Fórum témák
» Több friss téma |
Sziasztok
Egy kérdéssel fordulnék hozzátok! 16F88 Pic, ha beleégetem a programot nem csinál semmit, még egy ledet sem villogtat. ha ugyan ezt egy 16F628-ba égetem tökéletesen megy, persze a megfelelő konfigurálások után. Előre is köszönöm a segítséget!
Ha belső órajelet használsz tegyél be egy C kódot az elejére !
Közben én is rájöttem hogy itt lesz vmi bibi...
Még egyszer köszönöm szépen!
Az mitől lehet ha ezt beillesztem akkor nagyon belassul?
Mit jelent a " belassul" ?
Csinálj 1mp et és teszteld.
osccon= 0x60; mert 4MHz-re van a programodban állítva a clock, vagy 0x70 de a programodban akkor 8MHz-t állíts !
Kedves Fórumosok! Kis segítség kellene, mert a meglevő flowcodom *
Szeretném megkérdezni, hogyan tudnám használni 5.2 -ben a CCP1 Capture modult? Meg kell írjam C-ben?
Sziasztok egy 16f876 hoz szeretnék rotary encodert illeszteni programba adc helyett,valakinek van ötlete hogyan tudnám megcsinálni? A konkrét problémám az hogy nincs idő a programban arra várni hogy impulzusokat számoljak,adc -vel egyszerű mert oda tekered értéket képez és kész ez még belefér de rotarynál ugye 2 bemenet felváltva változik és ezt tudnám adott idő alatt számolni de nincs rá idő a programban. Ha valakinek van ötlete kérem irja le, köszönöm.
Na jó de csak v4-em van.
Üdv mindenkinek! Összepakoltam egy led villogtató programot, ami a szimuláció alatt rendesen fut, de ha a céleszközbe betöltöm akkor nem reagál semmire. Valakinek van ötlete mi lehet a gond?
Időközben megtaláltam a hiba okát. A chip menü konfig ablakában kijelölöm az XT-t és ő automatikusan vissza áll RC-re ha leokkolom az ablakot, valakinek esetleg van oka miért csinálja ezt?
16f874 a PIC V4es a program. A konfig biteket hiába állítom be a gép felülbírálja.
És a kristály frekvenciáját hol lehet beállítani? Lehet (sőt: biztos), én vagyok a láma ( :lama: ), de nem találom...
Sziasztok tegnap találkoztam egy elég érdekes dologgal.Szerkesztettem egy rövid kis progit végső elkeseredésemben,v4-ben és v5-ben is,mind a két szimuláció gond nélkül lefut ugy ahogy gondoltam.viszont leforditva beégetve csak a v4-el forditott működik. Ugyan az az fcf-file v5-el forditva nem szereti a nyomógombot,meg produkál még érdekességeket.Felteszem mind a két filét,viszont ha valaki le tudná tesztelni hardveresen is,azt megköszönném hátha én cseszek el valamit.
Szia köszi a segitséget letöltöttem bemásoltam ujra forditottam de a hiba az megmaradt sajnos. Lehet én vagyok béna de akkor a v4-el miért működik jól? Én feladom egyenlőre.
Próbáld meg a gomb komponens makrója helyett egy sima bemenetként, hátha úgy menni fog.
Az egyedüli előnye, hogy a prellmentesítést szoftveresen lekezeli.
Persze ,de ha 4.5 ig működött ,elvárná az ember ,hogy 5.2 ben is működjön
Egyéb iránt ,ha bemásolod a javításokat ,akkor működik.
Hogy Te mindig mellébeszélsz ,azt nem tudom hova tenni ....
|
Bejelentkezés
Hirdetés |