Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Mikrohullámú sütő javítás, magnetron csere, stb.
Lapozás: OK   51 / 143
(#) mindenes válasza Gyafi hozzászólására (») Jún 23, 2012 /

Szia. Testzárlatra ellenőrizném legelőször a hálózati EMI filtert ha van, hátha egy szűrő kondi ment zárlatba mert ez is meg történhet valamint a grillet. Ha nem akkor a trafóban keresendő a hiba mindenképp zárlattot keres , méréseket csakis áramtalanított állapotba(a magnetron kizárva ha a sarui lehúzva). Ezenkívűl a retesz kapcsolókat is érdemes megnézni metr ezek beragadása szintén a főbizti kiégését okozhatja. Kérdésre válaszolva ha a magnetron eggyezik a másik mikróéval akkor gond nélkül betehető a helyettesítő alany.
(#) Gyafi válasza mindenes hozzászólására (») Jún 23, 2012 /

Köszi. Néztem úgy is, hogy a primer oldalt kikötöttem, így "minden" megy, a grill is. Én szekunder oldali menetzárlatra gondolok, de simán ellenállást mérve nem tűnik rossznak.
(#) Hutty válasza Gyafi hozzászólására (») Jún 23, 2012 /

A trafó nagyfesz kimenetét is kötötted már le, ami a kondihoz megy?
(#) Gyafi válasza Hutty hozzászólására (») Jún 24, 2012 /

Most már igen Tehát trafó nagyfesz részét (kondira menőt) kikötöttem, minden más a helyén. 1000w gomb megnyom, 2 sec, bizti kiment.
A másik trafó még nem jutott el hozzám.
(#) koboraram1221 hozzászólása Jún 24, 2012 /

Sziasztok,
Mikrót javítok én is, de tegnap este átolvastam a témát, hála a sok sok hasznos kommentnek meg is találtam a hibát, egy kiégett biztosíték: 5KV 0.7A, na már monst én ugy gondolom, hogy a biztosíték ok nélkül nem ég ki tehát ha veszek bele egy újat és az is kiég akkor ne lepődjek meg? diodán nem tudtam semmit sem mérni, üdv
(#) Hutty válasza koboraram1221 hozzászólására (») Jún 24, 2012 /

Nagyfesz dióda nyitófeszültsége magasabb mint a hagyományos 0.6 V. Olyan 9-75V szokott lenni.
A magnetron két kivezetését kellene mérni a ház felé, a kondi csatlakozójának környékén égésnyomokat keresni, mert kemény műanyag elreped és test felé áthúz.
(#) koboraram1221 válasza Hutty hozzászólására (») Jún 24, 2012 /

Megmértem a magnetron ellenállását, 1ohm, égés nyomot nem találtam. Ki lehet cserélni a biztosítékot ideiglenesen egy mezei 1A 250V ra? egy próba erejéig?
(#) Hutty válasza koboraram1221 hozzászólására (») Jún 24, 2012 /

Ha a magnetron ház és a kivezetés-ek között 1 ohm, akkor semmi értelme, mert zárlatos. Ha a két kivezetés között mértél, akkor még esélyes.
(#) koboraram1221 válasza Hutty hozzászólására (») Jún 24, 2012 /

a két kivezetés közt mértem 1 ohmot, a magnetron bármely lába és a ház között szakadás van 20Mohmos méréshatárba semmit sem jelez.
(#) koboraram1221 hozzászólása Jún 25, 2012 /

Működik, biztosíték csere megoldotta a problémát, ha valakinek szüksége van egy nagyfesz biztosíték házra biztosíték nélkül, az szóljon ingyen vihető!
(#) mindenes válasza koboraram1221 hozzászólására (») Jún 25, 2012 /

A bizti van hogy csak úgy, mindenféle előzmény nélkül megadja magát, valószínű hogy nálad is csak ez következhetett be míg minden más alkatrész hibátlant mutat. Üdv.
(#) mindenes válasza Gyafi hozzászólására (») Jún 25, 2012 /

Néhány fotót a belsőről ha tudnál mellékelni az sokat segítene. Szekundernél hány ohm mérhető?
(#) kismukk válasza mindenes hozzászólására (») Jún 25, 2012 /

richmond-ot kérdezném:
így néz ki a magnetronom, különben nem zárlatos. Maradhat-e a kilyukadt antennavég, vagy mire lehet cserélni?

magnetron.jpg

(#) mindenes válasza kismukk hozzászólására (») Jún 27, 2012 /

Üdv. Sajnos az enyirre sérült antennjú magnetronnal nem érdemes foglalkozni a későbbiekben úgy is ráfizetés lenne a vége. Az ilyen bizony cserélendő a késsőbbi problémák elkerülése végett.
(#) Gyafi válasza mindenes hozzászólására (») Jún 27, 2012 /

Megjött a másik trafó. Betettem, megy. Örül.
Régi trafó primeren 1,8ohm, szekunderen 120ohm. Új trafó 2,0ohm ill. 135ohm. Fűtés 0ohm mindkettőnél.
A képen (régi trafóval) a nagyfesz (sárga) le van kötve. Jobb hátul, alul van a kondi.

mikro1.jpg

(#) attika hozzászólása Júl 1, 2012 /

Sziasztok,a segítségeteket szeretném kérni.
Van egy Vhirpool mikrosütőm és nem akar melegíteni.
Az lenne a kérdésem,hogy a magnetron 2 kivezetésén a műszer dióda állásba sípol,(vagy is elméletileg rövidzár)
mit kellene ott mérnem?? A két db vezetéken ami a magnetronra megy semmi áramot nem tudok mérni.
Mi lehet a gond?
Előre is köszönöm mindenkinek a segítséget.
(#) attika hozzászólása Júl 1, 2012 /

Sziasztok.
Kimértem ezeket a diódákat(kép mellékelve) és rosszak.
A kérdésem az lenne,hogy ettől csinálhat e olyat a mikró,hogy elindul de nem melegít.A grill része tökéletesen működik,de melegíteni nem melegít.
(#) kaqkk válasza attika hozzászólására (») Júl 1, 2012 /

Mi a kérdés ? Ha a diódák rosszak akkor csere !
A mikró elindul : a tányérmeghajtó motort külön kapcsolja az elektronika az elindul , ez még nem zárja ki a magnetron hibáját .
(#) attika válasza kaqkk hozzászólására (») Júl 1, 2012 /

Az a kérdésem,hogy a dióda hibája okozhat e olyat,hogy megy minden de nem melegít.Az egész úgy indult,hogy felrobbant benne 2db tojás,és kicsapta az ajtaját.Kitakarítás után meg elindul,de nem melegít semmit,és a diódák rosszak.
(#) Gyafi válasza Gyafi hozzászólására (») Júl 3, 2012 /

Na eddig tartott az öröm. Pár napig ment rendesen.
Most már fél perc után 1000w-on kinyomja a 8A-s biztijét megint.
Ötlet?
(#) Mályi László válasza Gyafi hozzászólására (») Júl 22, 2012 /

A fejet szereld ki lehet az eleje ég, a csatornát nézd meg tiszta e. A takaró szigetelő lemezen látszik e égés nyom?
(#) Zotya75 hozzászólása Júl 23, 2012 /

Hi
Electrolux mikró nem melegít!
Gyorsan rá néztem Biztosítékok jók,ajtó kapcsolók jók,a két hő kapcsolót megcseréltem egymással,és azok is jók,csillám papir nem sérült.A kondi és a ház közti dióda egyik irányba se vezet.
Kipróbáltam a grill részét.Felizzik,majd kb 10mp után kikapcsol a fűtőszál.(de ez a hiba nem biztos hogy összefüggésbe van a mikro résszel)
Holnap nézem tovább,de már az is meglepő,hogy jók a biztosítékok.Eddig minden mikroban csak azokat kellett cseréznem.
üdv
(#) Peter11 hozzászólása Aug 4, 2012 /

Üdv!
Candy digit kombi mikróm (mint sok más előttem szólóhoz) nem melegít. A biztiket kimértem multival, jók. A dióda nem zárlatos. Félek a magnetron lesz a ludas, ugyanis olvasztó funkcióban mértem a fogyasztást, és 70W és 780W között fogyasztott ütemesen felváltva. A hangján is lehetett hallani, amikor melegítenie kellett volna, de semmit sem melegített. Érdekesség az, hogy az én mikrómban a magnetron előtt már újkora óta semmilyen takaró lemez nem volt, más mikróban pedig nem látni. A megnetron fején égési nyomok, elszineződések nincsenek, viszont a fém kupak közepén van egy szabályos kb 2mm luk. Nem tudom, hogy ez kezdetektől ott volt-e, de most ott van (LG2M226 típusú a fej). Tényleg a magnetron lesz a ludas, vagy lehet még szerencsém, és más a hiba oka?
(#) attika válasza Peter11 hozzászólására (») Aug 4, 2012 /

A diódákat mivel mérted ki??Csak simán műszerrel?
(#) Peter11 válasza attika hozzászólására (») Aug 5, 2012 /

A diódánál csak azt tudtam mérni, hogy nem zárlatos-e, és igen, csak simán műszerrel. Ha szakadt lenne, akkor se működne a miki? Úgy olvasgattam, hogy az csak a kondi kisütésére kell.
(#) attika válasza Peter11 hozzászólására (») Aug 5, 2012 /

Mennyi dióda van benne?Én úgy tudom ha a kondi 2 kivezetésén van a dióda akkor az kell a kondi kisütéséhez.Elméletileg kell lennie egy diódának ami a kondi egyik lábára,meg a házra megy.
(#) attika válasza attika hozzászólására (») Aug 5, 2012 /

A nagyfesz diódát sima multiméterrel nem tudod kimérni,nekem az új dióda is szakadást mutatott és amikor betettem mégis működött vele a mikróm.Olvass vissza,,hogy,hogy kell pontosan kimérni ezeket a diódákat,mert attól,hogy te szakadást mérsz az még lehet jó is.
(#) Peter11 válasza attika hozzászólására (») Aug 5, 2012 /

Egy dióda van benne, ami a kondi és a ház között van. Igazándiból nem tartottam hibásnak a diódát a szakadás miatt, ezért mértem csak zárlatot. De hogy biztosan ki lehessen zárni a hibalistáról, 12 V, LED és ellenállás alkotta "műszerrel" is kipróbáltam, és ahogy kell, csak az egyik irányban működött a LED. Tehát jónak itéltem a diódát.
(#) Hutty hozzászólása Aug 5, 2012 /

Meg ne haragudjatok, de a dióda+kondi feszültségtöbbszöröző kapcsolást alkot.
(#) attika válasza Hutty hozzászólására (») Aug 5, 2012 /

Az igen,de a párhuzamosan kötött dióda a kondira az csak egy védelem.
Következő: »»   51 / 143
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem