Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » DVB-S Műholdas digitális TV problémák
Lapozás: OK   33 / 44
(#) Székely istván hozzászólása Jún 12, 2012 /
 
Nekem is lenne egy kérdésem,mégpedig :Van egy digi beltérim érvényes kártyával,de antennám nincs.A szomszédnak van antennája is.Vettem egy EKT-1002Bjelü splittert aminek van két kimenete.Ha ezt a fej útán a lejövő kábelre teszem tudom-e nézni az adásokat és a szomszédnak nem-e lesz rosszabb a vétele. Nem akarok vele kicseszni.Egyáltalán jó-e ez a kütyü amit vettem?Esetleg van-e jóbb ötlete valakinek. elöre is köszönök minden tanácsot segítséget.
(#) Ge Lee válasza Székely istván hozzászólására (») Jún 12, 2012 /
 
A legjobb megoldás ez, négyet is tehetsz rá.

quad_lnb.jpg
    
(#) StMiklos válasza Székely istván hozzászólására (») Jún 12, 2012 /
 
Szevasz!
És itt a miért..
A fejet a beltéri látja el árammal, de melyik? Mindkettő?
És ez hogy jut át a splitteren?
A fej nem "egyszerű" áramot kap, ezen mennek vezérlőjelek is, mégpedig aszerint melyik csatornát nézik:
Alsó sáv, felső sáv, vízszintes polarizáció, függöleges polarizáció.
Ez négyféle üzemmód, de ebből EGYSZERRE csak egyfélében lehet! Ha a két beltéri mást "mondd", melyiket hajtja végre?
A megoldás: TWIN fej, gyakorlatilag két különálló fej egy tokban, mindenki azt néz, amit akar. (Kb. 3-4500Ft)
Előző válaszban 4-es fej van, az 4 beltérit tud tetszés szerint kiszolgálni.
Üdv: StMiklos
(#) mazso1988 hozzászólása Júl 27, 2012 /
 
Sziasztok

Szeretném megkérdezni, hogy valaki csinált-e már olyan fejkombinációs beállítást hogy van 1 szimpla twin fej és egy monoblock twin fej.
Ezt szeretném kapcsolgatni 1 diseqc kapcsolón keresztül, de valamiért a diseqc kapcsoló után lévő monoblokkot vagyis az ebben lévő beépített diseqc kapcsolót már nem tudom kapcsoltatni!

Remélem sikerült érthetően leírni a problémát.
(#) Action2K válasza mazso1988 hozzászólására (») Júl 29, 2012 /
 
Szia!

Sajnos a beltéritől függ, hogy felfűzhetsz-e kapcsolókat. Persze az sem mindegy, hogy milyeneket.
(#) pusztaieva hozzászólása Aug 2, 2012 /
 
Sziasztok! Digim van mar evek ota. A belteri egyszegen (HUMAX R 814)keresztul a hotbird-ot is fogtam. Igazabol 2 parabolabol jon kabel. Az egyik a HUMAX-ba megy a masik a masik belteri egysegbe. Eddig a Digi/Humax-on keresztul valaszthattam ki hogy az INTELSATot vagy a HOTBIRD-ot akarom nezni. Ha a HUMAX a HOTBIRDon volt akkor tudtam a masik belteri egysegen nezni a masik belteri egyseg csatornait. Azonban aszofverfrissitessel eltuntek a beallitasok es csak az INTELSAT jon be. Illetve hiaba ingedelyezem a HOTBIRD-ot meg mutatja is hogy van jel,de amikor belepek a csatorna keresesbe akkor egy csatornat sem talal. Mit csinaljak? Hogy kellene beallitani hogy mindeket muholdat fogni tudjam es tudjam oket valtogatni.
Segitsegeteket elore koszonom.
Udv
Eva
(#) Action2K válasza pusztaieva hozzászólására (») Aug 4, 2012 /
 
Szia! Ha a DigiTV szoftveresen lebutította a beltérit, akkor azzal már sehogy. A hotbird antenna kábelét dugd be fixen a másik beltéribe és kész. Ha diseq-es volt, iktasd ki. Persze ekkor két kábel kell végig.
(#) pusztaieva válasza Action2K hozzászólására (») Aug 5, 2012 /
 
Szia!
Koszonom szepen a valaszt. Igen, sajnos diseq-es volt, de sajnos nincs lehetosegem ket kabelt behozni vegig (berhazi szabalyok). A digis helyere rakhatok be masik belterit amivel tudom mindket muholdat fogni (esteleg javaslat tipusra, markara)? Hogy tudnam addig amig a problema meg nem oldodik atallitani hogy a kabelen a HOTBIRD jojjon? Vagy ha bedugom a falbol kijovo kabelt a masik belteribe akkor automatikusan a HOTBIRD fog rajta jonni?

Udv Eva
(#) Action2K válasza pusztaieva hozzászólására (») Aug 7, 2012 /
 
Bármilyen olcsó pl Opticum X80-as (9990HUF) megfelel. Ebben még ráadásul kártyafogadó is van, ami jól jöhet majd.
Ha csak a tied az antenna(antennák), akkor a tetőn fel kell cserélni a két kábelt ami a switch-re megy aztán kész. Innentől a diginek kéne kapcsolás majd.

Bár... hülyeséget beszélek...
Csak simán dugd be az antenna kábelt a hotbird-es beltéribe, és ott az antennabeállításoknál a diseq-et 2/2-re kell állítani. Szerintem. :gumicsirke:
(#) gargapista válasza Action2K hozzászólására (») Aug 8, 2012 /
 
Nem teljesen értettem amit írtál, de szerintem te is arra gondolsz, amire én:
a diseqc 1-es portba kösd a thor/intelsatot (digi)
a 2-es portba a hotbird-öt

És akkor a digis box elvileg akkor is lát jelet, ha nincs bekapcsolva a diseqc (az 1-eset engedi át alapból)

A másik boxon meg rendesen beállítod a diseqc-et.
(#) pusztaieva válasza Action2K hozzászólására (») Aug 9, 2012 /
 
Szia!
Atdugtam a kabelt a masik muholdvevobe es mukodik jelentem, koszonom szepen.
Hogy ez nekem miert nem jutott eszembe magamtol? Ebbol is latszik mennyire szoke vagyok a temahoz, es mennyire a ti segitsegetekre szorulok!

Az uj kerdes az, ha veszek ilyen Opticum X80 asat, az mint 1 belteri lesz amibe beerkezik a kabel es ehhez kell a masik kettot kotni? itt is kell majd utana eloszto?

Eddig ugy emlekszem a Hotbird-es belterin nem allitottam semmit, a digis-en volt az egyik diseq A a masik meg diseq B(lehetseges)?

Koszonom a segitseget. Udv Eva
(#) Action2K válasza pusztaieva hozzászólására (») Aug 9, 2012 /
 
Szívesen!
Az X80-ast csak lányos zavaromban említettem meg, aztán leesett, hogy már van egy beltérid a hotbirdre, ami ugyan arra szolgál, mint az ajánlottam.
Mivel a digis után volt a másik, így a digis állítgathatta a diseq-et. Elképzelhető, hogy az A-n van a Hotbird, B-n a Thor. Így semmit nem kell állítani a saját beltérin. De... ennek a fordítottja is elképzelhető, csak akkor a Hotbird-esen be van állítva a diseq, csak nem tudod. Bár az érdekes, hogy a digisen nem ment át a loop-on a jel. Kikapcsolt állapotban sem megy át?
Ja, és ha a digit akarod nézni, akkor ne vegyél másik beltérit, mert azt csak azzal tudod, amit adtak. Hogy az is működjön, ahhoz hozzá kell állítani a kábelezést. A másik beltérin meg majd úgy állítod a diseq-et, hogy jó legyen. Igaziból gargapista verzióját kellene megoldanod.
(#) Action2K válasza gargapista hozzászólására (») Aug 9, 2012 /
 
Bár én épp pont a fordítottját írtam, de ez is jó. attól függ, mit tud a digis.
(#) pusztaieva válasza Action2K hozzászólására (») Aug 9, 2012 /
 
Szia!
Nagyon orulok, hogy van valaki aki az en szavaimbol is megerti a helyzetet..koszonom a turelmet.
A digi belterije mindig kikapcsolt allapotban kellett hogy legyen ahhoz hogy a masik belteri mukodjon. De a szoftverfrissites utan hiaba jelzi ki hogy latja a hotbird-ot egyszeruen nem marad meg a beallitott muholdak kozott, illetve a catornakereses sem indul el (azt irja ki hogy nem talalt egy csatornat sem), igy nem tudom a hotbird-re kapcsolva kikapcsolni. Igy mikor a masik belterit bekapcsolom, azt irja ki hogy nem erkezik jel a parabolarol....
De inkabb igy tennem fel a kerdest, a hazteton van 2 parabola, 2 fejjel, 1 kabelen jon be, es ket belteri van hozza. Hogyan tudnam elerni hogy a 2 muhold kozott valtogatni tudjak a kabel ki-be csavargatasa nelkul?
Koszonom

Udv
Eva
(#) Action2K válasza pusztaieva hozzászólására (») Aug 9, 2012 /
 
Mindenképpen tudni kellene, hogy a tetőn lévő diseq kapcsoló melyik bemenetére melyik antenna megy. Az A (1-es) kellene a Thor, a B (2-es) a Hotbird. Azonosításnak, a Thor nyugat felé áll, a Hotbird kelet felé, ha egymáshoz viszonyítjuk a két antennát.
Ha ezek rendben, akkor a lejövő kábelt dugd a Hotbirdes beltéribe, majd abból menj át a digisbe. Eszerint a hotbirdesen a diseq B (2-es) beállítás kell az antenna konfigurációnál. Ha viszont ki van kapcsolva a beltéri, akkor automatikusan a diseq A-t, azaz a Thor jelét kellene átengednie a digis felé.

Remélem ez összejön.
(#) KISKOPOLTYU hozzászólása Aug 11, 2012 /
 
SZIASZTOK.
KAPTAM EGY 120-AS TÜKRÖT, DE FEJTARTÓ NÉLKÜL.
MENNYIRE KEL A FÓKUSZT BEÁLLÍTANI? A TARTÓT MEGCSINÁLOM.
(#) Action2K válasza KISKOPOLTYU hozzászólására (») Aug 11, 2012 /
 
Szia! Mit értesz fejtartónak? Az egész kart? vagy csak a kar végén lévő bilincset?
(#) pusztaieva válasza Action2K hozzászólására (») Aug 13, 2012 /
 
Kedves Action2K,

fenysebesseggel valaszolsz..Ismet csak megkoszonni tudoma segitsegedet, azonban nemi akadlyba utkoztem.
1. a falbol 1 kabel jon ki, nem mehetek fel a tetore nem tudom melyik diseq meyiken antennan van, de ezt meg probalgatassal ki is lehetne talalni, de megvaltoztatni, mar eleg nehezen...(Kb. akkor engednek fel legkozelebb a tetore ha le akarom venni az antennat)
2. A rajzon van a hotbird-es dekoder, szerintem azon nincs kimenet (ismetlen szoke vagyok) de ilyen antennakabel kimeneti csavarhelyet nem talaltam rajta. A masik kepen a HUMAX hatulja van.

Szerinted igy is meg lehet csinalni azt amit irtal? (felteve hogy a jofele diseq kapcsolon vannak fent az antennak)? Le tudnnad irni melyik kabelnek hova kellene be es kimenni?

Koszonom a segitseget.

Udv

Eva
(#) Action2K válasza pusztaieva hozzászólására (») Aug 13, 2012 /
 
A hotbirdesen valóban nincs kimenet. Összegzem akkor amit tudunk:
Külön-külön mindkét beltéri megy. Digin átfűzve csak a digi megy. Eddig stimm? Ha igen, akkor meg kellene próbálni ezt. Fontos, hogy SET-os legyen, azaz, 2400MHz-ig használható legyen. Ha kikapcsolt állapotban egyik beltéri sem zavarja a másikat (főleg a digis), akkor ezzel megoldódott a gondod.
(#) pusztaieva válasza Action2K hozzászólására (») Aug 13, 2012 /
 
