majd fokozatosan szebbnél szebb nyákokat fogsz készíteni ezzel a módszerrel , akkor már nem fog érdekelni semmilyen Dry fólia stb , mert azokkal ilyen vékony rajzolatot amit én is feltettem hát szerintem nem lehet csinálni , de ezt majd biztos leírja olyan aki használ Dryt.Nekem a csúcs 0,012mm volt idáig ettől lejjebb már nem tudtam kivitelezni, de szerintem nem is kell már még 0,012mm sem .
(#) janikukac válasza eyess hozzászólására (») Máj 28, 2012 /
 
De a 0,012-t valóban vasalóval csináltad, vagy laminálóval?
(#) eyess válasza janikukac hozzászólására (») Máj 28, 2012 /
 
Nem vasaló , és nem lamináló hanem hőlégfúvó val.
(#) pepe091 válasza eyess hozzászólására (») Máj 28, 2012 /
 
Biztos vagy a 0,012ben? Nemrég én is benéztem a nyomtató miatt, mert nem tud olyan vékonyat nyomtatni. Szóval szerintem az nálad sem 0,012 volt.
Nyomtasd ki a csatolmányban lévőt. Azok 0,025-ös vonalak ugyanannyi szünettel.

0,025mm.brd
    
(#) eyess válasza pepe091 hozzászólására (») Máj 28, 2012 /
 
Hátha eagle nem hazudik akkor igen.Ime
(#) pepe091 válasza eyess hozzászólására (») Máj 28, 2012 /
 
Mondom, így szívtam meg én is. Azt nyomtasd ki amit küldtem. Ha 1 vonalat kinyomtatsz, azt simán kinyomtatja a nyomtatód de azzal a vastagsággal amit ő ki tud magából csikarni. De az nem 0,012.
Ezért mondom, hogy azt nyomtasd ki amit feltettem, nem kell vasalni meg semmi, egy sima papírra nyomtasd ki, és ha meg lehet számolni a 10. darab vonalat, akkor okés a dolog, addig nem.
(#) eyess válasza (Felhasználó 15355) hozzászólására (») Máj 28, 2012 /
 
Igen nincs kimaratva , de nem is arra ment a dolog, de nem akartam kimaratni , egyébként megállta volna helyét maratáskor is.
(#) pepe091 válasza eyess hozzászólására (») Máj 28, 2012 /
 
Csak nyomtasd ki. Sima papírra is megteszi. Csak látszódjanak külön külön a vonalak.
(Persze úgy hogy közben nem állítasz át semmit.. )
(#) eyess válasza pepe091 hozzászólására (») Máj 28, 2012 /
 
Azt csináltam az úgy egybe vonal.
A nyomtató szét állítása után sikerült ketté venni , és itt meg is állt a dolog , majd valamikor lehet visszatérek rá.Egyébként neked kellenek ilyen vonalak nyákhoz vagy te is csak kíváncsi voltál ?
(#) pepe091 válasza eyess hozzászólására (») Máj 28, 2012 /
 
Csak kíváncsi voltam. Szóval ebből látszik, hogy az nem 0,012 volt mivel a dupláját sem tudtad kinyomtatni. Nem tudnak ilyet nyomtatni a nyomtatók ez a lényeg.
Meg az, hogy nincs is rá szükség.
(#) eyess válasza pepe091 hozzászólására (») Máj 28, 2012 /
 
Valóban nincs , és emellett nem is az az örvendetes számomra, hogy megtudok ilyet csinálni hanem az , hogy mint Janikukac is látni , hogy jó irányba csinálja , és tudni milyen az amikor örül neki , és lesz az még sokkal , de sokkal jobb is neki , akkor talán már el sem fogja hinni pedig azt is ő fogja csinálni.
(#) janikukac hozzászólása Máj 28, 2012 /
 
Kipróbáltam az új vasalót, használhatatlan. Sajnos nem sík a felülete, úgyhogy mégis anyuét kell majd használnom. Nade, amennyire átmelegedett, ott a sehol nem folyt össze annak az ICnek a lába, amit most rakott fel eyess koléga. Képet nem rakok fel most, de következő tesztnél, majd igen.
(#) eyess válasza pepe091 hozzászólására (») Máj 28, 2012 /
 
Nézd csak igaz már Simpi lelépett tettem egy próbát.Ez 2400IQ ban lett nyomtatva.Csak mert írta , hogy csak nekem , de kíváncsi lennék , hogy legalább ő még ilyet is tudna e egyáltalán , vagy csak nekem kellett , hogy megnyugodjon szerinted?

img015.jpg
    
(#) gulasoft válasza eyess hozzászólására (») Máj 29, 2012 /
 
Ha ez így lenne a nyákgyárak is vasalnának és nem szórakoznának a dry fóliával. Én azért szerintem azt a vonalat is megcsinálom, amit Te ki sem tudsz nyomtatni, ugyanis a nyomda 5600DPI-vel világít le, és ott lenne 10 vonal. De persze próba cseresznye, ha nyomda felé járok leadom a tesztet, csak küldjétek el negatív pdf-be is.
(#) sastas01 válasza gulasoft hozzászólására (») Máj 29, 2012 /
 
Ha irsz nekik nem tudják pozitívból "negatívosítani"? Mert én általában pozitívakat küldök, és írom, hogy negatív kellene és negatívat csinálnak.
(#) gulasoft válasza sastas01 hozzászólására (») Máj 29, 2012 /
 
De igen, de ha valaki lead egy igényt, és azt negatívba küldi, akkor nem tudom mellétenni csak a negatívat. Olyat nem tudnak, hogy egy negatív meg egy pozítív van egy pdf-en és a felét erre a felét arra csinálják. Vagy küldök két pdf-et, de az lehet két pénz ha két külön formátum.
(#) sastas01 válasza gulasoft hozzászólására (») Máj 29, 2012 /
 
Így már világos.
(#) eyess válasza (Felhasználó 15355) hozzászólására (») Máj 29, 2012 /
 
Ez így van , és mint írtam nem is felelt meg nekem , és persze nem is a furatgalván miatt lett csinálva .Pusztán csak a minőségre törekszem én is mint Janikukac Úgy hogy ne kerüljön a dolog olyan beruházásokba,mint PL nyomda akármilyen levilágító dry fólia ami nem biztos , hogy szükséges az 1 2 darabos egyedi házi nyák készítéshez.
(#) gulasoft válasza eyess hozzászólására (») Máj 29, 2012 /
 
Azért ne dramatizáljuk el a dolgot. A dry fólia ha valaki nem szállt be a rendelésbe, 100ft/a4. Ha beszállt akkor 55Ft/A4. A film az nyomda válogatja de számoljunk 500Ft-al. Ebből egy darab kell. Két A4-es tehát irgalmatlan nagy nyáknál ez összesen 700Ft ami nyákonként 350Ft-ra jön ki. És ezért bármikor reprodukálható technikát kapsz. A vasaláshoz kell egy jó vasaló, mert mint láttuk, akármilyen ócska régi nem jó. (nekem összefogta talpát a píron átszivárgó festék, asszony hót ideg volt, szerencsére régi vasló volt, vettem neki egy újat, és le volt tudva, a régi ott porosodik a műhelyben)
Ezen kívül már csak egy 25-30.000Ft-os jó lézernyomtatóra van szükség, a megfelelő tonerporral, ami 4-5 év alatt elavul, elromlik, kifogy, koszolni kezd....
A 30.000Ft-ból 60db a4-es film jön ki. Mindenki eldönti fog e 60 különböző panelt csinálni ahol elegendő az a vonalvastagság amit a vasalóval biztosan meg tud csinálni, és ennek fényében kell beruháznia.
(#) eyess válasza gulasoft hozzászólására (») Máj 29, 2012 /
 
Ezt szépen leírtad , és valóban így is van asszonyka meg legalább jól járt egy új vasalóval.
De hogy érted azt , hogy a papíron átszivárgó festék ?
Jó még az a vasaló szerintem biztos fogod használni mint ahogy nem is olyan rég tetted .A papíron hogy jött át a festék ezt nem értem.
(#) Frankye válasza eyess hozzászólására (») Máj 29, 2012 /
 
A "sima" papírok (gépíró/fénymásoló, etc.) beszívják magukba a festékanyagot. Ezért célszerűtlen ez a fajta papír a vasaláshoz, és ezért kell a fényes felületű papír. (A beszívódott festékanyag nem fog áttapadni a NYÁK felszínére, vagy csak minimálisan.)
(#) gulasoft válasza eyess hozzászólására (») Máj 29, 2012 /
 
Hát fogom, de soha azt a minőséget nem érem el ami nekem kéne. Ha megyek nyomda felé, és megkapon negatívba a tesztet akkor felrakom a nyákra. Kimaratni nem fogom, mert értelmetlen, nem is biztos, hogy megmarad, hiszen vékonyabb lesz mint a rézréteg vastagsága, az alámarás miatt úgyis lejönne, erre speciális vékony rézréteges nyák kéne.
Következő: »»   782 / 1385
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem