Fórum témák
» Több friss téma |
- Ez a felület kizárólag, az elektronikában kezdők kérdéseinek van fenntartva és nem elfelejtve, hogy hobbielektronika a fórumunk!
- Ami tehát azt jelenti, hogy a nagymama bevásárlását nem itt beszéljük meg, ill. ez nem üzenőfal! - Kerülendő az olyan kérdés, amit egy másik meglévő (több mint 17000 van), témában kellene kitárgyalni! - És végül büntetés terhe mellett kerülendő az MSN és egyéb szleng, a magyar helyesírás mellőzése, beleértve a mondateleji nagybetűket is!
Egyrészt, milyen szabályzó? Kapcsolási rajzod, nyákterved is van? Másrészt, nézted a tranyók adatlapját? Ugye nem tünt fel, hogy az egyik PNP a másik meg NPN?
Ja elnéztem a számokat bc546
Szedd ki a fetet és mérd le. Lehet, hogy totál zárlatos.
Minden * Remélem segítettem ?!
* Törölve! Nem nem segítettél, köszi ha nem feszegeted újra, a te különbejáratú véleményedet.
Kedves idegen jó! És üdv így névtelenül Mindez nem különbejáratú vélemény hanem néptömegek hülyitésének mellőzésére irányuló kijelentés volt, de természetesen tiszteletben tartom a moderátori demagógiát. Ha nem volt fejlesztő értékű hát nem....Szerinted...
Üdv!
Tudna nekem valaki segíteni hogy honnan lehet letölteni a sprint layout 5 -öt magyarul? Már 2 és fél órája ezzel szenvedek és egy normális oldalt sem találtam ahonnan tényleg, valóban le lehetne tölteni és nem csak a sok reklám meg az átverés lenne. Ha valaki tud egy normális linket adni ahonnan tényleg le lehet tölteni, annak örök hála. Előre is köszönöm a segítséget!
Na, végre megvan köszi
Nem találtam azt a témájú topicot, de még egy gyors kérdés csak annyit hogy lehet saját makrót rajzolni?
Köszönöm a válaszod!
Az akksik egyformák, és az eredeti töltője az 24V os volt és 6 órán keresztül kellett tölteni, ebből ha jól gondolom az következik hogy ezek az akksik 2A töltőáramot is elviselnek darabonként. javíts ki ha tévedek, még annyi lenne a kérdésem, hogy hogyan tudnám ellenőrizni, hogy mikor van fullre feltöltve, létezik erre kapcsolás, vagy valamilyen módszer?
Hello!
A válasz oly egyszerű, hogy gyanús is. A második ágat ne az Aksira kösd, hanem az első kapcsoló után. Ekkor az első kapcsoló kapcsolja a második ágat is. üdv! proli007
Hello!
Most sem írtad az aksi kapacitását. De ha 6 óra alatt töltötte fel, akkor a kapacitás ötödével töltött (C/5), ami még elképzelhető. Ellenőrizni méréssel lehet, ha eléri a 14,5V feszültséget, fel van töltve. ( C/5-nél lehet kicsit nagyobbat..) Esetleg egy komparátor, ami lekapcsolja a töltést ennél a feszültségnél. Pld.. üdv! proli007
Szia írtam hogy 12 Ah vagy mire értsem a kapacitást?
Szóval ugye azaz 12Ah/6h=2A azaz párhuzamba kötve a 2 akksit 4 amperrel kell töltenem 6 órán keresztül? Elég lesz nekem a mérés is, úgyértem ha elére ezt a feszt lekapcsolom manuálisan, de köszi a rajzot is!
Sziasztok, valaki tudna nekem olyan irományokat küldeni , amiből megtudok tervezni egy 2 sec-es hálótrafót.
A tervezés alatt értem: bemegy 230V xW, nekem kell 230V yW és 14,5V zW , akkor a y és z változásával menyi legyen az x , ezekhez méretezve a drótvastagság , és a menetszám . Köszi!
Hello!
Bocs, ezek szerint csak én nem olvastam, a kapacitást. 2A-nál azért több lesz, mert kettő akkor lenne, ha 100% lenne a hatásfoka. Inkább 2,4A-re saccolok. üdv! proli007
Fet jó? Terhelés volt rajta amikor próbáltad?
Ha jó, akkor szedd ki a a D1-et, próba. Ha nem jó, akkor az IC 6-os lábán egy szép háromszög jelet kell látnod (ha nincs szkópod, egy erősítő bemenetére kötve jó kis visítást kellene hallani), az 5 lábán pedig a bemenő jel szerint változó egyenfeszültséget(ezt vagy analóg műszerrel kellene nézni, vagy ezt is szkóppal). Nézd meg ezeket, aztán folytatjuk.
Hello!
A primer teljesítménynek, nagyobbnak kell lenni valamivel, a szekunderek összegénél. (Ha ez volt a kérdés.) De van külön trafós topik.. üdv! proli007
Ja* , azt tudtam,csak hogy ehhez valami könyv van?
Sziasztok! A TL494 kitöltési tényezője milyen kondival van 50%-on? A másik kérdésem hogy milyen ellenállásal lehet elérni kb. 500hz-et?
Üdv újra !
Valaki elmagyarázná nekem mire is való a motorindító kondenzátor? Úgy tudom hogy egy kis löketet a adjon az elején! És ha igen akkor egy 12-13.5 max. 14 A-os motorhoz milyet tegyek? Típus,kapacitás,kimenet!
Már írtam neked, hogy egyenáramú motoron nincs indító kondenzátor. olvasnivaló
Heló!
Meg tudnátok mondani hogy hogyan keressek rá erre az ic-re, vagy mi a neve? Valami olyasmi kellene, hogy ha 01001-et küldök akkor a 2. és az 5. led világít. Előre is kösz!
Aha!
Na és mennyire lenne nagy butaság elétenni egyet?
Semmi értelme nem volna. Zavarszűrőt szoktak rá tenni, hogy a TV-t rádiót ne zavarja. Miért szeretnél mindenáron kondit tenni rá?
Hát hogyha tennék rá kondenzátort nem adna neki a kondenzátor löketet?
A "nem"-nek melyik része nem világos?
Hello!
- A TL494 nem NE555. Nem a kondival kell beállítani, az 50%-ot. Az oszcillátora, egy háromszög generátor, melynek kimeneti jelét összehasonlítja egy komparátor egy egyenfeszültséggel. Ennek kimenetén képződik a PWM jel. Az oszci kb. 1V, és 3,5V között állítja elő a háromszög jelet. Vagy is akkor 50% a kitöltés, ha a 3-as láb feszültsége ennek a tartománynak a felén van. De alapvetően egy PWM modulátornál, a kutyát sem érdekli, mikor van 50%-on a kitöltés. Az mindig annyi, amennyit a feszültség szabályzóhoz kell. Vagy is a terhelőárammal arányosan nő-csökken. Ha pontos 50%-ot szeretnél, akkor a TL nem a Te áramköröd. Arra sokkal célszerűbb egy D-tároló, pld. CD4013. Mer annak kimenetén tuti, 50% van. Ha még is TL-el szeretnéd elkészíteni, akkor megoldható, de meg kell kerülni a problémát. Ami komplikáltabb.. - A frekvenciát, egy kondival, és egy ellenállással lehet beállítani, aminek értékéről az adatlap5.ábra grafikonja ad infót. De kb. 100nF kell, és 39kohm. üdv! proli007
Szia! Tudod mi a kondenzátor? Ha a rendszered pl 12 voltos és a kondidat feltöltöd 12 voltra majd ezt rákapcsolod egy motorra akkor a motoron 12 volt lesz ha van kondi ha nincs, ha meg a tápod nem bírja akkor a kondi se fog semmit érni. B verzió a kondit rákötöd a motorra és így adsz rá feszt ekkor nem hogy nem lök rajta de lassítja a felpörgést! Szóval nincs értelme!
Oké!
Itt se voltam! :bummafejbe: |
Bejelentkezés
Hirdetés |