Fórum témák
» Több friss téma |
Az elődjében is ugyanezt a tányért használtad...ugye nem?
Most került hozzán egy ikeás vaskos tányérszett, na az tényleg forró lesz! De a kaja is. Talán vendéglátosoknak készül, nem kell külön tányérmelegítőt használniuk. Jobb helyeken meleg tányéron szolgálják fel a meleg ételeket...
A tányérkészlet is megvan vagy 20 éve, de eddig nem tűnt fel ilyen durva különbség.
Köszi. De vajon hogy érdemes szelektálni? Minden típust be kell rakni egy rövid időre, és amelyik felforrósodik az kiesik? Bírná ezt a mikró?
Nem nagyobb megterhelés a magnetronnak a dielektromos melegítés a vízmelegítéshez képest, úgyhogy nyugodtan lehet próbálgatni. Én azért tennék vizet is egy másik edénybe, hogy ne verődjön vissza túl sok energia a magnetron felé, ha mikrózható edénnyel próbálkozol.
Köszönöm, szakítok rá időt, hogy végig próbáljam.
A magnetron stabil, a frekvenciáját elsősorban a rezonátor mechanikai méretei határozzák meg, és előírás szerinti frekvencián kell működnie (ha jól tévedek 2400 - 2500MHz között). Kis mértékben változhat persze öregedéssel, az "anyag vetemedésével", és a tápfesz/áram is kicsit hat a frekvenciára, de ezek csak nagyon kicsi (majdhogynem jelentéktelen) változások a melegítő hatás tekintetében.
Egy mikrosütő magnetronja amúgy közel sem olyan preciz és pontos felépítésű, mint egy adástechnikai, vagy mint egy radarban használt magnetron. A hozzászólás módosítva: Szo, 15:13
Én inkább úgy szoktam magyarázni, hogy a fix üregek közötti mágneses térben, a feszültség álltal meghatározott tempóban keringőző elektronok miatt melegít a mikrosütő.
Ha nem jön össze, akkor nincsen meleg... Na pont ezért van ennyire primitív (olcsóság is persze) egyszerű tápegysége (mert csak van amikor éppen összejön, és melegít)...
Nekünk a műszakis előfelvételis kopaszoknak magyarázta Baski főtörzs az atombomba működési elvét:
Képzeljék el, hogy van egy 80 fokos fémlap. Ha ráöntünk vizet nem történik semmi. De ha hirtelen egy másik 80 fokos fémlapot csúsztatunk össze vele, akkor az már 160 fok, és a víz egyből elpárolog. Nem értette, hogy miért dőltünk a röhögéstől.
Peltier pont így működik, szerintem már akkor alaposabban ismerte nyugati technológiát mint a kopaszok.
Okosabbtól tanulni nem szégyen... |
Bejelentkezés
Hirdetés |