Fórum témák
» Több friss téma |
Ha kézzel tologatom, akkor nincs baja, simán végigtolom a sínen ki-be. AKkor lehet azért áll meg, mert azt hiszi, beszorult valami a kapuba? Ilyen biztonsági funkció? Mert akkor lehet érzékenyre van állítva.. Arról fogalmam sincs, hogy kell állítani ezen..
Örülök a leírásnak, de hátha van valakinek egy teljesebb.. Vagy ötletet ad a leírás alapján. Pl azt nem értem a leírásból, hogy az 1 pont alapján összelövöm a vevőt a távirányítóval. Azt írja, hogy az "a" gombbal együtt eltárolódik a "b" gomb is. Én nem állítok be mozgatási időt, hanem a végállásban megáll. Mégis hogy lesz ez alapján gyalogos funkció? Ha meg beállítom a mozgatási időt, akkor meg nem megy el végállásig, az én értelmezésemben.
Ez a leírás eléggé homály, a fordító saját szájaíze alapján írta, azt, hogy más tudja-e értelmezni már más tészta.
Próbálj meg inkább angol nyelvű leírást, hátha logikusabb felépítésű. Mindenesetre szerintem ami kell: -memóriatörlés /újraindítás -végállások betanítása -személyi bejáró funkció engedélyezése -átnézni a panel hátulján van-e forrasztási hiba. Üdv
Szia, ez a leiras meg elege turheto.
Megnyomod a "SEL" gombot 2x a workled villog, megnyomod a "MODE" gombot lenyomva tartod a kivant nyitas mertekeig a gombot elengeded, proba, es orulsz ha sikerult. A "B" gomb a kiskapu funkcio. A nyomatek szabalyzo poti helye a rajzon szerepel, jo lenne egy foto. Automata zarast is ertelemszeruen kell beprogramozni.
Folytatom, ha igy a kapu vegig megy veg allastol veg allasig akkor kesz vagy a mukodesi ido programozasaval, ugyanis az altalad leirtak alapjan ugytunik a mukodesi ido jar le es ezert all meg a kapu valtozo helyzetben.
A gyalogos funkciora azt irja, hogy nyomd meg a "SEL" gombot 4x nyomd meg a "MODE" gombot (szerintem megint tartsd lenyomva ameg a kivant mertekig kinyit ) elengeded a gombot es proba.
Szia!
Hát igen. érdekes leírás, de valamennyire használható. Google-ben eddig próbálkoztam. Angol leírást nem találtam, szerintem arra nem nagyon forgalmazzák. Sajna olasz vagy francia leírást sem találtam, kicsit beszélem, itt meg nemzetközi szavakat lehet használni kereséskor szerencsére. (pl.: receiver/receptor, recepteur). Ez nem vezetett eredményre. Panelt még megnézem, a forrasztási hiba miatt.
Na igen, kipróbáltam jó pár féle programozást, eddig egy vált be.
Legyen "a" gomb. Ez most nyitja, csukja, megállítja. Ha átmegyek a fotocellán, akkor meg 15 sec után becsukja. Ezt már én állítottam be. Ami nem sikerült, az a gyalogos funkció. Egyszerre nem bírok két gombot (a, b) beprogramozni. Ha megadom a nyitási időt, akkor csak addig nyitja, nem tudom megoldani, hogy a másik gomb nyissa végállásig. Meg ilyenkor elkezd ---rakodni a csiki-csukival. Mióta kilőttem a nyitási időt és a gyalogos funkciót, azóta nem csinálta azt, hogy megáll félúton... Meg így olyan egyenletesebben nyit, zár.. Szóval igazad van szerintem, a működési idő kavar be.. Lehet nem erőltetem tovább az a+b gombot és a gyalogos funkciót, sok óra keresés és pár óra állítgatás után most alapszinten megy, tudja ami nekem kell. Ha gyalog megyek ki, majd megállítom gombbal legfeljebb. Hacsak nincs jó ötletetek erre?
Meg leírás szerint ez 1 csatornás vevő. Emiatt lehet rá a+b gombot programozni? Gondolom elég láma kérdés..
Ha SEL 1x és nyomom a gombot az adón, eltárolja. Ha megcsinálom másik gombbal is, akkor eltárolja, de az előzőt elfelejti... A távirányítót meg meg tudtam tanítani egyikkel a másikat szerencsére. Alakul ez..
Szia, az lehet hogy egy csatornas vevo de a ket gombnak nem egy forma a kodja. A mukodesi idot mindig nagyobbra kell allitani mint a vegallas tol vegallasig mozog a kapu, magyaran kell egy kis ido tartalek. Ha engedelyezted a gyalogos funkciot mar neked nincs mas dolgod mint a "b" gombot nyomni, a vezerles idore nyitja a kaput ugy, hogy csak keveset nyisson. azt irod, hogy ha atmesz a fotocella kozott utana 15mp mulva bezar a kapu. Ez a mukodes nem jellemzo a kapunyitokra. Ilyen akkor fordul elo ha a motor forditva van bekotve, a fotocellan valo athaladasra mindig vissza kell nyitni a kapunak teljesen. Mivel neked forditva van bekotve a motorod, a kiskapu funkciot nem tudja elinditani mert mar vegallason van. Probald meg a motor forgas iranyat megforditani termeszetesen a vegallas kapcsolokat is megcserelni bekotesileg. A leirasban is szerepel az, hogy a kapu uzembe helyezesekor eloszor nyitni kell neki, ezt ugy tudodmeg, hogy felig nytva meg allitod aramtalanitod a rendszert varsz 5-10 percet utana feszultseg ra es a tanitaskor a mozgast nyitasi iranyba kell kezdeni a kapunak.
Kipróbáltam, ha mozog a kapu, akár kifele, akár befele és mozgás közben átmegyek a fotocellán, akkor megáll a kapu, utána nem csukja be, de nem is nyitja ki. Áll és várja a parancsot
Másik üzem, ha álló kapun megyek át. Ha végállásig nyitom és megáll, vagy nyitom és a gombbal megállítom, szóval áll a kapu, átmegyek a fotocellán, akkor az átmenéshez képest 15 sec. és becsukja a kaput. Ez helyes működés szerintem, vagy nem? Ez a SEL 3x, az "automatikus zárás" funkció. Huh, sokat kell olvasnom, hogy motzor forgásirányt változtassak, meg átkössem a végállást, egyelőre ezzel nem próbálkoznék, később talán..azért köszi a tippet. Köztes állásból nem próbáltam programozni, mindig csukva, de akkor látszódott, hogy nyitni akarja első nyomásra.
Ezt nem tudtam, hogy a működési időt nagyobbra kell venni, mint a végállástól-végállásig menet. Jó tudni.
Akkor a rendszer automatán tudja, hogy gyalogos funkciónál mennyi ideig nyisson? Kipróbálom, engedélyezem a funkciót és rápróbálok a b gombra. Már csak tudni kellene melyik az a meg a b gomb Ja meg ehhez mindenképpen meg kell adni a nyitási időt.. Egy csavar van még a dologban: A tolókapu az elektronikus egység elé csúszik be, szóval a mode gomb nyomása nem egyszerű, pici kerítéslécbontás kell hozzá..
Szia, most csereltem egy "Q36" vezerlest valami ujfajtara, ott a kiskapu nyitas a nagykapu nyitasi idejenek 1/3-a kellett egy kicsit szorakozni a nyomatek es az ido beallitasaval. Fotot nem tudsz felrakni?
A "B" gomb a jobb felso szokott lenni nyisd ki teljesen a kaput varj vele max 5 percet ha bezar magatol akkor aktiv az automata funkcio, kozben nem kell maszkalni a fotocella kozott mert az ujra indithatja a zarasi ido szamolasat. Szoval nyisd ki a kaput ha ott marad nyomd meg a "B" gombot ha elindul de nem megy vegig akkor tuti forditva van bekotve a motor. Ezt a lecen keresztuli gombnyomast nem ertem, a vezerles nem a motorban van?
Ezt szereltem be vasarnap, ha csak egy foto cella part hasznalunk akkor a foto1 jelut kell bekotni a helyes mukodeshez.
Szia!
Akkor már értem a kiskapu funkciót is kb., illetve a nyitási idejét. Képet teszek majd fel, akkor megérted a problémám is. A motor a kapu előtt van, a vezérlés mögötte a kerítésen, kábelezés a sín alatt vezetve csőben. Ha gurul a kapu 50 cm-t, akkor már takarja a vezérlőegységet.. Emiatt csak 5-6 sec-re tudtam beállítani tesztnek a nyitási időt, ennek az 1/3-ad részét már gondolom nem érzékelte a rendszer... A takarás miatt leveszek egy-két lécet a kerítésről a vezérlő mellett és az utcáról nyomom a mode gombot a terveim szerint Képet megpróbálok maholnap feltenni, akkor látni fogod egyből. Korábban az első hozzászólásban linkeltem a távirányító képét, egy oszlopban vannak a gombok (+ máshol a tanító gomb), így jobb felső nem "b" gomb. Én most a kulcsokhoz legközelebbit programoztam be. Lehet a legtávolabbit kell, mint a leírásban, amit küldtél és akkor a középső a b gomb. Köszi a mellékelt leírást, azt veszem ki belőle, hogy a nyitási idő azért számít, hogy lassít a kapu 3 másodperccel a végállás előtt, a végállásnál meg megáll.
Nemmindegyik vezerlesben talalhato a lassitasi funkcio, a motor idot azert kell beallitani mert ha valami szorulas veget megall a kapu a vegallasok kozott leegne a motor, ha hosszu ideig rajta maradna a feszultseg. A probalgatashoz nem feltetel a kapu mozgasa szetoldod a mechanikat es ugy probalgatod, kezzel mukodtetve a vegallas kapcsolokat. A ledek felvillanasat igy tudod szamolni , utana osszezarod a mechanikat es ellenorzod a mukodest.
Értem, köszi!
Szólok, ha jutottam valamire. Jó hír akkor, hogy nem kell kerítést bontanom!
Sziasztok!
Lenne egy ismeretlen fajtájú kapunyitó panelom. Képeket mellékelek. IC-k fajtáit is legépelem hátha valaki tud vele valamit kezdeni. Be- és kimeneti csatlakozók: -2 föld -1 antenna -1 12-24v +tápcsatlakozó -2-2 csatlakozó a relékhez Rákötöttem a tápot, és a távirányítóját is nyomkodtam, de a rajta lévő 2 LED semmit nem jelzett, illetve nem tudom mit kéne csinálniuk. Nem vagyok nagy elektrós, de próbálgattam méregetni, ha jól tudom elsőnek a tranzisztorok szoktak tönkre menni, de ahogy mértem láttam hogy nincs gondjuk. Esetleg ha valami támpontot tudnátok adni, hogy hogyan folytassam a hibafeltárást. ic-k típusait leírom mivel nem nagyon látszanak a képen. 1x P9718AD 1x P9806TF 2x UM86409A
Szia!
Van rajta két dip kapcsoló. Ha szétszeded a távirányítót abban is lennie kéne dip kapcsolónak. Meg kellene nézni, hogy egymáshoz vannak e rendelve. Az adóban és a vevőben a dip kapcsolóknak egyformán kell állniuk.
Szia!
Erre a névre hallgat: TECHNO TCRX12RMB2 Üdv
Akkor jól mondtam, a dip kapcsolókkal kell összehangolni az adót és a vevőt.
mindenkinek nagyon szépen köszönöm a segítséget és a gyors reagálást.
Valahova már szereltem be ilyet és rémlett a neve, aztán rákerestem.
Mellékelem a képet, rémélem sikerül. Így néz ki a vezérlés.
Adott egy tanya és egy távirányítós kapu az épülettől kb. 200m-re. Van a földben egy 2 eres vezeték és 2 kapcsoló a háznál, egy a ház sarkán, egy belül, amivel tudják nyitni a kaput. Ez a vezeték "elromlott", nem tud vezetni.
Ásni nem akartak, lett véve egy Bestar DTK4-es RF átjelző. Ki lett próbálva, tudta a távolságot. Be lett építve, kapott egy dobozt a vevő a kapu oszlopán, az oszlop tetejére fel lett szerelve egy antenna (a kapuelektronika antennája is itt van). Elvileg minden szép és jó, 2 hete volt a szerelés. Most szólnak, hogy nagyon nehezen, vagy egyáltalán nem tudják nyitni a kézi távirányítójukkal a kaput. Csak közelről, többedszerre, vagy úgy sem. Kihúztam a DTK4 adapterét, és újra megy rendesen a kapunyitó. Visszadugom, megint rossz az eredeti nyitó. Zavarja a DTK4 a gyári vevőt, holott mindkettő csak vevő. Zavart a tény, hogy miért most lett rossz, eddig miért volt jó? Azt mondták, hogy azóta már gyengébben ment, de ment, most lett nagyon rossz... Kikötöttem az oszlop tetején az új antennát, bekötöttem a dobozba egy darab vezetéket. A doboz kb. 80cm magasságban van, az oszlop teteje meg 2,5m. Kitoltam a dobozt a kis antennával az oszlop szélén túlra, tehát a legmesszebb, és legnagyobb takarásra minden kapuval kapcsolatos elektronikától, antennától. Akkor is zavarja. Gondolom a mostani esős, párás idő miatt lett még rosszabb a helyzet... Segítene-e, ha kb. 6-7m-rel arrébb kerülne a DTK4, és kapna az antennája mögé egy reflektort (pl. egy konzervdoboz félbevágva, testre kötve) a kapu felé? Üdv Inhouse
Közben ki lett annyi próbálva, hogy 10-12m-re az oszloptól úgy néz ki már nem zavarja, az eredeti kapunyitó újra 30-40m-ről dolgozik, valamint a DTK is megy, hiszen ő csak közelebb került az adójához.
Üdv Inhouse
Beninca kapu TO.GO4 távirányítójának betanításához szeretnék segítséget kérni.
Kettő volt, egyik tönkrement, a másik még használható. Hogyan tudom megtanítani az újat? Sajnos sehol sem találtam segítéget. Előre is köszönöm a válaszokat!
Nem lesz könnyű dolgod. Egy 433 MHz -es vevő építése nem csak nyákterv, tervrajz kérdése. Ilyen magas frekvencián már meglehetősen nagy gyakorlat, és műszerezettség kell a projekthez.
Lehetne egy 433 MHz -es modult használni, ha tudnád az adó pontos frekvenciáját. Az adóban látható egy IC, az egy enkóder IC, ennek a párját is meg kellene szerezni. Ez nem lesz egyszerű, mert előfordulhat, hogy a biztonság miatt speciális, egyedi IC -t alkalmaztak, aminek a párja beszerezhetetlen, sőt még adatokat sem lehet szerezni róla.
Sziasztok!
Azzal a kérdéssel fordulok az oldalhoz hogy lehet e egy kapunyitó távirányítóhoz (kép csatolva) készíteni valami vevő modúlt? mert ha igen akkor valaki lenne szives elküldeni a nyáktervet, tervrajozt, mi kell hozzá stb.. mert én túl hülye vagyok hozzá aki elmondja annak nagyon megköszönöm
Várj új képek
(ezek az igaziak)
Ha nem értessz hozzá akkor ez kell neked: Bővebben: Link
|
Bejelentkezés
Hirdetés |