Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » AVR hőmérő DS1621-el, óriás kijelzővel
Lapozás: OK   1 / 1
(#) jocoka hozzászólása Szept 29, 2007 /

Sziasztok!!

Mielőtt törölnétek a topikot elmondom mitt szeretnék megtudni.
Készitettem egy avr-es hőmérőt ds1621-el és szeretném összekapcsolni egy óriás kijelzővel.
A kijelző közös katódú és 7.5 voltról üzemel.
Ehez kellene nekem egy kis segitség.
A rajzát csattolom.
Elöre is köszönöm szépen.
(#) Moderátor hozzászólása jocoka hozzászólására (») Szept 29, 2007

Idézet:
„Mielőtt törölnétek a topikot”

A topikokat általában nagyon jó indokkal szoktuk törölgetni, és nem azért, mert részegen ülünk a gép előtt, és ezzel töltjük ittasan az időnket!!
Sőt, azt kell, hogy mondjam, hogy ezt a topikot is iszonyat feleslegesen nyitottad, hiszen 99%-ban kijelző-problémád akadt... kijelzős topikból meg nem is tudom, hány van...

Lassan belefáradok az ilyen egyének hül*e felfogásába...
(#) jocoka válasza (») Szept 29, 2007 /

Szia!!
Bocs ha ezel megsértetelek nem volt szándékomba nem ez volt a célom csak probáltam választ keresni a kérdésemre.

(#) Topi válasza jocoka hozzászólására (») Szept 29, 2007 / 4

Ez egy egyszerű multiplexelés. Nem szeretem magam idézni, ezért keresd meg a kifejezetten a multiplexelésről szóló cikket. PIC-hez íródott, de ami neked kell a megírásához, az benne van.

Idézet:
„Mielőtt törölnétek a topikot elmondom mitt szeretnék megtudni.”

Ez nagyon szép és jó, csak a kérdésedben nem írtad le, mit szeretnél megtudni...
(#) jocoka válasza Topi hozzászólására (») Szept 29, 2007 /

Szia!!

Ja igen ezt véletlenül kifelejtetem,végülis csak anyit hogy hogy tudám ezt öszekapcsolni a kijelzővel milyen áramkört épitsek hozzá.
De akkor megnézem azt a ciket amit mondtál.
Köszönöm a választ úgylátszik azért nem mindenki kapja fel a vízet és hü....le másokat.
Mégegyszer köszönöm.
(#) Sebi válasza jocoka hozzászólására (») Szept 30, 2007 /

Úgy érzem, azzal lehet gondod, hogy a nagy számméretű kijelzőben több LED van sorbakötve a szegmensekben, ezért 5V-ról nem, csak 7-8V-ról járatható. A rajzodon közös katódú kijelző van multiplexelve, ebben a felállásban alkatrésztemető lesz, ha meg akarod oldani a dolgot. Én a következőt tenném: a programban (ha értenék hozzá) megforgatnám a vezérlést, h közös anódos kijelzőt lehessen alkalmazni. Ez esetben használhatsz az anód oldalon magasabb feszt, hiszen a LED-ek úgysem nyitnak ki, tehát nem fogja bántani a proci kimeneteit. (aggódás esetén akár zenerrel is védhetők a kimenetek)
(#) jocoka válasza Sebi hozzászólására (») Szept 30, 2007 /

Szia!!

Köszönöm a választ de a programozáshozz enyire nem értek a dolgot valószinűleg egy párdarab trazisztoral és 2db 74ls05 inverterel oldom meg.
Tudom nem a leg elegánsabb megoldás de csak igy tudom megoldani egyébként az eredeti programot csatolhatom ha esetleg segítenél átírni mert még késöbb is jól jöhet még.
Kösszönöm a kedves segítséget előre is.
Üdv:Jóco
(#) hhkfk válasza jocoka hozzászólására (») Szept 30, 2007 /

a tranzisztorok emmiterét kösd negatív fesz-re!!!! ha 7-8V-ról megy rendesen, akkor szedd ki azt a 7db. 120ohm-os ellenállást, és a negatív fesz ~ -2 ~ -3V legyen!!!!!!!

a 4,7k-s bázis ellenállást újra kell számolni, meg meg kell nézni, hogy az AVR elbirja-e a kijelzőt!!!!!!
(#) hhkfk válasza jocoka hozzászólására (») Szept 30, 2007 /

a programba szerintem ezt kell átirni!!!

Const Digit1 = &B01000000
Const Digit2 = &B00100000
Const Digit3 = &B00010000

'******** Data **********************************
Digits:
Data 63 , 6 , 91 , 79 , 102 , 109 , 125 , 7 , 127 , 111 , 64 , 128 , 56 , 70
' 0 1 2 3 4 5 6 7 8 9 - dp L +
'************************************************
(#) Norberto válasza jocoka hozzászólására (») Szept 30, 2007 /

Idézet:
„úgylátszik azért nem mindenki kapja fel a vízet és hü....le másokat.”

Ha az első hül*eséget követnéd el a fórumban, én se szóltam volna egy rossz szót sem...

Amúgy más is felkapja a vizet, legfeljebb a "sorok között olvashatóan", nem direkte hül*éz le...

De ezt csak MI érthetjük, inkább hagyom is...

Még egy neked és a témádnak...
(#) jocoka válasza Norberto hozzászólására (») Szept 30, 2007 /

Okés rendben értem a helyre ígazítást én sem azért írtam csak nem eset valami jól hogy igy rám mordulnak,de mindegy ez a múlt.
Üdv:jóco
(#) jocoka válasza hhkfk hozzászólására (») Szept 30, 2007 /

Na ez a gondom hogy ezt nem tudom átírni ha valaki elmondaná annak örülnék de azért kössz.
(#) jocoka hozzászólása Szept 30, 2007 /

Sziasztok!!

Na elkészült a hőmérő nem a leg egyszerübben de müködik,de ettől függetlenül ha valaki át tudná irni a hozzá tartozó programot annak nagyon örülnék,
elöre is köszönöm.
Pár kép róla.
Üdv
Következő: »»   1 / 1
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem