Fórum témák
» Több friss téma |
Szia. Testzárlatra ellenőrizném legelőször a hálózati EMI filtert ha van, hátha egy szűrő kondi ment zárlatba mert ez is meg történhet valamint a grillet. Ha nem akkor a trafóban keresendő a hiba mindenképp zárlattot keres , méréseket csakis áramtalanított állapotba(a magnetron kizárva ha a sarui lehúzva). Ezenkívűl a retesz kapcsolókat is érdemes megnézni metr ezek beragadása szintén a főbizti kiégését okozhatja. Kérdésre válaszolva ha a magnetron eggyezik a másik mikróéval akkor gond nélkül betehető a helyettesítő alany.
Köszi. Néztem úgy is, hogy a primer oldalt kikötöttem, így "minden" megy, a grill is. Én szekunder oldali menetzárlatra gondolok, de simán ellenállást mérve nem tűnik rossznak.
A trafó nagyfesz kimenetét is kötötted már le, ami a kondihoz megy?
Most már igen Tehát trafó nagyfesz részét (kondira menőt) kikötöttem, minden más a helyén. 1000w gomb megnyom, 2 sec, bizti kiment.
A másik trafó még nem jutott el hozzám.
Sziasztok,
Mikrót javítok én is, de tegnap este átolvastam a témát, hála a sok sok hasznos kommentnek meg is találtam a hibát, egy kiégett biztosíték: 5KV 0.7A, na már monst én ugy gondolom, hogy a biztosíték ok nélkül nem ég ki tehát ha veszek bele egy újat és az is kiég akkor ne lepődjek meg? diodán nem tudtam semmit sem mérni, üdv
Nagyfesz dióda nyitófeszültsége magasabb mint a hagyományos 0.6 V. Olyan 9-75V szokott lenni.
A magnetron két kivezetését kellene mérni a ház felé, a kondi csatlakozójának környékén égésnyomokat keresni, mert kemény műanyag elreped és test felé áthúz.
Megmértem a magnetron ellenállását, 1ohm, égés nyomot nem találtam. Ki lehet cserélni a biztosítékot ideiglenesen egy mezei 1A 250V ra? egy próba erejéig?
Ha a magnetron ház és a kivezetés-ek között 1 ohm, akkor semmi értelme, mert zárlatos. Ha a két kivezetés között mértél, akkor még esélyes.
a két kivezetés közt mértem 1 ohmot, a magnetron bármely lába és a ház között szakadás van 20Mohmos méréshatárba semmit sem jelez.
Működik, biztosíték csere megoldotta a problémát, ha valakinek szüksége van egy nagyfesz biztosíték házra biztosíték nélkül, az szóljon ingyen vihető!
A bizti van hogy csak úgy, mindenféle előzmény nélkül megadja magát, valószínű hogy nálad is csak ez következhetett be míg minden más alkatrész hibátlant mutat. Üdv.
Néhány fotót a belsőről ha tudnál mellékelni az sokat segítene. Szekundernél hány ohm mérhető?
richmond-ot kérdezném:
így néz ki a magnetronom, különben nem zárlatos. Maradhat-e a kilyukadt antennavég, vagy mire lehet cserélni?
Üdv. Sajnos az enyirre sérült antennjú magnetronnal nem érdemes foglalkozni a későbbiekben úgy is ráfizetés lenne a vége. Az ilyen bizony cserélendő a késsőbbi problémák elkerülése végett.
Megjött a másik trafó. Betettem, megy. Örül.
Régi trafó primeren 1,8ohm, szekunderen 120ohm. Új trafó 2,0ohm ill. 135ohm. Fűtés 0ohm mindkettőnél. A képen (régi trafóval) a nagyfesz (sárga) le van kötve. Jobb hátul, alul van a kondi.
Sziasztok,a segítségeteket szeretném kérni.
Van egy Vhirpool mikrosütőm és nem akar melegíteni. Az lenne a kérdésem,hogy a magnetron 2 kivezetésén a műszer dióda állásba sípol,(vagy is elméletileg rövidzár) mit kellene ott mérnem?? A két db vezetéken ami a magnetronra megy semmi áramot nem tudok mérni. Mi lehet a gond? Előre is köszönöm mindenkinek a segítséget.
Sziasztok.
Kimértem ezeket a diódákat(kép mellékelve) és rosszak. A kérdésem az lenne,hogy ettől csinálhat e olyat a mikró,hogy elindul de nem melegít.A grill része tökéletesen működik,de melegíteni nem melegít.
Mi a kérdés ? Ha a diódák rosszak akkor csere !
A mikró elindul : a tányérmeghajtó motort külön kapcsolja az elektronika az elindul , ez még nem zárja ki a magnetron hibáját .
Az a kérdésem,hogy a dióda hibája okozhat e olyat,hogy megy minden de nem melegít.Az egész úgy indult,hogy felrobbant benne 2db tojás,és kicsapta az ajtaját.Kitakarítás után meg elindul,de nem melegít semmit,és a diódák rosszak.
Na eddig tartott az öröm. Pár napig ment rendesen.
Most már fél perc után 1000w-on kinyomja a 8A-s biztijét megint. Ötlet?
A fejet szereld ki lehet az eleje ég, a csatornát nézd meg tiszta e. A takaró szigetelő lemezen látszik e égés nyom?
Hi
Electrolux mikró nem melegít! Gyorsan rá néztem Biztosítékok jók,ajtó kapcsolók jók,a két hő kapcsolót megcseréltem egymással,és azok is jók,csillám papir nem sérült.A kondi és a ház közti dióda egyik irányba se vezet. Kipróbáltam a grill részét.Felizzik,majd kb 10mp után kikapcsol a fűtőszál.(de ez a hiba nem biztos hogy összefüggésbe van a mikro résszel) Holnap nézem tovább,de már az is meglepő,hogy jók a biztosítékok.Eddig minden mikroban csak azokat kellett cseréznem. üdv
Üdv!
Candy digit kombi mikróm (mint sok más előttem szólóhoz) nem melegít. A biztiket kimértem multival, jók. A dióda nem zárlatos. Félek a magnetron lesz a ludas, ugyanis olvasztó funkcióban mértem a fogyasztást, és 70W és 780W között fogyasztott ütemesen felváltva. A hangján is lehetett hallani, amikor melegítenie kellett volna, de semmit sem melegített. Érdekesség az, hogy az én mikrómban a magnetron előtt már újkora óta semmilyen takaró lemez nem volt, más mikróban pedig nem látni. A megnetron fején égési nyomok, elszineződések nincsenek, viszont a fém kupak közepén van egy szabályos kb 2mm luk. Nem tudom, hogy ez kezdetektől ott volt-e, de most ott van (LG2M226 típusú a fej). Tényleg a magnetron lesz a ludas, vagy lehet még szerencsém, és más a hiba oka?
A diódákat mivel mérted ki??Csak simán műszerrel?
A diódánál csak azt tudtam mérni, hogy nem zárlatos-e, és igen, csak simán műszerrel. Ha szakadt lenne, akkor se működne a miki? Úgy olvasgattam, hogy az csak a kondi kisütésére kell.
Mennyi dióda van benne?Én úgy tudom ha a kondi 2 kivezetésén van a dióda akkor az kell a kondi kisütéséhez.Elméletileg kell lennie egy diódának ami a kondi egyik lábára,meg a házra megy.
A nagyfesz diódát sima multiméterrel nem tudod kimérni,nekem az új dióda is szakadást mutatott és amikor betettem mégis működött vele a mikróm.Olvass vissza,,hogy,hogy kell pontosan kimérni ezeket a diódákat,mert attól,hogy te szakadást mérsz az még lehet jó is.
Egy dióda van benne, ami a kondi és a ház között van. Igazándiból nem tartottam hibásnak a diódát a szakadás miatt, ezért mértem csak zárlatot. De hogy biztosan ki lehessen zárni a hibalistáról, 12 V, LED és ellenállás alkotta "műszerrel" is kipróbáltam, és ahogy kell, csak az egyik irányban működött a LED. Tehát jónak itéltem a diódát.
Meg ne haragudjatok, de a dióda+kondi feszültségtöbbszöröző kapcsolást alkot.
|
Bejelentkezés
Hirdetés |