Fórum témák
» Több friss téma |
Fórum » NYÁK-lap készítés kérdések
A témában nincs helye a nem szakmai indíttatású vitáknak, ezért a szabályszegést elkövetők azonnali figyelmeztetés nélküli kitiltásban, vagy némításban részesülnek. Ugyan így járunk el azokkal szemben, akik "blog"-nak nézik a fórumot. Ezt mindenki tartsa szem előtt!
Szerintem túl sokat nem kell írjak, a kép mindent elmond. Annyit változtattam, hogy meglett tavalyról kimaradt 3 lap műnyomó (apa ma megpróbál még szerezni), meg víz alatt csiszoltam, nem alkoholoztam, csak rongyoztam, és szépen felvasaltam türelmesen. Amit még nem tudok, az az, hogy hogyan lehet kiszedni a papírt a forrpontokból, meg ami nehezebben jön le? Kefével próbáltam, de lekoptatta a festéket is.
Amúgy különbem örülök, mert ez már jól néz ki.
Jól sikerült , a furatokból a papírt legegyszerűbben, gyenge sósavban tudod eltávolítani, pár másodperces áztatás után már el is tűntek a kis maradványok.
Bari
Köszönöm !
Sósavam nincs, de a vas-kloridban is van, ezért ha abba rakom pár másodpercre(emlékszem elkezd pezsegni) kiveszem, lemosom, áttörölgetem, és újra maratóba rakom?! Az is jó, ugye? Így elméletileg nem lehet a papír miatt semmilyen zárlat. Üdv!
Erősebb sósavval pedig még biztosabban...
Szia.Amit írtál én is úgy szoktam csinálni.Vagy ha van itthon Cillit Bang akkor azt fújok rá maratás előtt,majd ledörzsölöm és lemosom utána maratom.
Látom jó úton haladsz nem tudom, hogy úgy készítetted e elő a nyákot ahogy leírtam , de ez már alakul.A forr pontokból a papírt úgy is kiszedheted ahogy sokan írják , de én is írok neked egy lehetséges megoldást erre , és az biztos van is nálatok otthon. Szóval ha a nagyja papírt leáztattad sima vízbe , akkor a maradékot , illetve a kényes helyekről ahonnan nehezebben akar lejönni egy tálkába óntól 20% os ecetet tedd bele a nyákot, és hagyd ázni .Az ecet megteszi a hatását , de a rajzolatot nem bántja , illetve a réz fóliát , és szépen megtisztítja.Még egy sok helyen láthattad biztos , hogy fogkefe meg egyéb dolgokkal próbálták a maradék papírt eltávolítani , ezt ne tedd , mert úgysem tudod olyan finoman csinálni , hogy ne sérüljön a rajzolat, ki kell várni amíg rendesen leázik , vagy tényleg az ujjaddal , de akkor nagyon óvatosan.Képzelheted ha, amit én feltettem legutóbb nyák képet , azt a vékony rajzolatot én elkezdeném fogkefével csuszkolni mi maradna belőle semmi.Szóval jó lesz az , csak így tovább.
Köszönöm szépen, ecet valóban van itthon. Ki fogom próbálni.
Épp most kaptam anyától egy régi vasalót, majd azzal szabadon dolgozhatok.
Úgy látom ez már családi vállalkozás lesz .Apa műnyomóért Anya meg vasalót szóval ellátnak már csak türelmes munka kell , és meglesz a várt eredmény meglátod. Egyébként , ha majd fokozatosan szebbnél szebb nyákokat fogsz készíteni ezzel a módszerrel , akkor már nem fog érdekelni semmilyen Dry fólia stb , mert azokkal ilyen vékony rajzolatot amit én is feltettem hát szerintem nem lehet csinálni , de ezt majd biztos leírja olyan aki használ Dryt.Nekem a csúcs 0,012mm volt idáig ettől lejjebb már nem tudtam kivitelezni, de szerintem nem is kell már még 0,012mm sem .
De a 0,012-t valóban vasalóval csináltad, vagy laminálóval?
Nem vasaló , és nem lamináló hanem hőlégfúvó val.
Biztos vagy a 0,012ben? Nemrég én is benéztem a nyomtató miatt, mert nem tud olyan vékonyat nyomtatni. Szóval szerintem az nálad sem 0,012 volt.
Nyomtasd ki a csatolmányban lévőt. Azok 0,025-ös vonalak ugyanannyi szünettel.
Hátha eagle nem hazudik akkor igen.Ime
Mondom, így szívtam meg én is. Azt nyomtasd ki amit küldtem. Ha 1 vonalat kinyomtatsz, azt simán kinyomtatja a nyomtatód de azzal a vastagsággal amit ő ki tud magából csikarni. De az nem 0,012.
Ezért mondom, hogy azt nyomtasd ki amit feltettem, nem kell vasalni meg semmi, egy sima papírra nyomtasd ki, és ha meg lehet számolni a 10. darab vonalat, akkor okés a dolog, addig nem.
Igen nincs kimaratva , de nem is arra ment a dolog, de nem akartam kimaratni , egyébként megállta volna helyét maratáskor is.
Csak nyomtasd ki. Sima papírra is megteszi. Csak látszódjanak külön külön a vonalak.
(Persze úgy hogy közben nem állítasz át semmit.. )
Azt csináltam az úgy egybe vonal.
A nyomtató szét állítása után sikerült ketté venni , és itt meg is állt a dolog , majd valamikor lehet visszatérek rá.Egyébként neked kellenek ilyen vonalak nyákhoz vagy te is csak kíváncsi voltál ?
Csak kíváncsi voltam. Szóval ebből látszik, hogy az nem 0,012 volt mivel a dupláját sem tudtad kinyomtatni. Nem tudnak ilyet nyomtatni a nyomtatók ez a lényeg.
Meg az, hogy nincs is rá szükség.
Valóban nincs , és emellett nem is az az örvendetes számomra, hogy megtudok ilyet csinálni hanem az , hogy mint Janikukac is látni , hogy jó irányba csinálja , és tudni milyen az amikor örül neki , és lesz az még sokkal , de sokkal jobb is neki , akkor talán már el sem fogja hinni pedig azt is ő fogja csinálni.
Kipróbáltam az új vasalót, használhatatlan. Sajnos nem sík a felülete, úgyhogy mégis anyuét kell majd használnom. Nade, amennyire átmelegedett, ott a sehol nem folyt össze annak az ICnek a lába, amit most rakott fel eyess koléga. Képet nem rakok fel most, de következő tesztnél, majd igen.
Nézd csak igaz már Simpi lelépett tettem egy próbát.Ez 2400IQ ban lett nyomtatva.Csak mert írta , hogy csak nekem , de kíváncsi lennék , hogy legalább ő még ilyet is tudna e egyáltalán , vagy csak nekem kellett , hogy megnyugodjon szerinted?
Ha ez így lenne a nyákgyárak is vasalnának és nem szórakoznának a dry fóliával. Én azért szerintem azt a vonalat is megcsinálom, amit Te ki sem tudsz nyomtatni, ugyanis a nyomda 5600DPI-vel világít le, és ott lenne 10 vonal. De persze próba cseresznye, ha nyomda felé járok leadom a tesztet, csak küldjétek el negatív pdf-be is.
Ha irsz nekik nem tudják pozitívból "negatívosítani"? Mert én általában pozitívakat küldök, és írom, hogy negatív kellene és negatívat csinálnak.
De igen, de ha valaki lead egy igényt, és azt negatívba küldi, akkor nem tudom mellétenni csak a negatívat. Olyat nem tudnak, hogy egy negatív meg egy pozítív van egy pdf-en és a felét erre a felét arra csinálják. Vagy küldök két pdf-et, de az lehet két pénz ha két külön formátum.
Ez így van , és mint írtam nem is felelt meg nekem , és persze nem is a furatgalván miatt lett csinálva .Pusztán csak a minőségre törekszem én is mint Janikukac Úgy hogy ne kerüljön a dolog olyan beruházásokba,mint PL nyomda akármilyen levilágító dry fólia ami nem biztos , hogy szükséges az 1 2 darabos egyedi házi nyák készítéshez.
Azért ne dramatizáljuk el a dolgot. A dry fólia ha valaki nem szállt be a rendelésbe, 100ft/a4. Ha beszállt akkor 55Ft/A4. A film az nyomda válogatja de számoljunk 500Ft-al. Ebből egy darab kell. Két A4-es tehát irgalmatlan nagy nyáknál ez összesen 700Ft ami nyákonként 350Ft-ra jön ki. És ezért bármikor reprodukálható technikát kapsz. A vasaláshoz kell egy jó vasaló, mert mint láttuk, akármilyen ócska régi nem jó. (nekem összefogta talpát a píron átszivárgó festék, asszony hót ideg volt, szerencsére régi vasló volt, vettem neki egy újat, és le volt tudva, a régi ott porosodik a műhelyben)
Ezen kívül már csak egy 25-30.000Ft-os jó lézernyomtatóra van szükség, a megfelelő tonerporral, ami 4-5 év alatt elavul, elromlik, kifogy, koszolni kezd.... A 30.000Ft-ból 60db a4-es film jön ki. Mindenki eldönti fog e 60 különböző panelt csinálni ahol elegendő az a vonalvastagság amit a vasalóval biztosan meg tud csinálni, és ennek fényében kell beruháznia.
Ezt szépen leírtad , és valóban így is van asszonyka meg legalább jól járt egy új vasalóval.
De hogy érted azt , hogy a papíron átszivárgó festék ? Jó még az a vasaló szerintem biztos fogod használni mint ahogy nem is olyan rég tetted .A papíron hogy jött át a festék ezt nem értem.
A "sima" papírok (gépíró/fénymásoló, etc.) beszívják magukba a festékanyagot. Ezért célszerűtlen ez a fajta papír a vasaláshoz, és ezért kell a fényes felületű papír. (A beszívódott festékanyag nem fog áttapadni a NYÁK felszínére, vagy csak minimálisan.)
Hát fogom, de soha azt a minőséget nem érem el ami nekem kéne. Ha megyek nyomda felé, és megkapon negatívba a tesztet akkor felrakom a nyákra. Kimaratni nem fogom, mert értelmetlen, nem is biztos, hogy megmarad, hiszen vékonyabb lesz mint a rézréteg vastagsága, az alámarás miatt úgyis lejönne, erre speciális vékony rézréteges nyák kéne.
|
Bejelentkezés
Hirdetés |