Fórum témák
» Több friss téma |
- Ez a felület kizárólag, az elektronikában kezdők kérdéseinek van fenntartva és nem elfelejtve, hogy hobbielektronika a fórumunk!
- Ami tehát azt jelenti, hogy a nagymama bevásárlását nem itt beszéljük meg, ill. ez nem üzenőfal! - Kerülendő az olyan kérdés, amit egy másik meglévő (több mint 17000 van), témában kellene kitárgyalni! - És végül büntetés terhe mellett kerülendő az MSN és egyéb szleng, a magyar helyesírás mellőzése, beleértve a mondateleji nagybetűket is!
Szia!
Ez nem idevaló téma, ezért nyugodtan élessz fel egy "halott" topikot, és figyeld meg, hogy menten feléled.
Köszönöm a hozzászólásod!
Már időközben beforrasztottam a kapcsolásba a kondikat is és egyelőre jónak tűnik, de mivel szórványos a hiba, ezért nehéz kijelenteni, hogy meggyógyult a beteg. A végleges áramkörben megpróbálom a leforrasztást is, biztos ami biztos.
Sziasztok!
Ki lehet számítani egy tekercs induktivitását a következő adatok alapján: menetszám, belső átmérő, huzal átmérő, menettávolság? Légmagos tekercsről van szó, ehhez a kapcsoláshoz kellenek. Nem túl bonyolultak, de sajnos nincs ilyen huzalom, ezért gondoltam, hátha valami gyári induktivitással is megoldható a dolog. Előre is köszönöm a választ!
Ki lehet számolni, pontosan ezek az adatok kellenek. Az interneten találhatsz erre a célra számoló programmokat, az egysoros légmagos tekercs induktivitásának számításához.
De nem kell túlbonyolítani a dolgot, egy tömör vezetékből kinyert drótból is megcsinálhatod azt a pár menetet.
Hali ! Annyi lenne a kérdésem hogy a routerek (wifis) antennáján a csatlakozónak mi a neve ? szeretnék egy nagyobb antennát csinálni a routeremhez, de a gyárit inkább meghagynám. Szóval mi ennek a neve ?
Nyomok egy linket is hogy tudjátok, tehát ami az antenna végén van csati, annak a neve érdekelne antenna
Helo
Szerintem ezek között megtalálod a neked valót.
Az a helyzet hogy azt hittem hogy ennek van valami neve, ami mondjuk szabvány és csak egy féle van jó elég érdekes elképzelés de úgy voltam vele hogy hátha köszi a linket de nem fogok hestoreból rendelni mert mire nekem lehozzák (nem a környéken lakom, 200km-el odébb) az rádob az árára még 2000-et. De köszönöm szépen a gyors választ, ez is jó lesz kiindulópontnak
Szia!
Úgy hívják, hogy SMA csatlakozó. Ebből is van kétféle a male és a female valamint ezek variánsai (külső-belső menetes).
Én sem úgy gondoltam, hogy megrendeled, arra gondoltam, hogy ha megtalálod, akkor egy boltban már pontos nevet tudsz mondani.
Ennek a csatlakozónak a neve az RPSMA dugó. Ez olyan dugó, hogy hüvely van benne, az aljzaton pedig tüske van. Az SMA előtti RP jelenti azt, hogy a szokásos csatlakozóktól (dugó=tüske, aljzat=hüvely) eltérően ennél a belső érintkezők fordítva vannak.
Itt van például kábelre szerelhető RPSMA dugó.
Nagyon szépen köszönöm a segítségeteket !
Mértem és hallgattam az utóbbi 20 évben éppen eleget, ezért bocs de a tiédre már akkor sem lennék kíváncsi ha itt lenne helyben.
Sziasztok!
Megcsináltam egy 2*6W-os UV csőpárt levilágítani. 4-22W-os gyújtóval szerelve sorosan kötve vannak. Egy a gond sokáig gyújt a gyújtó és eléggé melegszenek a csövek Ez természetes?Ventis hűtés kell neki? Illetve az a kérdésem ,hogy kell-e elé a kondi vagy elhagyható?
Hogy tudok a konnektorból 9v csinálni és nem adapterrel hanem én szeretném meg építeni tudtok adni kapcsolási rajzot vagy nyák tervet vagy valami leírást?
Előre is kösz!
Attól függ mire szeretnéd felhasználni. A legegyszerűbb egy trafóval.
Helo
Szerintem egy trafó, egy diódahíd, egy pufferkondi, és egy 7809 vagy lm317 segítségével tudod megcsinálni. Az adatlapjukban benne van a bekötésük is. Persze ha DC 9V-ra gondoltál.
Pedig legegyszerűbb, ha a bótban veszel egy 9 V os dugasztápot, vagy egy nem használt telefontöltőt használsz. ha megveszed az alkatrészeket, sem jársz jobban. Ahhoz a 3 - 4 alkatrészhez nem kell kapcsolás, meg nyákterv, az előttem szóló leírta.
Azért szeretném adapter nélkül hogy amit beszéltünk poloskát szeretném beépiteni egy hószabitóba!
Ja hogy minél kisebb kéne legyen. Akkor egyenirányítás plussz egy jól méretezett ellenállás.
Esetleg tudsz segíteni valami tippel vagy leírással hogy kezdjem?
Ez csak az én elképzelésem majd a hozzáértők rábólintanak ha használható elképzelés. Az ötlet onnan jött hogy vannak a ledes szerelő lámpák azokban 60 led van 30db sorba kötve. Namost 230V-ra a 30 led édes kevés így ami van benne az egy szűrőkondi egy dióda híd és egy ellenállás. Vagyis 2 ellenállás mert 2x30 led.
Jó lehet, sőt az ellenállás helyett egy kondi, aminek az impedanciája 50 Hz -en pont annyi, mint egy 9 V os zéner előtét ellenállása, ezután egy graetz min 250 V os a biztonság kedvéért, majd puffer elkó és egy stabilizátor, mondjuk egy 9 V os zéner.
tras: a jogi következményekkel remélem tisztában vagy, egy ilyen dolognak amire készülsz, ha kiderül súlyos büntető, és kártérítési jogi következménye van.
Ezek azért nem jók önmagukban mert a bemenő feszültségük 24-48V. A kimenő oké de a bemenőt meg kell csapolni hogy a 220ból pl 40V legyen.
Az igaz, de szerintem ez nem fér be egy hosszabítóba.
Ráadásul ezek nem trafók, bár az is van benne, hanem DC/DC konverterek, és a benne levő trafó több száz kHz -en működik, ami 50 HZ -re nem jó.
És a válszodból nem úgy tűnik, hogy tudatában vagy mit csinálsz, de a Te dolgod.
Hátmeg alapból DC kell neki és csökkentett fesz így amit Te írtál talán a legegyszerűbb.
|
Bejelentkezés
Hirdetés |