Huh most nagyon szegyenlem magamat.. eddig is ilyen hasonlo elosztofeleseggel volt elosztva (lasd a kepet) de nem megy. Amit te mondasz az ugy nem pont ugyanilyen mint amilyen itt van? (elobb is lefenykepezhettem volna).
Megegyszer koszonom.
(#) nemprofi hozzászólása Aug 14, 2012 /
 
Üdv szakértők!
Vidékre költöztünk, és a régi tulaj itthagyott egy felszerelt és beállított T-Home SAT két vevőfejes parabolaantennát, két koax kábellel. A beltérit elvitte. Kérdésem: ez a vevőfej alkalmas-e kétirányú internetkapcsolat létesítésére, ha külföldről hozatok egy internetes beltérit, vagy külön vevőfej is kell hozzá, és ha minden megvan, ki tudom-e építeni a netes kapcsolatot /-olyat, mint a Van Net-/ vagy valamelyik szolgáltatóval egyeztetni kell? Abszolút tájékozatlan vagyok.
(#) kadarist válasza nemprofi hozzászólására (») Aug 14, 2012 /
 
Szia!
Ez a felszerelés csak vételre jó, tehát nem lehet kétirányúsítani.
(#) nemprofi válasza kadarist hozzászólására (») Aug 14, 2012 /
 
Szia!
Kösz a választ! Ezek szerint vennem vagy hozatnom kell egy fejet Ha esetleg megírnád hogy mi a neve? Nincs most időm a fórumokat végigbogarászni, egyébként is csak ősszel lesz ebből valami, akkor jön az ismerősöm angliából, aki hozná a beltérit. Most még csak mint lehetőségben gondolkodom.
(#) kadarist válasza nemprofi hozzászólására (») Aug 14, 2012 /
 
A beltérit forgalmazó vállalkozásnál kell érdeklődni, hogy milyen fej passzol hozzá.
(#) nemprofi válasza kadarist hozzászólására (») Aug 14, 2012 /
 
OK. Kösz
(#) mazso1988 hozzászólása Aug 15, 2012 /
 
Sziasztok
Szeretném a segítségeteket kérni felraktam ma egy 3 fejből álló konfigurációt a tetőre!

Diseqc kapcsoló a következőképpen van bekötve:

LNB1:Astra 19.2 fok
LNB2:Hotbird 13 fok
LNB3:Thor 1 fok

Ezekkel a beállításokkal mikor lekerestetem a transzpondert csak a Thor, és Astra műholdakat látja a beltéri sajnos a Hotbird nem?

Tudtok esetleg segíteni hogy most rösszul köthettem össze a Diseqc kapcsolónál a 3 fejet?

Üdv
(#) laci6662 válasza mazso1988 hozzászólására (») Aug 15, 2012 /
 
Szia!

Mind a 3 holdnál beállítottad, hogy a DiseqC kapcsoló hányas portján van?

Ha "kézzel" manuálisan adsz hozzá egy HotBird-ös TP-t és beállítod neki, hogy a 2-es porton van a HB, akkor sem látja?

Üdv: Laci
(#) mazso1988 válasza laci6662 hozzászólására (») Aug 15, 2012 /
 
Beltérin a következőképp állítottam be:

Diseqc_AA:Hotbird
Diseqc_AB:Astra
Diseqc_BA:Thor
(#) laci6662 válasza mazso1988 hozzászólására (») Aug 15, 2012 /
 
Milyen beltérit használsz?
Nem tudom ez-e a jó beállítás, mert nálam csak simán Port 1,2.3... nevezi, ezzel a jelöléssel még nem találkoztam, de szerintem így kellene megpróbálni ha az LNB1-en van az Astrás LNB az LNB2-n a HB.... :
Astra AA
HB AB
Thor BA vagy AC nincs?

Ha direktbe bekötöd a HB-ös LNB-t a beltéribe és úgy adsz hozzá TP-t akkor működik rendesen?

Üdv: Laci
(#) mazso1988 válasza laci6662 hozzászólására (») Aug 15, 2012 /
 
AB IPBOX 250S PVR a beltéri típusa.
Következő: »»   33 / 44
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem